当前位置:文档之家› 2016年天津市南开区中考英语二模试卷和答案

2016年天津市南开区中考英语二模试卷和答案

2016年天津市南开区中考英语二模试卷一.听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画.找出与你所听句子内容相匹配的图画.1.(1分)2.(1分)3.(1分)4.(1分)B)下面你将听到六组对话,每组对话后都有一个问题.根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项.5.(1分)What time do they usually have supper?A.6:45.B.7:15.C.7:45.6.(1分)Whose bike is this?A.It's Bill's.B.It's Lucy's.C.It's Jane's.7.(1分)What does the girl's mother do?A.She's a nurse.B.She's a worker.C.She's a teacher.8.(1分)What is the girl looking for?‘A.Her school bagB.Her dictionary.C.Her English book.9.(1分)Why would the boy like to be the cleaning monitor?A.Because their classroom is tidy.B.Because he likes cleaning.C.Because he often helps his classmates.10.(1分)Where does the girl want to go?‘A.Tianjin Eye.B.Tianjin Museum.C.Tianjin Library.11.(1分)What's the boy going to do in the summer holiday?A.He's going to AmericaB.He's going to stay at homeC.He's going to visit his uncle.12.(1分)Who is answering the phone?A.LucyB.Jim.C.Jim's father.13.(1分)What does the man mean?A.Nancy likes ice cream.B.Ice cream is unhealthy food.C.Ice cream is delicious.14.(1分)What are the speakers talking about?A.Sports.B.Music..C.School life.C)听下面材料.每段材料后都有几个问题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项.15.(3分)听下面一段材料,回答第15至第17题.15.Where is the boy's school bag?A.On the floor.B.Behind the computer.C.On the table.16.What is the boy's mother doing?A.She's cleaning the boy's bedroom.B•She's helping the boy find his school things.C.She's getting ready for the lessons.17.What can we know about the boy?A.He's good at PE.B.He's very happy.C.He's in a hurry.18.(3分)听下面一段材料,回答第18至第20题.18.What are the students doing?A.They're watching a movie.B.They're making plans for the weekend.C.They're talking about their plans.19.Who is going to do the housework?A.TonyB.MartinC.Lucy20.What is Betty going to do?A.Have a picnicB.Watch a matchC.Draw pictures.二、单项选择(本大题共20小题,每小题1分,共20分)21.(1分)﹣﹣﹣What's wrong?﹣﹣﹣Look!__________boy s lying at __________bottom of the stairs.()A.The;a B.A;the C.An;the D.A;不填22.(1分)It's __________birthday.Let's give __________a card.()A.Tony's;he B.Tony's;him C.Tony;him D.Tony;his23.(1分)In China,we often __________to say goodbye.()A.walk B.smile C.wave D.jump24.(1分)Every day Daming's grandparents get some __________in the park to stay healthy.()A.tickets B.exercise C.presents D.documents25.(1分)Mr.Smith thinks running is __________than gymnastics.()A.very popular B.more popularC.most popular D.the most popular26.(1分)﹣﹣﹣__________I finish the writing now?﹣﹣﹣No,you needn't.You __________give it to me next Monday.()A.Most;mustn't B.Must;mayC.May;may not D.Need;can't27.(1分)He__________to be a humorous teacher by all his students when he taught there.()A.considered B.is consideredC.was considered D.will be considered28.(1分)Please connect the printer__________the computer.I have to print my homework.()A.in B.at C.on D.to29.(1分)The government __________nature parks for the wild animals several years ago.()A.thought of B.took away C.set up D.looked up30.(1分)There are over nine__________workers in the factory,and __________of young people still want to work in it.()A.hundred/hundreds B.hundreds/hundredsC.hundreds/hundred D.hundred/hundred31.(1分)﹣Why not go to Lao She Teahouse tonight?﹣.()A.Sounds great B.It doesn't matterC.Thank you D.Sorry to hear that32.(1分)After breakfast he went to the café and __________a newspaper.()A.read B.will read C.reads D.were reading33.(1分)People usually wear __________clothes to keep warm in __________in Tianjin.()A.thick/winter B.thick/summer C.thin/summer D.thin/winter34.(1分)She spoke __________so that everyone could hear her.()A.loudly B.quickly C.slowly D.friendly35.(1分)Most of my classmates don't like to talk with their parents,but I am __________them.I love to talk with my parents.()A.the same as B.different fromC.interested in D.angry with36.(1分)__________the math problem is difficult,I'll try very hard to work it out.()A.Though B.When C.Before D.After37.(1分)﹣﹣﹣Do you know__________,Mike?﹣﹣﹣On May 12th,2008.()A.when the earthquake took place in WenchuanB.when did the earthquake take place in WenchuanC.wherethe earthquake will take placeD.where the earthquake took place38.(1分)It's six o'clock.People in the world __________different things at this moment.()A.have done B.are doing C.did D.were doing39.(1分)Miss Wang told us __________in the library.()A.to talk B.not to talk C.talk D.not talk40.(1分)﹣﹣﹣Don't be noisy!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣Sorry!()A.Give us a break B.You're welcomeC.I don't believe it D.That's funny三、完形填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)41.(10分)Once upon a time,the colors of the world quarrelled(争吵).They all thought that they were the best and most beautiful.Green said,"Clearly I am the most important,I'm the sign of hope and of(41)I'm the color of grass,tress and leaves.Without me,all animals would die."(42)said,"What is the color of the sky and the sea?Is not water the most important thing for life?"Yellow laughed,"You are all serious.I bring laughter,happiness and warmth into the world.Without me,there would be no(43)."Orange said at the top of his(44),"I am the color of health and strength.I (45)the most important viyamins.Think of carrots,pumpkins and oranges."Red could stand(忍受)it no longer,(46)he shouted,"I am the color of blood as well as danger and bravery."The colors went on (47).Their voices became louder and louder.The thunder(雷)got angry and the(48)started to pour.When the colors began to(49),the rain said,"You foolish colors!Don't you know that each of you is unique(独一无二的)?Join (50)and follow me."They did what the rain told them and together made the most brautiful rainbow(彩虹).41.A.sun B.happiness C.sadness D.life42.A.Black B.Blue C.Pink D.White43.A.music B.flower C.fun D.color44.A.voice B.mind C.noise D.thought45.A.eat B.carry C.like D.drink46.A.while B.because C.so D.but 47.A.quarrelling B.speaking C.talking D.laughing48.A.cloud B.wind C.snow D.rain49.A.stop B.listen C.cry D.smile50.A.heads B.hands C.eyes D.legs.四、阅读理解(本大题共3小题,51~60题每小题10分;61~65题每小题10分,共25分)根据短文内容,选择正确答案.阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.51.(10分)51.Lingling is.A.a student of FangfangB.a girl from ShanghaiC.a doctor from HongkongD.a student from Beijing52.Lingling can use the computer to.A.travelB.do homeworkC.play footballD.play the piano53.Ben wants to.A.email friendsB.send a letter to friendsC.see his friendsD.vistit his friends54.Fangfang can use the Internet to visit.A.studentsB.grandparentsC.websitesD.other teachers55.The questions are about.A.jobsB.hobbiesC.computersD.places.56.(10分)What will you do during a trip?Visit famousplaces,shop and take photos?There is one thing you should never forget﹣﹣﹣send a postcard.Postcards have 170years of history in the UK.By the 20th century,trains became a cheap and easy way to travel.More people went on holiday to the seaside.There were no cell phones,so they sent postcards to lets others know they arrived safely.Those postcards were usually seaside pictures,such as beaches and traditional food like fish and chip.Today,most postcards show local scenic photos or drawing.Others may be funny,with jokes on the front.People usually writes words to express"They miss someone"on their postcards.It's common to end with"thinking of you".The most famous postcard words are"wish you were here".Modern postcards also celebrate British humor.They often make fun of the British weather.For example,some postcards show the rainpouring down on an empty beach.This humor keeps postcards popular in Britain.56.Why did people like to send postcards during a holiday?A.To let their friends or family know they arrived safely.B.To introduce the local friends to their family members.C.To tell others that they had money to take trains to travel.D.To show others photos of beaches and traditional food of the seaside.57.Which of the following are usually on most today's postcards?①.funny jokes ②.seaside view ③.drawings④.traditional foods ⑤.local scenic photosA.②③⑤B.①②④C.①③⑤D.①④⑤58.The most famous postcard words are"".A.I miss you so muchB.They miss someoneC.Thinking of youD.Wish you were here59.What helps keep postcards popular in Britain?A.British weatherB.British humorC.British foodD.British traditions60.What is the passage about?A.The places for people to buy postcardsB.How people all over the world like postcards.C.When and why people usually send postcards.D.The history of postcards and what are on them.61.(5分)Molly Boylan is one of the most successful business women in Canada after setting up her cosmetic (化妆品)company Blazes in 1992.She is very successful,but she says that she finds it harder every year in balance (平衡)her business with her family life.She sometimes feels that her two children know more about their baby﹣sitter than they do about her.Molly employs (雇佣)around eighty people in her factory and warehouse,and ten others in her two new fashion stores,but her newest employee is the most important one for her.After years of worrying about her business more than her family,she has decided to make Sally Pamonte new general manager in her company.Molly will still be involved indecision﹣making,and she's going to stay in touch with the people who work for her,but Sally is going to look after day﹣to day running of the business so that Molly canspend more time with the kids.The new arrangement(安排)is going to start on Monday,and both of them are already excited about it.Sally says,"I'm very nervous,actually,but I'm sure Molly will help me a lot in the early days,even though I hope she feels she can trust me notto make too many mistakes."Molly,on the other hand,seems quite relaxed about the whole thing."I know that Sally's going to be a very nice manager."she says,"She's only been here a couple of days and she's already shown me how to work out a few problems we were having.The best thing is that I feel a hundred times happier than I've been in years.I mean,I honestly can't remember the last time I felt as relaxed as this,and my kids are really excited about my being home more.To be honest,I wish I had made this decision years ago."61.The passage is mainly about.A.Molly and her childrenB.The baby﹣sitter and the kidsC.Molly making a change about her businessD.Molly finding a new manager62.The underlined word"be involved in"in the passage paobably means.A.Be interested inB.Take part inC.Be nervous aboutD.Learn about63.Sally seems to be a good manager because.A.She has set up a new BlazesB.She keeps in close touch with the workersC.Molly making a change about her businessD.Molly finding a new manager64.According to the passage,Molly.A.Will not run her business any moreB.Seems satisfied with the new arrangement.C.She has beenable to solve a few problemsD.She has been working for the company since 199265.Which of the following may be the writer's opinion about Molly?A.Molly has made a right decision.B.Molly should go on workingC.Molly can not trust SallyD.Molly is worried about her factory.五、补全对话(本大题共1小题,每小题5分,共5分)根据对话内容,从方框中选择恰当的句子将对话补充完整(选项中有两项是多余的).66.(5分)A:Good morning.Can I help you?B:Yes,please.(66)A:OK.What do you think of it?B:It is interesting and helpful.(67)A:Yes,but what's the name of the tape you want?B:In the Heart of the Sun.A:(68)Let me check the computer for you.B:(69)A:Ah,you are lucky.Nobody has taken it.Here you are.B:Thank you.(70)A:Thirty days.But you should take care of it on time.B:Sure,I will.六、完成句子(本大题5小题,每小题2分,共10分)根据所给中文意思完成句子,每空只填一词.71.(2分)他们每个月都收到女儿的来信.They their daughter every month.72.(2分)他告诉我他将出差去欧洲.He told me that he was going to Europe.73.(2分)为了确保信息正确,他反对核对.To his information was right,he checked it again and again.74.(2分)事实上,玛丽昨天根本没去上学.,Marry didn't go to school yesterday at all.75.(2分)莉莉写的故事在2012年以书的形式出版了.Lily's story as a book in 2002.七、任务型阅读(本大题共1小题,每小题5分,共5分)76.(5分)Mr Dawson was an old man with a bad temper (脾气).Kids were afraid to go into his yard to pick apples.One day,12﹣year﹣old Janet and her friend Amy had to walk past Mr Dawson's house.When Janet saw him,she suggested crossing the street to the other side.But Amy said they needn't.When Mr Dawson saw Amy,he smiled and said,"Hello,Amy!I see you have a new friend with you today."Amy smiled back.Mr Dawson looked friendly and gave them each a fresh apple.Later,Janet asked Amy,"Every says he is the most unwelcome person in town.Why was he so kind to us?"Amy explained that when she first walked past his house,she was also afraid of him.But she pretended(假装)there was an invisible(smile)on his face andthen started talking to him.She began with a"hello"at first,and then spoke more each time."An invisible smile?"Janet was puzzled (困惑的)."yes",answered Amy."My grandma told me to think so.She says smile can spread.if we keep smiling at someone,sooner or later they will eventually smile back."Remember what Amy's grandma said,and we will find thatmost people can't refuse our smile.76.Mr Dawson was an old man with.77.Mr Dawson gave fresh apples when they walked past.78.Amy was Mr Dawson when she first walked past his house.79.Amy learnt"an invisible smile"from.80.The story tells us that if you keep smiling at someone,they will at last.八、综合填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)阅读短文内容及首字母提示,填入所缺单词,使短文意思完整.81.(10分)What are you going to do if you are in a burning house?Do you know how to save yourself?Please read the following passage.Knowing what to do during a f(81)can save your life.It's important to know the right way to run away,such asexits(出口)and stairs,but not l(82).If you are on the lower floors of buildings,escaping(逃)from the w(83)is possible.You might get the least chance of being hurt.When you are on the second floor,it's usually not high from the g(84).It's safer toj(85)out ofthe house than to stay in it.It's important to p(86)yourself when you're waiting for help.Remember not to open the door.Otherwise,smoke(烟)may come into the room where you are.The smoke is very h(87)toyou.In that s(88),you had better keep your head low so that you can breathe (呼吸)fresh air.If you are on high floors,you can go up to the roof of the building.You can try your best to attract (吸引)people's a(89).Don't shout all the time b(90)you need to save energy and wait for rescue(救援).九、书面表达(共大题共15分)91.(15分)天津是你的家乡,近几年来发生很大变化.假定上周日你带朋友到天津游玩,请你根据以下要点提示,用英语写一篇日记,并对看到的不良行为加以评论.要点提示:(1)你们品尝美食,游览海河,玩的很高兴(2).游览过程中,你看到一些不良行为:①有的人闯红灯,跨护栏②有的人乱扔垃圾(3.)你认为…参考词汇:海河the Haihe River 跨护栏climb over the rails 行为behavior 要求:01.词数:80﹣100字.02.短文开头已给出,不计入总词数.03.要点齐全,行文连贯,可适当发挥.Sunday FineTianjin i s my home town.These years the city.2016年天津市南开区中考英语二模试卷参考答案与试题解析一.听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画.找出与你所听句子内容相匹配的图画.1.(1分)【解答】B2.(1分)【解答】C3.(1分)【解答】B4.(1分)【解答】AB)下面你将听到六组对话,每组对话后都有一个问题.根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项.5.(1分)What time do they usually have supper?A.6:45.B.7:15.C.7:45.【解答】B6.(1分)Whose bike is this?A.It's Bill's.B.It's Lucy's.C.It's Jane's.【解答】A7.(1分)What does the girl's mother do?A.She's a nurse.B.She's a worker.C.She's a teacher.【解答】C8.(1分)What is the girl looking for?‘A.Her school bagB.Her dictionary.C.Her English book.【解答】C9.(1分)Why would the boy like to be the cleaning monitor?A.Because their classroom is tidy.B.Because he likes cleaning.C.Because he often helps his classmates.【解答】B10.(1分)Where does the girl want to go?‘A.Tianjin Eye.B.Tianjin Museum.C.Tianjin Library.【解答】B11.(1分)What's the boy going to do in the summer holiday?A.He's going to AmericaB.He's going to stay at homeC.He's going to visit his uncle.【解答】C12.(1分)Who is answering the phone?A.LucyB.Jim.C.Jim's father.【解答】B13.(1分)What does the man mean?A.Nancy likes ice cream.B.Ice cream is unhealthy food.C.Ice cream is delicious.【解答】B14.(1分)What are the speakers talking about?A.Sports.B.Music..C.School life.【解答】略C)听下面材料.每段材料后都有几个问题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项.15.(3分)听下面一段材料,回答第15至第17题.15.Where is the boy's school bag?A.On the floor.B.Behind the computer.C.On the table.16.What is the boy's mother doing?A.She's cleaning the boy's bedroom.B•She's helping the boy find his school things.C.She's getting ready for the lessons.17.What can we know about the boy?A.He's good at PE.B.He's very happy.C.He's in a hurry.【解答】ABC18.(3分)听下面一段材料,回答第18至第20题.18.What are the students doing?A.They're watching a movie.B.They're making plans for the weekend.C.They're talking about their plans.19.Who is going to do the housework?A.TonyB.MartinC.Lucy20.What is Betty going to do?A.Have a picnicB.Watch a matchC.Draw pictures.【解答】BCA二、单项选择(本大题共20小题,每小题1分,共20分)21.(1分)﹣﹣﹣What's wrong?﹣﹣﹣Look!__________boy s lying at __________bottom of the stairs.()A.The;a B.A;the C.An;the D.A;不填【解答】答案:Ba/an是不定冠词,表泛指,an用于元音音素开头的单词前,a用于以辅音音素开头的单词;the是定冠词,用于特指.本题第一空说的是一个男孩,是泛指,表数量是一个,一名,不是特指,第二空在楼梯底部,表示特指,应该用the,故选B.22.(1分)It's __________birthday.Let's give __________a card.()A.Tony's;he B.Tony's;him C.Tony;him D.Tony;his【解答】答案:B.根据It's __________birthday,可知这里表示某某的生日,所以用所有格形式Tony's (Tony的),排除选项CD;第二个空表达"给他一个贺卡",这里放在动词give的后面作宾语,所以应该用宾格形式him,排除A,故选B.23.(1分)In China,we often __________to say goodbye.()A.walk B.smile C.wave D.jump【解答】答案:Cwalk走路;smile微笑;wave挥手;jump跳跃;根据to say goodbye联系常识,可知在中国说再见时的身势语应该是经常挥手,所以应该用动词wave挥手.故选:C24.(1分)Every day Daming's grandparents get some __________in the park to stay healthy.()A.tickets B.exercise C.presents D.documents【解答】答案:B.首先明确选项中每个单词的意思,A:票;B:锻炼;C:礼物;D:文件;根据题干结合to stay healthy推测句意是"每天,大明的爷爷奶奶在公园里锻炼身体以保持健康.",由此判断句子中缺少"锻炼"一词,故答案为B.25.(1分)Mr.Smith thinks running is __________than gymnastics.()A.very popular B.more popularC.most popular D.the most popular【解答】答案 B根据句中的than,可知此处需要形容词的比较级.very popular很流行的(原级);more popular更流行的(比较级);(the)most popular最流行的(最高级);故选B.26.(1分)﹣﹣﹣__________I finish the writing now?﹣﹣﹣No,you needn't.You __________give it to me next Monday.()A.Most;mustn't B.Must;mayC.May;may not D.Need;can't【解答】答案:B.根据No,you needn't.可知为否定回答,must的含义是必须一定,其否定形式mustn't表示禁止的含义.在这里不是禁止的意思.must的否定回答一般可借助于needn'和don't have to来构成,所以问句应该用must来引导;再根据You __________give it to me next Monday,可知这里的意思是你可以下个星期一把它给我,所以这里用may表示可能性.故选B27.(1分)He__________to be a humorous teacher by all his students when he taught there.()A.considered B.is consideredC.was considered D.will be considered【解答】答案:C.首先根据时间状语when he taught there,判断句子中的谓语动词用一般过去时,主语he是动作consider的承受者,表示"被认为",所以用被动语态,一般过去时被动语态的构成是:主语+was/were+动词的过去分词,故选C.28.(1分)Please connect the printer__________the computer.I have to print my homework.()A.in B.at C.on D.to【解答】答案:D.结合语境可以推断这句话表达的意思是"请把打印机连接到电脑上,我必须打印我的作业.",所以设空处的介词短语表达的意思是"把…连接到…上",应该用connect…to…,故选D29.(1分)The government __________nature parks for the wild animals severalyears ago.()A.thought of B.took away C.set up D.looked up【解答】答案:C thought of 想起;took away拿走;set up建造;look up查字典.根据前半句:为野生动物,可以推测是"建造"了自然公园,故选C.30.(1分)There are over nine__________workers in the factory,and __________of young people still want to work in it.()A.hundred/hundreds B.hundreds/hundredsC.hundreds/hundred D.hundred/hundred【解答】答案:A hundred 百,前面有具体数词修饰时,不能加S,如:one hundred,two hundred,three hundred 表示大概数目的时候,如:要加S,并要和of连用:hundreds of 成百上千.根据句意第一空:九百,应该是nine hundred,第二空:成百上千的hundreds of,故选A.31.(1分)﹣Why not go to Lao She Teahouse tonight?﹣.()A.Sounds great B.It doesn't matterC.Thank you D.Sorry to hear that【解答】答案:A Sounds great听起来很不错;It doesn't matter没关系;Thank you谢谢你;Sorry to hear that很遗憾听到那个消息.根据Why not go to Lao She Teahouse tonight?今晚为什么不去老舍茶馆?再结合选项可知:Sounds great听起来很不错.故选:A.32.(1分)After breakfast he went to the café and __________a newspaper.()A.read B.will read C.reads D.were reading【解答】答案:A.根据句中的时间状语After breakfast 结合句意"早餐以后,他去了咖啡馆,读了一张报纸."和设空处前面的动词went,判断设空处所在的句子用一般过去时.一般过去时的构成是:主语+动词的过去式;故答案为A.33.(1分)People usually wear __________clothes to keep warm in __________in Tianjin.()A.thick/winter B.thick/summer C.thin/summer D.thin/winter【解答】答案:A.首先根据句子中的to keep warm"保暖"确定第二个设空处应该填的季节是winter;结合题干推测句意是"在天津,冬天人们通常穿着厚厚的衣服保暖.",所以第一个设空处应该填形容词"厚厚的"thick,故答案为A.34.(1分)She spoke __________so that everyone could hear her.()A.loudly B.quickly C.slowly D.friendly【解答】答案:A.首先明确选项中每个单词的意思,A:大声地;B:快速地;C:慢慢地;D:友好的;根据题干结合so that everyone could hear her推测句意是"她大声说话为的是每个人都能听见她.",由此判断句子中缺少副词"大声地",故答案为A.35.(1分)Most of my classmates don't like to talk with their parents,but I am __________them.I love to talk with my parents.()A.the same as B.different fromC.interested in D.angry with【解答】答案:B the same as和…相同;be different from和…不同;be interested in对…感兴趣;be angry with对谁生气.根据前半句大多数同学不喜欢和父母谈话,和后面的我喜欢和父母谈话.可以推断出应该我和他们是不同的,故选B.36.(1分)__________the math problem is difficult,I'll try very hard to work it out.()A.Though B.When C.Before D.After【解答】答案:A.根据语境以及上下文,本题考查的是连词的用法.根据设空处前后句的句意"这个数学题很难"和"我将尽力把它解答出来.",在这里两个句子之间存在一个相反的让步关系,though"虽然;尽管",引导让步状语从句,符合句意.故选A37.(1分)﹣﹣﹣Do you know__________,Mike?﹣﹣﹣On May 12th,2008.()A.when the earthquake took place in WenchuanB.when did the earthquake take place in WenchuanC.wherethe earthquake will take placeD.where the earthquake took place【解答】答案:A.根据Do you know可知,本题考查宾语从句,宾语从句中一般为陈述语序,选项B是疑问语序,所以排除掉;再根据On May 12th,2008,可知这里表示的是时间,而且是一个过去的时间,所以宾语从句的引导词是when,时态应该用一般过去时.故选A.38.(1分)It's six o'clock.People in the world __________different things at this moment.()A.have done B.are doing C.did D.were doing【解答】答案:B.根据It's six o'clock和at this moment结合语境推测句意是""现在是六点,此时此刻世界上的人们在做着不同的事情.,由此判断设空处的动作在说话时刻正在进行着,所以用现在进行时,现在进行时的构成是:主语+am/is/are+动词的现在分词;主语是复数名词,be动词用are,故答案为B.39.(1分)Miss Wang told us __________in the library.()A.to talk B.not to talk C.talk D.not talk【解答】答案:B.根据Miss Wang told us __________in the library,可知这里考查了tell的用法:tell sb to do sth告诉某人做某事,后面跟to引导的不定式形式,根据语境,可知在图书馆里不要说话,所以这里用tell sb to do sth的否定形式,直接在to前面加not.故选B.40.(1分)﹣﹣﹣Don't be noisy!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣Sorry!()A.Give us a break B.You're welcomeC.I don't believe it D.That's funny【解答】答案:A.首先明确各选项中句子的意思,A:让我们清静一下;B:不客气;C:我不相信;D:很有趣;根据前面的Don't be noisy!"别吵闹了,"推测接下来句子表达的意思是"让我们清静一会儿.",故选A三、完形填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)41.(10分)Once upon a time,the colors of the world quarrelled(争吵).They all thought that they were the best and most beautiful.Green said,"Clearly I am the most important,I'm the sign of hope and of(41)D I'm the color of grass,tress and leaves.Without me,all animals would die."(42)B said,"What is the color of the sky and the sea?Is not water the most important thing for life?"Yellow laughed,"You are all serious.I bring laughter,happiness and warmth into the world.Without me,there would be no(43)C."Orange said at the top of his(44)A,"I am the color of health and strength.I (45)B the most important viyamins.Think of carrots,pumpkins and oranges."Red could stand(忍受)it no longer,(46)C he shouted,"I am the color of blood as well as danger and bravery."The colors went on (47)A.Their voices became louder and louder.The thunder (雷)got angry and the(48)D started to pour.When the colors began to (49)A,the rain said,"You foolish colors!Don't you know that each of you is unique(独一无二的)?Join (50)B and follow me."They did what the rain told them and together made the most brautiful rainbow(彩虹).41.A.sun B.happiness C.sadness D.life42.A.Black B.Blue C.Pink D.White43.A.music B.flower C.fun D.color44.A.voice B.mind C.noise D.thought45.A.eat B.carry C.like D.drink46.A.while B.because C.so D.but 47.A.quarrelling B.speaking C.talking D.laughing48.A.cloud B.wind C.snow D.rain49.A.stop B.listen C.cry D.smile50.A.heads B.hands C.eyes D.legs.【解答】41.D.名词词义辨析.A是太阳,B是快乐,C是悲伤,D是生命.根据I'm the color of grass,tress and leaves.Without me,all animals would die.可知绿色觉得它是草、树和叶子的,颜色,没有它动物将死去,所有绿色是希望和生命的象征,故选择D.42.B.名词词义辨析.A是黑色,B是蓝色,C是粉色,D是白色.根据What is the color of the sky and the sea?及常识可知天空和海的颜色都是蓝色,故选择B.43.C.名词词义辨析.A是音乐,B是花,C是乐趣,D是颜色.根据I bring laughter,happiness and warmth into the world.可知黄色觉得自己给这个世界带来了欢笑、快乐和温暖,没有它,世界将没有乐趣,故选择C.44.A.名词词义辨析.A是声音,B是思想,C是嘈杂声,D是想法.根据文中可知橘子用自己最大的声音说它是最重要的颜色,故选择A.45.B.动词词义辨析.A是吃,B是携带,C是喜欢,D是喝.根据Think of carrots,pumpkins and oranges.及常识可知橘色觉得自己是健康和力量的象征,像胡萝卜、南瓜和橘子里面都含有维生素,故选择B.46.C.连词词义辨析.A是当…时候,B是因为,C是所以,D是但是.根据Red could stand(忍受)it no longer.可知红色听着其他的颜色的争论,不能再忍受了,所以他大声喊道,故选择C.47.A.动名词词义辨析.A是争吵,B是说、讲,C是说话,D是笑.根据文中可知颜色继续争吵着,故选择A.keep on doing sth.表示继续做某事.48.D.名词词义辨析.A是云,B是风,C是雪,D是雨.根据the rain said可知雷生气了,开始下雨了,故选择D.49.A.动词词义辨析.A是停止,B是听,C是哭,D是微笑.根据the rain said,"You foolish colors!Don't you know that each of you is unique(独一无二的)?…"可知颜色停止了争吵,雨才说话了,故选择A.50.B.名词词义辨析.A是头,B是手,C是眼睛,D是腿.根据文中可知雨让颜色携起手来,共同组成一条彩虹,故选择B.join hands表示联合.四、阅读理解(本大题共3小题,51~60题每小题10分;61~65题每小题10分,共25分)根据短文内容,选择正确答案.阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.51.(10分)51.Lingling is D.A.a student of FangfangB.a girl from ShanghaiC.a doctor from HongkongD.a student from Beijing52.Lingling can use the computer to B.A.travelB.do homeworkC.play footballD.play the piano53.Ben wants to A.A.email friendsB.send a letter to friendsC.see his friendsD.vistit his friends54.Fangfang can use the Internet to visit C.A.studentsB.grandparentsC.websitesD.other teachers55.The questions are about C.A.jobsB.hobbiesC.computersD.places.【解答】51.D细节理解题.根据第一栏中I am a school student from Beijing,可知Lingling是来自北京的学生,故选D.52.B细节理解题.根据第一栏中How do I do my homework on a computer,可知Lingling是想通过电脑做作业,故选B.53.A细节理解题.根据第二栏中How can I send emails to my friends,可知Ben 是想和朋友发邮件,故选A.54.C细节理解题.根据第三栏中you can visit websites and downlode…,可知Fangfang可以用网络访问网站,故选C.55.C细节理解题.根据文章内容可知这三栏都和电脑有关,故选C.56.(10分)What will you do during a trip?Visit famousplaces,shop and take photos?There is one thing you should never forget﹣﹣﹣send a postcard.Postcards have 170years of history in the UK.By the 20th century,trains became a cheap and easy way to travel.More people went on holiday to the seaside.There were no cell phones,so they sent postcards to lets others know they arrived safely.Those postcards were usually seaside pictures,such as beaches and traditional food like fish and chip.Today,most postcards show local scenic photos or drawing.Others may be funny,with jokes on the front.People usually writes words to express"They miss someone"on their postcards.It's common to end with"thinking of you".The most famous postcard words are"wish you were here".Modern postcards also celebrate British humor.They often make fun of the British weather.For example,some postcards show the rainpouring down on an empty beach.This humor keeps postcards popular in Britain.56.Why did people like to send postcards during a holiday?AA.To let their friends or family know they arrived safely.B.To introduce the local friends to their family members.。

相关主题