当前位置:文档之家› 小学四年级英语阅读理解训练题

小学四年级英语阅读理解训练题

小学四年级英语阅读理解训练题See a Doctor看医生(一)Mother: Good morning,Doctor!Doctor: Good morning, Mrs Brown. What’s wrong with your son,John?Mother: He looks ill.Doctor: Hello,John.How do you feel now?John: I don’t feel well, Doctor.Doctor: Open your mouth,John.Show me your tongue.SayJohn: Ah⋯Doctor: John has a bad cold, Mrs Brown.Mother: Can he go to school?Doctor: No. He must be in bed and take some medicine.Mother: Thankyou ,Doctor.根据短文选择正确答案“Ah”.小学四年级英语阅读理解训练题(二)Jim’s Family吉米的家庭It’s nine o’clock in the evening. The family are all at home. Jim’s father is sitting in’s giving some food to a birdHe’s watching TV. Jim’s mother is standing near the window. Shethedoor.Pollysays,“Thanks! Thanks!”Where’s Jim?Oh,he’sbehindKate,Jim’sister,islooking for him. They are playing games. They have no homework on Sunday evening.根据短文选择正确答案()1.There are _____ members(成员) in the family.A.three B.four C.five D.six()2.Who is watching TV in a chair?’s mot her C.JimA.JimB.Jim(’s father D.Jim’s sister)3.Jim and Kate are _____ .A.good friendsB.two girlsC.two boysD.brother and sister()4.The children _____ doing their homework.小学四年级英语阅读理解训练题(三)Lucy and Lily’s Bedroom露西和莉莉的卧室This is Lucy and this is Lily. They are twins(nice room. The two beds look the same. This bedtwo desks and two chairs. LucyLily’s coat is on the clothes line(双胞胎).They are twelve. This is their bedroom. Itis Lily’s and that one is Lucy’s .The twins have裙子’s chair is green and Lily’s blue. Lucy) is on her’sbedskirt(.). Their晒clock,books衣绳and pencil-boxes are on the desk. Their整洁的).schoolbags are behind the chair. Their bedroom is very nice and tidy( 根据短文选择正确答案()1.Lucy and Lily are _____.A.brothersB.sistersC.friendsD.boys()2.Lucy and her sister have _____ .A.two chairs and one deskB. two desks and one chairC.two chairs and two desksD. one desk and one chair()3.Lily’s chair is _____ and Lucy’s is _____ .小学四年级英语阅读理解专项训练题(四)How lucky the man is!这个人真幸运It is in summer. A young man comes to a forest (森林). He’s walking along the edge () of边缘the forest. On his right is a river. On his left is a forest. Suddenly he sees two green eyes looking athim from the trees. A wolf is getting ready to jump on him.What does he do? He must jump into the river. In the river there is a crocodile (is very big. The young man closes his eyes. And he hears the wolf jumps, but nothing happens tohim. Then he opens his eyes and finds the wolf is now in the mouth of the crocodile.根据短文内容判断正(T)误(F)()1. There is a river on the right of the young man.()2. A young woman comes to a forest.()3. There is a wolf on the right of the young man.鳄鱼). Its mouth小学四年级英语阅读理解专项训练题(五)Four Good Friends四个好朋友Mary, Nancy, Ron and Kate are good friends. Mary’s favouri te number is 3 and her favouritecountry is France. 16 is Nancy’s number, and America is her favorite country. Ron likes Japan veryOh, it is Kate. Katemuch. 30 is his favourite number. Whose favourite number is 60?’s father worksin a restaurant. He likes C hinese food very much and they also like Chinese people. Katenumber is 6. All of them hope that one day they can travel the world together.根据短文内容判断正(T)误(F)()1. Mary’s favorite number is 13.’s favorite country is America.(()2. Nancy)3. Ron likes Fance.)4. Kate’s father is a teacher.(()5. Kate likes Chinese food.小学四年级英语阅读理解专项训练题(六)John约翰John usually goes to school by bus. He leaves his house at seven and arrives at his school at小山)about seven twenty. His school is on a hill(From Monday to Friday John usually has four classes every day. He is good at English. He wantsto be an English teacher. He hopes that he will go to England to study English.I.在A, B, C(中选出一个最佳答案) 1. How does John usually go to school?A. On foot.B. By bus.C. By train() 2. John is good at ( ) .A. EnglishB. ChineseC. Maths() 3. What does John want to be?A driver. B.An English teacher. C.A doctor.() 4. Where does John want to go?小学四年级英语阅读练习题(七)乌鸦和狐狸A Crow and a FoxOne day a crow (乌鸦) finds a piece of meat. She picks it up in her mouth and flies to a tall tree.She is just going to eat the meat when a fox sees her. He comes and stands under the tree and says,“How pretty you are! You must be the prettiest bird in the world.The crow is very pleased (高兴的)by these wo rds. Then the fox speaks again,”“I can see yopretty face, but I have not heard your voice (声音). Why don’t you sing a song?”This makes the crow very happy. She opens her mouth and begins to sing. As she opens hermouth, she drops(丢掉) the meat. The fox picks up (捡起) the meat at once and goes away with it.仔细阅读,根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“()1. One day a crow finds a piece of meat.()2. Before the crow eats the meat, she meets a fox.()3. The fox asks the crow to dance.()4. The crow is very clever.F”小学四年级英语阅读练习题(八)In the Classroom在教室里This is a classroom. You can see some girls, a boy and a teacher in it. The boy is Tom. He hasgolden(金色的) hair and blue eyes. He is from America. He is a new pupil. The girls are Chinese. Theycan speak a little English. They are talking with Tom in English. Miss Li is writing something on theblackboard.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“()1. There are some boys in the classroom.()2. Tom’s hair is black.()3. Tom is an American boy.()4. The girls are Chinese.()5. Miss Li is talking with he r students.T”,错误的写“F”小学四年级英语阅读练习题Betty and Kitty(九)贝蒂和凯蒂Betty and Kitty are twins. They同的)hobbies.differentBettylikescollecting’re 12 years old. They look the same. But they have different (stamps(集邮). She hasmanybeaut iful stamps.国家).ButKittyThe y’re fromare allveryKittylikescities(城市)andcountries(likes growingBettyflowers.TheflowersButbeautiful.BettyandKittyboth likereadingbooks.likesreadingstorybooks.readingsciencebooks.OnSunday,theyusually ride bikesfriends there. Sometimes their parents go there, too.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“() 1. Betty is Kitty’s sister.() 2.Betty likes growing flowers.() 3.Kitty likes reading storybooks.() 4.They’re twelve years old.() 5.They usually take a bus to the park on Saturday.tothepark.TheycanT”,错误的写“F”playwiththeir小学四年级英语阅读练习题(十)Our Class我们的班级This is our class. There are fifty students in our class. There are twenty-five boys and twenty-fivegirls. There is an American student in our class. Her name is Mary. Her English is very good. We alllike her. She likes eating bread and cakes. She likesdrinking milk and orange juice. We like eatingrice and drinking tea. We are very happy together.I.仔细阅读,在下列句子前标上T(对)或F(错)((((()1. There is an American boy in our class.)2. Mary is an English girl.)3. She likes rice, tea, and bread.)4. We are good friends.)5. There are twenty-four girls in our class.II.在A, B, C中选出一个最佳答案()1. How many students are there in the class?。

相关主题