辅导书上的阅读理解备注:此部分阅读是2010版的教材上的18篇阅读文章,其中内容已省略,只把题目及答案总结出来。
按照往年规律考试一般都原题出来。
请大家认真看好题目及答案,此篇阅读一定不能丢分。
一、法国大革命文章开头“The French Revolution”(1)、What's this passage about?答案:C:The French Revolution.(2)、Which did not happen in 1789?答案:B:The national economy was developing rapidly.(3)、Where were the political prisoners kept?答案:D:In Bastille.(4)、What does the underlined word "abolished" mean?答案:D:Ended(5)、What was NOT the effect of the Revolution?答案:D:The king tried to control the national parliament.二、美国时间观文章开头“A foreigner’s first impression of the U.S…”(1)、Which of the following statements is wrong? ___________答案:D:Americans are impolite to their business colleagues.(2)、In the fourth paragraph, "a high priority"means ___________.答案:B:a first concern(3)、Americans evaluate a business colleague ________.答案:D:by learning about their past performance(4)、This passage mainly talks about __________.答案:A:how Americans treasure their time(5)、We can infer from the passage that the author's tone in writing is ________.答案:C:praiseful三、16岁的玛丽亚(电池充电啊)文章开头Sixteen-year-old Maria…(1)、Maria's story happened _______答案:D:when she arrived at the airport(2)、You believe that the work of the airline employee mentioned in the story is to ______ at the airport.答案:C:check people's luggage(3)、"Why are you so upset?" Maria said to the man. She wanted to tell him that he should not be _____.答案:C:unhappy and worried(4)、"Everyone was looking at him with disapproval."This sentence means that the people around felt ____.答案:D:sorry for the man's manners(5)、The author mentioned Maria's age at the beginning of the story in order to show that _____ .答案:A:she was young but behaved properly4、英吉利海峡the English Channel…1. For centuries, the relationship between Britain and Franch is ___-答案D a mixture of love and hate2. The war in Iraq does ____to the relationship between France and Britain答案D both good and harm3. The British are not so friendly to ____and the French are not so friendly to __答案A Germany ; America4. ___are more interested in having holidays in __答案D British people France5.What does the last sentence mean?__答案C Franch and Britain are near neighbors ,and this will help balance the relationship between them五、社区服务(不错啊大奔)Community service …(1)、What is the purpose of the talk? ____________B:To interest students in a new community program.答案:B(2)、What is the purpose of the program that the dean describes? __________.C:To offer tutorials to elementary school students.答案:C(3)、What does Professor Dodge do? ____________A:He advises students to participate in the special program.答案:A(4)、What should students interested in the tutorials do? __________D:Talk to Professor Dodge.答案:D(5)、Whom do you think the speaker addresses to? _________B:Students答案: B六、纸的发明(不爱ABC)Paper is one of the most important products ever invented by man.P133文章略1.What is the meaning of the underlined word ”parchment”?____答案B A kind of paper made from the skin of certain young animals.2.Which of the following is NOT mentioned about the invention of paper?____答案A More jobs could be provided than before3.When did the Egyptians begin to use paper widely?____答案A Around 14004.Which of the following countries uses more paper for each person a year?___答案B Sweden5.What is the main idea of this short talk?___答案C The invention of paper is of great significance to man.七、美国国旗(爱背单词吧)Laws have been written to govern the use of American National Flag,…1. How do Americans ensure proper respect for the national flag?__答案A By making laws2. What is the regulation regarding the raising of the American National Flag?__答案B I t should be raised quickly by hand.3. How should the American National Flag be displayed at an unveiling ceremony?答案D It should be carried high up in the air,4. What do we learn about the use of the American National Flag? __答案C There are precise regulations and customs to be followed5.What is American’ attitude towards their National Flag?__答案B Respect八、肥皂剧It has been reported that in colleges across the United States, the daytime serial drama known as the soap opera has suddenly become “in”.(1)、What is soap opera?答案:C:The daytime serial dramas on TV.(2)、What can be the best title of the passage?答案:C:Soap opera fans.(3)、Which is NOT the reason why the soap opera has suddenly become "in" among American young people ?答案:D:Because the young people have to bear the responsibilities for their troubles.(4)、What can we learn from the passage? _________答案:C:young viewers have turned themselves from the seriousness of sixties to enjoyment now.(5)、What message does the author want to convey to us? _________答案:B:The people's favorites to drama works change along with the times.九、在伦敦工作Many people who work in London…(1)、Which of the following statements is NOT true?_________答案B:People who work in London prefer to live in the country..(2)、With the same money ________, one can buy a little house with a garden in the country.答案C:renting a small flat without a garden(3)、When the garden is in blossom, it means that one ________ has been rewarded.答案B:having spent time working in the garden(4)、People who think happiness lies in the town would feel that _______ if they had to live outside London.答案A:their life was meaningless(5)、The underlined phrase get away from in the 3rd paragraph refers to ________.答案C:escape from十、英雄(man and woman)By definition, heroes and heroines are…1.The passage mainly deals with ___答案C heroes and icons2 Heroes and heroines are usually___答案D all of the above3 Which of the following statements is wrong?___答案D Heroes and heroines can only emerge in war times4 Beautiful young Diana Spencer found her genuine love___答案C just before her death6.What is more likely to set an icon’s status?___答案B Tragic and early death十一、英国旅馆文章开头“Places to stay in Britain are as varied……”1.In this passage the author mainly__答案A tells us where to stay while visiting Britain2.___are mainly built for young visitors答案B Youth Hotels3 If you travel alone and want to know better about friendly life in Britain,you’d better stay in ___答案D B &Bs4 If you are interested in traveling with your friends but only with limited means, where is the better place for you to stay?__答案C Hostels5.Which of the following is NOT true according to the last part of the passage?__答案B All pubs and inns offer visitors bed and breakfast十二、科学家文章开头What makes a person a scientist?1.What makes a scientist according to the passage?___答案B The way he uses his tools2.The underlined part in the passage shows___答案C the difference between carpenters and people with other jobs3.A sound scientific theory should be one that___答案A works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times 4 The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate____答案C that investigations are important in science5What is the main idea of the passage?____答案D Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.十三、美国打电话In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning.1.What is the main idea of this passage?___答案B The role of time in social life over the world2.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours?__答案B A matter of life or death.3.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the USA?答案B at 4:00 pm4.Which of the following statements is true according to the passage?答案D Promptness is valued highly in American life5.From the passage we can safely infer that ___答案B the meaning of time differs in different parts of the world.十四、目标有三种There are three kinds of goals: short-term, medium-range and long-term goals.(1)、Our long-term goals mean a lot _______.答案B:if we complete the short-term goals(2)、New short-term goals are built upon______.答案D:the goals that have been completed(3)、When we complete each step of our goals, ________.答案C:we will build up our confidence to achieve success(4)、What is the main idea of this passage? _______答案C:Different kinds of goals in life.(5)、Which of the following statements is wrong according to the passage? _______答案C:Life is a static thing, thus never allowing a long-term goal to limit us.十五、如何发明单词(文字)How men first learnt to invent words is unknown;…1.The origin of language is ____答案D a problem not yet solved2.What is true about words?___答案C They are simply sounds3.The real power of words consists in their __答案D representative function4.By”association”in the last paragraph ,the author means____答案B a joining of ideal in the mind5.Which of the following statements about the real is NOT true?__-答案A He is no more than a master of words.十六、羞怯不快乐原因Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people.1.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making”Para.1__答案B People’s shyness made them care too much about their appearance.2.According to the writer, self-awareness is___答案A a good quality3.That shy people react to a compliment in such a way is __答案B unreal4.Which of the following statements is true ,according to the passage?___答案C Shyness can block our chances for a rich life.5.It can be inferred from the passage that shy people___答案B should understand themselves in the right way.十七、约翰和维多利亚When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, …1.Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?答案D Renting home furnishings.2.Why do some people prefer to rent furniture?答案C Because it saves them much trouble and money3.What can you infer from the passage?答案B Renting furniture is not popular in the couple’s home town.4.Which of the following can best serve as the title of the passage?答案B A new Way of Getting Home Furnishings5.Young people liked renting home furniture in that___答案D They don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture.十八、美国文化特点A characteristic of American culture…1.From Para.1 ,we know that in America__答案A people tend to have a high opinion of the self-made man2.According to the passage, the hostess cooks dinner herself mainly because__\答案B She takes pride in what she can do herself3.The underlined expression “wait on table” n Para2 means__答案D serve customers in a restaurant4. The author’s attitude towards manual labor is ___答案A positive5. Which of the following could be the best title of the passage?答案B American Attitude toward Manual Labor。