2016年听说考试B
Part A Reading Aloud
朗读指导:(“⌒”表示连读;“↗、↘”表示升、降调;“/”表示停顿)
Almost⌒eleven kilometers deep,/ the Pacific⌒is the deepest body of water on the planet./ But sometimes,↗/ the seabed shoots to the surface.↘/ The creation⌒of⌒a new island./ This⌒is Kavachi,/ one⌒of the most⌒active⌒undersea volcanoes⌒in the world./ Powerful waves keep sweeping its⌒efforts⌒away./ Today,↗/ only 1%⌒of this vast⌒ocean⌒is land,/ and much⌒of⌒it⌒owes⌒its⌒existence to the powers⌒of volcanoes like Kavachi.↘/ The never-ending rise⌒and fall⌒of land⌒in the Pacific/ will continue to produce strange⌒and wonderful worlds./ The natural force that created land here in the first place,/ the⌒ocean volcano.↘
Part B Role Play
三问部分:
Question 1: How was the school when you were twelve?
Answer 1: I remember I had a classroom with about twenty students in it. Teachers used the white board rather than the computer screen in the classroom. There was not so much
homework to do after class. So we had a lot of time to do sports outside.
Question 2: Do you think that sports will be the same?
Answer 2: It’s hard to say. I just wonder if he will play games with his friends in the park. Actually, it worries me that kids don’t play sports freely as we did. I remember when I was
twelve we would always play basketball games or baseball games. I don’t know if kids
do that so much anymore. They may do something really different. You know, things
change quickly these days.
Question 3: What will the biggest change be?
Answer 3:I guess the greatest change might be the way of learning. Technology could change learning in ways that we cannot imagine. Maybe in the future, each student will have a
robot to help with his reading and writing. This would make learning much more
interesting and easier.
五答部分:
Question 1: Why was Tom so excited?
Answer 1: Because he just had a newborn son.
Question 2: What does Tom do for a living?
Answer 2: He is a teacher.
Question 3: What did Tom’s teacher use in the classroom?
Answer 3: The white board.
Question 4: What games did Tom play when he was twelve?
Answer 4: Basketball games or baseball games.
Question 5: Why could the future learning be more interesting and easier?
Answer 5: Maybe in the future, each student will have a robot to help with reading and writing.
参考复述:
Tom was invited to a job interview in a university in New York City. The interview started at
10:00 a.m. Tom didn’t know much about the morning traffic there. When he was near the downtown, the bus was moving very slowly. When he got to the university, the interview had finished. Luckily, he got another interview which was again at 10:00 a.m. This time, Tom decided he would never be late again. He started out very early that day. It was very cold and Tom made his way in the falling snow. He got to the university two hours earlier and waited at the gate of the building. When the director came, he was very surprised to see Tom so early. Tom explained that he didn’t want to be late again. And the director gave Tom a job right away. He said a man who cared much about time should be trusted.。