当前位置:文档之家› 湖南省岳阳市重点中学高三12月月考英语试题

湖南省岳阳市重点中学高三12月月考英语试题

湖南省岳阳市重点中学高三12月月考英语试题注意事项:1. 答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。

2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。

3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。

4.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

AWhere to Dine on a Budget with Kids in LondonWhere to dine on a budget with kids? These four London restaurants are as welcoming as they are wallet-friendly.♦ Barbican Kitchen at the Barbican CentreEurope’s largest multi-arts venue is home to cinemas, a theatre, a concert hall and galleries so there are plenty of ways for families to work up an appetite before refuelling at the Barbican Kitchen. This ground floor restaurant serves a range of light bites, hot sandwiches and handmade pizzas and children under 12 eat free with every adult ordering a main meal.♦ Sticky Fingers, KensingtonSticky Fingers in Kensington is a rock n’roll restaurant that serves classic American d ishes. The kid’s menu (for under 12) is just £7.95 for a meal, a drink and a dessert and if you visit on a Monday you can take advantage of the “Monday Madness” promotion for up to 50% off main courses for adults. Don’t leave without exploring the Rolling Stones souvenirs including gold discs, guitars and photos of the band.♦Jamie’s Italian, Various LocationsTop British chef, Jamie Oliver knows a thing or two about catering for children. There are often “kids free” promotions running during school holidays but the regular kids menu is only £6.50 for a main dish, a salad and a drink. Activity packs are available for kids and the 2-course lunch deal for grown-ups is a bargain at £11.95.♦Vauxhall City Farm CaféCombine a day with the animals and lunch with the family at Vauxhall City Farm, a community space home to horse pigs, goats and camels. Enjoy lunch at the Old Dairy Café which serves affordable sandwiches, soups, salads, cakes and dishes from a weekly specials menu. Half portions of everything are availablefor kids for around £2.1. What are you expected to do before eating at Barbican Kitchen?A. Eat light food.B. Have a main meal.C. Enjoy art and entertainments.D. Explore the Rolling Stones souvenirs.2. Which restaurant can attract music fans?A. Sticky Fingers.B. Jamie’s Italian.C. Barbican Kitchen.D. Vauxhall City Farm Café.3. How are both Jamie’s Italian and Vauxhall City Farm Café wallet-friendly?A. They both offer kids free food.B. They both do promotions regularly.C. They both serve adults at a bargain price.D. They both make a small chang e for kids’ meal.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】在伦敦带着孩子去哪里吃饭?本文介绍了四个吃饭的去处。

1. C推理判断题。

根据Barbican Kitchen at the Barbican Centre中Europe’s largest multi-arts venue is home to cinemas, a theatre, a concert hall and galleries so there are plenty of ways for families to work up an appetite before refuelling at the Barbican Kitchen.可知,在at Barbican Kitchen吃饭之前,享受艺术和休闲娱乐。

故选C。

2. A推理判断题。

根据Sticky Fingers, Kensington中Sticky Fingers in Kensington is a rock n’roll restaurant that serves classic American dishes.可知,Sticky Fingers.能吸引音乐迷。

故选A。

3. D推理判断题。

根据Jamie’s Italian, Various Locations中Activity packs are available for kids and the 2-course lunch deal for grown-ups is a bargain at £11.95.和根据Half portions of everything are available for kids for around £2.可知,他们俩餐厅都为孩子们的饭做了一个小小的改变。

故选D。

BPeople and animals often enjoy loving relationships with each other. When people adopt domesticated (家养的) animals into their families as pets, animals give humans the blessings of companionship and fun in return. In the wild, animals sometimes carry out dramatic rescues of people in dangerous situations, miraculously (奇迹般地) sensing human needs and jumping in without fear to help.In 2000, a 6-year-old boy unified Elian Gonzalez left Cuba on a boat bound for Florida in the United States, but the boat sank and everyone aboard drowned except Elian and two adults. Elian and the othertwo survivors held onto inner tube for 48 hours to try to stay afloat in the sea. After a while, however, Elian began to lose strength, slipping under the water and then grabbing the tube again as he fought to stay alive.A small group of dolphins noticed Elian struggling and swan over to him to help. The dolphins formed a circle around the inner tube and took turns using their noses to lift Elian until fishermen working in the area discovered and rescued Elian and the two adults who floated nearby. The fishermen reported that, when they discovered Elian, he was repeating a prayer that his mother had taught him before drowning, asking guardian angels to protect him.Miraculously, the dolphins knew that a child would need more help than adults, so they focused on Elian — and they figured out exactly what needed to be done and cooperated to carry out that plan successfully. They made it!4. Why did Elian slip off the tube?A. He was tired out.B. A wave pushed him.C. The two adults dragged him.D. The tube was too smooth to grab.5. How did the dolphins save Elian Conzalez?A. They informed the fishermen.B. They formed a circle around him.C. They supported the inner tube by turns.D. They stopped Elian slipping under the water.6. Which of the following words can be used to describe Elian Gonzalez?A. Self-confident and flexible.B. Calm and lucky.C. Friendly and motivated.D. Smart and ambitious.7. What doe the underlined ‘They’ in the last sentence refer to?A. The survivors.B. The fishermen.C. The dolphins.D. The guardian angels.【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】本文介绍Elian落水,奇迹般地被海豚营救,这表明人和动物经常喜欢彼此爱的关系。

相关主题