当前位置:文档之家› 2017年北京市丰台区高考英语二模试卷(J)

2017年北京市丰台区高考英语二模试卷(J)

2017年北京市丰台区高考英语二模试卷(J)副标题一、单选题(本大题共15小题,共15.0分)1.Hurry up!Mum and Dad us.()A. expectB. have expectedC. are expectingD. will expect【答案】C【解析】答案是C.本题考查现在进行时;现在进行时表示此刻或现阶段正在进行的动作;根据上文中的Hurry up判断,爸爸和妈妈"正在等"我们,可见句中需要现在进行时,故选C.快点!爸爸和妈妈正在等我们.对时态的选择,要在把握时态的基本用法的基础上,根据具体语境和题干中的时间推断时态,同时关注特殊的结构.2.Look up in the dictionary the words meanings you are not sure about.()A. thatB. whyC. whereD. whose【答案】D【解析】答案:D 考查限制性定语从句.分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词the words在从句中作meanings的定语,用关系代词whose,故选D.that在从句中作主语、宾语或表语;why,where是关系副词.在字典里查一下你不确定它的意思的单词.引导定语从句的关系代词有who,whom,whose,which,that等和关系副词where,when,why等.关系代词和关系副词在定语从句中担任句子成分.在定语从句中,关系代词或关系副词都代替先行词在从句中充当一定的成分,如果该从句中缺少主语、表语、宾语或定语,就要用关系代词来连接从句;如果从句中缺少状语,就得用关系副词来连接从句.3.-I've heard that you have moved into a new house.-That's right.We in before Christmas.()A. movedB. have movedC. will moveD. had moved【答案】A【解析】答案是A.本题考查过去时;根据答句中的That's right 判断,搬家的动作过去发生,句中的before Christmas是过去的时间状语,故用过去时,答案是A.--我听说你已经搬进了新房子.--是的.我们圣诞节前搬进去的.对时态的选择,要在把握时态的基本用法的基础上,根据具体语境和题干中的时间推断时态,同时关注特殊的结构.4.-I prefer shutting myself in and surfing the Internet all day on Sundays.-That's I don't agree.You should have a more active life.()A. whyB. whereC. howD. when【答案】B【解析】答案是B.本题考查表语从句中的引导词;题干中is后面的表语从句;that's why 那就是…原因;that's where那就是…地方/方面;that's how 那就是如何…;that's when 那就是…时间;根据句意,那就是我不赞成的方面,故答案是B.--星期天我宁愿把自己关在家里整天上网;--那就是我不赞成的方面.你应该过更活跃的生活.名词性从句考查的关键是连接词的选用和语序,因此,我们首先要搞清从句的性质,掌握各连接词的用法,在此基础上判断.此外,关注名词性从句用陈述语序.5.My brother fell while he his bike and hurt himself.()A. was ridingB. rodeC. would rideD. had ridden【答案】A【解析】答案是A.本题考查过去进行时;过去进行时表示过去某一点时间或过去某一段时间内正在进行的动作;根据语境,摔倒是过去发生的事,弟弟"正骑自行车的时候"摔倒,可见句中需要过去进行时,故选A.我弟弟骑自行车的时候摔倒了,伤了自己.对时态的选择,要在把握时态的基本用法的基础上,根据具体语境和题干中的时间推断时态,同时关注特殊的结构.6.Mr.Smith,your son's performance at school still leaves a lot .()A. desiredB. to desireC. to be desiredD. being desired 【答案】C【解析】答案是C.本题考查非谓语动词;题干中考查短语 leave a lot to be desired尚有(许多)需要改进之处;有待(大幅)提高;该结构中用动词不定式表示"将来";且a lot 和desire之间是被动关系,故用动词不定式的被动语态,答案选C.史密斯先生,你儿子在学校的表现还有很多需要改进的地方.首先判断选项中的动词在句中是以谓语还是非谓语形式出现,然后根据选项在句中的功能结合非谓语的基本用法做出合理的判断.要关注常见非谓语动词的搭配.7.The task will not be fulfilled we get help from other teams.()A. ifB. unlessC. whenD. since【答案】B【解析】答案:B本题考查条件状语从句.根据句意可知,任务完成的条件是我们得到其他队的帮助,所以unless表示除非…否则引导条件状语从句符合题意.if假如;when当…时候;since 自从;除非我们得到其他队的帮助,否则任务完成不了.考生在答题时要弄清上下句之见的逻辑性,从而选择合适的连接词.8.In addition to the website in Chinese,there is an English version .()A. providingB. to provideC. provideD. provided【答案】D【解析】答案是D.本题考查分词做定语;题干中缺少的是version的定语,provide与version 之间的被动关系,故用过去分词表示被动,答案选D.除了汉语的网站,还提供了英语的版本.首先判断选项中的动词在句中是以谓语还是非谓语形式出现,然后根据选项在句中的功能结合非谓语的基本用法做出合理的判断.9.We promise attends the party a chance to have a photo taken with the moviestar.()A. whateverB. wheneverC. whoeverD. however【答案】C【解析】答案是C.本题考查动词后宾语从句中的引导词;动词promise后的宾语从句"______ attends the party"中缺少的是主语,表示"任何人";故答案是C.我们承诺任何参加聚会的人一个与这名电影明星拍照的机会.名词性从句考查的关键是连接词的选用和语序,因此,我们首先要搞清从句的性质,掌握各连接词的用法,在此基础上判断.此外,关注名词性从句用陈述语序.st year some measures to protect customers'personal information byWeChat.()A. tookB. were takenC. had been takenD. would take【答案】B【解析】答案是B.本题考查一般过去时的被动语态;题干中last year为过去的时间状语,必须与过去时连用;measures与take之间是被动关系,故用一般过去时的被动语态,答案是B.去年微信采取了一些措施保护顾客的私人信息.对时态的选择,要在把握时态的基本用法的基础上,根据具体语境和题干中的时间推断时态,同时关注特殊的结构.11.You return the book now.And you can keep it till next week.()A. needn'tB. can'tC. mustn'tD. won't【答案】A【解析】答案是A.本题考查情态动词辨析;needn't不必;can't不可能;mustn't禁止;won't不会;根据下文"你可以把它保存到下一周"推断你现在"不必"还书,所以答案选择A.你现在不必还这本书.你可以把它保存到下一周.要在正确理解情态动词的基本含义的基础上,整体理解语境中的情感态度,做出合理的判断.12. the entire annual report before,I couldn't give comments at the meeting.()A. Not readingB. Not to readC. Having not readD. Not having read【答案】D【解析】答案是D.本题考查分词做状语;动词不定式在句首做状语往往表示"目的";现在分词完成式的否定结构应该在分词前加not,所以C项形式错误;A项是现在分词一般式,表示分词的动作与谓语动词同时进行;D项是现在分词完成式,表示分词的动作在谓语动词前已经发生或完成;根据语境,没有看完整的年度报告"在前",不能发表意见"在后",故选用现在分词完成式,答案是D.句意:先前没有读完整的年度报告,在会议上我没有能够发表意见.首先判断选项中的动词在句中是以谓语还是非谓语形式出现,然后根据选项在句中的功能结合非谓语的基本用法做出合理的判断.要关注常见非谓语动词的搭配.13.Listening to loud music at rock concerts caused hearing loss in some teenagers.()A. isB. areC. hasD. have【答案】C【解析】答案C.这个句子已经有个谓语动词(caused),并且这个动词有自己的宾语(hearing loss in some teenagers),所以主语(listening to loud music at rock concerts)不是这个谓语动词的承受者,没有被动关系.故排除A、B.主语是动名词(listening to…),应用单数,故选C.在摇滚音乐会上听大声的音乐会造成一些青少年的听力损失.本题考查助动词的用法.在能分析句子成分的基础上与句子语境相结合,从而选出正确答案.14.If I had worn warmer clothes,I a cold.()A. won't catchB. won't have caughtC. wouldn't catchD. wouldn't have caught【答案】D【解析】答案是D.本题考查与过去事实相反的虚拟条件句;与过去事实相反的虚拟条件句中,从句中用过去完成时,相应的主句中用"would/should/could/might+have done",题干中从句中had worn为过去完成时,故判断是与过去事实相反的虚拟语气,由此判断答案是D.如果我当时穿暖和点衣服,我就不会感冒了.在掌握虚拟语气的规则的基础上,判断题干属于什么类型的虚拟,然后根据语境,选用恰当的动词形式表达虚拟.15.The days are gone physical strength was all you needed to make a living.()A. whoB. whichC. whenD. what【答案】C【解析】答案:C 考查限制性定语从句.本题是when引导的分隔性定语从句,先行词是The days,英语中为了句子的平衡,而采用了这种方式.who,which不能在定语从句中作状语,what不引导定语从句.故选C.本题先行词与定语从句隔开,构成了"分隔性定语从句",增加了试题难度.体力是谋生的唯一需求的日子一去不复返了.引导定语从句的关系代词有who,whom,whose,which,that等和关系副词where,when,why等.关系代词和关系副词在定语从句中担任句子成分.在定语从句中,关系代词或关系副词都代替先行词在从句中充当一定的成分,如果该从句中缺少主语、表语、宾语或定语,就要用关系代词来连接从句;如果从句中缺少状语,就得用关系副词来连接从句.二、阅读理解(本大题共15小题,共4.0分)A16.To search for information online from TEEN ZONE RESOURCES,you have to ______ .A. ask Ms.Frye for the passwordB. register at the Circulation DeskC. get permission from your parentD. bring your books and reading log17.If you are interested in making different shapes with paper,you can come to ______A. Poetry SessionB. Learn OrigamiC. Eco Crafts with JasleenD. Magazine and Book Art18.Teen Zone is a place where you can ______A. watch moviesB. meet many world-famous poetsC. exchange artworksD. have new experience with books.【答案】【小题1】C 【小题2】B 【小题3】D【解析】56.C 细节题.根据文章内容 Look to the Teen Zone's"Ready Reference"corner for all the help you need to locate information on the Internet…You must have a signed parent permission slip before using the computers.Access is limited to 30 minutes and is on afirst-come,first-served basis想要从TEEN ZONE RESOURCES上搜寻到信息,你必须首先得到父母的同意,要他们同意你使用电脑才可以.结合选项,故选C57.D 细节题.根据文章内容 Learn Origami…This class provides books and instruction in the ancient Japanese art of folding colourful squares of paper into shapes,such as birds,insects,or flowers.由此可知,Learn Origami提供给你使用纸折叠各种事物的课程,结合选项,故选D58.B 推理题.根据文章内容,主要讲述了在暑假期间,在新的公共图书馆,开办的活动.尤其是学生们可以参加,在活动过程中得到更多收获.结合选项,故选B本文主要讲述了在暑假期间,在新的公共图书馆,开办的活动.尤其是学生们可以参加,在活动过程中得到更多收获.本文是一个广告布告类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.BRiding DayAs I watch a single horse running across the field,I thinkback to when I saw my first horse.She was standing in afield."Hold out your hand.Gentle now,"my grandfathersaid.Nervously,I did.Stepping toward me,she turned herhead to inspect me with one coffee-colored eye.At thatmoment,I could have known she smiled.This was my firstchildhood memory,in which I realized that I would soonlearn to ride her,and in my heart I felt like a true Comanche.For days after our first meeting,I sat in the field with myhorse.I studied her as she studied me.I learned whichgrasses she preferred to eat;she would lift her head into the gentle spring wind that often blew across the field.Finally,the time came to ride her.It was a tribal(部落的)tradition for younger men to spend most of their days hunting.This left the teaching to the elders,like my grandfather.Theselessons were extremely important.Every boy was put on a horse before he could walk and was expected to be a skilled rider by age five.When the elders felt a boy was an expert,he was able to have his own horse.On riding day,I told my horse that we both had much to prove today,and I remembered nuzzling her and kissing her long face.When she nuzzled me back,I knew she understood.I felt the days spent in the field with her had given me a strange belief in her--in us.I encouraged her to move,and with her head held high,she carried me.She was as proud of me as I was of her.We succeeded.The elders of the tribe announced me a skilled horseman.I stood in a circle of men from my tribe.I could feel my heart beating quickly.Then the moment came when my father presented me with my first bow and arrow.I had never before seen so much pride in his eyes.Today my father leads the horse and his grandson--my son--climb upon his own horse in golden sunlight.My father insisted on teaching him to ride and doing it in the way of our people.Proudly,I stepped aside to let him do so.I smile,cherishing the details of this moment as much as I have always cherished the memories of my own riding day.19.The writer and the horse got to know each other when they ______ .A. ate their meals togetherB. went for short rides togetherC. received training from an elderD. spent time observing one another20.From the underlined sentence,we can learn that ______ .A. the writer and the horse developed a close bondB. both the writer and the horse were well-preparedC. the horse had formed a good habitD. it took courage to ride in public21.It is Comanche's tradition that ______ .A. skilled horsemen can get their bows and arrowsB. on riding day all tribe members hunt togetherC. the tribe leaders pass down the riding skillsD. each boy receives a horse at the age of five22.We can infer from the last paragraph that the writer ______A. takes pride in his son's talentB. values their family memoriesC. delights in the tradition passed downD. respects the way their people ride horses.【答案】【小题1】D 【小题2】A 【小题3】A 【小题4】C【解析】59.D,细节理解题,根据句子For days after our first meeting,I sat in the field with my horse.I studied her as she studied me可知,作者和马互相熟悉是通过观察彼此,故答案为D.60.A,推理判断题,根据句子I encouraged her to move,and with her head held high,she carried me可知这是作者和马之间在彼此磨合的过程,彼此都感到很骄傲,可以推测出作者和马发展了一种紧密的关系,故答案为A.61.A,细节理解题,根据句子Then the moment came when my father presented me with my first bow and arrow.可知,科曼奇族的传统就是会授予技术娴熟的骑手弓箭,故答案为A.62.C,推理判断题,最后一段主要讲了作者的父亲教作者的儿子骑马,从句子Proudly,I stepped aside to let him do so可知,作者是很欣慰这种传统的传递,故答案为C.短文主要描写了作者小时候爷爷教"我"学会骑马的过程,让父亲在整个部落中为"我"感到骄傲,这成为作者弥为珍贵的记忆.解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.CReward methods are an everyday occurrence in our classrooms.More than ever,a great number of incentive(激励)programs have been created to help teachers manage behavior,and motivate learners.However,there is evidence that in the long run,reward systems don't work.Many people believe that rewards can help students develop a reason to do better.However,this approach fails to address why children are unable to be successful in the first place.When a student who dislikes math frequently behaves badly in class,a simple and easy way to deal with the behavior might be to offer him a reward for not misbehaving.Yet this would do nothing to solve his real problem-which is his attitude towards math.On the other hand,rewards can't last forever.So what happens when they stop?Many experiments suggest once the rewards stop,people go back to behaving as they did before.Some people might counter that.It may be true that students won't spontaneously(自发地)work once we stop rewarding them,but at least they will have worked more than they otherwise would have!Unfortunately,there is another more surprising consequence of rewards that we need to consider:Rather than create motivation,they can actually decrease motivation.In a classic study,some kinder garteners who enjoyed drawing with markers were observed in a classroom with different activities available.They were broken into two groups.Everyone in the first group was told that he or she could win an attractive certificate by drawing a picture with markers.Each was eager to get the certificate and drew a picture.Children in the second group were also encouraged to draw but didn't get a certificate.After a delay of about two weeks,when the markers again appeared in the classroom but no certificate was promised,the children in the first group used the markers about half as much as children in the second group.Apparently,rewards actually made them enjoy drawing less.What we really want is for students to take responsibility for their own learning.When much of the focus is on performance outcome,it can stop the development ofself-motivation.The‘self-determination theory'claims all human beings will succeed when our basic,inborn,and emotional needs are met.By providing appropriate support and opportunities,we can help to meet the needs of all students and therefore increase their motivation.23.The author mainly argues that ______ .A. students should be responsible for their learningB. incentive programs help to solve real problemsC. motivation plays an important role in learningD. reward methods for students are ineffective24.The underlined word"counter"in Paragraph 4 probably means ______ .A. suspectB. opposeC. detailD. confirm25.In Paragraph 5,the author uses the example to show that ______ .A. rewards keep interestB. children enjoy awardsC. children are changeableD. rewards reduce motivation26.The author persuades readers to accept his argument mainly by ______ .A. questioning the results of classic studiesB. comparing strengths with weaknessesC. pointing out the problems with reward systemsD. giving examples of badly-behaved students.【答案】【小题1】D 【小题2】B 【小题3】D 【小题4】C【解析】63.D,推理判断题,根据句子However,this approach fails to address why children are unable to be successful in the first place可知,作者认为奖励机制不能说明为什么孩子不能成功,可见作者认为奖励机制对于学生来说是没有作用的,故答案为D.64.B,词义猜测题,根据后一句It may be true that students won't spontaneously(自发地)work once we stop rewarding them,but at least they will have worked more than they otherwise would have!,虽然停止奖励后学生不会自发地做出正确的事,但至少比起他们没有奖励的时候要好得多,因此可以推测该词表示反对上文作者提出的观点,故答案为B.65.D,段落大意题,这一段的实验主要是为了验证上文的总结Rather than create motivation,they can actually decrease motivation,奖励会降低学生的动力,故答案为D.66.C,主旨大意题,作者在这篇短文主要指出现实生活中经常使用的奖励机制对于孩子的行为在长久看来是没有作用的,通过实验表明了奖励机制存在的问题等,故答案为C.短文主要指出现实生活中经常使用的奖励机制对于孩子的行为在长久看来是没有作用的,通过实验表明了奖励机制存在的问题.解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.DNothing is more tiresome than being stuck in a boring class.Every second takes ages to tick by.A recent survey of American kids revealed that 91 percent experience boredom.In fact,adolescence is considered a peak period for the problem.One study showed that roughly one in three teenagers was bored at school.Peter Stromberg,professor at the University of Tulsa says,"Our brains adapt really quickly to certain levels of stimulation(刺激).We get used to the media providing levels of highly emotional stimulation,and when we're not getting them we feel bored.As our society develops various ways of keeping us entertained,we may discover that rather than getting rid of boredom,we're multiplying it."Luckily,new research is implying a way that we can battle the trend.Professor John D.Eastwood of the University of York developed a new theory of boredom,which links it to the brain's attention system-the part of the brain that we use to focus.Anything the attention system in your brain locks onto will be automatically sucked up into yourconscious awareness-it might be a bird outside the window,the pleasant smell of lunch,or even someone sleeping in the back of the class.The problem is that your attention system doesn't like being told what to do.It wants to focus on stuff that you find fun and interesting.For the parts of school that you enjoy,this isn't a problem.But for those classes that don't interest you,or present too much or too little challenge,the story is very different.In those situations,you're going to have to spend a lot of effort constantly redirecting your attention system to focus on things it would rather ignore.And the effort is going to wear you out.Eastwood describes it as"wanting,but being unable,to be involved in a satisfying activity."It's like a block in the system.And it's the awareness of that block combined with a sense that the environment is to blame that leads to feelings of boredom.When we're bored we blame the world around us,but Eastwood's theory challenges this assumption:Boredom doesn't exist out there;it exists inside your brain.What that means is-hard as it may be to hear-boring lessons aren't only the fault of your teacher or the subject,they're your fault too.27.According to Peter Stromberg,______ .A. teenagers are victims of boredomB. our brains demand much stimulationC. we've grown dependent on media for funD. the way we have fun makes us become bored28.According to Paragraph 4,the attention system ______ .A. doesn't like challengesB. enjoys interesting thingsC. does what you want it to doD. can make our efforts fruitless29.What might the author suggest about a boring class?______A. Focusing more attention on it.B. Changing the way we look at it.C. Employing various teaching methods.D. Challenging the disturbing environment.30.What might be the best title for the passage?______A. Escape Your BoredomB. Battle Your AttentionC. Fun or Boredom?D. Who Is to Blame?【答案】【小题1】D 【小题2】B 【小题3】B 【小题4】A【解析】67.D,细节理解题,根据句子As our society develops various ways of keeping us entertained,we may discover that rather than getting rid of boredom,we're multiplying it可知,Peter认为我们娱乐的方式让我们感到更无聊,故答案为D.68.B,细节理解题,根据句子It wants to focus on stuff that you find fun and interesting可知,注意系统会喜欢那些有趣的事物,故答案为B.69.B,推理判断题,根据句子boring lessons aren't only the fault of your teacher or the subject,they're your fault too可知,作者认为无聊的课不仅仅是老师和科目的原因,也是你自己的过错,从而可以推断作者建议我们改变自己的看法,故答案为B.70.A,标题归纳题,短文主要讲了我们日常生活中的无聊是如何构成的,并通过对注意系统的分析,最后作者对于如何赶走这种无聊给出建议,因此最好的题目是A选项.短文主要讲了我们日常生活中的无聊是如何构成的,并通过对注意系统的分析,最后作者对于如何赶走这种无聊给出建议.解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.三、阅读七选五(本大题共5小题,共1.0分)Taking QuestionsWhen giving presentations,it is common practice to encourage audience involvement and this often takes the form of questions from the audience.A good deal has been written recently discussing the advantages and disadvanges of various approaches to handling these.(71)______One approach is to take questions as and when they arise.Usually there are only a few points from the audience but in the event of receiving too many,the presenter may move the presentation on by reminding the audience of the time,and offering to continue the discussion later.(72)______ Those who aren't will simply have to wait.(73)______ A danger here is that too much time may be wasted on questions and,as a consequence,important parts of other main points have to be edited out.The audience may also confuse the presenter by asking about points that he or she intends to cover later in the presentation.If this happens,it is important to make the audience aware that answering their questions now might weaken the structure of the talk.Alternatively,mid-point questions can be discouraged by signalling that you would prefer questions at the end.If you take this approach,however,it is important to bear in mind that when you get to the end,it may take a little time for people to reflect on what they have heard and to formulate a question.(74)______ To overcome this,it is useful to have a chairperson who is prepared to ask the first question.(75)______ In that case,the safest response is to tell the truth.Then the rest of the audience may appreciate your honesty.It may also be possible to move the attention away from the questioner by asking other audience if anyone else can provide an answer.A.Another potential problem is unfriendly questioners who ask the kind of questions they know will be difficult to answer.B.A statement such as"I will come back to this point at the end"should keep most people happy.C.Another approach is to ask for questions after each main point has been addressed.D.It is a good idea to be aware of the traps that this type of questioners try to set.E.However,my intention here is simply to present the most common approaches.F.There is even the possibility that an embarrassing silence may ensure.G.Seeking a question can be an effective way of moving the session on.31. A. A B. B C. C D. D E.E32. A. A B. B C. C D. D E.E33. A. A B. B C. C D. D E.E34. A. A B. B C. C D. D E.E35. A. A B. B C. C D. D E.E【答案】【小题1】E 【小题2】B 【小题3】C 【小题4】F 【小题5】A【解析】71.E 72.B 73.C 74.F 75.A71.E 细节题.根据前句A good deal has been written recently discussing the advantages and disadvanges of various approaches to handling these可知,近期写了很多关于讨论处理这种问题的方法的优缺点,所以下句对应也提到了approaches,故选E.72.B 上下文语境.根据该段的第一句话One approach is to take questions as and when they arise可知,其中之一的方法是当问题出现就认真对待并处理,所以选项B即使回到该问题的陈述最受大家欢迎,故选B.73.C 概括题.通过上一段的 One approach is to take…是介绍一种方法,自然下段会提到另外一种方法,即C.74.F 上下文语境.前句it is important to bear in mind that when you get to the end,it may take a little time for people to reflect on what they have heard and to formulate a question告诉我们要有心理准备,即到最后人们需要有时间去反思所听到的,所以会有沉默期,故选F.75.A 概括总结.通过最后一段的这句话In that case,the safest response is to tell the truth 得知,如果出现这种情况,最保险的方法就是说真相,可见前面应该是提到一种不好应付的情况,而选项A正好是遇到的一个棘手的问题,即提问者提出了一个不好回答的问题,故选A.在给出陈述的时候,通常的做法是鼓励观众参与,即鼓励观众以问题的形式.但这种做法有缺点也有优点.文章作者介绍了最通常的做法.本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查上下文内容联系以及文章内容理解.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.四、完形填空(本大题共20小题,共1.0分)From Disappointment to PurposeI'm known for my determination.If I want something,I (36)for it;I refuse to give up until I succeed.Over the years this attitude has worked well for me and helped me achieve my goals.(37),when I wanted to be on the dance team at school,I learned all the dances and practiced until I could hardly (38)And when I wanted money for a new computer,I washed cars,babysat,and walked dogs for all my neighbors.(39)this year everything changed.I had set my sights on a summer(40) that I was determined to get at the Water Zone,because the employees there could go on the water rides after their work and get free food at the snack bar.It was the (41) job to have on hot summer vacations.So just as I had achieved every goal in the past,I set out to (42)the job.I completed the application in my neatest handwriting,carefully prepared for my interview,and gathered a pack of recommendation letters.I was certain that nothing (43) keep me from my dream job.But after my (44),the manager of the Water Zone told me that he could hire only those with experience in water safety.I was (45)I felt like a failure.On the last weekend before school ended,my teacher,Mrs.Keller,asked me(46) I would be interested in the kids'summer day camp.I decided that I had nothing to (47),so I called the manager and (48) an interview.She was (49)by my babysitting experience and employed me.In less than a week,I had completely (50)about wanting to work at the water park.Each time I comforted a little boy who missed his mother or a little girl who needed to help tying her shoes,I felt I was doing something (51)I realized that I had discovered my life's。

相关主题