当前位置:文档之家› 2018年辽宁省大连市高考英语模拟试卷(二)

2018年辽宁省大连市高考英语模拟试卷(二)

2018年辽宁省大连市高考英语模拟试卷(二)第一部分阅读理解(满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项.1. Steve was helped in study and life by________.A.a girlB. a middle﹣aged womanC. his sisterD. his wife(1) When Steve saw the plain﹣looking woman with a red "rose, he felt________.A.disappointed. B.happy.C.nervous.D.sad.(2) Miss Maynell did the test to see if Steve________.A.came to the meeting on time.B.was young and handsome.C.could recognize her immediately.D.judged people by their appearances.(3) From the last paragraph we learn that________.A.the Woman was Miss Maynell.B.Steve invited the woman to dinner with him.C.the woman was Miss Maynell’s close friend.D.Miss Maynell wanted to test Steve before they met.(4) The story tells us that________.A.friendship can bring people happiness.B.looks can give other people wrong ideas.C.beauty in the heart is more important than looks.D.good﹣looking and a great mind can go together.【答案】BDDC【考点】阅读理解综合【解析】本文主要讲述了Steve通过一本书中的注释与一个女孩儿相识并且在约见的过程中发生的一个有趣故事.【解答】(1) B.细节理解题.根据But there was no red rose. Then a plain﹣looking (相貌平平)woman walked past. She was well past 40 years old. On her coat there was a red rose.可知,看到相貌平平的妇女,他有些失望.故选B.(2) D.推理判断题.根据倒数第二段,特别是最后一句She said it was some kind of test可知,这是个测试,也就是,如果John没有走上去见这个妇女,就证明他并不是真的在乎女孩的思想.(3) D.推理判断题.根据倒数第二段,特别是最后一句She said it was some kind of test可知,女孩想在见面之前测试Steve.故选D.(4)C.写作意图题.根据文章最后一段最后一句The true nature of a heart is seen inits response to the unattractive.可知,一个人的真正的内心的美比外貌更重要.故选C.2. There was once a guy who suffered from cancer. He was 18 years old and could die anytime. He stayed in his house and never went outside. He was sick of staying homeand wanted to go out for once.So he asked for his mother’s permission, who was his only lifelong friend.He walked down his block and saw a CD store. He stopped and looked through the front door. He saw a beautiful girl about his age and knew it was love at first sight(看见). He opened the door and walked closer and closer to the desk where she sat.She looked up and asked, “Can I help you?” She smiled. He thought it was the most beautiful smile he had ever seen before. He answered, " Uh…Yeah…Umm…I would like to buy a CD. "He picked one out and gave her money for it. She wrapped(包裹) it carefully andgave it to him. He took it home and put it in his closet. From then on, the same thing happened every day until one evening the phone rang. The mother picked it up and answered, “Hello?” It was the girl! The mother started to cry and said,“You don’tknow? He passed away yesterday…” The line was quiet except for the cries of the mother.Late that night, the mother went into the boy’s room a nd opened the CDS. She found pieces of paper with words: “Hi…I think U R really cute. Do u wanna go out withme? Love, Jocelyn.”(1) Who took care of the guy all his life?________A.His father.B.The girl.C.His mother.D.A doctor.(2) The guy fell in love with the girl________.A.after he talked with her.B.after she wrapped the CD for him.C.the moment he saw her.D.when he gave her money for the CD.(3) What can we know about the girl from the passage?________A.She was beautiful.B.She loved the guy.C.Her name was Jocelyn.D.Both A, B and C.(4) How did the mother feel when she saw the words on the pieces of paper?________A.Excited but surprised.B.Disappointed but excited.C.Moved and excited.D.Moved but deeply sad.(5) The best title for the passage can be________.A.Say “I Love You”.B.Love from a Mother.C.A Beautiful Girl Selling CDS.D.A CD Store.【答案】CCDDA【考点】阅读理解综合完形综合【解析】有一个少年患了癌症,随时都可能死去.他每天都待在家里,由母亲照料着.有一天他去买CD,看到了一个漂亮的女孩,并对她一见钟情,从那以后,这个少年每天都到那家音像店去买一张CD.女孩每次都将CD包好交给他,他也总是把CD带回去,放进自己的衣柜里.女孩打来电话的时候男孩已经去世了,妈妈看到的是衣柜里一大堆包好的CD,打开了一个包装,盒里掉出一张小纸条,上面写道:嗨,你好,我觉得你真的很可爱,愿意和我一起出去吗?乔斯林.【解答】(1)C.细节理解题,根据So he asked for his mother’s permission,who was his only lifelong friend.可知他的妈妈一直在照顾他,故答案为:C.(2)C.细节理解题,根据He saw a beautiful girl about his age and knew it was love at first sight (看见)可知他和女孩是一见钟情,故答案为:C.(3)D.细节理解题,根据He saw a beautiful girl about his age and knew it was love at first sight,可知女孩子很漂亮,根据:“Hi…I think U R really cute,Do u wanna go out with me?Love.Jocelyn.”女孩也喜欢他,名字叫做Jocelyn,故答案为:D.(4)D.推断理解题,根据She found pieces of paper with words:“Hi…I think U R really cute,Do u wanna go out with me?Love.Jocelyn.”“嗨…我觉得你真的很可爱,你想和我出去吗?爱.乔斯林.”可知妈妈在儿子死后看到这个纸条应该是感动却深感悲伤,故答案为:D.(5)A.标题归纳题,根据文章内容可知本文讲述的是一个羞涩的男孩子不敢说出自己的爱,直到去世后她的妈妈才发现原来女孩子也喜欢他,所以要勇敢的说出自己的爱,故答案为:A.3. FOR us humans, one of the greatest experiences is to taste all kinds of delicious food. But for penguins, they cannot get a taste of this happiness.That’s because penguins can’t actually taste the deliciou s flavors (味道) of their favorite food﹣fish!Scientists from the University of Michigan examined the genome (基因组) of five species of penguins. They found that not one can taste umami (鲜味), the flavor of meat or fish, the BBC reported.Many animals have five basic tastes: sweet, sour (酸), salty bitter (苦) and umami. But according to genetic(遗传的)data, penguins are believed to have only sour and salty tastes.These findings are surprising and puzzling.And scientists don’t have a good explanat ionfor them. But they have a few ideas.First, one of the umami genes doesn’t work in cold temperatures.“It’s about zero degrees when they eat cold fish, ” Zhang Jianzhi, the lead scientist, told the Daily Mail, so even if the penguins had a functional(功能的)gene, it might not work when they needed it.Plus, penguins’ tongues are very special which may have something to do with their lackof taste. Instead of being covered with taste buds which help to taste food, penguins’ tongues are extremely spiky (钉子似的). This is better for them to hold slippery (滑的)fish than tasting them.One study even showed that some types of penguins don’t even have taste buds. ,But penguins seem to be managing just fine.“Their behavior of swallowing food whole and their tongue structure and function suggest that penguins need no taste perception(知觉), ” said Zhang.(1)The study finds that________.A.different penguins have their own favorite fish.B.penguins have different genomes for the five tastes.C.penguins can’t taste the flavor of fish.D.penguins don’t have any of the five basic tastes.(2) Penguins can only taste________.A.salty and sour.B.sour and sweet.C.sweet and salty.D.bitter and umami.(3) From Paragraph 5, we learn that________.A.penguins’ umami genes work well in cold temperatures.B.penguins only eat cold fish.C.temperatures can decide the umami genes of penguins.D.the umami genes in penguins would work when needed.(4) Paragraph 6 tells us that________.A.a lack of taste is good for penguins.B.penguins’ tongues are very spiky.C.penguins prefer to eat slippery fish.D.there are no taste buds on penguins’ tongues.(5) All of the following decide that penguins need no taste perception EXCEPT________.A.they always swallow food whole.B.their tongue structure is special.C.their tongue function is different.D.they live in cold temperatures.【答案】CACBD【考点】阅读理解综合【解析】本文主要讲述一个研究发现企鹅不能品尝到食物的味道,他们吞食整个食物的行为和他们的舌头结构和功能表明,企鹅不需要味觉.【解答】(1) C.细节理解题.根据第二段 They found that not one can taste umami (鲜味),the flavor of meat or fish,可知他们发现,没有企鹅能尝到鲜味,肉或鱼的味道,故选C.(2) A.细节理解题.根据第三段But according to genetic(遗传的)data, penguins are believed to have only sour and salty tastes.可知但根据遗传的数据,企鹅只有酸味和咸味.故选A.(3) C.细节理解题.根据第五段one of the umami genes doesn’t work in cold temperatures.可知其中一个鲜味基因在低温下不起作用.说明气温可以决定鲜味基因,故选C.(4)B.细节理解题.根据第六段 This is better for them to hold slippery (滑的) fish than tasting them.可知他们更适合于控制住滑的鱼而不是品尝鱼,故选B.(5) D.细节理解题.根据最后一段Their behavior of swallowing food whole and their tongue structure and function suggest that penguins need no taste perception(知觉)," 可知他们吞食整个食物的行为和他们的舌头结构和功能表明,企鹅不需要味觉.没有提到他们生活在很冷的气温下,故选D.4. My parents give me an allowance every week. An allowance is the money I earn whenI do chores or jobs around the house. There are a lot of things I want to buy with my allowance, but I have to earn it first! There are many ways to earn money. I dochores, make my bed and empty the dishwasher. I also help my parents whenever they ask.My parents let me choose how to spend my allowance, but they say I shouldn’t use it up at once.That’s why they taught me about budgets (预算). A budget helps people buy things now and also save for things in the future. My mom says there are three ways to use my allowance. I can spend it, save it, or give it away. I want to do all three, so my mom and I make three jars.One is a “spend” jar,one is a “save” jar,and one is a “give” jar.Spend JarThe spend jar is my favorite! I put most of my ________ here. At the end of the month, I count up all my spending money. I use it to buy things and do fun things with my friends. Save JarSometimes, there are things I want, but I don’t have enough money.That’s what the save jar is for. I put some of my allowance in it. It builds up more and more each week. After a while, I have enough money to buy what I want.Give JarThe last jar is very special.It’s the give jar. I donate (捐赠) the money to a charity (慈善) or another good cause. My dad says that donating money helps other people and makes our world a better place.I like putting my allowance into my three jars.It’s fun to see it build up over time! Do you earn an allowance?(1) The Chinese meaning of the un derlined word “allowance” is________.A.允许.B.零用钱.C.承诺.D.费用.(2)There are________ jars for the writer’s money.A.one.B.two.C.three.D.four.(3) For budgets,the writer’s parents DIDN’T want him to________.A.spend all the money in a short time.B.build up too much money.C.save the money for things in the future.D.choose how to spend the money.(4) Which of the following is TRUE according to the passage?________A.The writer’s parents have a large amount of money.B.The writer asks his mother to make the three jars.C.The writer donates money in the “spend” jar to a charity.D.There are many ways to get the allowance for the writer.(5) We can learn how to according to the passage.________e the allowance.B.make three jars.C.help others.D.buy things.【答案】BCADA【考点】阅读理解综合【解析】本文主要介绍的是如何处理零花钱的问题,作者和妈妈做了三个罐子.一个是“花费”的罐子,把大部分的零用钱都放在这里;一个是“储蓄”罐,而另一个是“捐赠”罐.【解答】(1)B 单词理解题,根据下一句An allowance is the money I earn(赚的)when I do chores or jobs around the house可知allowance是我做家务或者其他工作挣的,即零花钱的意思,故答案为:B.(2)C 细节理解题,根据so my mom and I make three jars.One is a“spend”jar,one is a“save”jar,and one is a“give”jar.可知作者有三个罐子装零花钱,故答案为:C.(3)A 细节理解题,根据My parents let me choose how to spend my allowance,but they say I shouldn’t use it up at once可知作者的父母不想让他很快用完这些钱,故答案为:A.(4)D 细节理解题,根据There are many ways to earn money可知作者有很多种方法挣钱,故答案为:D.(5)A 主旨大意题,根据文章My mom says there are three ways to use my allowance.I can spend it.save it.or give it away.I want to do all three,so my mom and I make three jars.One is a“spend”jar,one is a“save”jar,and one is a“give”jar.可知本文主要介绍的是如何处理零花钱的问题,故答案为:A.第二部分英语知识运用(共两节)第一节:完形填空(满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从21-40各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项.A friend of mine was sitting in the living room one day when his cat dragged in a little “gift” in its mouth﹣a dead animal of some sort. Taking a (1)_______look, he was shocked to recognize the(2)_______animal to be a bunny(小兔子) that(3)_______ a little girl next door. Her(4)_______was Bonny. My friend felt terrible, believing his cat had (5)_______Bonny’s bunny.My quick﹣thinking friend came up with a plan.(6)_______from the cat’s mouth the dead and dirty animal, he put it in the (7)_______water, trying to clean up the dead bunny as best he could.(8)_______he took a hair dryer and blow﹣dried the bunny (9)_______ it looked pretty good.(10)_______, he took the dead bunny out to the neighbor’s rabbit hutch(小动物的圈栏)and placed it back in the(11)_______, making it look natural and(12)_______there.The next (13)_______, he looked out the window and noticed a crowd of people (14)_______around the rabbit hutch.(15)_______seemed to be talking and (16)_______He decided to go over and (17)_______like any normal curious neighbor and find out (18)_______was going on.When he got there, Bonny’s mother said to my friend,"You won’t believe what has(19)_______! Bonny’s bunny(20)_______a few days ago, and we buried that little bunnyright over there.It’s surprising that it should be in the cage this morning…"(1)A.fartherB.smarterC.closerD.smaller(2)A.livingB.deadC.dyingD.lovely(3)A.turned toB.devoted toC.stuck toD.belonged to(4)A.ageC.sizeD.number(5)A.killedB.bitC.kickedD.hit(6)A.BringingB.RemovingC.CarryingD.Replacing(7)A.boilingB.dirtyC.warmD.icy(8)A.SoB.HoweverC.ThenD.Yet(9)A.ifB.unlessC.thoughD.until(10)A.FinallyB.ImmediatelyC.QuicklyD.Especially(11)A.refrigeratorB.carpetC.forestD.cage(12)A.curiousB.painfulC.nervousD.peaceful(13)A.afternoonB.nightC.morningD.evening(14)A.arriveB.gatherC.appearD.return(15)A.EveryoneB.NobodyC.BothD.Neither(16)A.pointingB.apologizingC.blamingD.clapping(17)A.soundB.dressC.wearD.act(18)A.whichB.whatC.whetherD.who(19)A.improvedB.disappearedC.happenedD.prepared(20)A.passed awayB.turned upC.gave outD.took on【答案】CBDBABCCDADDCBAADBCA【考点】阅读理解综合完形综合【解析】本文讲述了发生在作者的朋友身上的趣事.朋友家的猫不知从哪里叼来一只死兔子,朋友以为是咬死的邻居家的兔子,于是悄悄把兔子放回邻居家,结果邻居发现死掉多日的小兔子又静静地躺在兔笼里,对此感到困惑不解.【解答】(1)C.考查形容词及语境理解.根据Taking a (21)look可知此处是靠近仔细一看,故答案为C.(2)B.考查形容词及语境理解.根据前文a dead animal of some sort可知是一只死的动物,故答案为B.(3)D.考查动词短语及语境理解.A. turned to转向; B. devoted to 致力于;C. stuck to坚持; D. belonged to 属于;根据下文My friend felt terrible, believing his cat had (25)Bonny’s bunny可知这只可怜的小兔子属于邻居家小女孩的,故答案为D.(4)B.考查名词及语境理解.根据下文Bonny’s mother said to my friend可知小女孩的名字叫Bonny,故答案为B.(5)A.考查动词及语境理解.根据My friend felt terrible, believing his cat had (25)Bonny’s bunny可知朋友感到很糟糕,以为是自家的猫杀死了Bonny的小兔子,故答案为A.(6)B.考查动词及语境理解.根据下文he put it in the (27)water, trying to cleanup the dead bunny as best he could可知他从猫嘴里取回那只死兔子,故答案为B.(7)C.考查形容词及语境理解.根据常识及下文trying to clean up the dead bunny as best he could可知有关是把小兔子放在温水里清洗,故答案为C.(8)C.考查副词及语境理解.根据下文he took a hair dryer and blow﹣dried thebunny 可知这是接下来的动作,使用副词then,故答案为C.(9)D.考查连词及语境理解.根据he took a hair dryer and blow﹣dried the bunny (29)it looked pretty good可知他用吹风机把小兔子一直吹干为止,故答案为D.(10)A.考查副词及语境理解.根据前文使用的then可知此处应该是表示最后的一个步骤,用finally,故答案为A.(11)D.考查名词及语境理解.根据文章最后一句in the cage 可知作者的朋友悄悄地把死了的小兔子放在了邻居家的笼子里,故答案为D.(12)D.考查形容词及语境理解.根据前文的natural 可知此处应该是与natural 并列并与之呼应,应该使用peaceful,故答案为D.(13)C.考查名词及语境理解.根据文章最后一句this morning…"可知此处应该是第二天早晨,故答案为C.(14)B.考查动词及语境理解.根据he looked out the window and noticed a crowd of people (34)around the rabbit hutch可知他从窗户里看到外面聚集了一群人,故答案为B.(15)A.考查代词及语境理解.根据seemed to be talking可知似乎每个人都在谈论,故答案为A.(16)A.考查动词及语境理解.根据前文及(35)seemed to be talking and (36)可知似乎每个人都在谈论并指着什么,故答案为A.(17)D.考查动词及语境理解.根据He decided to go over and (37)like any normal curious neighbor可知作者决定走过去表现的像任何一个邻居一样,故答案为D.(18)B.考查连词及语境理解.根据and find out (38)was going on可知想弄清楚发生了什么,用what,故答案为B.(19)C.考查动词及语境理解.根据前文was going on可知此处应该使用happen,表示发生了什么,故答案为C.(20)A.考查动词短语及语境理解.A. passed away去世; B. turned up出现;C. gave out 发出;D. took on 呈现;根据前文多次提到的a dead animal 可知此处是指死掉的小兔子,故答案为A.第二节(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式.Teaching your kids about money may feel at times like a difficult task.But it’ s (41)________(importance).Research shows ’that parents are the (42)________(big)influence on a child’s financial behavior.What’s more is that the lessons kids(43)________(teach) by age 7 can determine their money(44)________(habit) for life.So what’s the best Way to lead(45)________(they) to financial success?(46)________researcher says it’s teaching the concept of delayed gratification (满足). The researcher also says the best way(47)________(help) kids develop this habit is to put away money for something they really want."Instead of(48)________(buy) a snack every day after school, you can save up that money(49)________use it to buy something you really want," the researcher said. "That really helps kids understand(50)________ they need to do to save money in the long term."【答案】important,biggest,are taught,habits,them,A,to help,buying,and,what【考点】说明文语法填空【解析】本文讲述了作为父母如何教给孩子正确的金钱观,如何引导孩子走上正确的理财道路.【解答】41. important.考查形容词.系动词后面跟形容词作表语,故答案为important.42.biggest.考查形容词最高级.根据句意可知,父母对孩子的经济行为有最大的影响,此处用最高级,故答案为biggest.43. are taught.考查时态语态.kids与teach之间是被动关系,前后为一般现在时,故答案为are taught.44. habits.考查名词.根据句意可知习惯不止一种,应该使用名词复数形式,故答案为habits.45. them.考查代词.lead是动词,其后跟宾格,故答案为them.46. A.考查冠词.researcher是可数名词,此处指一位研究者,使用不定冠词,故答案为A.47. to help.考查非谓语.way的后面往往跟不定式作后置定语,故答案为to help.48. buying.考查非谓语.of是介词,其后跟动名词做宾语,故答案为buying.49. and.考查连词.use与save up 是并列关系,使用并列连词and,故答案为and.50.what.考查从句.分析句子可知此处是宾语从句,从句中缺少need的宾语,应该使用what,故答案为what.第三部分书面表达(共1小题;满分25分)假设你是李华,你的外籍同学John在英语学习上帮助了你.他即将回国,请你再给John 用英语写一段留言,要求包括以下内容要点:1.你在英语学习上曾遇到的困难;2.John对你的帮助、建议及措施:(1)多听多读;(2)多看英语电影、多听英文歌曲;(3)自由发挥;3.你的收获及对John的感谢和祝福.注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头结尾以为你写好,不计入总词数.Dear John,How time flies! It’s time for us to say goodbye.________________Yours sincerely,Li Hua【答案】YouhaveofferedmesomuchhelpthatisbeyondwordsIstillrememberIhaddifficultiesinlearningEn glishlastyearItwasveryhardformetomemorizesomanywordsandunderstandwhatpeopleweres aying,letalonespeakingandwriting【高分句型一】However,Iamsoluckytomeetyouwhoarekind﹣hearted,wiseandpatientFirstly,youtaughtmetolistenmoreandreadmore,whichreallyhelpedmealot【高分句型二】Besides,youalsosuggestedmethatIshouldwatchEnglishmoviesandsingclassicEnglishsongsYourrecomm endationTitanicisstillmyfavorite,Furthermore,youalsoadvisedmetoformthehabitofreadingaloudinthemorningandreadingnovelsbeforegoing tobedAsaresult,Ifinallymadegreatprogress(自己在英语学习上曾遇到的困难,John对自己的帮助、建议及措施还有),Thank you for all your help and best wishes for you.(对John的感谢和祝福)【考点】提纲类【解析】这是李华给外籍同学John的一封信.根据题目要求可知用第一人称,时态以一般现在时态和一般过去时态为主.内容包括:1.自己在英语学习上曾遇到的困难以及John对自己的帮助、建议及措施,还有收获;2.对John的感谢和祝福.高分句型1.It was very hard for me to memorize so many words and understand what people weresaying, let alone speaking and writing.句子里what引导宾语从句people were saying;let alone 表示“更不用说”.对我来说背过那么多单词,理解人们所说的话,都很难,更不用说读和说了.2.Firstly ,you taught me to listen more and read more, which really helped me alot.句子里which引导非限制性定语从句 really helped me a lot,代指主句.首先,你交给我多听多读,这真的帮助我很多.【解答】Dear John,How time flies! It’s time for us to say goodbye.You have offered me so much help that is beyond words.I still remember I had difficultiesin learning English last year. It was very hard for me to memorize so many words and understand what people were saying, let alone speaking and writing.【高分句型一】However, I am so lucky to meet you who are kind﹣hearted, wise and patient. Firstly ,you taught me to listen more and read more, which really helped me a lot.【高分句型二】Besides, you also suggested me that I should watch English movies and sing classic English songs. Your recommendation Titanic is still my favorite, Furthermore, you also advised me to form the habit of reading aloud in the morning and reading novels before going to bed. As a result, I finally made great progress.(自己在英语学习上曾遇到的困难,John对自己的帮助、建议及措施还有)Thank you for all your help and best wishes for you.(对John的感谢和祝福)Yours sincerely,Li Hua。

相关主题