模块综合测评(二)Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)A【导学号:80512057】Jenny Lind was born in Stockholm Sweden, in 1820, the daughter of a teacher of languages. She is said to have been able to repeat a song that she had heard only once at the age of three. At ten years of age she sang children's parts on the Stockholm stage. After turning 12 years of age, her upper notes (高音) lost their sweetness, and for four years she did not do much singing. Her love for music continued and these years were spent on the study of instrumental music and composition.At the end of this period her voice got its power and purity (纯净) again and for a year and a half she was the star of the Stockholm Opera. Next, she gave a series of concerts and went to Paris for further study, but the French teacher did not appreciate her powers and Jenny returned to her native city.When she was twentythree years old, Jenny went to Dresden and when Queen Victoria visited that city the following year, she sang at the festivals held in the Queen's honor. This opened the way to astonishing success in other German cities. In 1847 she went to London and was warmly received. There she sang for the first time in concert.Jenny Lind traveled to Paris to study with Manuel Garcia, a famous Spanish vocal (声乐) coach, who finally agreed to train her. Her husband, Otto Goldschmidt, was a famous German pianist who trained with Mendelssohn; they married in Boston while on tour in the US.After her marriage, she appeared on the stage from time to time, usually at concerts given for charities. She was deeply interested in charities and we can easily add to her title (头衔) of singer that of philanthropist. Her later years were spent in London where she died in 1887. Her life and songs are a sweet memory.【语篇解读】珍妮·林德三岁的时候就表现出非凡的音乐天赋,10岁时就登上了斯德哥尔摩的舞台。
即使在她青春期变声期间,她仍然坚持着对音乐的喜爱和追求,最终在音乐方面取得了令人惊叹的成就。
不仅如此,她还乐于慈善事业,是有名的慈善家。
1.Jenny Lind didn't sing much for four years because .A.she didn't like popular musicB.she liked instrumental music and compositionC.her voice was not at its bestD.she was busy with her studies【解析】细节理解题。
根据第一段中的“After turning 12 years of age, her upper notes lost their sweetness, and for four years she did not do much singing”可知,12岁时她的高音失去了甜美,由此可以推断出她之所以四年没有演唱是因为她的嗓音不在最佳状态。
【答案】 C2.In order to learn more about music Jenny Lind went toA.Paris B.DresdenC.Boston D.London【解析】细节理解题。
根据第二段中的“Next, she gave a series of concerts and went to Paris for further study”可知,她为了学习更多的音乐知识去了巴黎。
【答案】 A3.According to the passage, which of the following is TRUE of Jenny Lind?A.She became famous in Stockholm when she was 10.B.Queen Victoria didn't like her performance at all.C.She got married with Mendelssohn in Britain.D.People are still impressed with her songs.【解析】细节理解题。
根据全文的内容,结合文章最后一段中的“Her life and songs are a sweet memory”可知,她的歌曲现在人们仍然记忆犹新。
【答案】 D4.The underlined word “philanthropist” in the last paragraph refers to a person who .A.gives money and help to people in needB.makes a large amount of money as a singerC.becomes happy by performing charitiesD.spends much time in singing【解析】词义猜测题。
根据该词前面的“She was deeply interested in charities”可知,珍妮·林德不仅是歌唱家还是“慈善家”。
【答案】 ABToday almost everyone knows computers and the Internet. If I ask you “What is the most important in your life?”maybe you will say “Computers and the Internet.” The first computer was made in 1946. It was very big but it worked slowly. Today computers are getting smaller and smaller. But they work faster and faster. What can computers do? A writer has said, “People can't live without computers today.”The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers. But now it can be found almost everywhere. We can use it to read books, write letters, do shopping, play games or make friends.Many students like the Internet very much. They often go into the Internet as soon as they are free. They make friends on the Internet and maybe they have never seen these friends. They don't know their real names, ages and even sex(性别). They ar e so interested in making the “unreal friends” that they can't put their hearts into study. Many of them can't catch up with others on many subjects because of that.We can use computers and the Internet to learn more about the world. But at the same time,we should remember that not all the things can be done by computers and the Internet.5.The Internet can not be used for .A.studying B.shoppingC.thinking D.playing【解析】细节推断题。