完形填空Words:293 难度系数:★★★ 建议用时:16分钟One day,not too long ago ,the employees of a large company in St.Louis ,Missouri returned from their lunch break and were greeted with a sign on the front door. The sign said ,“ Yesterday the person who had been hindering(阻碍)your__1__ in this company passed away. We __2__ you to join the funeral in the room that has been __3 __ in the gym. ”At first everyone was sad to __4__ that one of their colleagues had died ,__5__ after a while they started getting __6__ about who this person might be.The excitement __7__ as the employees arrived at the gym to pay their last__8__.Everyone wondered,“ Who is this person that was hindering my growth? Well ,__9__ he 's no longer he!re” One by one the __10__ got closer to the coffin(棺材)and when they looked inside it ,they __11__ became speechless. They stood over the coffin ,__12__ into silence ,as if someone had __13__ the deepest part of their soul.There was a mirror inside the coffin —everyone who looked inside it could see himself. There was also a __14__ next to the mirror that __15__,“ Therei s only one person who is capable to__16__limits to your growth :it is YOU. ”You are the only person who can revolutionize your __17__.You are the only person who can__18__your happiness,realization and success. You are the only person who can help yourself. Your life does not change when your boss changes ,your friendschange ,your parents change,your partner changes or your company changes. Your life changes when YOU change,when you go__19__your limiting beliefs and when you realize that you are the only one__20__for your life.1. A.ability B.progressC .talent D.practice2. A.beg B.allowC .invite D.advise3. A.started B.preparedC .opened D.created4. A.learn B.observeC .notice D.find5. A.for B.orC.so D.but6. A.angry B.sorryC .curious D.nervous7.A.grew B.appearedC .improved D.developed8.A .sights B.attentionsC.appreciations D.respects 9. A.at least B.in fact C.at once D.in general 10. A.employees B.managersC .friends D.citizens11. A.quickly B.finallyC.obviously D .suddenly12. A.worried B.depressedC .shocked D.embarrassed13. A.broken B.touchedC.stolen D .changed14. A.letter B.signC .mark D.page15. A.told B.warnedC .wrote D.read16. A.set B.takeC.put D .get17. A.business B.heartC .life D.success18. A.realize B.satisfyC .influence D.consider19. A.for B.uponC .over D.beyond20. A.reasonable B.responsibleC.suitable D.valuable1.解析:选 B 。
根据第三段中的“ Who is this person that was hindering mygrowth ?”可知是“进步;成长”。
2.解析:选C。
既然是让员工参加同事的葬礼,应该是“邀请”。
3.解析:选B。
葬礼是在体育馆中“准备”的。
4.解析:选 A 。
起初,每个人“得知”其中一个同事逝世后都非常伤心。
5.解析:选 D 。
本句的前半部分提到众人十分难过,后半句的意思是大家想知道这个人是谁,由此可知前后部分的内容发生了转折。
6.解析:选C。
由于众人不知道是谁的葬礼,因此非常“好奇”,想知道究竟是谁。
7.解析:选 A 。
当员工到达体育馆向死者告别时,更加难以抑制内心的激动,迫切想知道死者究竟是谁,此处grow 表示“增加”。
8.解析:选D。
参加葬礼的人前来悼念,以示“尊重”。
9.解析:选 A 。
众人想知道究竟是谁阻碍了自己的发展,同时也感到庆幸,“至少”此人已经不在人世。
10.解析:选A。
上文提到“员工”前去体育馆参加葬礼,由此可知是员工一个接一个地走近棺材并朝里面观看。
11.解析:选D。
上文提到员工议论纷纷,想知道死者究竟是谁,此处则是他们鸦雀无声,显然强调的是“突然”的变化。
12.解析:选C。
他们本以为是参加某个同事的葬礼,未曾想到棺材中放置的竟然是一面镜子,自然无比“震惊”,目瞪口呆。
13.解析:选B。
众人默默地站在棺材旁边,呆若木鸡,似乎有人“触及”了他们的内心最深处。
14.解析:选B。
文章开头部分提到前门有一个“牌子”,再结合此处的also可判断 B 项正确。
15.解析:选D。
此处read表示“写着”。
16.解析:选A。
只有一个人可以限制你的发展:那就是你。
17.解析:选C。
上述事例引发了作者的感慨,只有自己才可以彻底改变自己的“人生”。
18.解析:选C。
上文提到的是阻碍自身的发展,由此可知此处用“影响”最恰当。
19.解析:选D。
上文提到别人的改变与自己的改变无关,只有自身改变时,自己的人生才能发生改变,而改变自己的人生需要突破信仰的束缚。
表示“超出”。
20.解析:选B。
作者意在表明只有自己才可以改变自己,自己是唯一一个对自己人生“负责的人,任何人无法取代。
结束4、(2010 ·河南省开封市三模)Disposing (处理) of waste has been a problem since humans started producing it. As more and more people choose to live close together in cities, the w aste disposal problem becomes increasingly difficult.During the eighteenth century, it was usual for several neighboring towns to gettogether to select a faraway spot as a dump site. Residents or trash haulers (垃圾拖运者) would transport household rubbish, rotted wood, and old possessions to the site. Periodically some of the trash was burned and the rest was buried. The unpleasant sights and smells caused no problem because nobody lived close by. Factories, mills, and other industrial sites also had waste to be disposed of. Those located on rivers often just dumped the unwanted remains into the water. Others built huge burners with chimneys to deal with the problem.Several facts make these choices unacceptable to modern society. The first problem is space.Dumps, which are now called landfills, are most needed in heavily populated areas. Such areas rarely have empty land suitable for this purpose. Property is either too expensive or too close to residential neighborhoods. Long distance trash hauling has been a common practice, but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere, cheap land within trucking distance of major city areas is nonexistent. Awareness (意识) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers, ground water, land and air is a price people cannot longer pay to get rid of waste. The amount of waste, however, continues to grow.Recycling efforts have become common place, and many towns require their people to take part. Even the most efficient recycling programs, however, can hope to deal with only about 50 percent of a city's reusable waste.64.The most suitable title for this passage would be .A.Places for Disposing WasteB. Waste Pollution DangersC. Ways of Getting Rid of WasteD. Waste Disposal Problem65.During the 18th century, people disposed their waste in many ways except for.A.burying itB. recycling itC. burning itD. throwing it into rivers66.What can be inferred from the third paragraph?A. Farm areas will continue accepting waste from the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in modern society.D.Ways to deal with waste in modern society stay the same.67.The main purpose of writing this article is to .A. draw people's attention to waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC.call on people to take part in recycling programsD. tell people a better way to get rid of the waste4、参考答案 ---- D B C A结束高考预练Ⅰ.单项填空1 . (2012 ·山东省实验中学诊断 )What was considered impolite years ago has become_________ now.B . adjustable2.(2012 ·山东省实验中学一模 )I ' m afraid I ' m not to help with th ,e fsohr oI wam fully occupied with my own project.A . acceptable D . accessibleto keep fit.A . better C .worse4.(2012 淄·博模拟 )The government should develop system to predict when wildfiresoccur and give warnings in time.A . previousB . reliableC .reasonableD . responsible5.(2012 ·临沂质量检测 )— Jenny is always for appointments.Why is she late today?— She might have got trapped in a traffic jam in the rush hour. A . patientB . gratefulC .punctualD . available6 . (2012 ·辽 宁 期 中 测 试 题 )The little girl couldn ' wt ork the problem out.She wasn ' t clever.A .that C .enoughA . accessible C .unbelievableD . acceptableB . adaptableC .available3. (2012 ·济南模拟 )I keep on walking aftersupper because I can t think of awayB . best D . worstB . muc h.7.(2012 ·盐城第二次调研)—Who do you have in mind for the position?it. A .generous B . likely C .optimisticD . voluntary 8. (2012 太·原市部分重点中学检测 )It is reported that a new planet has beendiscovered recently.It ' s ______ , E a nrtdh hopefully it can support human life.A . almost three times the size ofB . three times the size thanC . three times almost as large thanD . almost three times as larger as9.(2012 ·山西太原模拟 )Look !How much Alice looks wearing her new showdress!A .wellB . goodC .betterD .best10. (2012 潍·坊 5月份训练 )The new discovery challenged the theory about life origins.A . conventionalB . particularC .contraryD . casual1. 解析:选 D 。