当前位置:文档之家› 初三英语下学期 中考英语 阅读理解训练单元 易错题难题测试综合卷学能测试试题

初三英语下学期 中考英语 阅读理解训练单元 易错题难题测试综合卷学能测试试题

初三英语下学期中考英语阅读理解训练单元易错题难题测试综合卷学能测试试题一、中考英语阅读理解训练1.阅读理解It's a cold, grey Sunday afternoon in March. The British are all working in their gardens. They're digging, cutting leaves and planting new seeds(种子). By summer, their gardens will be full of bright colors.The British love their gardens. A British newspaper recently asked people for their opinions about them. Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden, and over 50% of these described gardening as the most enjoyable thing they ever did.Only one in ten houses in Britain do not have a garden. People who live in houses without gardens often rent(租用) land from the government.At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House or Castle Howard. In the early twentieth century, however, gardening became a hobby. People bought different kinds of seeds and plants for their gardens. Although roses, sunflowers and tomatoes are often grown in British gardens, they originally(起初) grew wild in other countries.Every year, there are competitions for the largest vegetables, but don't expect to win:Britain's biggest carrot is almost six metres long.(1)In summer, British gardens are often .A. covered with grey leaves and plantsB. colorful with different plantsC. too hot for people to work thereD. full of people digging there(2)A recent survey showed that of the British felt it important to do some gardening.A. around 70%B. over 50%C. only 20%D. about 10%(3)We can infer from Paragraph 4 that .A. seeds were provided for freeB. roses were first grown in BritainC. gardening is a hobby in the worldD. the owner of Chatsworth House was rich(4)What does the writer mean by the underlined sentence?A. It is common to grow carrots.B. It is hard to win the competition.C. The carrot is much easier to grow.D. The carrot is their favorite vegetable.【答案】(1)B(2)A(3)D(4)B【解析】【分析】本文是讲述了英国人喜欢种花园的事情。

(1)细节题。

根据By summer, their gardens will be full of bright colours.可知是五颜六色的植物,故选B。

(2)细节题。

根据Around 70% of the people felt it was important to spend time in the garden,可知大概70%人们觉得花时间在花园里很重要,故选A。

(3)推理题。

根据At first, only very rich people had gardens. You can still see the gardens around houses with a long history, such as Chatsworth House,可知Chatsworth House得主人是富有的,故选D。

(4)词义猜测题。

根据Every year, there are competitions for the largest vegetables, but don't expect to win: Britain's biggest carrot is almost six metres long. 可知想要超过6米长的胡萝卜很难,所以赢比赛很难,故选B。

【点评】考查阅读理解。

本文涉及细节题、推断题,词义猜测题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意。

2.阅读理解Willow Shields is an American film and television actress. She was born on June 1st, 2000 in Albuquerque, New Mexico. She has a twin sister and an elder brother. Willow is a very beautiful girl. She has golden hair, big eyes and sweet smiles.Willow got her first job in 2008 and she acted in a 7-minute short film with her sister. In the film, she played the role of a little girl watching a gun fight. Her most famous role is Prim in the movie The Hunger Games. She worked hard for the movie and she read the book carefully before acting. Willow did so well that the director said, "It's so exciting to find an amazing young actress like her. We're very lucky to have her." Shields continued in her role until November, 2015, when the final of four movies of The Hunger Games series came out.Because Willow is always busy, she is home schooled. She makes use of every chance to enrich herself. She especially loves reading. Besides, she is warm-hearted. In her free time, she often volunteers to send out food to homeless families.(1)Willow Shields is ______________ years old now.A. 6B. 10C. 12D. 18(2)Willow Shields acted in her first film with ______________.A. her twin sisterB. her directorC. her brotherD. her best friend (3)From the director's words, we know that ______________.A. Willow Shields is a lucky girlB. the director is pleased with WillowC. Willow Shields is a television actressD. Willow Shields is a girl from New Mexico(4)Willow Shields often ______________ in her free time.A. goes to an amusement parkB. goes abroad with her friendsC. helps some homeless familiesD. hangs out in a shopping mall(5)Which of the following is TRUE about Willow Shields?A. She has a brother and two sisters.B. She gets to school every weekday.C. She played a role in Harry Potter in 2008.D. She acted in a film for the first time when she was 8.【答案】(1)D(2)A(3)B(4)C(5)D【解析】【分析】主要讲了美国电影和电视女演员——Willow Shields。

相关主题