当前位置:文档之家› 人文英语4,British CulturesTests(学习参考)

人文英语4,British CulturesTests(学习参考)

题目1–Excuse me, could you tell the time?–________________________________A. You'd better buy a watch.B. It's three thirty by my watch. 正确C. Can you see the clock?正确答案是:It's three thirty by my watch.题目2–Good afternoon. Can I help you?–________________________________A. I need to buy a birthday present for my son.B. Yes, I think so, too.C. I don't think I need any of your help.正确答案是:I need to buy a birthday present for my son.题目3As the bus came round the corner, it ran ________ a big tree by the roadside.A. onB. overC. into 正确译文:汽车开到转角时撞到了路边的一棵大树。

正确答案是:into题目4Both the kids and their parents __________English, I think. I know it from their accent.A. beenB. are 正确C. is译文:我想,这些孩子和他们的父母都是英格兰人。

从他们的口音我可以知道。

正确答案是:are题目5When Lily came home at 5 pm yesterday, her mother ______dinner in the kitchen.A. cookedB. was cooking 正确C. cooks译文:莉莉昨天五点钟回家时,她妈妈正在厨房里做晚饭。

正确答案是:was cooking二、阅读理解:选择题(每题10分)Jim Thorpe was a Native American. He was born in 1888 in an Indian Territory(印第安人保护区)that is now Oklahoma. Like most Native American children then, he liked to fish, hunt, swim, and play games outdoors. He was healthy and strong, but he had very little formal education. In 1950, Jim Thorpe was named the greatest American football player. He was also an Olympic gold medal winner. But Thorpe had many tragedies in his life.Jim had a twin brother who died when he was nine years old. By the time he was 16, his mother and father were also dead, Jim then went to a special school in Pennsylvania for Native American children. There, he learned to read and write and also began to play sports. Jim waspoor, so he left school for two years to earn some money. During this time, he played on a baseball team. The team paid him only $15 a week. Soon he returned to school to complete his education. Jim was a star athlete (运动员) in several sports, including baseball, running, and football. He won many awards for his athletic ability, mainly for football. In many games, he scored all or most of the points for his team.In 1912, when Jim Thorpe was 24 years old, he became part of the U.S Olympic team. He competed in two very difficult events: the pentathlon and the decathlon. Both require great ability and strength. The pentathlon has five track and field events, including the long jump and the 1500-meter race. The decathlon has ten track and field events, with running, jumping and throwing contests.People thought it was impossible for an athlete to compete in both the pentathlon and the decathlon. So everyone was surprised when Thorpe won gold medals in both events. When the King of Sweden presented Thorpe with his two gold medals, he said, “Sir, you are the greatest athlete in the world.”Thorpe was a simple and honest man. He just answered, “Thanks, King.”1. From the passage we learn that Jim Thorpe was born in 回答ABC正确A. IndiaB. PennsylvaniaC. Oklahoma2. According to the passage, most American Indian children loved all the following EXCEPT 回答ABC正确A. fishingB. singingC. swimming3. Jim Thorpe started to play sports 回答ABC正确A. before he was 9 years oldB. when he was 16 years oldC. when he was 24 years old4. The word decathlon in paragraph 3 probably means 回答ABC正确A. jumpingB. five track and field eventsC. ten track and field events5. Which of the following is NOT TRUE?回答ABC正确A. In 1912, Thorpe went back to finish his college education.B. Thorpe won two gold medals in the 1912 Olympic Games.C. Thorpe once played on a baseball team for money.参考答案:1~5 CBBCA1.【答案】C【考点】细节判断题【详解】从文章第一段的第二句,He was born in 1888 in an Indian Territory(印第安人保护区)that is now Oklahoma.(他于1888出生于一个印第安人保护区,也就是现在的俄克拉荷马州。

)得知Jim Thorpe出生于美国的Oklahoma,故C为正确答案。

2. 【答案】B【考点】细节推理题【详解】从题干上看,这是一个反向推理题,问的是EXCEPT(除了什么)。

从文章第一段的第三句得知,Like most Native American children then, he liked to fish, hunt, swim, and play games outdoors.在喜欢的运动中有fish(钓鱼)、hunt(打猎)、swim(游泳)和play games outdoors(户外运动)。

而选项中A、C都在文中提到了,只有B. singing(唱歌)选项没有提到。

故B为正确答案。

3. 【答案】B【考点】细节推理题【详解】题干是问Jim Thorpe什么时候开始进行体育运动的。

第二段的第二句By the time he was 16, his mother and father were also dead,我们得知在他16岁时,他的父母去世了,而隔了一句话后,我们可以看到There, he learned to read and write and also began to play sports.(在那所学校,他开始学习阅读和写作,并且开始了体育运动训练。

)所以,我们可以推断出他在16岁时开始进行体育运动。

故B为正确答案。

4. 【答案】C【考点】指代题【详解】首先定位decathlon在第三段中的位置,然而从该段的最后一句得知,The decathlon has ten track and field events, with running, jumping and throwing contests. 该词是“十项全能运动”的意思,包括track(径赛)和field(田赛),还有游泳、跳高和投掷比赛。

如果很好掌握了构词法,也能猜出deca-代表“十”。

相关主题