当前位置:文档之家› 九年级英语上学期期末试题人教新目标版

九年级英语上学期期末试题人教新目标版

九年级英语上学期期末试题试题卷第I卷第二部分阅读理解(共两节,满分40 分)第一节(共15 小题,每小题2分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中选出最佳选项。

ABuckinghamshire is easily accessible by road ,rail and three majorairports. BY ROAD【文章大意】本文是对去B uckinghamshire 这个地点的交通方式的介绍。

16. motorways go through Buckinghamshire.A. TwoB. ThreeC. FourD. Five【答案】B【考点】细节题【解析】题干关键词是 motorways 和go through ,在文章的第三行出现motorways 和passing through ,有3条线路贯穿此地,故选B。

17. you can to learn more aboutdifferent travelling information. A. call 08717 818 178B. find London MidlandC. surf the website w D. go to the agent Marlow【答案】D【考点】细节题【解析】关键词是more different travelling information ,定位在文中倒数第6行“to get more information about the tourist lines ”要得到更多旅行信息,可以去咨询5个 tourist agent 之一,答案选D,Marlow。

18. To get to Birmingham ,we can probably take .A. Chiltern RailwaysB. Virgin RailwaysC. London UndergroundD. First Great Western Link【答案】A【考点】细节题【解析】关键词是Birmingham,问去此地的交通方式,定位在文中黑体字Chiltern Railways 一段后,所以答案选A。

19. Which of the following is the best title for this writing ?A. Buckinghamshire PlannerB. Discover BuckinghamshireC. How to get to BuckinghamshireD. Great days out in Buckinghamshire【答案】C【考点】主旨大意题【解析】文章的中心句是第一句话“Buckinghamshire is easily accessible by road , rail and three major airports ”。

整篇文章是总分结构,讲了去该地的各种交通方式。

所以答案选C,如何到达B uckinghamshire。

【参考答案】BDACBMy earliest memories involve sitting with my dad in his study every night when he came home and put his personal items away. He would hand me his green comb (梳子) and say : “ Be a good girl and help Daddy clean it ,OK? ” At age five this task brought me such joy. Every time I returned the comb , he smiled at me ,and placedit on top of his wallet.Two years later ,Dad left his sales job and started his own wholesale business .I started primary school .That was whe n things started to change . Dad’s business wasn’t doing so well. He didn’t come home often.Now I’m 28. Last year I graduated from college and got a job. Dad’s business has already got back on track. Two years ago , dad came home early . I helped him carry his bags into his study.When I was leaving , he said :” hey ,would you like to help me clean my comb ?”It was a newbrown comb. He used to have the green one, then a pink one that he gave to me as a present but took back when his green one broken.When I returned the clean comb and he smiled at me ,I noticed something different. He has wrinkles (皱纹) next to his eyes when he smiles, yet his smile still heartwarming , the smile of afather who just wants a good life for his family.Dad carefully places his comb on top of his wallet. After so many years , he still puts his personal items in the same way. I guess something never change. And for that, I’m glad.【文章大意】本文是记叙文,讲述了妇女之间由洗梳子一件小事体现出的数年不变的父女亲情。

20. how did the writer feel when she finished washing the green comb?A. TiredB. PleasedC. BoredD. Relaxed【答案】B【考点】细节题【解析】询问作者的感觉,首先题干关键词是finished washing the green comb 出现在文中的第一段“……hand me his green comb……help daddy clean it ……”,体现出作者的情感的词是joy,可知作者是高兴的,故答案选B, pleased。

21. what can we learn about the writer’s father from thepassage ? A. he worked hard to make his family live ina good life.B. after he started his new business ,he still came home as usual.C. for many years ,he and the writer spent time togetherin the study. D. as he was aging, he didn’t always use hisbrown comb any longer.【答案】A【考点】推理判断题【解析】可用排除法做题。

A 选项出现在文章第四段“ a father who just wants a good life for his family ”正确。

B 选项出现在文章第二段“ he didn’t come home often ”错误。

C 选项出现在文章第一段“sitting with my dad in his study every night ”和第二段two years later ,可知作者小时候和爸爸在书房度过一段时间。

但是2年之后就结束了。

D 选项做文章第三段“he used to have the green one”爸爸过去常常用梳子,但是断掉之后才不用的。

因此答案选A.22. what was the correct order in which these events happened ?a. the writer graduated from a college.b. the writer noticed wrinkles on hisfather’s face. c. dad started his newwholesale business.d. dad asked me to help clean the green comb.A. c-d-a-bB. d-c-b-aC. d-c-a-bD. c-b-a-d【答案】C【考点】细节题【解析】本文考察四个事件的发生的时间顺序。

全文是按照时间发生先后的顺序行文的。

所以只看 abcd 四个事件在文中的出现的顺序排序就好。

a 出现在第三段“last year I graduate from college ”, b 出现在文中第四段“ he has wrinkles next to his eyes”, c 出现在文中第二段“ started his own wholesale business ”, d 出现在文中第一段“ he would hand me his green comb ”.所以排列顺序是d-c-a-b。

故答案选C.【参考答案】BACCHector Sierra , a native of Colombia , is talking with a group of news reporters about his organization , Artists Without Borders . One reporter asks , " What is exactly AWB ?" Hectorthinks for a moment , and then says , " I guess Artists Without Borders is a Colombian guy teaching Japanese culture to kids around the world……” .The story of Artist Without Borders begins in Tokyo , where Hector was a graduate student of film at Nihon University . as a student Hector visited Kosovo. he wanted to make a movie about the war there. The war made Hector very sad . He wanted to help the people—especially the children of the area . Hector returned to Japan and started Artists Without Borders . He wanted to bring some happiness to the children of Kosovo , using art . Three months later , Hector wasback in Kosovo with crayons, origami(折纸)paper ,and paints. He started working with thechildren.Since then, Artists Without Borders has visited other troubled place, including Chechnya and Afghanistan. In each place, Hector works with children on two main projects--drawing and origami . Through drawing , the kids can show their hopes and fears . By working with origami paper , the children learn to make their own toys .Hector wants all of the projects to be fun . But he also hopes the children learn about another culture . This , he believes , is a first step toward world peace . 【文章大意】文章讲的是AWB 这一文化传播组织的创建与发展,并且叙述了他的创建者Hector 为这一组织付出的努力及创建初衷。

相关主题