2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)+2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)第1 页共47 页DUANG~~DUANG~~DUANG~~,又到一年CET。说到四六级,你第一反应是裸考刷分?还是abandon?是单词书本?还是逝去的青春?考过的,满满都是回忆;将要考的,给你们加油鼓劲!
2013年英语六级真题及答案汇总目录2013年6月英语六级真题及答案............. 2 2013年12月英语六级真题及答案........... 25
(为了这份资源,我也蛮拼的)2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)+2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)
第2 页共47 页2013年6月英语六级真题及答案
Part ⅡListening Comprehension Section A1. C M: The biological project is now in trouble. You know, my colleague and I have completely different ideas about how to proceed. W: Why don’t you compromise? Try to make it a win-win situation for you both. Q: What does the woman suggest the man do? 【听前预测】1.四项均以动词原形开头。2.两项提到同事(colleague)。结论:对话应该是工作场景,可能提问接下来要怎么做或建议某人做什么。2.B M: How does Nancy like the new dress she bought in Rome? W: She said she would never have bought an Italian style dress if she had known Mary had already got such a dress.Q: What do we learn from the conversation? 【听前预测】1.四项提及两个人物——Mary和Nancy。2.三项均与服饰、时尚有关(style,dress,fashion),两项与购物有关(buying,shopping)。结论:对话很可能与买衣服有关,注意区分两个人物的行为。3.A M: You are not going to do all those dishes before we leave, are you?If we don’t pick up George and Martha in 25 minutes, we will never get to the theater on time. W: Oh, didn’t I tell you? Martha called to say her daughter was ill and they could not go tonight. Q: What is the woman probably going to do first? 【听前预测】1.四项均以动词原形开头。2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)+2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)第3 页共47 页2.四项中提到了三个人物(George,Martha,her daughter) 结论:本题各项间没有相同成分,缺乏联系,因此仅靠选项很难推断对话内容。另外可推测本题提问某人的行为,注意选项中提及的人物及其行为。4.C M: You’ve been hanging on to the phone for quite a while. Who were you talking with?W: Oh, it was Sally. You know, she always has the latest news in town and can’t wait to talk it over with me. Q: What do we learn about Sally from the conversation? 【听前预测】1.四项均以she开头。2.两项含有woman。结论:选项中提到了两位女性,the woman应该指的是录音中说话的女士,故she应为对话中谈及的第三人,听音时应注意与第三人相关的内容。5. B W: It’s always been hard to get this car into first gear, and now the clutch seems to beslipping. M: If you leave the car with me, I will fix it for you this afternoon. Q: Who is the woman probably speaking to? 【听前预测】四项均为职业。结论:对话提问某人的职业。6.D M: Kate, why does the downtown area look deserted now? W: Well, there used to be some really good stores, but lots of them moved out to the mall. Q: What do we learn from the conversation? 【听前预测】1.两项与商场有关(shopping mall,the mall)。2.两项与市中心有关(downtown)。3.A、C、D三项都与不景气有关(deserted,moved out of the downtown area,isn’t much business)。结论:对话与商场或市中心有关,很可能描述的是不景气的状况。2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)+2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)第4 页共47 页7.B W: I found the lounge such a cozy place to study in. I really like the feeling in sitting on the sofa and doing the reading. M: Well, for me the hardest part about studying here is staying awake. Q: What does the man mean? 【听前预测】1.三项与学习有关(reading,study)。2.两项提到了地点(lounge,a cozy place)。结论:对话很可能与学习有关,涉及学习的地点。8.C W: These mosquito bitesare killing me. I can’t help scratching. M: Next time you go camping, take some precautions, say wearing long sleeves. Q: Why does the man suggest the woman wear long sleeves? 【听前预测】1.四项均以不定式开头。2.四项均与病痛或身体不适有关(scratches,pain,mosquito bites,sunburnt)。结论:本题考查目的或原因,且该目的或原因与避免身体不适有关。Conversation One M: Hello, and [9]welcome to our program "Working Abroad". Our guest this evening is a Londoner, who lives and works in Italy.Her name’s Susan Hill. Susan, welcome to the program. You live in Florence. How long have you been living there? W: Since 1982. But when I went there in 1982, [10] I planned to stay for only 6 months. M: Why did you change your mind? W: Well, I’m a designer. I design leather goods, mainly shoes, and handbags. Soon after I arrived in Florence, I got a job with one of Italy’s top fashion houses, FerregamoI decided to stay. M: How lucky! Do you still work for Ferregamo? W: No, [11] I’ve been a freelance designer for quite a long time now. Since 1988, in fact. 2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)+2013年6月大学英语六级真题及答案(完整文字版)第5 页共47 页M: So does that mean you design for several different companies now? W: Yes, that’s right.I’ve designed many fashion items for a number of Italian companies, and in the last four years, I’ve also been designing for the British company, Burberry’s. M: What have you been designing for them? W: Mostly handbags, and small leather goods. M: Has the fashion industry in Italy changed since 1982? W: Oh, yes. [12] It’s become a lot more competitive, because the quality of products from other countries has improved a lot. But Italian quality and design is still world-famous. M: And do you ever think of returning to live in England? W: No, not really. Working in Italy is more interesting. I also love the Mediterranean sun and the Italian lifestyle. M: Well, thank you for talking to us, Susan. W: It was a pleasure. 9. Where does this talk most probably take place? 10. What was the woman’s original plan when she went to Florence?11. What has the woman been doing for a living since 1988? 12. What do we learn about the change in Italy’s fashion industry?9.A 【听前预测】由四个选项的特点可知,本题是对地点的考查。听音时要以四个地点词为线索,集中精力听与之相关的内容,然后再根据问题做出判断。10.B 【听前预测】1.四项均为不定式短语。2.两项出现了there。3.两项含有与居住或暂住相关的词(live,stay),两项含有与工作相关的词(find a better job,sell…goods)。结论:该题与某人去某地居住或暂住有关,可能是去生活或工作。【解析】对话中当男士问女士在佛罗伦萨生活了多久时,女士回答说从1982年直到现在,但是她1982年刚到那里时,本打算只待六个月,故B项为正确答案。