当前位置:文档之家› 任务型阅读试题及答案doc

任务型阅读试题及答案doc

一、高中英语任务型阅读1.Read the passage carefully. Fill in each blank with a proper sentence given in the box. Each sentence can be used only once. Note that there are two more sentences than you need.Life on a ShipWe three children were very excited when we walked up the gangway (舷梯) of the British flagship China Star and saw officers, crew and staff rushing around. A Chinese housekeeper led the way and helped Uncle Jean and Aunt Reine with our luggage. Victor, Claudine and I lagged behind. The housekeeper was tall and thin and towered over everyone. ________ As we followed him down a narrow corridor towards our cabins, Victor whispered to me, "One thing about having no hair at all on your head, you always look neat!"Though I was still feeling nervous and tongue-tied because it had only been three days since Aunt Reine took me out of St. Joseph's, I laughed out loud. That was the effect Victor had on people. ________ "Boys to the right and girls to the left," said Uncle Jean. Our two cabins were directly opposite each other. Inside, everything was neat, bare and clean. While Aunt Reine, Claudine and I were unpacking, there was a knock on the door.Victor stood there, wearing a bright-red and orange life-jacket. "Why are you wearing that?" Claudine protested. "Our ship hasn't even sailed yet!" "In case the China Star starts going down. Then you'll really be sorry you're not wearing one yourself. Here! Let me show you something!" ________ Our cabin was below deck. Outside we could see nothing but deep dark water.Claudine became alarmed. "Mama, how often does a ship sink?" she asked. Before Aunt Reine had time to reply, Victor quipped with a straight face, "Only once!" Aunt Reine and I could not help laughing in spite of ourselves. But then Victor did something my brothers would never have done. He took off his life-jacket, slipped it on his sister and showed her how to adjust the straps. ________ At night, our housekeeper brought in a tiny roll-out bed because there were three of us.A. Once Victor hid in a lifeboat for half an hour while we searched everywhere.B. His head was completely hairless, and he was obviously unsteady.C. He and Claudine made me feel at ease as soon as I met them.D. There were only two narrow twin beds in our cabin, each covered with dark blue sheets.E. He parted the curtain and looked out of the round window of the ship.F. He jumped out as we passed below him, scaring and delighting us at the same time.【答案】 B;C;E;D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,叙述了作者和另外两个小伙伴登上名为"China Star"的船之后的所见所闻以及个人感受。

(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。

根据空前“ The housekeeper was tall and thin and towered over everyone.”是对管家外表的介绍:又高又瘦;以及空后"One thing about having no hair at all on your head"可知,管家(the housekeeper)没有头发。

故该句承接前文,依然要介绍管家的外貌,还要提到没头发这一点,故选B。

(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。

根据空前“ Though I was still feeling nervous and tongue-tied because it had only been three days since Aunt Reine took me out of St.Joseph's, I laughed out loud. That was the effect Victor had on people.”尽管作者仍然感到有点紧张,但是听了Victor说的话之后,也情不自禁地哈哈大笑。

这就是Victor对他人的影响力。

该空承接前文,仍然要提到作者的同伴带给他的感受, C. He and Claudine made me feel at ease as soon as I met them.“我一见到Victor和Claudine,他们就使我感到很舒服。

”符合语境,古训啊C。

(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。

根据空前Victor要让Claudine和作者看点东西。

下句提到他们看到外面深而暗的水。

那么该空就应该叙述Victor为了让他的同伴看到外面而做的举动,E. He parted the curtain and looked out of the round window of the ship.“他打开窗帘,向窗外看去。

”承接上文,符合语境,故选E。

(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。

根据空后“ At night, our housekeeper brought in a tiny roll-out bed because there were three of us.”因为我们有三个人,所以管家拿来一张床。

那么,前句应该提到床的问题,D. There were only two narrow twin beds in our cabin, each covered with dark blue sheets.“我们的小屋里只有两张窄的双人床,每一张都覆盖着深蓝色的床单。

”承接下文,符合语境,故选D。

【点评】本题要求在理解细节信息的基础上,着重考查对上下文的理解和推理判断能力。

2.任务型阅读The environmental group Heal the Bay organized a beach clean-up. And I was one of the volunteers. We went to Venice Beach to clean up the trash.At first glance, the beach didn't look dirty at all. But then I saw a Styrofoam(泡沫)cup half buried in the sand on the beach. I pulled hard and finally got it out. As we moved farther, we found pieces of Styrofoam spread all over the sand. The Heal the Bay representative had told us that these little pieces of Styrofoam and other small pieces of plastic are what actually harm sea life most. Sea animals eat the plastic. After eating it, they think they are full. As a result, they can die of starvation as they are cheated by their feeling and don't think they need to eat any food.We kept on picking up the trash. Then I saw someone with a full Heal the Bay trash bag and I went to see what was inside. When I opened the trash bag, I found everything from a pair of old jeans and a brown belt to headphones and some plastic bags. It made me very angry with the people who left their things behind without thinking what effects they might have on the ocean. It is really important to protect the ocean. The ocean covers 70 percent of the Earth's surface. A clean ocean not only helps animals in the ocean survive but also helps us survive.By noon, the sun was shining and the temperature was rising. The volunteers that had spread out across Venice Beach were coming back to throw the trash they had collected into the truck. I could not believe how much trash there was. All together we collected more than 135 bags of trash. I do hope that next time people go to the beach, they will stop littering.(1)Why did the environmental group go to Venice Beach? (No more than 6 words)(2)What does the underlined word "starvation" in Paragraph 2 mean in English?(1 word) (3)How did the author feel seeing the trash in that volunteer's trash bag according to Paragraph 3?(No more than 8 words)(4)How much trash did the volunteer collect all together that day? (No more than 8 words)(5)What do you think of throwing plastic trash on the beach? And why? (No more than 25 words)【答案】(1)To clean up the trash.(2)Hunger(3)He/She felt very angry.(4)They collected more than 135bags of trash.(5)It is a very bad habit, because trash thrown on the beach may end up in the sea, resulting in the death of many sea creatures.【解析】【分析】本文是一篇记叙文。

相关主题