2018江苏高考英语(译林牛津)一轮复习:模块1Unit 2阅读类练习及答案+知识梳理阅读类练习A完形填空。
Travellers to developing countries should start with long-term basic health protection. This means vaccinations(疫苗接种) against polio, tetanus and hepatitis A.Other vaccinations will depend on where you are going, local conditions and your possible environment. Visitors to Yellow Fever areas such as West Africa should certainly be vaccinated against it.Check links for the latest news and don't forget your travel insurance. It's really worth the money.Water:In developing countries avoid drinking or even brushing your teeth with tap water. Drink bottled water and check that the cap is well sealed(封闭) when you buy it. Turning it upside down and watching for drops is one method of checking.If you can't buy it, purify it by boiling.Do not take ice in your drinks, unless it is frozen mineral water.Tea, coffee,and soft drinks are fine from the bacteria point of view, though not so fine from a thirst point of view.Don't share water bottles with other travellers unless you want to share their bacteria too.Water filters (过滤器) are OK in theory but can break easily and usually don't filter some serious bacteria, such as hepatitis A and E.Force yourself to drink clean water, lots of it, if you want to avoid headaches and tiredness from a thirst.Water requirements at home are 6 glasses per day, so increase that figure by at least 3 times in tropical environment.Food:Avoid ice cream from unhealthy sources, raw fish, salad and uncooked food — unless you can peel it yourself. Most cases of diseases come from unclean food, not unclean water.Eat where it's busy. This means that the food is good or cheap or safe to eat!1.When you plan to travel to developing countries you should first ________.A.choose countries where you will feel it convenient to travelB.make a good preparation to avoid being harmed or injuredC.consider taking as much healthy food and clean water as possibleD.check links for the latest news and buy your travel insurance2.Which of the following is NOT TRUE about traveling in developing countries?A. Salad is a kind of good food to eat when you are hungry.B. You'd better choose a busy restaurant to eat in.C. Soft drinks, coffee and tea are suitable to drink.D. Drinking more water is reasonable when in a hot country than at home.3.In which section of a newspaper can you read this passage?A. Education.B. Sports.C. International News.D. Health &Travel.[文章大意]文章就到发展中国家旅游给出了一些关于饮食健康方面的建议。
1.B。
细节理解题。
从文章的第一句话“Travellers to developing countries should start with long-term basic health protection.”可知,答案为B。
2.A。
细节理解题。
Food部分的第一句中的“Avoid ice cream from unhealthy sources, raw fish, salad and uncooked food”可知,应避免食用色拉。
3.D。
文章出处题。
从文章的内容可以看出其主题是旅游时的健康问题,所以D项正确。
阅读类练习B阅读理解。
I s hall never forget the day when the earthquake took place.The time was about 5 o’clock in the afternoon and I was driving along the road to take my daughter from school.Our plan was to go swimming together.I had finished my work at 4 o’clock and then gone t o the Post Office.Then I stopped off at a shop in order to get some fresh fruit.We liked to have some fruit to eat after our swim.I was driving along a high road on my way to my daughter’s school.Over my road was another road which was built like a bridge for cars coming to the other way.I was hungry so I put the bag of apples in the seat beside me and started to eat one.Suddenly I saw the cars in front of me start to move from side to side.Then my car started to shake!I didn’t know what was happening.Per haps something had gone wrong with my car.I drove a little more slowly and then I stopped the car and at the same moment the road fell onto the car in front of me.I found myself in the dark.I couldn’t move.The bottom parts of both of my legs and my feet were hurting badly and I couldn’t move them.All around me was quiet.But above me I could hear shouts and a lot of noise.Then I memorized (记起) what had happened.I had been in an earthquake.For about two hours nobody came.Luckily I could reach the bag of apples,so at least I had plenty to eat.Then I heard people climbing towards me.A team of people had come to see if anyone was under the broken road.I called out,“I’m here!” I heard a shout.Soon a stranger climbed to the side of the road near my car.“How are you doing?” he asked.“Not too bad,” I said,“But my feet and legs feel as if they’re broken.”“We’ll have you out of there just as soon as we can.” They didn’t get me out until the next morning.I had been in my car for fourteen hours.1.When the earthquake took place,the writer was________.A.on his way to the Post Office B.stopping off at a shopC.doing some shopping D.under a road built like a bridge解析:从第二段最后一句话可知,当地震发生时,作者正开车行驶在一条像桥一样的路的下面。