一、阅读理解(共1道小题,共50.0分)1.Mr. Perkin stood at the bus-stop and watched the cars go by. Many of the cars were new Beta 400s, and most ofthem were yellow. Mr. Perkin always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same things after work, and at the end of the week. Mr. Perkin did not like to be different.The following week, Mr. Perkin bought a new, bright yellow Beta 400s. He was satisfied with his new car, and drove to work in it the very next day. He was even more satisfied with his new car, when he saw all the other Beta 400s, in front, behind, and on both sides of him.Mr. Perkin parked his car in a big car-park near his office, and then walked the rest of the day. But when he came back at five o'clock, there were so many bright yellow Beta 400s in the car-park that he did not know which car was his. He tried his key in some of the cars, but people passing by gave him a look he didn't like. So he stopped.Poor Mr. Perkin had to wait nearly two hours until his was the only yellow Beta 400s in the car-park.1. Mr. Perkin wanted a new yellow Beta 400s because_______.A. he didn’t like taking busB. he liked new thingsC. he liked to be different from othersD. he did not like to be different from others2. He drove to work in his new car ______.A. the day after he bought itB. the day he bought itC. at the end of the weekD. a week later3. He was satisfied with his new car because ______.A. it was the only one in the townB. it was the same as other cars around himC. other cars were oldD. it was the brightest one4. Mr. Perkin ______ when he came back to the car-park at five o’clock.A. didn’t know which car was hisB. walked homeC. lost his carD. drove his car home5. People gave him a look because ______.A. his car was very prettyB. he couldn’t find his carC. he tried his key in more than one carD. he looked tired1. 1. Mr. Perkin wanted a new yellow Beta 400s because_______.A.he didn’t like taking busB.he liked new thingsC.he liked to be different from othersD.he did not like to be different from others2. 2. He drove to work in his new car ______.A.the day after he bought itB.the day he bought itC.at the end of the weekD. a week later3. 3. He was satisfied with his new car because ______.A.it was the only one in the townB.it was the same as other cars around himC.other cars were oldD.it was the brightest one4. 4. Mr. Perkin ______ when he came back to the car-park at five o’clock.A.didn’t know which car was hisB.walked homeC.lost his carD.drove his car home5. 5. People gave him a look because ______.A.his car was very prettyB.he couldn’t find his carC.he tried his key in more than one carD.he looked tired试题分值:50.0得分:[10, 10, 10, 10, 10]提示:1. 细节题。
本题问“Perkin先生也想买一辆黄色的Beta400s轿车,这是因为_____。
”第一段的最后两句可以看出原因。
这两句告诉我们Perkin先生不想与众不同,所以看见了很多车都是Beta 400s后,他也要买一辆。
据此可知答案是D。
2. 细节题。
本题问“他什么时候开着新车去上班的?”答案在第二段的前两句,这两句告诉我们Perkin先生在买车的第二天就开着新车去上班了。
据此可知答案是A。
3. 细节题。
本题问“他对新车非常满意,因为_____。
”答案在第二段的最后一句,该句告诉我们他之所以这么满意是因为他看到周围的车好多都是Beta 400s。
据此可知答案是B(自己的这辆车和周围的车是一样的)。
4. 细节题。
本题问“当Perkin先生在五点钟返回停车场后,他______。
”答案在第三段的第二句,该句告诉我们因为停车场里有太多相同的Beta 400s以至于Perkin先生认不出自己的车了。
据此可知答案是A。
5. 细节题。
本题问“有人用异样的眼光看他,这是因为______。
”答案在第三段的倒数第二句,该句告诉我们别人之所以这么看他,是因为他用自己的车钥匙试了好几辆车。
据此可知答案时C。
二、单项选择题(共10道小题,共50.0分)1.The lady was expecting a baby in a__________ of months.A.pairB.coupleC.bunchD.few知识点: Choice1学生答案:[B;] 标准答案: B得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选B,题目大意是“这位女士期待着一、两个月后生个小宝贝”。
a couple of:a small number of (少数)几个,一两个1. I waited acouple of hours.我等了几个小时。
2. Those were acouple of jets.那只是几架喷气飞机。
3.There’s acouple of vacant rooms behind the office.在办公室后面有几间空房。
2.In the past few years my aunt ___________ enough money to buy a house.A.has saved upB.has kept upC.has set upD.has saved aside知识点: Choice1学生答案:[A;] 标准答案: A 得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选A,题目大意是“我的婶婶在前几年存了足够的钱去买了一所房子”。
save up:储存起来;储蓄1. I worked hardto save up for a new house.我努力工作存钱来买新房子。
2. I´m opening an account to save up foranew car.我正要开立账户,以便存钱买辆新车。
3. I am looking for a temporary job sothatI can saveup some money to study abroad.我在找一份临时的工作,以便攒上一些钱出国留学。
3.4.I found a couple of shoes under the bed but they don’t make ___________.A. a bunchB. a pairC. a flockD. a pack知识点: Choice1学生答案:[B;] 标准答案: B 得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选B,题目大意是“我在床下发现两只鞋,但却不是一双的”。
a pair:一对;一双;一对搭档;一副1. I want a pairof sunglasses.我想要一副太阳镜。
2. Construct apair of rotating orthogonal cardioids.作一对相互正交的旋转心脏线。
3. A pair ofstage sisters did a pantomime in costume.一对舞台姐妹演了一出化装的哑剧。