当前位置:文档之家› 电大人文英语3自测1答案

电大人文英语3自测1答案

电大人文英语3自测1答案一、选择填空,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项。

(每题10分)题目1正确获得10.00分中的10.00分标记题目题干—Ken did badly in his math test. I'm terribly worried about the result.— .选择一项:A. I am so happy he is very healthy.B. Well it is hard to see.C. Come on. It isn't the end of the world.反馈解析:本题考核“表达别担心”情境下的交际用语。

当第一说话人表达对孩子的考试结果担心时,第二说话人可用Come on. It isn't the end of the world(振作起来,这不是世界末日)来回应,而A和 B不是对这句话的回应,所以选C。

正确答案是:Come on. It isn't the end of the world.题目2正确获得10.00分中的10.00分标记题目题干—How do you feel about your family life?— .选择一项:A. Good. It's a good choice to work there.B. Not bad. I think it is a good choice to be a full-time mother.C. Not bad. I have visited their family a lot of times.反馈解析:本题考核“询问信息”情况下的交际用语。

第一说话人询问你是否对自己的家庭生活满意,答语可根据问题回答:Not bad. I think it is a good choice to be a fully time mother(还不错,我觉得做全职妈妈是一个很好的选择),所以选B。

正确答案是:Not bad. I think it is a good choice to be a full-time mother.题目3正确获得10.00分中的10.00分标记题目题干Lily is a good student except ________ she is a little bit careless.选择一项:A. whereB. whichC. that反馈译文:莉莉是个好学生,就是有点粗心。

解析:固定用法:介词except but in后要用连词that引导的名词性从句作其宾语,所以选C。

正确答案是:that题目4正确获得10.00分中的10.00分标记题目题干The birth rate of the country decreases ______ with years.选择一项:A. extremelyB. approximatelyC. progressively反馈译文: 这个国家的出生率逐年递减。

解析:extremely意为“极大地”; approximately意为“大约地”;progressively意为“逐步;逐渐”的意思,C项最为合适。

正确答案是:progressively题目5不正确获得10.00分中的0.00分标记题目题干This movie is ________ that one.选择一项:A. as more interesting asB. as interesting asC. too interesting to反馈译文:这部电影和那部电影一样有趣。

解析:as...as…意为“和……一样”,表示同级的比较。

第一个as为副词,第二个as为连词其基本结构为:as+ adj./ adv. +as...;too...to 意为“太……而不能……”表示否定含义,所以B.正确答案是:as interesting as正确获得50.00分中的50.00分标记题目题干二、阅读理解:正误判断(每题10分)Stopping Yelling At Your KidsParenting is hard. If you're a parent I'm sure that I don't need to tell you that our job is a tough one. When you're managing children it can be difficult to remember that they are still learning. If you find you are yelling at your kids more often than you want to here are some ways that can help you reduce the yelling. I've been working on this for the past few months and I have to say it's been amazing for both the kids and me.If you are having an argument with your child you need to make sure you both take the time to really listen. It gives both of you time to think and really listen to each other which is important. Kids are more likely to listen to you if you listen to them!One of your biggest struggles is to remind yourself of appropriate expectations. You can't expect that your youngest acts as responsibly as your oldest. You should lower what you expect – taking into consideration things like their age – it can make a big difference.You should do your best to take a moment before yelling and take in a deep breath. It makes a world of difference for you. Instead of yelling you'd better whisper. It can also help diffuse any situation by making things quieter not louder. Besides the more time you spend with your kids the better you'll get at communicating with them. You're both more likely to understand each other.If your children aren't listening or it seems they only don't listen to you you don't take it personally. You should remind yourself that your kids are still learning and they're not going to be perfect.操作提示:句子正确选择下拉选项框为“T”;句子错误选择下拉选项框为“F”。

1. As a parent you may know that parenting is an easy job. 回答 T F正确正确答案是:F获得10.00分中的10.00分2. Listening to each other is a good way to stop argument between parents and their kids. 回答 T F正确正确答案是:T获得10.00分中的10.00分3. Usually younger kids behave less responsibly than elder children.回答 T F正确正确答案是:T获得10.00分中的10.00分4. Parents should lower their expectations for their kids. 回答 T F正确正确答案是:T获得10.00分中的10.00分5. Both yelling and whispering can help make things quieter. 回答 T F正确答案是:F获得10.00分中的10.00分反馈解析:1. 这是一道词义辨析题。

第一句中形容词“hard”表示“艰难的”,意为”养育儿女是件艰难的事情。

而题1中形容词“easy”表示“容易”,意为“作为父母,你可能知道养育儿女是件容易的事情”,与原句意义不符,所以选F。

2. 这是一道细节题。

第二段的第一句话意为“如果你和孩子之间发生争执,那么你应该确保你和孩子都需要花时间去真正倾听对方的心声,所以选T。

3. 这是一道推断题。

第三段的第二句话意为”你不应该期望你年幼的孩子能和年长的孩子那样,做事认真负责”,因此推断“通常年幼的孩子做事不如年长的孩子有责任感”,所以选T。

4. 这是一道细节题。

第三段的第三句意为“你应该降低你的期望值”,所以选T。

5. 这是一道判断题。

第四段的第三句意为“别对孩子大吼大叫你最好和他低声说话。

这可以缓解气氛,使大家安静下来,而不会让事态变得更加激烈”,而题5意为:“大吼大叫和低声说话都可以有助时事态更平静”,与原句意义不符,所以选F。

相关主题