(英语)高考英语阅读理解专项训练及答案及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Want to improve your writing skills? New Writing South is directing the way!Towner Writer Squad (班级) for kids aged 13-17Led by comedy and TV writer, Marian Kilpatrick, Towner Writer Squad will meet once a month at the contemporary art museum for 11 months, starting 12 October, 2016.The FREE squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyric (抒情诗) to flash fiction, to support the development of young writers.Application & SelectionIf you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing (about 500 words), responding to the title "LUNCH", with your name, age, address and email address to: debo@.Once all applications are in, you will be invited to an open selection event on 17 September, 4-5pm, at the gallery of Towner. This will be an informal opportunity to meet the Squad Leader, Squad Associate and other young people.You will also have a chance to get to know the fantastic gallery space and get a taste of what's to come.Deadline for applications: 8 September, 2016For further information go to: /toner or or Any questions –feel free to send your email to Towner Writer Squad Associate: wharne@Beginner Writing Project for kids aged 10-13Due to popular demand, a writing project will be started for eager beginners.Start time: 6 September, 2016Meet every other Saturday, 2-4pm, at the Towner Study Centre.Study and write at your own pace – you do not have to rush – as you have a year to go through the project. Practice under the guidance of some experienced writers and teachers who can help you with basic writing skills. Most importantly, build confidence and have fun while writing!No previous experience or special background is required. Many others have been successful this way. If they can do it, why can't you?Fee: £179For more information go to: or (1)Towner Writer Squad will be started ________.A.to train comedy and TV writersB.to explore the fantastic gallery spaceC.to introduce a contemporary art museumD.to promote the development of young writers(2)To join the Writer Squad, each applicant should first _________.A.provide a piece of their writingB.meet the Writer Squad LeaderC.offer their family informationplete an application form(3)What is most important for the beginners?A.Practising as much as possible.B.Gaining confidence and having fun.C.Studying and writing at their own pace.D.Learning skills from writers and teachers.【答案】(1)D(2)A(3)B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了不同年龄阶段孩子为提高写作水平设置的写作培训班,说明了招收学员的年龄、申请的条件、开课时间、报名截止日期及费用等信息。
(1)考查细节理解。
根据The FREE部分中的“ squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyric (抒情诗) to flash fiction, to support the development of young writers.”班会将包括介绍广泛的写作风格,从诗歌到戏剧写作,从抒情诗到微型小说,以支持年轻作家的发展。
可知,Towner Writer Squad促进年轻作家的发展。
故选D。
(2)考查细节理解。
根据Application & Selection部分中的“If you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing ”如果你想申请成为Towner Writer Squad的一员,请寄一份你的写作样稿。
可知,要加入Writer Squad,每个申请人必须先提供一篇他们的作品。
故选A。
(3)考查细节理解。
根据Start time: 6 September, 2016部分中的“Most importantly, build confidence and have fun while writing!”最重要的是,在写作的过程中建立自信和获得乐趣!可知,对初学者来说获得信心和乐趣是最重要的。
故选B。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
2.阅读理解Forcing waiters and waitresses to survive on tips from customers rather than normal wages is a pointless, crude, and unique American custom that, in the past several years, a handful of progressive restaurant owners have attempted to do away with. Danny Meyer, CEO of Union Square Hospitality Group, is about to join their ranks and has announced that he plans to gradually stop tipping at the company's 13 restaurants.What, exactly, is wrong with tipping? As Brian Palmer has explained, more or less it's everything. To start, leaving a waiter's pay in the hands of customers has a feeling of classism (阶级歧视). And in theory, handing restaurant customers the power to tip is at least supposed to motivate better service. This fails in practice because humans turn out to be pretty arbitrary (随意的) about their tipping behavior. Research has shown that the amount diners tip has very littleto do with their level of satisfaction. All of this doesn't encourage waiters and waitresses to do anything but turn over as many tables as possible.Tipping is also very unfair to kitchen staff. The law allows restaurants to divide tips between front-of-the-house workers like waiters, hosts, hostesses, and bartenders (调酒师), but not cooks. This creates a system in which the people serving the food in a restaurant can earn more than the people preparing it.One of the most fascinating parts of Meyer's move is that, unlike some restaurant owners who have taken an anti-tipping stand, he won't simply add a standard extra charge to diners' bills. Rather, Union Square Hospitality Group means to raise menu prices enough to fully cover the cost of a meal. If Meyer manages to move away from tipping at all without hurting his profits, it would almost certainly set the stage for others to follow suit.(1)What's Danny Meyer's attitude towards stopping tipping?A. Negative.B. Supportive.C. Objective.D. Doubtful.(2)What can be inferred from Paragraph 2?A. Tipping may disturb the restaurants' management.B. Tipping will guarantee diners high quality service.C. Tipping can arouse the staff's enthusiasm for work.D. Tipping will bring customers a sense of satisfaction.(3)What can we know about Union Square Hospitality group?A. Brian Palmer is in charge of it now.B. Its cooks earn much more than its servers.C. Restaurant tipping has been totally banned there.D. Diners will be charged more for the dishes there.(4)What is the topic of the passage?A. Restaurants' getting rid of tipping.B. Difficulties that restaurants are faced with.C. The popularity of no-tipping restaurants.D. Tips on running restaurants successfully.【答案】(1)B(2)A(3)D(4)A【解析】【分析】本文是一篇议论文,介绍了强迫服务员和侍者靠顾客的小费,而不是正常的工资维持生计是一种毫无意义、粗鲁、独特的美国风俗,过去几年,一些进步的餐馆老板试图消除这种风俗。