当前位置:文档之家› 2021届新高考版英语主题一轮复习讲义:主题8 职业 题型组合

2021届新高考版英语主题一轮复习讲义:主题8 职业 题型组合

Ⅰ.阅读理解阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。

When the natural climate changes due to global warming, it can surely affect seals. The majority of them live in the Antarctic region, so as the ice is melting, their natural habitat can be seriously affected. These changes don't take place overnight. They can be the result of many years of additional temperatures in the area. Seals then have to find ways to adapt.Seals depend on the cool air currents to bring plenty of food for them. When the temperatures get higher, there is less and less food and the seal population starts to shrink. Mothers aren't healthy enough to feed their babies. Many of them end up abandoned as their mothers have to leave to find their own source of food.The fact that their desire to produce young can be changed by the warmer temperatures is frightening too. It is also believed that the warmer temperatures can allow different diseases and viruses to attack seals. This is a huge concern as they can rapidly wipe out huge numbers of seals out there.However, these changes in climate and temperature aren't all bad for other species of seals. Scientists have found that those living in warmer climates are producing more young due to the changes. Research also shows that the females are moving further to find food and water. When they are out of the reach of the governing males, they are more willing to accept the moves of other males in the group.This is good news too because it means that there will be more selection in the genepool(基因库)for future generations. It can help seals as a species adapt to change in their natural environment more easily.The climate change problem for seals is directly linked to humans. When we take action to change what we let out into the environment, we will make positive changes for seals. However, it is going to take a very long time to reverse (彻底改变)the effects of what has already been done.1.What does the author regard climate change for seals as?A.A double-edged sword.B.An unavoidable disaster for existence.C.A mirror of evolution.D.A requirement for more choices in the gene pool.2.What will happen to the seals in warmer climates?A.Their number will be on the increase.B.The female seals will be in the lead.C.Their genes will change a great deal.D.The females will keep away from the males.3.Which of the following can be the best title for the text?A.The Importance of Protecting SealsB.Seals' Adaptation to Climate ChangeC.How Climate Change Affects SealsD.Why Seals Are Becoming Less and Less答案[语篇解读] 本文是一篇说明文。

文章说明了气候变化对海豹生存的影响。

1.A 推理判断题。

本题中,A项意为“一把双刃剑”,意思是有好处也有坏处。

文章的第二至第三段论述的是温度升高对海豹的不利之处,而第四段则是有益之处。

因此,温度的变化对海豹有好处也有坏处。

2.A 推理判断题。

根据文章第四段中的“Scientists have found that those living in warmer climates are producing more young due to the changes.”可知,在更温暖的地区,海豹会繁殖更多的幼崽,所以海豹的整体数量会增加。

3.C 主旨要义题。

本文的主要内容是关于温度变化对海豹的影响,其中有好处也有坏处。

因此选C。

Ⅱ.七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

选项中有两项为多余选项。

(2019河南洛阳二次统考)Can creativity be taught? That's a question without a simple yes or no answer. Creativity may not be able to be taught directly, but what you can get better at is frequently targeting the circumstances of life which bring up the greatest chances for true creative expression. 1 , but more like something which manifests (显现) itself inside those who learn to develop it and create the right conditions for it.Limit your selection of tools to only the most vital. 2 . You'll be sharper than someone who merely fights with a larger set of tools.Learn how to be resourceful. 3 . Creativity is not just about creating something new but making old things work better as well. Think of crazy possibilities as well as practical ones. You might find inspiration for a workable solution in one of your ideas.Don't listen to feedback (反馈) and keep following your own path. The problem of asking for feedback is that the feedback will be given according to the person's past experience. Others will unconsciously push you in a direction that they see as best. 4 . Just don't letcriticism(even the constructing type) destroy your creativity during the creative process. 5 . Routines are positive if they strengthen a healthy creative consciousness and negative if they destroy that. The key is to discover a creative routine that puts you in a more creative mindset.A.Creativity is not like a lightning strikeB.Having a routine is actually not a bad ideaC.You can literally do anything you like with themD.Resourcefulness is about making the most of what you have to work withE.The more limited your set of tools is, the more creative the output will beF.This is done with good intentions, but it actually hurts your natural creativityG.While breaking your routine once in a while to force new ways of thinking is good1. 2. 3. 4. 5. 答案[语篇解读] 本文为说明文。

相关主题