当前位置:文档之家› 新课标全国高考英语模拟试题及答案

新课标全国高考英语模拟试题及答案

2016新课标全国高考英语模拟试题及答案(一)第Ⅰ卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

ABefore leaving work, Steve Lee likes to use his cell phone to turn on his heat and air conditioner system at by the time he gets through traffic into his front door, the temperature inside is may wonder what a so-called smart home can do inside.Lee works for a company called Smart , testing and living with many of his company's home automation gadgets(自动化小配件), like this multifunction touch screen that controls devices around the house and even connects to the Internet traffic cameras.“I have cameras, and they follow all the way down the freeway to work, ”said Lee with pride, “What's going on at home when you are away? No problem, install some wireless cameras and controllers and from any computer in the world with an Internet connection, you can watch your house.”“You can check on the house, and I can look at the it or not, if I want to turn on lights ahead of time, I can, ”added Lee.We sat in Steve's California kitchen and with the right password,_turned on the kitchen counter lights at his boss' house in did have permission to log on(登录).“If you do know the password and you want to play a trick on your wife, you could turn lights on and off remotely.”This new technology, which can automatically turn on water sprinklers when humidity is low, or turn off a pool pump when it is not in use, is no longer hundred dollars for a basic system is enough and it is not hard to install.Sure the convenience is nice but many people who like the security advantages like making sure kids are safe with the help of camera monitors and bedside alerts.“I can notice that maybe one of my children wakes up in the middle of the night once the light switch is turned on.”What a smart home can't do is get you a snack and you have to leave the couch for that.解题导语:本文主要介绍了一种智能化住宅,人们可以通过手机对家里的一些电器进行远程遥控。

1.What does the underlined word “password” in Paragraph 5 mean?A.Security code. B.Crossword.C.Passport. D.Touch screen.解析:词义猜测题。

联系后句中的“log on”可知是需要密码才能登录。

答案:A2.What can be inferred from this passage?A.Steve's boss trusted him very much.B.Steve doesn't like to play jokes on his family.C.Steve could log on his boss' home because he had been given the key.D.It's expensive and difficult to apply a basic smart home system.解析:推理判断题。

从第五段史蒂芬有老板住宅的网上登录密码可推知老板很信任他。

答案:A3.According to the passage, the following is often a must for a smart home EXCEPT a________.A.cell phone B.computerC.camera D.car解析:细节理解题。

手机、相机和电脑是智能住宅的配套装置,它们起着遥控和监控的作用。

答案:D4.In which section of a newspaper will this passage probably be found?A.Entertainment. B.Science & Technology.C.Health & Care. D.Biography.解析:文章出处题。

本文讲的是智能化住宅的产生和运用,故本文很可能出自报纸中的“科技”栏目。

答案:BBSince the first Earth Day in 1970,Americans have gotten a lot “greener”toward the environment.“We didn't know at that time that there even was an environment,let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson,president of Earth Day USA.But what began as nothing important in public affairs has grown into a social people,political leaders,university professors,and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement.“The understanding has increased many,many times,”says Gaylord Nelson,the former governor fromWisconsin,who thought up the first Earth Day.According to US government reports,emissions(排放)from cars and trucks have dropped from million tons a year to million number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to serious problems still remain and need to be dealt with,the world is a safer and healthier kind of “green thinking ” has become part of practices.Great improvement has been 1988 there were only 600 recycling programs;today in 1995 there are about 6, lights,motors,and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.Twenty-five years ago,there were hardly any education programs for ,it's hard to find a public school,university,or law school that does not have such a kind of program.“Until we do that,nothing else will change!” says Bruce Anderson.解题导语:本文体裁为说明文。

主要介绍了自从1970年的第一个“地球日”以来,美国人在环境保护认识上的变化以及他们采取了一些有效措施积极应对环境问题等。

文章最后还指出了教育保护方面的重要性。

5.According to Anderson,before 1970,Americans had little idea about________.A.the social movementB.recycling techniquesC.environmental problemsD.the importance of Earth Day解析:细节理解题。

相关主题