当前位置:文档之家› 最新人教版英语八年级英语上册阅读理解

最新人教版英语八年级英语上册阅读理解

最新人教版英语八年级英语上册阅读理解一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解Friends are important in our lives, but how to keep our friendship is more important. Here are some ways for you.Write lettersIf your best friend moves to other cities, you could buy the same magazine, E-mail, phone or write each other about the articles(文章) in the magazine that make you laugh. This will make you have the same interest. Don't forget to visit each other as often as you can.Think of your friends firstWhat are your friends' thoughts, dreams, hopes and fears? What are her past experiences? From these, you could think of ways to help your friends. You put your friend first, she or he feels special, and you both grow closer to each other.Gifts from the heartTake photos of a whole day or weekend together. Write a short story about your time you enjoyed. Save the movie tickets, restaurant stubs(票根) or special gifts you find every place you travel. Put everything in a box you'll keep all the time.Create your own fun ways to keep your friendship if you can.(1)__________makes you and your friends have the same interest.A. Writing a letter in EnglishB. Talking about the same magazineC. Visiting each other oftenD. Thinking of your friends first(2)From Paragraph(段落) 4, we can find _________kinds of gifts from the heart. A. two B. three C. four D. five(3)According to the passage we can learn that .A. Writing letters to each other can make you laugh.B. Thinking of your friends first can make you grow closer to each other.C. Taking photos for your friend is the best gift from the heart.D. Sending your friend special gifts can make her/him feel special.(4)The writer wrote this article to tell us how to ___________.A. make friendsB. find good giftsC. create our own fun waysD. keep friendship【答案】(1)B(2)B(3)B(4)D【解析】【分析】大意:本文主要介绍了一些保持友谊的方式。

(1)细节理解题。

根据第二段 you could buy the same magazine 你们可以买一样的杂志,可知讨论同本杂志上的内容可以让双方有同样的兴趣。

故选B。

(2)细节理解题。

根据 Take photos of a whole day or weekend together. Write a short story about your time you enjoyed. Save the movie tickets, restaurant stubs(票根) or special gifts you find every place you travel. 可知,有照片、故事和票根等三种用心的礼物。

故选B。

(3)细节理解题。

根据第三段 You put your friend first, she or he feels special, and you both grow closer to each other. 首先想着朋友,可以让两个人变的更亲近。

故选B。

(4)主旨大意题。

根据第一句Friends are important in our lives, but how to keep our friendship is more important. 可知,作者写这些建议是想教我们如何保持友谊。

故选D。

【点评】考查阅读理解,首先快速浏览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全文,了解文章大意,找到依据,确定答案;最后再检查一遍,确保答案正确。

2.阅读理解This weekend my sister and I want to see a new movie named the BFG(《圆梦巨人》). Its story is from a book by British writer Roald Dahl. I think it must be fun!—TonyI'm looking forward to visiting my grandparents' farm, I'm happy that next weekend my father is going to take my sister Gina and me there. There are many kinds of animals, such as cows, ducks and sheep, I'm going to milk the cows. Gina plans to take some photos with the animals.—KateI don't like to stay at home all the weekend. So I plan to go hiking with my friends tomorrow. We are going hiking in the countryside for 15 km. We're going to visit some places of interest along the way.— PaulAustralia is my favorite country. This summer I'm going to Sydney with my parents. We are going to visit the Sydney Opera House, take a walk on the beach and eat good food there.—Rosa(1)Tony thinks that seeing the new movie is going to be .A. boringB. interestingC. busyD. difficult(2)Kate is going to next weekend.A. a farmB. a parkC. a theaterD. Sydney(3)Paul is going to during the weekend.A. milk cowsB. eat good foodC. go hikingD. take photos(4) spends the most time on the way to the destination.A. TonyB. KateC. GinaD. Rosa(5)From the passage we can see that all of them .A. don't like staying at homeB. will go to the beachC. will visit the countrysideD. go out with their parents【答案】(1)B(2)A(3)C(4)D(5)A【解析】【分析】主要讲了四个人计划去做什么。

(1)细节题。

根据第一个表格I think it must be fun!可知Tony认为新电影是有趣的,fun=interesting,有趣的,故选B。

(2)细节题。

根据第二个表格I'm looking forward to visiting my grandparents' farm, I'm happy that next weekend my father is going to take my sister Gina and me there.可知Kate期望下周末去爷爷奶奶的农场,故选A。

(3)细节题。

根据第三个表格So I plan to go hiking with my friends tomorrow.可知Paul计划明天和朋友去远足,故选C。

(4)细节题。

根据第四个表格Australia is my favorite country. This summer I'm going to Sydney with my parents.可知Rosa最喜欢澳大利亚,今年夏天打算和父母去悉尼,而Tony 去看电影、Kate去爷爷奶奶家农场、Paul去远足,所以Rosa花费最多时间在去目的地的路上,故选D。

相关主题