当前位置:文档之家› (英语) 高考英语阅读理解专题训练答案及解析

(英语) 高考英语阅读理解专题训练答案及解析

(英语)高考英语阅读理解专题训练答案及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解A Guide to the UniversityFoodThe TWU Cafeteria is open 7 am to 8 pm. It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals. You can pay with cash or your ID cards. You can add meal money to your ID cards at the Front Desk. Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Café located in the bottom level of the Gouglas Centre. This area is often used for entertainment such as concerts, games or TV watching.RelaxationThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating. Monthly activities are held here for all international students. Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.HealthLocated on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health. A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. The cost of this is included in your medical insurance. Hours are Monday to Friday, 9 am to noon and 1:00 to 4:30 pm.TransportationThe TWU Express is a shuttle service. The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre. Operation hours are between 8 am and 3 pm. Saturdays only. Round trip fare is $1.(1)What can you do in the TWU Cafeteria?A. Do homework and watch TVB. Have meals and meet with friendsC. Buy drinks and enjoy concertsD. Add money to your ID and play chess(2)Where and when can you cook your own food?A. The TWU Cafeteria, Friday.B. The Lower Café, Sunday.C. The Globe, Friday.D. The Mattson Centre, Saturday.(3)The Guide tells us that the Wellness Centre _________.A. gives advice on mental healthB. offers services free of chargeC. trains students in medical careD. is open six days a week【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文是一则应用文.介绍了大学部分服务项目的情况。

一是介绍了自助餐厅、咖啡馆,它们营业的项目及时间、地点等.二是可以让学生放松娱乐的地方,可以在这里自己做饭,组织一些活动等.三是关于健康保健卫生,学生可以去咨询有关健康保健的问题.四是学术支持中心.学生有什么写作、语法、词汇或其他学术问题可以填表登记预约.五是学校有班车来回接送学生往来于学校和商场之间,很是方便。

(1)考查细节理解。

根据 Food部分中的“It serves snacks, drinks, ice cream bars and meals”可知在餐厅里你可以用餐;以及“This area is often used for en tertainment such as concerts, games or TV watching.”可知在餐厅中的Gouglas Centre,学生可以进行演唱会,玩游戏等,也就是说在这里你可以和你的朋友见面。

故选B。

(2)考查细节理解。

根据Relaxation部分中的“The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating.”可知在the Globe人们可以自己做饭的。

以及“Hours are 10 am to 10 pm, closed on Sundays.”可知周日关门,其余时间开放。

故选C。

(3)考查细节理解。

根据 Health部分中的“A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice.”可知在the Wellness Centre里,医生和护士会给你一些健康方面的建议。

故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,要求考生准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。

2.阅读理解Buck did not know that there was trouble ahead, Trouble for every dog with strong muscles and warm long hair, from Seattle to southern California. Some men had found a yellow metal in the Arctic darkness, and thousands of other men were rushing there. These men wanted dogs that were heavy, with strong muscles for working hard and furry coats to protect them from the cold.Buck lived at a big house in a sunny valley in California which was owned by Judge Miller. He was neither a house dog nor a kennel (狗窝) dog. The whole of Judge Miller's land was his. Buck was king—king over all the crawling, flying things of Judge Miller's lands, humans included.His father, Elmo, had been the Judge's inseparable companion. And when he died, Buck took his father's place. He was not so large—he weighed only sixty kilogram—for his mother, Shep, had been a Scottish sheepdog. Hunting and other outdoor activities had hardened his muscle, and swimming had made him healthy.This was Buck in the autumn of 1897, when the discovery of gold in the Klondike brought Men from everywhere to the frozen north. But Buck did not read the newspapers. And he did not know that Manuel one of the gardeners helper, was not a good man. Manuel gambled (赌博) and wasted the little money he had. No one saw him and Buck go off on what Buck thought was a walk. No one saw them arrive at the railway station where Manuel sold Buck to a man who was waiting for him.After two days ho was cried off the train in Seattle into a small, high-walled yard. There a fat man in a red sweater broke open the cage with a small axe (斧头),while holding a club (棍棒) in the other hand. When there was a big enough opening, Buck jumped out like a red-eyed devil, straight at the fat man. But in mid-air, just as his teeth were going to close on the man, he received a shock that he had never felt before. It turned him over and onto the ground. He hadnever been struck by a club in his life, and he did not understand. He was smashed down a dozen times.Buck saw that he stood no chance against the man with the club. He had learned the lesson, and for the rest of his life he never forgot it. It was his introduction into the world of primitive law. In the end a small man called Perrault paid three hundred dollars for him, and he was led away with Curly, a good-natured Newfoundland dog.(1)What kind of dogs did the gold-seekers want?A.Heavy house dogs with yellow hair.B.Strong long-haired dogs.C.Diligent dogs with yellow hairD.Muscular kennel dogs.(2)Buck was proud of himself for the following reasons, EXCEPT that ______.A.he was king over all living things of Judge Miller's landsB.he became the Judge's inseparable companion after his father's deathC.he had a good life with many outdoor activities to get strong and healthyD.he was wanted by gold-seekers thanks to his strong muscles and long hair(3)Which of the following statements is true according to the passage?A.Judge Miller owned a big house and a large piece of land in the Klondike.B.Manuel bought and sold Buck because he needed money to support his life.C.The fat man cruelly beat Buck with a club to teach him how to fight back.D.Buck's introduction into the word of primitive law was obeying the fat man.(4)What can be the suitable title for the excerpt?A.Fall into TroubleB.Fight against a ManC.Escape from TroubleD.Believe in a Man【答案】(1)B(2)D(3)D(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了一只名为巴克的狗的遭遇。

相关主题