当前位置:文档之家› [精品]2018年河南省中考英语一模试卷含答案

[精品]2018年河南省中考英语一模试卷含答案

2018年河南省中考英语一模试卷一、选择填空(15小题,每小题1分,共15分)从A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案.1.(1分)I study five days week and on Sundays I often play football.()A.不填;the B.a;不填 C.the;a D.the;the2.(1分)There are many books for us to read.We can choose to start.()A.it B.that C.each D.one3.(1分)The of printing helped to spread the knowledge.()A.invention B.experience C.decision D.reason4.(1分)Nowadays square dance has become one of ____ exercises for the Chinese grandmas.()A.popular B.more popularC.most popular D.the most popular5.(1分)I'm afraid he can't use the new call phone .()A.probably B.especially C.naturally D.properly6.(1分)﹣Where is David,do you know?﹣I saw him with our teacher when l passed the playground just now.()A.talked B.talk C.talking D.to talk7.(1分)Mike often downloads music the Internet and enjoys it the computer.()A.from;on B.with;in C.in;with D.at;from8.(1分)When traffic(交通灯)lights are red,we________ stop and wait.()A.may B.can C.must D.might9.(1分)Now it's much easier to shop online when your order is ready,the things you want to buy to you soon.()A.send B.were sent C.are sending D.will be sent10.(1分)My father often newspapers after having dinner every evening.()A.hands in B.looks throughC.looks up D.turns off11.(1分)We'd like to stay at home to have a good rest taking a trip during the May Day holiday.()A.because of B.instead ofC.together with D.in order to12.(1分)We can ___________ energy in many ways.For example,turn off the lights when we don't use them.()A.save B.use C.get D.spend13.(1分)I don't know the man called you just now.()A.who B.which C.whom D.whose14.(1分)our English teacher encourages us part in all kinds of after﹣class activities.()A.to take B.take C.taking D.to taking15.(1分)﹣The light in his room is still on.Do you know _______?﹣Maybe at midnight again.()A.what's he doingB.why he stays up so lateC.if he is busy studyingD.when he will stop working二、完形填空(10小题,每小题10分,共10分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案.16.(10分)The United States is full of automobiles(机动车).There are still many families without cars.But some families have two or (16)more cars.However,cars are used for more than pleasure.They are a (17)part of life.Cars are used for (18).They are driven to offices and factories byworkers who have no other way to (19)their jobs.When salesmen are sent to different parts of the city,they have to drive in order to carry their products.Farmers have to drive into the city in order to shop for necessities.Sometimes,small children must be driven to (20).In some cities,school buses are used only when children (21)more than a mile from the school.One (22)drives on Mondays,taking her children and the neighbors' children as well.Another mother drives on Tuesdays,another on Wednesdays and so on.This is called forming a car pool(拼车).Working people also form car pools,with three or four people taking turns driving to the place (23)they work.More car pools should be formed in order to put (24)cars on the road and to use less oil.(25)is a great problem,and so is the traffic in and around cities.Too many cars are being driven.Something should be done about the use of cars.16.A.much B.even C.little D.such 17.A.necessary B.difficult C.proper D.possible 18.A.families B.farms C.adventures D.business 19.A.get to B.look for C.find out D.take care of 20.A.cities B.schools C.parks D.gardens 21.A.move B.study C.live D.work 22.A.way B.child C.mother D.car 23.A.when B.that C.which D.where 24.A.more B.fewer C.many D.less 25.A.Driving B.Running C.Parking D.Forming三、阅读理解(20小题,每小题10分,共40分)阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题.17.(10分)Mark was walking home from school one day when he noticed a boy in front of him.The boy had dropped all of the books he was carrying,along with two sweaters,a baseball bat and a glove.Mark helped the boy pick the things up and walked home together.As they walked,Mark learned that the boy's name was Bill.Bill loved video games,baseball and history,but he was having trouble with some of his subjects in school.They arrived at Bill's home first.Mark was invited in for a Coke and to watch some television.The afternoon passed pleasantly with some laughs and small talk.Then Mark went home.They continued to see each other around school,had lunch together once or twice,then both graduated(毕业)from junior school.Three days before graduation,Bill asked Mark if they could talk.Bill reminded(提醒)him of the day years ago when they had first met."Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?" asked Bill."You see,I cleaned out my locker(储物柜)because I was going home to commit suicide(自杀).But after we spent some time talking and laughing,I realized that if I had died,I would have missed so many good time.So you see,Mark,when you picked up those books that day,you actually saved my life."根据材料内容选择最佳答案.26.On Mark's way home,he saw that Bill.A.dropped all the things he was carryingB.carried all the things for an old manC.bought two sweaters and a baseball batD.put down the things and walked away quickly27.What trouble did Bill have?A.He didn't get along with his parents.B.He didn't do well in his studies.C.He felt relaxed in school.D.He was punished in school.28.Before graduation,Bill told Mark.A.a true story of hisB.he wanted to have lunch againC.he wanted to stay friendsD.about the good time sat school29.In Bill's opinion,what did Mark actually help him to do?A.Mark helped him carry the books.B.Mark taught him how to study well.C.Mark became his friend.D.Mark saved his life.30.With this story,the writer wanted to tell us.A.how to make friends with othersB.living itself is a kind of happinessC.a small kind act can be very powerfulD.helping others makes you happy18.(10分)Tea is important part of Chinese tradition.Tea has very close relationship to Chinese culture.It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong(神农).People say that he lived 5,000years ago.One summer day,while he was visiting a faraway part of his country,he felt very thirsty.The servants began to make water hot enough to turn into gas for him to drink.Dried leaves from a near plant fell into the water.The king drank some,and found it could make him feel less tried.Also as a scientist,Shen Nong was interested in the new drink.And so,tea was created in 2737BC.Drinking tea has many advantages.It makes people feel less tired,clears heat inside the human body and helps people lose weight.As you add a cup of tea to your daily life,please check the following helpful advice drink it hot.Tea oxidizes (氧化)quickly,so it is suggested that you drink it hot.Sick if you make the tea too strong.Your stomach is full.You take medicine.Do not drink too much strong tea.It will probably be harmful to your stomach and make you feel uncomfortable.The best time to drink tea is between meals.It may not make you have a strong wish to eat.Do not drink with medicine.It many change the medical result.You can drink tea two hours after.Green tea is the best choice for office workers.Why?Because green tea helps stop the bad result of the computer.根据材料内容选择最佳答案.31.Paragraph 2is mainly about.A.when King Shen Nong livedB.where tea was plantedC.how Chinese tea was discoveredD.why King Shen Nong drank tea32.Drinking tea has lots of advantages EXCEPT.A.helping you lose weightB.letting you feel less tiredC.having a strong wish for foodD.clearing heat inside your body33.Mr.Smith is a computer teacher.He'd better drink.A.green teaB.black teaC.strong teaD.coffee with milk34.What can we infer(推断)from the passage?A.Don't drink too much strong tea.B.Not all office workers drink green tea.C.Tea has nothing to do with Chinese culture.D.King Shen Nong loved creating new things.35.The passage is mainly written to.A.let us know how tea was discoveredB.give some advice about drinking teaC.tell people the history of teaD.advise people to drink green tea19.(10分)Mr Guo is a teacher from Xi'an.He asked his students to hand in their homework through a QR code (二维码)."We spent an hour or two in class learning how to generate (使产生)the codes,and in the end everything gets easier,"said Guo."When students finish the homework,they keep it on WeChat (微信).Then,each student makes his own QR code and gives it to me.So I can check their work everywhere using my computer or telephone."The QR codes can be sent to Mr Guo by email,QQ and WeChat.When Guo scans (扫描)hisstudents'QR codes,their homework appears on his phone.He finds that their homework becomes morecreative (创新的),with many pictures,music and even videos.Guo's students like the new way and think it is interesting."We are living in the information age.Many students like to work with computers,which makes learning more fun."said Tingting,a student of Guo's."The paper is not easy to keep,but the code is easy to keep and share."Guo said."It is worth trying to use new technology in education.Education itself is a kind of creation.I don't want my students to fall behind the times."However,some parents are worried.They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers.But in fact,it's unnecessary.Students still need to look up information in books and write it down when they do their homework.They only use the code when they hand in their work,which doesn't take them too much time.Also for teachers,it allows them to check the students'work at any time.And it's also an easy way to share homework with other students.(1)According to the passage,students can keep their homework on.A.WeChatB.QQC.emailD.blog(博客)(2)Guo's students think the new way is.A.strangeB.boringC.interestingD.unnecessary(3)What does"it"in Paragraph 4 refer to (指代)?A.The paper is not easy to keep.B.Keeping and sharing the code easily.C.Trying to use new technology in education.D.Education itself is a kind of creation.(4)Some parents are worried,because they think their children will.A.talk with teachers face to faceB.spend too much time on computers or phonesC.not like the new way of handing in homeworkD.find the QR codes too difficult to use(5)What's the main idea of the passage?A.Teachers neednt check homework any more.B.Students needn't hand in homework any more.C.Using QR codes makes checking homework easier.D.Some parents are worried about their children.20.(10分)You may feel comfortable with some people.You spend an hour with them and feel as if you have known them half a life.These people have something in common.And once we know what it is,we can try to do it ourselves.How is it done?(41)If you follow the skills,you'll make friends with people quickly.First of all,good talkers ask questions.(42)One well﹣known businesswoman says,"At business lunches,I always ask people what they did that morning.It's a common question,but it will get things going." From there you can move on to some other questions.And how he answers will let you know how far you can go.(43)This point seems clear,but it isn't.Your question should have a point and help to tell what sort of person you are talking to.And to find out,you really have to listen carefully and attentively.Real listening at least means some things.(44)If someone sticks to one topic,it means he's really interested in it.Real listening also means not just listening to words,but to tones (语气)of voice.If the voice sounds boring,then,it's time for you to change the subject.Finally,good talkers know well when to say good﹣bye.Remember to give him a handshake and say," I've really enjoyed meeting you." (45)Let people know what you feel,and they may walk away feeling as if they've known you half their life.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填人文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填涂在答题卡相应位置.A.Almost anyone will answer a question.B.Here are several skills that good talkers have.C.If you want to see that person again,don't keep it a secret.D.First,it means not to change the subject of the conversation.E.Second,once good talkers have asked questions,they listen to the answers.四、词语运用(10小题,每小题10分,共10分)阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整.每空限填一词,每词限用一次.方框中有两个词是多余的.21.(10分)Just as the famous US boxer Gene Tunney said,"Exercise should be (1)as a gift to the heart." It is important to exercise.Sports month is a (2)activity in our school.But students in my class are not very good at sports.So in the basketball game,we lost 32 ﹣0.The defeat shocked us like lightning.Our opponents(对手)(3)us easily,and we seemed like some weak and tiny ants in front of a lion.But we (4)each other up and were excited that we still had the volleyball game ahead of us.(5)we lost the basketball game,our volleyball competitors thought they would win (6).But we beat them! A1l of us were confident again.Then,we won the game in the (7)round,too.It was amazing! We proved that even a class of non﹣athletes could keep fighting.I thought that sportsmanship was the key to (8)success.I truly believe thatsportsmanship comes first and the result of the game comes next.Although we lost the game in the third round,we still had a chance to win third place.Just like (9)the US Congressman John Bingham said,"The miracle(奇迹)isn't that I finished.The miracle is that I had the (10)to start." I want to thank all the people who cheered for us.And I believe that my class will get what we want at the end of this competition.五、补全对话(5小题,每小题10分,共10分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整.22.(10分)A:Hello,may I speak to Kate,please?B:Speaking.A:Hello,Kate! This is Lily speaking.It's Sunday tomorrow.(1)B:Nothing much.Do you have any ideas?A:The spring has come.I hear many flowers in park bloom together.It must be very beautiful.(2)?B:Good idea.My sister Lucy also likes flowers very much.Let's invite her to come with us.A:Why not?(3).So we can take some wonderful photos.B:Great.I like taking pictures.(4)?A:Let's meet outside the school gate at half past nine in the morning.B:How shall we go there?A:Let's go there by bike.B:Oh,my bike is broken.(5)?A:All right.See you!B:See you!六、书面表达(15分)23.(15分)目前,越来越多的中学生利用周末来上各种各样的培训机构或请家教.对于这一现象,存在两种不同的观点.有些人认为有必要,因为:1.可以巩固课堂所学内容;2.可以学到更多东西.另一些人认为没有必要,因为:1.容易养成依赖习惯;2.学生需要更多的时间休息;3.许多培训班和家教以盈利为目的.你的观点:……请根据以上提示,以Is a Training Class or Family Teacher Necessary?为题写一篇短文.参考词汇:巩固strengthen(v.)依赖dependence(n.)要求:1.词数:80~100 个;2.开头已给出,不计入总词数;3.要点齐全,行文连贯,适当发挥.Is a Training Class or Family Teacher Necessary?More and more middle school students go to many kinds of training classes or having family teachers at the weekend.There are two different viewpoints about it.2018年河南省中考英语一模试卷参考答案与试题解析一、选择填空(15小题,每小题1分,共15分)从A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案.1.(1分)I study five days week and on Sundays I often play football.()A.不填;the B.a;不填 C.the;a D.the;the【解答】a ,an,the.三者都是冠词.a,an 是不定冠词,表泛指,译为"一个",a用在辅音音素开头的单词前面;an用于以元音音素开头的单词前;the是定冠词,表特指.译"这个,那个,这些,那些".根据题干"一周五天学习",是泛指,"一"用不定冠词.因week是以辅音音素开头的单词,所以第一个空格用a.因在球类面前不加任何成分,踢足球,可译为"play football",由题干可知踢足球,所以空格不填.故选:B.2.(1分)There are many books for us to read.We can choose to start.()A.it B.that C.each D.one【解答】分析句子,结合选项,推测意思是对我们来说有很多书可以读,我们可以选择一本开始读.这里表示很多当中的一个,用one指代.故选:D.3.(1分)The of printing helped to spread the knowledge.()A.invention B.experience C.decision D.reason【解答】分析句子,结合选项,推测意思是印刷术的发明有助于传播知识.A发明,B经历,C决定,D原因.故选:A.4.(1分)Nowadays square dance has become one of ____ exercises for the Chinese grandmas.()A.popular B.more popularC.most popular D.the most popular【解答】答案:D根据for the Chinese grandmas可知,此处表示比较的范围是"中国的奶奶们",要用形容词的最高级;"最…之一"的表达形式:one of the+形容词最高级+名词复数形式+in/of/at+比较的范围.句中popular的最高级形式是most popular,并且形容词最高级前要加定冠词the,意思是"最受欢迎的",故选D.5.(1分)I'm afraid he can't use the new call phone .()A.probably B.especially C.naturally D.properly【解答】分析句子,结合选项,推测意思是我恐怕他不能正确地使用新手机.A 可能,B特别,C自然地,D正确地,合适地.故选:D.6.(1分)﹣Where is David,do you know?﹣I saw him with our teacher when l passed the playground just now.()A.talked B.talk C.talking D.to talk【解答】根据I saw him with our teacher when l passed the playground just now,可知这里考查see sb doing sth表示看到某人正在做某事.故选:C.7.(1分)Mike often downloads music the Internet and enjoys it the computer.()A.from;on B.with;in C.in;with D.at;from【解答】考查介词.句意"迈克经常从网上下载音乐并在电脑上欣赏.".第一个空,从网上下载音乐.用from从…第二个空,在电脑上用介词on.故选:A.8.(1分)When traffic(交通灯)lights are red,we________ stop and wait.()A.may B.can C.must D.might【解答】答案: C根据题意:当交通灯变红灯时,我们必须停下来等.可知考查情态动词的用法,常见的情态动词有can,may,must,need,might等,它们所表示的语气是不尽相同的.一般的,在不同的语境中,可以使用不同的情态动词来反映不同的要求和目的.强调必须做什么事情,应该用must.结合选项,A.可能B.可以C.必须D.可能,故选C.9.(1分)Now it's much easier to shop online when your order is ready,the things you want to buy to you soon.()A.send B.were sent C.are sending D.will be sent【解答】根据soon.可知句子所使用的时态为将来时;再根据the things作主语,它是send这个动作的承受着,当主语是动作的承受着时,可知句子所使用的语态应该为被动语态.所以句子所使用的应该是一般将来时的被动语态,构成为:will+be+动词过去分词.故选D.10.(1分)My father often newspapers after having dinner every evening.()A.hands in B.looks throughC.looks up D.turns off【解答】考查动词短语.A上交.B浏览.C查找.D关掉.结合语境"我父亲每天晚上晚饭后经常__报纸.".可知,应该是"浏览".故选:B.11.(1分)We'd like to stay at home to have a good rest taking a trip during the May Day holiday.()A.because of B.instead ofC.together with D.in order to【解答】分析句子,结合选项,推测意思是我们想呆在家里好好休息,而不是在五一假期去旅行.A因为,B代替,C一起,D以便.故选:B.12.(1分)We can ___________ energy in many ways.For example,turn off the lights when we don't use them.()A.save B.use C.get D.spend【解答】分析句子,结合选项,推测意思是们可以在很多方面节约能源,例如,不用电灯就把灯关掉.A节约,B使用,C得到,D花费.故选:A.13.(1分)I don't know the man called you just now.()A.who B.which C.whom D.whose【解答】分析句子,结合选项,推测意思是我不认识刚才打电话给你的那个人.这是一个定语从句,先行词是the man,在从句中充当主语,故用who.故选:A.14.(1分)our English teacher encourages us part in all kinds of after﹣class activities.()A.to take B.take C.taking D.to taking【解答】答案:A.根据our English teacher encourages us,可知英语老师鼓励我们参加各种各样的课外活动.在这里考查短语鼓励某人做某事,英语说法是encourage sb to do sth.故选A.15.(1分)﹣The light in his room is still on.Do you know _______?﹣Maybe at midnight again.()A.what's he doingB.why he stays up so lateC.if he is busy studyingD.when he will stop working【解答】答案:D.根据Do you know可知,本题考查宾语从句,宾语从句中一般为陈述语序,选项A是疑问语序,所以排除掉;再根据Maybe at midnight again,可知这里表示的是时间,而且是一个将来的时间,所以宾语从句的引导词是when,时态应该用一般将来时.故选D.二、完形填空(10小题,每小题10分,共10分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案.16.(10分)The United States is full of automobiles(机动车).There are still many families without cars.But some families have two or (16)A more cars.However,cars are used for more than pleasure.They are a (17)A part of life.Cars are used for (18)D.They are driven to offices and factories by workers who have no other way to (19)A their jobs.When salesmen are sent to different parts of the city,they have to drive in order to carry their products.Farmers have to drive into the city in order to shop for necessities.Sometimes,small children must be driven to (20)B.In some cities,school buses are used only when children (21)C more than a mile from the school.One (22)C drives on Mondays,taking her children and the neighbors' children as well.Another mother drives on Tuesdays,another on Wednesdays and so on.This is called forming a car pool(拼车).Working people also form car pools,with three or four people taking turns driving to the place (23)D they work.More car pools should be formed in order to put (24)B cars on the road and to use less oil.(25)C is a great problem,and so is the traffic in and around cities.Too many cars are being driven.Something should be done about the use of cars.16.A.much B.even C.little D.such 17.A.necessary B.difficult C.proper D.possible 18.A.families B.farms C.adventures D.business 19.A.get to B.look for C.find out D.take care of 20.A.cities B.schools C.parks D.gardens 21.A.move B.study C.live D.work 22.A.way B.child C.mother D.car 23.A.when B.that C.which D.where24.A.more B.fewer C.many D.less 25.A.Driving B.Running C.Parking D.Forming【解答】16.A 考查形容词,结合文意可知,有些家庭有两辆甚至(even)超过两辆的车,结合more cars,可知much 修饰比较级,意为"…得多",little 意为"小的;少的",such 意为"如此的",均不符合文意.故正确答案为A.17.A 考查形容词,由more than pleasure 可知,车子不只是用来享受,它们已经成为了生活中必不可少(necessary)的一部分.difficult困难的;主要的",proper 意为"正确的",possible 意为"可能的",均不符合文意.故正确答案为A.18.D 考查名词,结合下文They are driven to offices and factories by workers 可知,此处是说汽车的商业(business)用途.families 意为"家庭",farm 意为"农场",adventures冒险活动,均不符合文意.故正确答案为D.19.A 考查短语,A,get to "到达";B,look for "寻找";C,find out "发现;找到";D,take care of 照顾;结合句意可知,此处是说到达(get to)工人们工作的地方.故正确答案为A.20.B 考查名词,结合下文的In some cities,school buses are used 可知,小孩子需要用车载到学校(school).city 意为"城市",park 意为"公园",garden 意为"花园",均不符合文意.故正确答案为B.21.C 考查动词,结合文意可知,在一些城市,当孩子们住(live)得离学校超过一英里时,校车就会被派上用场.move 意为"移动",study 意为"学习",work 意为"工作",均不符合文意.故正确答案为C.22.C 考查名词,由下文的Another mother drives on Tuesdays 可知,一位母亲(mother)在周一开车接送她的孩子和她邻居家的孩子.child 意为"孩子",way 意为"路;方法",car 意为"车",均不符合文意.故正确答案为C.23.D 考查代词,结合句意可知,三四个人轮流开车到他们上班的地方(where).横线处的内容引导后面的内容作place 的定语,先行词是place,所以此处用关系副词where,等于in which,其它选项均不合题意.when修饰时间.that没有具体意义.which修饰物.where修饰地点,故正确答案为D.24.B 考查形容词,结合文意可知,为了让在路上的车变少(fewer),应该形成更多的拼车.more 意为"更多",many 意为"很多",less 意为"更少"(修饰不可数名词),均不符合文意.故正确答案为B.25.C 考查动词,结合本段上下文可知,该段是在阐述公路上的车太多了,由此导致的问题有,Parking is a great problem,and so is the traffic in and around cities "停车是一个大问题,城市里和周边的交通也很成问题".Driving 意为"驾驶",Running 意为"跑步",forming 意为"形成",均不符合文意.故正确答案为C.三、阅读理解(20小题,每小题10分,共40分)阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题.17.(10分)Mark was walking home from school one day when he noticed a boy in front of him.The boy had dropped all of the books he was carrying,along with two sweaters,a baseball bat and a glove.Mark helped the boy pick the things up and walked home together.As they walked,Mark learned that the boy's name was Bill.Bill loved video games,baseball and history,but he was having trouble with some of his subjects in school.They arrived at Bill's home first.Mark was invited in for a Coke and to watch some television.The afternoon passed pleasantly with some laughs and small talk.Then Mark went home.They continued to see each other around school,had lunch together once or twice,then both graduated(毕业)from junior school.Three days before graduation,Bill asked Mark if they could talk.Bill reminded(提醒)him of the day years ago when they had first met."Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?" asked Bill."You see,I cleaned out my locker(储物柜)because I was going home to commit suicide(自杀).But after we spent some time talking and laughing,I realized that if I had died,I would have missed so many good time.So you see,Mark,when you picked up those books that day,you actually saved my life."根据材料内容选择最佳答案.26.On Mark's way home,he saw that Bill A.A.dropped all the things he was carryingB.carried all the things for an old manC.bought two sweaters and a baseball batD.put down the things and walked away quickly B27.What trouble did Bill have?A.He didn't get along with his parents.B.He didn't do well in his studies.C.He felt relaxed in school.D.He was punished in school.28.Before graduation,Bill told Mark A.A.a true story of hisB.he wanted to have lunch againC.he wanted to stay friendsD.about the good time sat school29.In Bill's opinion,what did Mark actually help him to do?DA.Mark helped him carry the books.B.Mark taught him how to study well.C.Mark became his friend.D.Mark saved his life.30.With this story,the writer wanted to tell us C.A.how to make friends with othersB.living itself is a kind of happinessC.a small kind act can be very powerfulD.helping others makes you happy【解答】26.A.细节理解题.根据"Mark was walking home from school one day when he noticed a boy in front of him.The boy had dropped all of the books he was carrying,along with two sweaters,a baseball bat and a glove"可知,在马克回家的路上,他看到比尔把带的东西都扔了.故答案为A.27.B.细节理解题.根据"but he was having trouble with some of his subjects in school."可知,比尔在一些学科上有麻烦,比尔在学习上做得不好.故答案为B.28.A.细节理解题.根据最后两段"Bill reminded(提醒)him of the day years ago when they had first met."Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?" asked Bill."You see,I cleaned out my locker(储物柜)because I was going home to commit suicide(自杀).But after we spent some time talking and laughing,I realized that if I had died,I would have missed so manygood time.So you see,Mark,when you picked up those books that day,you actually saved my life.""可知,比尔告诉马克一个自己的真实故事.故答案为A.29.D.细节理解题.根据"So you see,Mark,when you picked up those books that day,you actually saved my life"可知,在比尔看来,是马克挽救了他的生命.故答案为D.30.C.推理判断题.根据文中.马克帮比尔捡起他扔掉的东西,和比尔一起回家,一起看电视,一起说笑等小事情,挽救了想自杀的比尔,可知,一个小小的行为可能作用很大.故答案为C.18.(10分)Tea is important part of Chinese tradition.Tea has very close relationship to Chinese culture.It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong(神农).People say that he lived 5,000years ago.One summer day,while he was visiting a faraway part of his country,he felt very thirsty.The servants began to make water hot enough to turn into gas for him to drink.Dried leaves from a near plant fell into the water.The king drank some,and found it could make him feel less tried.Also as a scientist,Shen Nong was interested in the new drink.And so,tea was created in 2737BC.Drinking tea has many advantages.It makes people feel less tired,clears heat inside the human body and helps people lose weight.As you add a cup of tea to your daily life,please check the following helpful advice drink it hot.Tea oxidizes (氧化)quickly,so it is suggested that you drink it hot.Sick if you make the tea too strong.Your stomach is full.You take medicine.Do not drink too much strong tea.It will probably be harmful to your stomach and make you feel uncomfortable.The best time to drink tea is between meals.It may not make you have a strong wish to eat.Do not drink with medicine.It many change the medical result.You can drink tea two hours after.Green tea is the best choice for office workers.Why?Because green tea helps stop the bad result of the computer.根据材料内容选择最佳答案.31.Paragraph 2is mainly about C.A.when King Shen Nong livedB.where tea was plantedC.how Chinese tea was discoveredD.why King Shen Nong drank tea32.Drinking tea has lots of advantages EXCEPT C.A.helping you lose weightB.letting you feel less tiredC.having a strong wish for foodD.clearing heat inside your body33.Mr.Smith is a computer teacher.He'd better drink A.A.green teaB.black teaC.strong teaD.coffee with milk34.What can we infer(推断)from the passage?DA.Don't drink too much strong tea.B.Not all office workers drink green tea.C.Tea has nothing to do with Chinese culture.D.King Shen Nong loved creating new things.35.The passage is mainly written to B.A.let us know how tea was discoveredB.give some advice about drinking teaC.tell people the history of teaD.advise people to drink green tea【解答】31.C.细节理解题.根据"It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong."以及"Also as a scientist,Shen Nong was interested in the new dink.And so,tea was created in 2737 BC."可知第二段主要介绍了茶的发现过程.故选C.32.C.细节理解题.根据"It makes people feel less tired,clears heat inside the human body and helps people lose weight."可知茶可以让人们感到轻松,清除内。

相关主题