当前位置:文档之家› 2018年12月大学英语六级真题及详解(第二套)【圣才出品】

2018年12月大学英语六级真题及详解(第二套)【圣才出品】

2018年12月大学英语六级真题及详解(第二套)Part ⅠWriting (30 minutes)Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay on how to balance job responsibilities and personal interests. You should write atleast 150 words but no more than 200 words.【审题构思】本题讨论的话题是“如何平衡工作责任与个人兴趣”,考生们需要对此发表个人观点。

考生需要从这两者的重要性的角度出发,讨论如何进行平衡,最后做出总结。

字数不少于150字,但不超过200字。

【参考范文】How to Balance Job Responsibilities and Personal Interests With the rapid development of modern society, a mushrooming number of problems are arising, which deserves intensive public attention; (1) one of the most challenging problems is how to strike a balance between job responsibilities and personal interests. People cannot reach a consensus on the issue.It has been widely accepted that job responsibilities play a crucial role in our daily life, as we need to work diligently with these responsibilities to support our family. (2) However, if people spend too much time on work, their mental conditions possibly will suffer from some psychological diseases. The poor mental health of workers has become an issue urgently needed to be tackled in the presentsociety. In almost every aspect of our life we can find workers who suffer from physical or psychological problems. (3) Consequently, along with work responsibilities, people should also develop personal interests in their spare time. Meanwhile, it should be noted that people’s career can be severely affected if they overly concentrate on personal interests.(4) In conclusion, considering all the factors discussed above, people should focus on their responsibilities at work while developing individual interests in spare time.【行文点评】(1) 开头引出话题,指出当今社会的一大问题是如何平衡工作责任与业余爱好。

(2) 指出作者认为如果花过多时间在工作上,工作者的身心都有可能受到影响。

(3) 指出作者认为在专注于责任的同时,人们应该在业余时间发展个人爱好。

(4) 总结全文,再次点题并表明观点。

Part ⅡListening Comprehension (30 minutes)Section ADirections: In this section, you will hear two long conversations. At the end of each conversation, you will hear four questions. Both the conversation and thequestions will be spoken only once. After you hear a question, you mustchoose the best answer from the four choices marked A), B, C) and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single linethrough the centre.Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.1. A) Stop worrying about him.B) Keep away from the statue.C) Take a picture of him.D) Put on a smile for the photo.2. A) Gaining great fame on the Internet.B) Publishing a collection of his photos.C) Collecting the best photos in the world.D) Becoming a professional photographer.3. A) Surfing various websites and collecting photos.B) Editing his pictures and posting them online.C) Following similar accounts to compare notes.D) Studying the pictures in popular social media.4. A) They are far from satisfactory.B) They are mostly taken by her mom.C) They make an impressive album.D) They record her fond memories.【答案与解析】1. C 根据录音开始部分可知:男人想让女人帮他和雕塑拍张照片,故选项C正确。

2. A 根据录音内容可知:男人的梦想是成为某类网络名人,故选A项“在网上获得声望”。

3. B 根据录音内容可知:男人最近花了很多时间编辑照片并发到网上。

故选B。

4. A 根据录音内容可知:女人拍的照片不是半笑不笑,就是闭了眼,要不就是头发很乱,故选A“这些照片难令人满意”。

【录音原文】M: [1] Do you mind taking my photo with the statue over there? I think it will makea great shot.W: Sure, no worries. You’re always taking photos. What do you do with all the photos you take?M: Well, don’t laugh. [2] My dream is to become an online celebrity of sorts. W: You are not serious, are you?M: I am, completely. I just got the idea a few months ago after posting some holiday photos on my social media accounts. A lot of people liked my photos and started asking me for travel tips. So I figured I’d give it a go. I post a lot on social media anyway. So I’ve got nothing to lose.W: I guess that’s true. So what do you have to do to become Internet famous? M: Surprisingly a lot more than I did as a hobby. [3] Recently, I’ve been spending a lot more time editing photos, posting online and clearing storage on my phone.It’s always full now.W: That doesn’t sound like too much work.M: Well, there’s more to it. I spent all last weekend researching what topics are popular, what words to use in captions and similar accounts to follow. It reallywas a lot to take in. And I was up well past midnight. I’d say it’s paying off though. I increased the number of people following my accounts by 15% already.W: That is impressive. I guess I never thought much about all the effort behind the scene. [4] Now that I think about it, there’s always something wrong with my photos as it is—half smiles, closed eyes, messy hair. I hope you have better luck than I do. Then again, I think the only person interested in my photos is my mom.Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.1. What does the man ask the woman to do?2. What does the man dream of?3. What has the man been busy doing recently?4. What does the woman say about her photos?Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.5. A) A journal reporting the latest progress in physics.B) An introductory course of modem physics.C) An occasion for physicists to exchange ideas.D) A series of interviews with outstanding physicists.6. A) The future of the physical world.B) The origin of the universe.C) Sources of radiation.D) Particle theory.7. A) How matter collides with anti-matter.B) Whether the universe will turn barren.C) Why there exists anti-matter.D) Why there is a universe at all.8. A) Matter and anti-matter are opposites of each other.B) Anti-matter allowed humans to come into existence.C) The universe formed due to a sufficient amount of matter.D) Anti-matter exists in very high-temperature environments.【答案与解析】5. D 根据录音开头可知:Physics Today是一档专门采访杰出物理学家的节目。

相关主题