当前位置:文档之家› 2017年云南省曲靖市英语中考试卷及参考答案

2017年云南省曲靖市英语中考试卷及参考答案

2017年云南省曲靖市中考英语试卷一、第一部分听力(共四节,满分5分)第一节听句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画,每个句子听两遍.(共5小题,每小题1分,满分5分)1.(1分)2.(1分)3.(1分)4.(1分)5.(1分)第二节听句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语,每个句子听两遍.(共5小题,每小题1分,满分5分)6.(1分)A.Yes,he is B.No,he isn't C.He is outgoing.7.(1分)A.Yes,it's terrible B.Yes,please C.Yes,I would.8.(1分)A.By the lake B.At home C.In the restaurant.9.(1分)A.I don't mind B.I like it.C.It's sunny.10.(1分)A.I am sure B.Good idea C.No,I can't.第三节听对话,从题中所给的A、B、C三个选项中选出能回答问题的正确选项,每段对话听两遍.(共4小题,每小题2分,满分10分)11.(2分)听第一段对话,回答第11、12小题.11.What does Anna think of Mangguo Cinema?A.It is the closest cinema.B.It has the most comfortable seats.C.It has the biggest screen.12.Which cinema do they want to go to?A.Mangguo.B.Wanda Cinema.C.Huaxin Cinema.13.(2分)听第二段对话,回答第13、14小题.13.What are they doing?A.Having breakfast.B.Repairing bikes.C.Talking on the phone.14.What does Frank often do?A.Goes to the park.B.Help others.C.Rides bikes.15.(3分)听第三段对话,回答第15~17小题.15.What's wrong with Tony?A.He feels tired.B.He has a cold.C.He argues with Jim.16.What should Tony do?A.Do more homework.B.Talk to his parents.C.Do activities.17.What's the relationship between the two speakers?A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Father and daughter.18.(3分)听第四段对话,回答第18~20小题.18.Where does the man want to go?A.Go to a bank.B.Go to a post office.C.Go to a library.19.How can the man get there?A.Take a bus and walk.B.Take a car and walk.C.Take a bus and ride.20.How long will it take the man to get there?A.5 minutesB.15 minutesC.18 minutes.第四节听短文,从题中所给的A、B、C三个选项中选出能完成下列信息表格的正确选项.短文听两遍.(共1小题,每小题10分,满分10分)21.(10分)21.A.lunch B.dinner C.breakfast22.A.fish soup B.beef soup C.chicken soup23.A.cold B.hot C.warm24.A.boil B.cut C.cook25.A.enjoy B.feel C.watch.五、选择题(共15小题,每小题1分,满分15分)26.(1分)﹣_____I use your dictionary?﹣Sorry,I left it at home.()A.Must B.Need C.May D.Should27.(1分)Last summer I went to see ___ Terracotta Army(秦始皇兵马俑)in Xi'an.It wasfantastic.()A.the B.an C.a D./28.(1分)Hello,guys.We will meet ___ No.126 New Street at 9:00 tomorrow morning.()A.in B.at C.on D.to.29.(1分)Jeff is a top student in our class.This math question is as ___ as ABC to him.()A.harder B.hard C.easier D.easy30.(1分)The idea of the Belt and Road ___ China,but it belongs to the world.()A.comes from B.comes out C.comes up D.comes back.31.(1分)﹣Shall we go for a picnic or study for the test this weekend?﹣______.()A.That's it B.It's up to youC.I don't think so D.I guess so32.(1分)﹣Nelly,I want to let my parents know the problems.﹣I agree with you.After all,they have rich _____.()A.example B.excuse C.expression D.experience33.(1分)﹣Have you ever read Journey to the West?﹣Yeah,I've read it many times and I ___ get bored.()A.never B.usually C.often D.always.34.(1分)Each time I listen to Erquan Yingyue,a picture of ___ sad beauty appears in mymind.()A.it B.its C.it's D.itself35.(1分)﹣My sister took some of my new magazines and CDs.without telling me.﹣Hmm…th at's not very nice,but____()A.it's a pleasure B.it's the sameC.it's not a big deal D.you can't stand.36.(1分)﹣Do you know when Nick is leaving?﹣He ____ for half an hour.()A.will leave B.leftC.has left D.has been away37.(1分)The TV news talked about a car accident near our house ___ I was eating.()A.as soon as B.since C.while D.until38.(1分)﹣Kate cut her finger by accident.What should she do?﹣She should _____.()A.see a dentist B.put some medicine on itC.lie down and rest D.take her temperature.39.(1分)______ ww.pep.com.cn if you want to learn more about it.()A.Visit B.To visit C.Visiting D.Visits40.(1分)Everything ___ you learn becomes a part of you and changes you,so learn wiselyand learn well.()A.what B.when C.where D.that三、第二节完形填空(共1小题;每小题1.5分,满分10分)从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.41.(10分)Yesterday,my 15﹣year﹣old brother Dave had a fight with my 12﹣year ﹣old brother Kevin.I didn't notice.As I was walking upstairs(楼上),I heard Kevin(41).in his room.I knocked on the door and asked,"Hey Kevin,do you want to talk?"No answered.I tried again.Still noting happened.So,I took some paper and wrote,"If you don't,we can write(42)." An hour(43).I was still sitting on the floor outside his door with two pads (沓)of paper in my hands.one pad was new and the other was from Kevin.As I read one of Kevin's notes,tears (眼泪)came to my eyes.It said,"(44)in this family cares about me.Dave thought I was too weak.Dad said I was not good (45).basketball.And you didn't notice me."For my part,what he said was(46).I wrote back,"Kevin,I do love you and you know that.I'm here for you and you(47).in this family."He didn't reply for a while,but then I heard he cried a little bit.Kevin ran out of paper and wrote"Thanks"on a paper cup.I wrote back"For(48).?"It returned to me with"Loving me"on it.Since then,I try my best to(49).my family members.Kevin and I have a (50).relationship now.And when one of us notices that the other is unhappy,we'll smile and say,"Write it on a paper cup.?41.A.shouting B.speaking C.crying D.fighting 42.A.notes B.letters C.novels D.stories 43.A.before B.after C.later D.ago.44.A.Somebody B.Anybody C.Everybody D.Nobody45.A.in B.at C.with D.for 46.A.right B.easy C.happy D.difficult.47.A.dislike B.are disliked C.love D.are loved 48.A.why B.how C.whom D.what49.A.bring more good luck to B.be morethankful toC.pay moreattention toD.be stricterwith50.A.colder B.closer C.worse D.funnier.四、第三部分阅读理解(共三节,满分7.5分)第一节根据短文内容,判断正误.正确的填“T”,错误的填“F” ,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共1小题;每小题1.5分,满分7.5分)51.(7.5分)Smart phones and e﹣book have become more popular in recent years.Some people worry that paper books will be gone.But recent surveys have shown that traditional books are still popular among readers.Research has found that in the UK,sales of e﹣books are falling while sales of paper books are rising.More surprisingly,it's young people who are buying paper books.Another survey of university students from the Untied States,Japan and Germany also showed that 92 percent of them preferred paper books.So what is behind the paper book comeback(回归)?The most popular reason given was."I like to hold the product."It's true that paper books bring a very different reading experience.Some students said that they like the smell of paper books.Other students believed that they get a sense of achievement when they finish reading a paper book.Besides,they enjoy seeing it on the bookshelf.Paper books can also be very personal objects to lovers of reading.Many people like to sign their names on the books.Research has also shown that readers remember more information from paper books than e﹣books.It seems that paper books still have an attraction(吸引力).So why not pick up a book and start reading?51.92 percent of university students from the UK preferred paper books.52.It's true that e﹣books bring a very different reading experience.53.Finishing reading a paper book brings some students a sense of achievement.54.Readers remember less information from paper books than e﹣books.55.According to the passage,paper books are still popular among readers..五、第二节根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共2小题;每小题10分,满分20分)56.(10分)2017 is the Year of the Rooster(公鸡)according to Chinese Zodiac (十二生肖).The Year of the Rooter starts form Jan.28.2017.(Chinese New Year)and lasts to Feb.15.2018.Rooster is the tenth in the 12﹣year cycle(循环)of Chinese Zodiac.The Years of the Rooster include 1921,1933,1945,1957,1969,1981,1993,2005,2017,2029…Zhu Hui was born in the Year of the Rooster.His lucky numbers are 5,7 and 8.His lucky colors are good,brown and yellow…56.These are Zhu Hui's lucky things except.A.lucky colorsB.lucky numbersC.lucky daysD.lucky flowers.57.Wearing clothes may bring bad luck to him.A.goldB.brownC.yellowD.red58.His lucky direction is.A.eastB.southC.westD.north59.Which of the following is his unlucky number?A.78.B.58C.57D.3960.If a person was born in 1992,he is a according to Chinese Zodiac.A.MonkeyB.RoosterC.DogD.Pig.61.(10分)Do you like taking photos when you travel to a new place?Photos are a good way to keep your beautiful memories of a certain place.But you can't simply take photos everywhere.Many people take photos in theaters,but this is actually not a good thing to do.The copyrights(版权)of the shows need to be protected.And taking photos during a show may also trouble others.In museums,if there are"No photos"sighs,you should keep your camera off.Even if there are no such sighs and you really want to take photos,at least turn off the camera's flash can be bad for the antiques.(古董)If you are going to travel abroad,remember not to take any photos at customs(海关).In many countries you will face heavy punishment if you do it.Also,when you are visiting a church(教堂),it's very impolite to take photos.If you are a fan of street snapping,be careful.Not everyone likes a stranger taking photos of them.Before taking a photo,ask him or her for permission.Taking photos is not a bad thing,but you don't want to get yourself in trouble by doing it in the wrong place.61.If you really want to take photos in museums,at least you should.A.protect the copyrightsB.turn off the camera's flashC.behave wellD.ask for permission62.Do not take photos at customs because.A.you will be punishedB.the flash can be bad for the antiques.C.it may trouble othersD.it is impolite.63.The underlined word"snapping"in the text means.A.playingB.travellingC.showingD.photo﹣taking64.According to the text,you can't simply take photos in places.A.4B.5C.6D.765.What is the main idea of the article?A.How to take photos for othersB.No photos in public places.C.Don't take photos in the wrong placeD.Hiding your camera when taking photos.六、第三节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.选项中有两项为多余选项.(共1小题;每小题1.5分,满分7.5分)66.(7.5分)When the weather gets warm.people love to play in the water.Many like to swim in pools,lakes and rivers.(66).But water can be dangerous.About 10people die from drowning (溺水)each day in the USA.These simple rules may help you enjoy the water safely.(67).If you can't swim,don't go into the water.And take a swimming class.Swimming is much easier than you think.Classes are available at pools,schools and sports centers.Be careful.Choose to swim in areas with lifeguards(救生员).If you need help,the lifeguard can help you.(68).Don't swim alone.When you do swim,always swim with another person.(69).If something happens,one of you can go and get help.(70)..But when you're in a boat,wear a life jacket.If you fail into the deep water.you will be safe.Enjoy the water,but remember safety comes first.七、第四部分写作(共三节,满分5分)第1节根据句意,用括号中所给词的适当形式填空,并将答案写在答题卡的相应位置上.(共5小题,每小题1分,满分5分)71.(1分)To perform perfectly,we still need 8 pairs of white(trousers).72.(1分)My mother is(fortieth)years old,but she looks much younger than she really is.73.(1分)The graduation ceremony is on the way,there are some students (make)preparations for it.74.(1分)Maria(not do)exercise in the morning.She prefers doing it in the evening.75.(1分)He is not an honest man,what he said is(believe).八、第二节将下列句子中的汉语部分译成英语,划线部分的英语译成汉语,注意使用适当的形式,并将答案写在答题卡的相应位置上.(共5小题,每小题1分,满分5分)76.(1分)In some countries,you're supposed to(握手)with others for the first time.77.(1分)Julia is(中等身材).And she has long straight brown hair.78.(1分)Happily,we can taste something special at Qujng Food Festival..79.(1分)It's very convenient to buy different kinds of bottled drinks in the supermarket..80.(1分)It is said that if the birthday person blows out all the candles in one go,the wish will come true..九、第三节书面表达(满分20分)81.(20分)提示:生活中不缺泛美,也不缺乏发现美的眼睛.美,无处不在;有人的美,事的美,景的美,物的美…你发现了什么美呢?请以"The beauty of "为题,写一篇英语短文,如:The Beauty of My Mother/Reading/Qujing/Music…"要求:1.补全并抄写题目,短文词数80左右.2.语言流畅,内容连贯,书写规范,卷面整洁.3.文中不能使用你的真实姓名和校名,否则以零分计.4.短文必须写作答题卡上,如在卷面上作答,一律不得分.2017年云南省曲靖市中考英语试卷参考答案与试题解析一、第一部分听力(共四节,满分5分)第一节听句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画,每个句子听两遍.(共5小题,每小题1分,满分5分)1.(1分)【解答】C2.(1分)【解答】A3.(1分)【解答】B4.(1分)【解答】B5.(1分)【解答】A第二节听句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语,每个句子听两遍.(共5小题,每小题1分,满分5分)6.(1分)A.Yes,he is B.No,he isn't C.He is outgoing.【解答】C7.(1分)A.Yes,it's terrible B.Yes,please C.Yes,I would.【解答】B8.(1分)A.By the lake B.At home C.In the restaurant.【解答】A9.(1分)A.I don't mind B.I like it.C.It's sunny.【解答】C10.(1分)A.I am sure B.Good idea C.No,I can't.【解答】B第三节听对话,从题中所给的A、B、C三个选项中选出能回答问题的正确选项,每段对话听两遍.(共4小题,每小题2分,满分10分)11.(2分)听第一段对话,回答第11、12小题.11.What does Anna think of Mangguo Cinema?A.It is the closest cinema.B.It has the most comfortable seats.C.It has the biggest screen.12.Which cinema do they want to go to?A.Mangguo.B.Wanda Cinema.C.Huaxin Cinema.【解答】AB13.(2分)听第二段对话,回答第13、14小题.13.What are they doing?A.Having breakfast.B.Repairing bikes.C.Talking on the phone.14.What does Frank often do?A.Goes to the park.B.Help others.C.Rides bikes.【解答】CB15.(3分)听第三段对话,回答第15~17小题.15.What's wrong with Tony?A.He feels tired.B.He has a cold.C.He argues with Jim.16.What should Tony do?A.Do more homework.B.Talk to his parents.C.Do activities.17.What's the relationship between the two speakers?A.Teacher and student.B.Mother and son.C.Father and daughter.【解答】ABA18.(3分)听第四段对话,回答第18~20小题.18.Where does the man want to go?A.Go to a bank.B.Go to a post office.C.Go to a library.19.How can the man get there?A.Take a bus and walk.B.Take a car and walk.C.Take a bus and ride.20.How long will it take the man to get there?A.5 minutesB.15 minutesC.18 minutes.【解答】CAC第四节听短文,从题中所给的A、B、C三个选项中选出能完成下列信息表格的正确选项.短文听两遍.(共1小题,每小题10分,满分10分)21.(10分)21.A.lunch B.dinner C.breakfast22.A.fish soup B.beef soup C.chicken soup23.A.cold B.hot C.warm24.A.boil B.cut C.cook25.A.enjoy B.feel C.watch.【解答】略五、选择题(共15小题,每小题1分,满分15分)26.(1分)﹣_____I use your dictionary?﹣Sorry,I left it at home.()A.Must B.Need C.May D.Should【解答】答案呢:C.根据题意"﹣对不起,我把它落在家里了",可知问句是表示"请求许可"的意思,A.必须B.需要C.可以D 应当,结合题意,C符合题意,故选C.27.(1分)Last summer I went to see ___ Terracotta Army(秦始皇兵马俑)in Xi'an.It wasfantastic.()A.the B.an C.a D./【解答】答案:A.根据题意"去年我去参观了西安秦始皇兵马俑",可知Terracotta Army由普通名词构成的专有名词,要加定冠词the,故选A.28.(1分)Hello,guys.We will meet ___ No.126 New Street at 9:00 tomorrow morning.()A.in B.at C.on D.to.【解答】答案:B.结合语境可以推断这句话表达的意思是"嗨,伙伴们,明天上午九点我们将在新街126号见面.",所以设空处的介词短语表达的意思是"在新街126号",应该用介词at,故选B.29.(1分)Jeff is a top student in our class.This math question is as ___ as ABC to him.()A.harder B.hard C.easier D.easy【解答】答案:D.考查形容词原级比较.句意"杰夫是我们班的尖子生.这道数学题对他来说就像ABC一样容易.".A更难的.B难的.C更容易的.D容易的.as…as…"和…一样",中间用形容词原级.因此A,C不正确.由ABC可知,应该是"容易的、简单的",用easy,选D.30.(1分)The idea of the Belt and Road ___ China,but it belongs to the world.()A.comes from B.comes out C.comes up D.comes back.【解答】答案:A结合题意"but it belongs to the world但它属于全世界",可知前面说的想法是"来自"中国,结合选项,A.来自B.出现;出版C.走近D.回来,选项A符合题意,故选A.31.(1分)﹣Shall we go for a picnic or study for the test this weekend?﹣______.()A.That's it B.It's up to youC.I don't think so D.I guess so【解答】答案:B.考查交际用语.句意"﹣﹣我们这周末去野餐还是为考试而学习?﹣﹣由你作主.".A就是这样.B由你作主.C我不这样认为.D我想是的.结合语境"我们这周末去野餐还是为考试而学习?",可知应该回答"由你作主".选B.32.(1分)﹣Nelly,I want to let my parents know the problems.﹣I agree with you.After all,they have rich _____.()A.example B.excuse C.expression D.experience【解答】答案:D.首先明确选项中每个单词或短语的意思,A:例子;B:借口;C:表达;D:经验;根据题干结合推测设空处句子的句意是"我同意你,毕竟,他们有着丰富的经验.",由此判断句子中缺少"经验"一词,故答案为D.33.(1分)﹣Have you ever read Journey to the West?﹣Yeah,I've read it many times and I ___ get bored.()A.never B.usually C.often D.always.【解答】答案:A根据题干"Yeah,I've read it many times是的,我已经读很多次了",可知作者是喜欢的,结合选项,A.从未B.通常C.经常D.总是,A符合题意,故选A.34.(1分)Each time I listen to Erquan Yingyue,a picture of ___ sad beauty appears in mymind.()A.it B.its C.it's D.itself【解答】答案:B根据题意"我每次听二泉映月,我的脑中便出现了一幅它的凄美画面",名词性物主代词与of连用作定语,a picture of its 它的一幅画面,故选B.35.(1分)﹣My sister took some of my new magazines and CDs.without telling me.﹣Hmm…that's not very nice,but____()A.it's a pleasure B.it's the sameC.it's not a big deal D.you can't stand.【解答】答案:C.考查交际用语.句意"我妹妹拿走了我的新杂志和光盘没有告诉我.嗯…那不是很好,但是没什么大不了.".A不用客气.B它是相同的.C 没什么大不了.D你不能忍受.结合语境"我妹妹拿走了我的新杂志和光盘没有告诉我.嗯…那不是很好,但是____.",可知,应该说"没什么大不了",选C.36.(1分)﹣Do you know when Nick is leaving?﹣He ____ for half an hour.()A.will leave B.leftC.has left D.has been away【解答】答案:D.结合for half an hour可知动作发生在过去,持续了一段时间,故用现在完成时have/has+过去分词,主语he,故has,leave是短暂性动词,不能与一段时间连用,故用be away,故答案是D.37.(1分)The TV news talked about a car accident near our house ___ I was eating.()A.as soon as B.since C.while D.until【解答】答案:C.考查连词辨析.句意:当我正在吃饭的时候电视新闻说我们家附近发生了一起车祸.as soon as一…就…since由于.while当…时.until直到…时.根据题干上半句The TV news talked about a car accident near our house 电视新闻说我们家附近发生了一起车祸.后半句I was eating.我正在吃饭.可知此句应该是while引导的时间状语从句.句意为当我正在吃饭的时候电视新闻说我们家附近发生了一起车祸.故选C.38.(1分)﹣Kate cut her finger by accident.What should she do?﹣She should _____.()A.see a dentist B.put some medicine on itC.lie down and rest D.take her temperature.【解答】答案:B根据题意"凯特意外的割破了手指,她应当怎么做?",可知这是寻求建议,答语应该是给出合理建议的句子,结合选项,A.看牙医B.在上面敷药C.躺下来休息D.量体温,B符合题意,故选B.39.(1分)______ ww.pep.com.cn if you want to learn more about it.()A.Visit B.To visit C.Visiting D.Visits【解答】答案:A.根据题意"if you want to learn more about it如果你想了解更多关于它的情况",可知是考查if引导的条件状语从句的用法,结合选项,推出是和祈使句连用,祈使句以动词原形开头,故选A.40.(1分)Everything ___ you learn becomes a part of you and changes you,so learn wiselyand learn well.()A.what B.when C.where D.that【解答】答案:D.考查关系代词.句意"你学习的任何东西都会成为你的一部分,并且改变着你,所以去明智的学习吧,好好学习吧".A什么.B当…时候.C哪里.D那.这是一个复合句,主语部分是定语从句,先行词Everything每一件东西,用关系代词that.答案是D.三、第二节完形填空(共1小题;每小题1.5分,满分10分)从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.41.(10分)Yesterday,my 15﹣year﹣old brother Dave had a fight with my 12﹣year ﹣old brother Kevin.I didn't notice.As I was walking upstairs(楼上),I heard Kevin(41)C.in his room.I knocked on the door and asked,"Hey Kevin,do you want to talk?"No answered.I tried again.Still noting happened.So,I took some paper and wrote,"If you don't,we can write(42)A."An hour(43)C.I was still sitting on the floor outside his door with two pads (沓)of paper in my hands.one pad was new and the other was from Kevin.As I read one of Kevin's notes,tears (眼泪)came to my eyes.It said,"(44)D in this family cares about me.Dave thought I was too weak.Dad said I was not good (45)B.basketball.And you didn't notice me."For my part,what he said was(46)A.I wrote back,"Kevin,I do love you and you know that.I'm here for you and you(47)D.in this family."He didn't reply for a while,but then I heard he cried a little bit.Kevin ran out of paper and wrote"Thanks"on a paper cup.I wrote back"For(48)D.?"It returned to mewith"Loving me"on it.Since then,I try my best to(49)C.my family members.Kevin and I have a (50)B.relationship now.And when one of us notices that the other is unhappy,we'll smile and say,"Write it on a paper cup.?41.A.shouting B.speaking C.crying D.fighting 42.A.notes B.letters C.novels D.stories 43.A.before B.after C.later D.ago.44.A.Somebody B.Anybody C.Everybody D.Nobody 45.A.in B.at C.with D.for 46.A.right B.easy C.happy D.difficult.47.A.dislike B.are disliked C.love D.are loved 48.A.why B.how C.whom D.what49.A.bring more good luck to B.be morethankful toC.pay moreattention toD.be stricterwith50.A.colder B.closer C.worse D.funnier.【解答】41.C 考查动词,A.shouting 大叫B.speaking讲话C.crying哭D.fighting打架根据第四段then I heard he cried a little bit.然后我听到他哭的声音有点小了,可知此处是我听到凯文在他房间里"哭",故选C.42.A 考查名词,A.notes纸条B.letters信C.novels小说D.stories 故事根据下一段As I read one of Kevin's notes,tears (眼泪)came to my eyes我读着凯文的纸条,眼里充满了泪水,由此可知,此处是写"纸条",故选A.43.C 考查副词,A.before在..之前B.after在…之后C.later后来D.ago 以前的.根据I was still sitting on the floor outside his door with two pads(沓)of paper in my hands我坐在门外的地板上,手里有两沓纸条,可知两沓纸条是需要较长一段时间写出来的,结合选项,所以此处是An hour later两小时后.after+时间段,相当于时间段+later,故选C.44.D 考查代词,A.Somebody某人B.Anybody任何一个人C.Everybody 每个人D.Nobody 没人根据后文Dave thought I was too weak.Dad said I was not good(45)…basketball.And you didn't notice me."大卫认为我太弱小,爸爸说我篮球打的不好,你也不关注我,由此可知凯文认为家里"没有一个人"爱他,故选D.45.B 考查介词,A.in在里面B.at在…C.with和..一起D.for为了根据题干中空缺单词位置,结合选项,介词at符合题意,句子构成动词机构be good at擅长于…,句意是"爸爸认为我不擅长篮球",故选B.46.A 考查形容词,A.right正确的B.easy容易的C.happy开心的D.difficult 困难的根据题意"就我而言,他所说的是…",结合第一段句子my 15﹣year ﹣old brother Dave had a fight with my 12﹣year﹣old brother Kevin.I didn't notice,可知凯文跟大卫打架,我没关注,说明我对凯文关心不够,我认为凯文说的确是"对"的,结合选项,故选A.47.D 考查动词,A.dislike讨厌B.are disliked被讨厌C.love爱D.are loved 被爱根据Kevin,I do love you and you know that.I'm here for you and…凯文,我的确是爱你的,你知道的,我就在这儿…,可知这是我安慰凯文的话,and后面应该也是安慰之类的语言,根据题干"你在这个家里面是…"结合选项,可知题意是"你在这个家里是被爱的",此处表被动结构,故选D.48.D 考查代词,A.why为什么B.how如何C.whom如何D.what什么根据It returned to me with"Loving me"on it.纸杯上写着回话"爱我",前文说到凯文纸条回话"谢谢",后面又回话"爱我",推出中间是我问凯文为什么要谢谢我,凯文回答因为爱,结合选项,what符合题意,for what为什么,故选D.49.C 考查动词,A.bring more good luck to带来更多的好运B.be more thankful to对…更加感谢的C.pay more attention to 更加关注D.be stricter with对…要求更严格根据前文语境,由于我对凯文的关心不够,而导致他的误解.可知通过这件事,给我上了一课,我决定以后尽我最大努力去"多关注家人",结合选项,故选C.50.B 考查形容词,A.colder更老的B.closer更亲密的C.worse更糟糕的D.funnier更滑稽的根据根据when one of us notices that the other is unhappy,we'll smile and say,"Write it on a paper cup?当其中一个不开心时,我们都会微笑着说"写在纸杯上?",由此可知,我跟凯文的关系变得"更亲密"了,结合选项,故选B.四、第三部分阅读理解(共三节,满分7.5分)第一节根据短文内容,判断正误.正确的填“T”,错误的填“F” ,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共1小题;每小题1.5分,满分7.5分)51.(7.5分)Smart phones and e﹣book have become more popular in recent years.Some people worry that paper books will be gone.But recent surveys have shown that traditional books are still popular among readers.Research has found that in the UK,sales of e﹣books are falling while sales of paper books are rising.More surprisingly,it's young people who are buying paper books.Another survey of university students from the Untied States,Japan and Germany also showed that 92 percent of them preferred paper books.So what is behind the paper book comeback(回归)?The most popular reason given was."I like to hold the product."It's true that paper books bring a very different reading experience.Some students said that they like the smell of paper books.Other students believed that they get a sense of achievement when they finish reading a paper book.Besides,they enjoy seeing it on the bookshelf.Paper books can also be very personal objects to lovers of reading.Many people like to sign their names on the books.Research has also shown that readers remember more information from paper books than e﹣books.It seems that paper books still have an attraction(吸引力).So why not pick up a book and start reading?51.92 percent of university students from the UK preferred paper books.F52.It's true that e﹣books bring a very different reading experience.F 53.Finishing reading a paper book brings some students a sense of achievement.T 54.Readers remember less information from paper books than e﹣books.F 55.According to the passage,paper books are still popular among readers.T.【解答】答案:51.F 细节判断题.根据第二段句子Japan and Germany also showed that 92 percent of them preferred paper books.日本和德国也表明92%的人更喜欢纸质书.可知英国的大学生中有92%的人喜欢纸质书是错误的.故答案为F.52.F 细节判断题.根据第四段句子It's true that paper books bring a very different reading experience这是真的,纸质书带来一个非常不同的阅读体验.可知这是真的电子书带来了非常不同的阅读体验是错误的.故答案为F.53.T 细节判断题.根据倒数第三段句子Other students believed that they get a sense of achievement when they finish reading a paper book.其他学生认为他们在读完一本纸质书后会有一种成就感.可知读完一本纸质书给一些学生带来成就感.故答案为T.54.F 细节判断题.根据最后一段句子Research has also shown that readers remember more information from paper books than e﹣books.研究还表明,从纸质书读者比电子书读者记住的信息更多.可知读者记得纸质书的信息比电子书少是错误的.故答案为F.55.T 细节判断题.根据第一段这句But recent surveys have shown that traditional books are still popular among readers.但最近的调查表明,传统书籍仍受读者的欢迎.和最后一段句子It seems that paper books still have an attraction(吸引力).纸质书仍有吸引力.可知根据短文,纸质书仍受读者的欢迎.故答案为T.五、第二节根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上.(共2小题;每小题10分,满分20分)56.(10分)2017 is the Year of the Rooster(公鸡)according to Chinese Zodiac (十二生肖).The Year of the Rooter starts form Jan.28.2017.(Chinese New Year)and lasts to Feb.15.2018.Rooster is the tenth in the 12﹣year cycle(循环)of Chinese Zodiac.The Years of the Rooster include 1921,1933,1945,1957,1969,1981,1993,2005,2017,2029…Zhu Hui was born in the Year of the Rooster.His lucky numbers are 5,7 and 8.His lucky colors are good,brown and yellow…56.These are Zhu Hui's lucky things except C.A.lucky colorsB.lucky numbersC.lucky daysD.lucky flowers.57.Wearing D clothes may bring bad luck to him.A.goldB.brownC.yellowD.red58.His lucky direction is B.A.eastB.southC.westD.north59.Which of the following is his unlucky number?DA.78.B.58C.57D.3960.If a person was born in 1992,he is a A according to Chinese Zodiac.A.MonkeyB.RoosterC.DogD.Pig.【解答】答案:56.C 细节理解题.根据第三行句子His lucky numbers are 5,7 and 8.His lucky colors are good,brown and yellow…他的幸运数字是7和8.他的幸运颜色金色,棕色和黄色…和图中的句子lucky colors;lucky numbers;lucky flowers.可知没有提到lucky days.故选C.57.D 细节理解题.根据图中句子unlucky colors中的red,可知红色是他的不吉利颜色,即穿红色衣服可能会给他带来坏运气.故选D.58.B 细节理解题.根据图中句子lucky direction下面的south 和southest,可知他的幸运方向是南方和东南方,结合选项,故选B.59.D 细节理解题.根据图中句子unlucky number中的1,3,9,and numbers including them.可知不吉祥的数字是1,3,9,及其含有1,3,9的数字,故选D.60.A 细节理解题.根据第二行句子The Years of the Rooster include 1921,1933,1945,1957,1969,1981,1993,2005,2017,2029…可知1993年是鸡年,图片中鸡年的上一年是猴年,所以1992年是猴年,故选A.61.(10分)Do you like taking photos when you travel to a new place?Photos are a good way to keep your beautiful memories of a certain place.But you can't simply take photos everywhere.Many people take photos in theaters,but this is actually not a good thing to do.The copyrights(版权)of the shows need to be protected.And taking photos during a show may also trouble others.In museums,if there are"No photos"sighs,you should keep your camera off.Even if there are no such sighs and you really want to take photos,at least turn off the camera's flash can be bad for the antiques.(古董)。

相关主题