一、高中英语阅读理解1.阅读理解Hipster Greenport: 4 places to eat, shop and visitGreenport may date back to the 1630s, but it's feeling pretty of-the-moment right now. Here are four places that embody the old-meets-new energy of the village:Claudio'sIf you've been to Greenport, you can't miss Claudio's —it's where generations of Long Islanders have made a tradition of eating, whether inside the main restaurant or at the floating dock-bar. The new owners have added fresh elements: Baccano Pizza by Nino, which offers a variety of slices and pies until as late as 2 a.m. on Fridays and Saturdays — is right by the dock entrance.Little Creek Oyster Farm & MarketIt's little spots like this that tell the current Greenport story. There's no sign or advertising for this tiny house changed from the cabin of an old ship that's practically hidden down Bootlegger's Alley near Mitchell Park. But there they are — streams of people who come to enjoy the fresh oysters while drinking local craft beer, with a waterside view.The Times VintageNostalgia (怀旧) for bygone times runs high in this 1909 building, which once served as the base for the Suffolk Times newspaper. These days, this well-designed shop sells vinyl records (黑胶唱片) and loads of old-fashioned clothing and home decoration items including mid-century highball sets.Greenport FireHeat comes in many forms and several are sold here — hot sauces, cigars and candles. Consult the chalkboard for the current sauce offerings or browse cigars such as a hand-rolled Honduran Leaf by Oscar or the Gurkha Cellar Reserve made with 18-year-aged tobacco.(1)What's special about Greenport?A. It is a place full of energy.B. It is a famous port in the world.C. It is a combination of new and old.D. It is a popular place of interest.(2)What can you do in The Times Vintage?A. You can enjoy delicious oysters.B. You can buy some old things.C. You can find hand-rolled cigars.D. You can have Baccano Pizza.(3)If you are a smoker, you may be interested in _________.A. Claudio'sB. Little Creek OysterC. Greenport FireD. The Times Vintage 【答案】(1)C(2)B(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了绿港(Greenport)这个村庄里能体现新旧融合的四个地方。
(1)考查细节理解。
根据第一段中的“…but it's feeling pretty of-the-moment right now. Hereare four places that embody the old-meets-new energy of the village…”但现在感觉很时髦。
这里有四个地方体现了这个村庄新旧活力的融合。
可知,绿港融合了新旧事物。
故选C。
(2)考查细节理解。
根据第四段中的“These days, this well-designed shop sells vinyl records (黑胶唱片) and loads of old-fashioned clothing and home decoration items including mid-century highball sets. ”如今,这家精心设计的商店出售黑胶唱片、大量的老式服装和家居装饰用品,包括20世纪中期的highball电视机。
可知,在The Times Vintage能买到一些老式的东西。
故选B。
(3)考查细节理解。
根据最后一段中“...and several are sold here —hot sauces, cigars and candles. ”其中有几种在这里出售——辣酱、雪茄和蜡烛。
可知,喜欢抽烟的人应该对Greenport Fire感兴趣。
故选C。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读。
考生需要准确掌握细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
2.阅读理解More than great drinks, great rewardsEnjoy all the benefits and more with your membership to our Loyalty Program!Whenever you pay with your membership account, you'll earn a Star.Collect more Stars, earn more rewards.Three ways to join usBuy a Starbucks Card handy to create an accountTrack your Stars online or through the mobile app, and we'll send an email when you've earned a reward.You can also join from your phone.Download the Starbucks App.One of the most exciting benefits of being a member is using our mobile app to: pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes Pick of the Week; see current offers.Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery store.Enter your Starcode (limit: 2 per day)Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks products where you buy groceries. Three levels with increasingly greater rewardsTo reach each level in our Loyalty Program, you need to collect more Stars. (Remember: to earn a Star, you must pay with a registered Starbucks Card.)Welcome levelTo earn your first rewards, just register a Starbucks Card.Birthday drink or treat on us, birthday coupon (优惠券) for 15% off a purchase at .Green levelCollect 5 Stars within 12 months and you'll be in the Green level.What is included in the Welcome level plusFree in-store refills (续杯) on hot or iced brewed coffee or teaGold levelCollect 30 Stars within 12 months and you'll be at the Gold level.What is included in the Green level plusA free food or drink item after another 12 Stars earnedPersonalized Gold Card(1)Which of the following is a way you can apply for membership?A. To update the Starbucks App.B. To collect 5 stars within 12 month.C. To send an email to .D. To enter a Starcode from specially marked Starbucks products.(2)With a Starbucks Card of Green level, you will get ________.A. a free drink itemB. free in-store refillsC. personalized Gold CardD. all purchases 15% off(3)Which of the following statements is TRUE?A.To earn a Star, you must pay by credit card.B.You can enter your Starcode three times a day.C.With the Starbucks App, you can view current offers.D.For Welcome level, you can refill iced brewed coffee or tea.【答案】(1)D(2)B(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,是星巴克做的一个广告宣传。