应用型大学英语综合教程4 期末复习UNIT 11. She almost (choked) to death in the thick fumes.2. The woman hurried to the bank, only to find that she had left her bankbook at home. She became (frantic).3. The situation for the flood victims was quite dangerous. (Drastic) action had to be taken at once.4. Fortunately, the drowned boy was (resuscitated) by first aid.5. The old lady tripped over a stairway and became (unconscious). She was rushed to hospital.6. Many people can have their vision restored by undergoing a (surgical) operation.7. Because of government (intervention) in the mortgage market, interest rates remain neartheir lowest levels in decades. 8. Last night two burglars (broke into) my office and stole one of the computers.9. They have (taken over) our firm by buying up our shares.10. Will there be any difference between the mental and the (manual) laborin the future?Practice: translation1. After a hectic week treating patients with sore throats and ear infections at his family practice, t he 52-year-old physician was ready for a night of home cooking and fellowship at his church's ann ual fund-raising dinner.Reference answer:这位52岁的内科医生在他的家庭诊所忙碌了整整一个星期,治疗那些患有咽喉疼痛或耳朵感染的病人,这时正准备在他所属教会的年度筹款晚宴上享受一些家常烹饪,并和教友相聚。
2. They'd simply heard about the good food and were willing to pay $10 to heap their plates and h elp pay for the church's new community center.Reference answer:许多人甚至不是这个教会的会员,他们只是听说这里有美食,愿意花上10美元饱餐一顿,同时为教会的新活动中心做点贡献。
3. He was relieved to see that his wife had found a clean paring knife.2 Reference answer:当他看到妻子给他找到了一把干净的水果刀才放了心。
4. Fortunately, her family never went anywhere without an emergency kit containing a manual res uscitator bag, just in case Shaun had trouble breathing.Reference answer:庆幸的是,她的家人出门总是带着急救箱,里面有手动苏醒气囊,这是以防肖恩出现呼吸困难而准备的。
5. We are so thankful that in this age of lawsuits, Dr. Boll was willing to put himself on the line. Reference answer:在这个容易惹上官司的时代,博尔医生敢于冒这样的风险,挺身而出,实在是太让人感激了。
1.Luck does not always (come into play)(起作用) in examinations.2. With the treatment, (the color returned) (面色恢复) to the woman's cheeks.3. He got a nice dictionary (out of nowhere) (不知从哪里). It was really a great help.4. 4. My car (wouldn't start) (怎么也发动不起来) this morning.5. The patient recovered from the surgery with (no signs of infection) (没有感染的迹象).UNIT 21. The splendid parade on the 60th National Day filled the Chinese people with great (admiration).2. The (unsuspecting) giraffe (长颈鹿) was so frightened by the attacking lion that it fell in the water and was drowned.3. No sooner had Zorro (whistled) than his black horse appeared and carr ied him away.4. Their dialects are (vastly) different and that's why they can hardly communicate.5. The officer punished two of his soldiers for (whispering) while he was speaking at the meeting.6. After the accident and a major operation on her wounded head, she could only (vaguely) remember her family members.7. Her (slender) figure seemed to prove her workouts had been fruitful.8. Tom Sawyer was too nervous to feel the rough wall (scratching) at his face when he was trying to get out of the cave in the dark.9. The local people claim to have seen manifestations of dead people in the (haunted) castle.10. The mother was trying to(hush) the crying baby to sleep.Practice: translation1. It was already eight o'clock and Sylvia wondered if her grandmother would be angry with her for being so late.Reference answer:已经是晚上八点了,西尔维娅想,这么晚回家,外婆会不会生气呢?2. The child hurried the cow through the dark forest, toward her grandmother's home. Reference answer:小女孩赶着牛,匆匆穿过阴暗的树林,向外婆家走去。
3. She felt her heart tremble every time he shot an unsuspecting bird as it was singing in the trees. Reference answer:每当他把一只毫无戒心正在唱歌的小鸟从枝头打落时,她的心都颤抖不已。
4. The white heron smoothed its feathers and called to its mate, sitting on their nest in a nearby tree.Reference answer:这只白鹭理了理羽毛,对停在附近一棵树上的鸟巢里的同伴叫了一声。
5. Many a night Sylvia heard the echo of his whistle haunting the forest.Reference answer:很多个夜晚,西尔维娅仿佛又听见他的口哨声在树林里回荡。
Part 21. He picked up his bag and [hurried off along the platform] (急急忙忙地沿着站台走了).2. He was shaking with fright as if [he had seen a ghost] (就像见了鬼似的).3. If you had told me earlier, I [wouldn't have signed the contract] (不会签合同).4. The fireman gave a long sigh as he [caught another flash of red] (又看到一道红光).5. The businessman spoke so carefully in order not to [give his plan away] (泄露他的计划).1. The (vendors) will try to sell you their homemade jewelry and house wares.2. The trails are well marked, but carrying a map is a wise (precaution).3. Ancient Greece was a (fountain) of wisdom and philosophy.4. We're going to be driving by farmland for the next ten minutes, so just (sit back) and relax untilwe're closer to the city.5. The driving instructor told me to (pull up) at the post office.6. The meeting is (in session), so we need to keep our voices down.1. You are strictly forbidden from taking photographs inside the museum. Reference answer:博物馆内严禁拍照。