北京中考英语阅读理解训练一Want a glance of the future of health care? Take a look at the way the various networks of people about patient care are being connected to one another, and how this new connectivity is being exploited to deliver medicine to the patient —no matter where he or she may be.Online doctors offering advice based on normal symptoms(症状) are the most obvious example. Increasingly, however, remote diagnosis(远程诊断) will be basedon real physiological data(生理数据) from the actual patient. A group from the University of Kentucky has shown that by using personal data assistance plus a mobile phone, it is perfectly practical to send a patient's important signs over the telephone. With this kind of equipment, the cry asking whether there was a doctorin the house could well be a thing of the past.Other medical technology groups are working on applying telemedicine torural(countryside) care. And at least one team wants to use telemedicine as a tool for disaster need—especially after earthquakes. On the whole, the trend is towards providing global access to medical data and experts' opinions.But there is one problem. Bandwidth(宽带) is the limiting factor for sending complex(复杂的) medical pictures around the world — CT photos being one of the biggest bandwidth users. Communication satellites may be able to deal with the short-term needs during disasters such as earthquakes or wars. But medicine is looking towards both the second-generation Internet and third-generation mobile phones for the future of remote medical service.Doctors have met to discuss computer-based tools for medical diagnosis, training and telemedicine. With the falling price of broadband communications, the new technologies should start a new time when telemedicine and the sharing of medical information, experts' opinions and diagnosis are common.1. The writer chiefly talks about _______.A. the use of telemedicineB. the on-lined doctorsC. medical care and treatmentD. communication improvement2. The basis of remote diagnosis will be _______.A. personal data assistanceB. some words of a patientC. real physiological informationD. medical pictures from the Internet3. Which of the following statements is true according to the text?A. Patients don't need doctors in hospitals any more.B. It is impossible to send a patient's signs over the telephone.C. Many teams use telemedicine dealing with disasters now.D. Broadband communications will become cheaper in the future.4. The “problem” in the fourth paragraph refers to the fact that _______.A. bandwidth isn't big enough to send complex medical picturesB. the second-generation of Internet has not become popular yetC. communication satellites can only deal with short-term needsD. there is not enough equipment for spreading the medical care【答案与解析】本文主要讲述人们将来可以通过网上看病,医生可以根据病人的生理数据做出远程诊断。
随着第二代因特网和第三代移动手机为将来的远程医疗服务,尤其是宽带网交流价格的下降,远程医疗和医药信息、专家意见和诊断共享将成为家常便饭。
1. A。
主旨题。
第2段和第3段的内容,可知最佳答案为A。
2. C。
细节题。
从第2段第2句话中的…remote diagnosis(远程诊断) will be basedon real physiological data(生理数据) from the actual patient 可以做出正确判断。
3. D。
判断题。
网上可以看病并不就是说病人去医院不需要医生,排除A项;通过电话发送病人的信息是可行的,排除B项;现在至少有一个医疗队想用远程医疗来治疗疾病,C项也不对;根据文章最后一句话With the falling price of broadband communications,the new technologies should start a new time when telemedicine and the sharing of medical information, experts' opinions and diagnosis are common 可以肯定答案是D。
4. A。
推断题。
根据第4段第2句话 Bandwidth(宽带) is the limiting factor for sending complex(复杂) medical pictures around the world — CT photos being one of 。
A可知答案为the biggest bandwidth users北京中考英语阅读理解训练二Motherhood may make women smarter and may help prevent dementia(痴呆) in oldage by bathing the brain in protective hormones(荷尔蒙) , U.S. reseachers reported on Thursday.Tests on rats show that those who raise two or more litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no babies, and their brains show changes that suggest they may be protected against diseases such as Alzheimer's(早老痴呆症). University of Richmond psychology professor Craig Kinsley believes his findings will translate into humans.“Our research shows that the hormones of pregnancy(怀孕) are protecting the brain, including estrogen(雌激素), which we know has many neuroprotective (保护神经的) effects,” Kinsley said.“It's rat data but humans are mammals just like these animals are mammals,”he added in a telephone interview. “They go through pregnancy and hormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to seeif having had children protects a woman from Alzheimer's and other forms ofage-related brain decline.“When people think about pregnancy, they think about what happens to babiesand the mother from the neck down,” said Kinsley, who presented his findings to the annual meeting of the Society of Neuroscience in Orlando, Florida.“They do not realize that hormones are washing on the brain. If you look at female animals who have never gone through pregnancy, they act differently towardyoung. But if she goes through pregnancy, she will sacrifice her life for her infant—that is a great change in her behavior that showed in genetic alterations(改变) to the brain.”1. How do scientists know “Motherhood may make women smarter”?A. Some researchers have told them.B. Many women say so.C. They know it by experimenting on rats.D. They know it through their own experience.2. What does the phrase “litters of pups” mean in the second paragraph?A. Baby rats.B. Animals.C. Old rats.D. Grown-up rats.3. What can protect the brain of a woman according to the passage?A. Estrogen.B. The hormones of pregnancy.C. More exercise.D. Taking care of children.4. “It's rat data but humans are mammals just like these animals are mammals.”What does the sentence suggest?A. The experiments on the rats have nothing to do with humans.B. The experiments on the rats are very important for animals.C. The experiments on the rats are much the same on humans.D. The experiments on the rats are much the same on other animals.5. Which title is the best for this passage?A. Do You Want to Be Smarter?B. Motherhood Makes Women SmarterC. Mysterious HormonesD. An Important Study【答案与解析】本文介绍了一个观点:母性特点能使妇女变得更加聪明灵敏。