当前位置:文档之家› 【英语】八年级英语下册阅读理解试题集经典

【英语】八年级英语下册阅读理解试题集经典

【英语】八年级英语下册阅读理解试题集经典一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解Hilton Head Island, in South Carolina, is a popular vacation spot on the East Coast of the US. There are 250 restaurants on the island. You can try the following excellent restaurants. Skull Creek BoathouseAddress: 397 Squire Pope RoadTelephone number: 1-843-681-3663Lunch: 11: 30 a.m. ~ 4 p.m.Dinner: 4 p.m. ~ 9 p.m.It's a good place for seafood lovers. The menu is mostly seafood.Quarterdeck Address: 32 Greenwood Road Telephone number: 1-866-561-8802 Lunch: 11:30 a.m. ~ 5 p.m. Dinner: 5 p.m. ~ 9 p.m. The view from this restaurant is wonderful.You have many choices, such as beef, burgers and soups. Frankie BonesAddress: 1301 Main StreetTelephone number: 1-843-842-4033Lunch: 11: 30 a.m. ~ 3 p.m.Dinner: 4 p.m. ~ 9 p.m. For lunch you can enjoy sandwiches, salads, rice, and pasta dishes. The entrée is served with soup or salad. The salad also has cheese, pine nuts and dried berries. Mellow Mushroom Address: 33 Office Park Road Telephone number: 1-843-686-2474 Lunch: 11: 00 a.m. ~ 4 p.m. Dinner: 4 p.m. ~ 10 p.m. If you want something different, stop in at the Mellow Mushroom. They have special pizzas, salads, and sandwiches. If you enjoy wines, you'll surely find something you like.(1)Alan likes eating fish very much so he'll probably choose____________.A. Skull Creek BoathouseB. QuarterdeckC. Frankie BonesD. Mellow Mushroom(2)If you want a restaurant that has a good view, you'd better phone____________.A. 1-843-681-3663B. 1-866-561-8802C. 1-843-842-4033D. 1-843-686-2474(3)Where is the restaurant that closes the latest?A. At 397 Squire Pope Road.B. At 32 Greenwood Road.C. At 1301 Main Street.D. At 33 Office Park Road.【答案】 (1)A(2)B(3)D【解析】【分析】大意:文章主要是四个餐厅的广告。

(1)细节理解题。

根据 Skull Creek Boathouse 中: It's a good place for seafood lovers. 这是一个海鲜爱好者的好地方,可知Alan 很喜欢吃鱼的话,他很可能选择 Skull Creek Boathouse 。

故选A 。

(2)细节理解题。

根据 Quarterdeck 中 : The view from this restaurant is wonderful. 从餐厅望出去的风景好极了,可知如果想要看好风景,可以拨打Quarterdeck 餐厅的电话 1-866-561-8802 。

故选B 。

(3)细节理解题。

根据 Mellow Mushroom 中: Dinner: 4 p.m. ~ 10 p.m.晚餐时间:晚上4—10点,可知Mellow Mushroom餐厅关门最晚,地址在 Address: 33 Office Park Road。

故选D。

【点评】考查阅读理解。

细节题要注意从文中寻找答案。

2.阅读理解The famous director(导演)of a big and expensive movie planned to film a beautiful sunset (日落)over the ocean, so that the audiences could see his hero and heroine in front of it at the end of the film as they said goodbye to each other for over. He sent his camera workers out one evening to film the sunset for him.The next morning he said to the men, "Have you provided me with that sunset?""No, sir," the men answered. The director was angry. "Why not?" he asked."Well, sir," one of the men answered, "we're on the east coast here, and the sun sets in the west. We can get you a sunrise(日出)over the sea, if necessary(必要), but not a sunset. " "But I want a sunset!" the director shouted."(Go to the airport, take the next flight to the west coast, and get one."But then a young secretary had an idea. "Why don't you photo a sunrise," she asked, "and then play it backwards? Then it'll look like a sunset.""That's a very good idea!" the director said. Then he turned to the camera workers and said, "Tomorrow morning I want you to get me a beautiful sunrise over the sea."The camera workers went out early the next morning and filmed a bright sunrise over the beach in the middle of a beautiful coast. Then at nine o'clock they took it to the director. "Here it is, sir, "they said, and gave it to him. He was very pleased.They all went into the studio(工作室). "All right, "the director explained, "now our hero and heroine are going to say goodbye. Run the film backwards so that we can see the 'sunset' behind them. "The "sunset" began, but after a quarter of a minute, the director suddenly put his face in his hands and shouted to the camera workers to stop.The birds in the film were flying backwards, and the waves on the sea were going away from the beach.(1)Why did the director want to send his workers to the west coast?A. Because he changed his mind about getting a sunset.B. Because he was angry with his crew.C. Because he wanted to get a photo of sunset.D. Because it was his secretary's advice.(2)The director wanted to film a sunset over the ocean because .A. it went well with the separation(告别)of the hero and heroineB. when they arrived at the beach it was already in the eveningC. it was more moving than a sunriseD. the ocean looked more beautiful at sunset(3)After the "sunset" began, the director suddenly put his face in his hands .A. because he was moved to tearsB. as he saw everything in-the film moving backwardsC. as the sunrise did not look as beautiful as he had imaginedD. because he was sad with the performance of the hero and heroine(4)Which of the following is NOT true?A. The workers had to follow the secretary's advice.B. If you want to see a sunrise, the east coast is the place to go.C. The camera workers wasn't able to film the photo the first day.D. The director told his workers to stop filming the "sunset".【答案】(1)C(2)A(3)B(4)A【解析】【分析】短文大意:导演想得到日落的场景,他的员工没有拍好,后来他打算让员工拍一副日出场景,但是后来在倒放的时候,发现镜头里的东西都在倒放。

相关主题