当前位置:文档之家› 山东省济宁市2020届高三二模英语试题(解析版)

山东省济宁市2020届高三二模英语试题(解析版)

山东省济宁市2020届高三二模英语试题第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

AAdmission to AngkorAngkor passAdmission to the Angkor Archaeological Park is through the Angkor pass. This pass is needed to visit any of the temples within the park. It is valid (有效的) for all monuments in the area, except for Beng Mealea and Phnom Kulen. Be sure to have a valid pass, and tickets are regularly checked at most of the monuments and at the check points.Where to buy the Angkor passThe main ticket sales office is the Angkor Conservation Area ticket booth on Charles de Gaulle road. All Angkor passes are available here. Ticket booths are open daily from 5a. m. to 5:30 p. m. Hotels, guest houses, shops etc. are not authorized to sell Angkor passes.Types of passesPasses for several durations are available:◆1day at US $37◆3days at US $62◆7days at US $72The 3-day ticket is valid for any 3 days within a week,the 7-day ticket for any 7 days within a month. Admission for children younger than 12 is free. Prices are quoted in US Dollars, but can also be paid in Cambodian Riel, Thai Baht or Euro.The information board at the ticket booths list strict rules:◆Passes are not refundable.◆Passes are not transferable. The pass contains a photo that is taken with a webcam at the ticket office.◆Passes are not valid after their validity date. Passes have validity from and to date printed on them.Tickets bought before 5 p. m, are valid the same day. It is not possible to buy a one-day pass for the next day. Tickets bought after 5 p. m. are valid the same day until sunset and the next day. Make sure the pass is not stamped or holes aren't punched (打孔) into it,which invalidates it,1. Where can the Angkor pass be purchased?A. At the check points.B. At the ticket booths.C. In the hotels.D. In the shops.2. How much should a couple with an 8- year-old pay for a 3-day trip to Angkor?A. US $74.B. US $124.C. US $144.D. US $62.3. What do we know about the Angkor pass?A. It includes access to all sites.B. It must be paid in US Dollars.C. It can be transferred to others.D. Stamped tickets are invalid.『答案』1. B 2. B 3. D『解析』这是一篇应用文。

文章介绍了到吴哥窟旅游购买和使用通行证的注意事项。

『1题详解』细节理解题。

根据Where to buy the Angkor pass部分的The main ticket sales office is the Angkor Conservation Area ticket booth on Charles de Gaulle road. All Angkor passes are available here.(主要的售票处是位于戴高乐路的吴哥窑保护区售票处。

所有的吴哥窟通行证都在这里购买。

)可知,吴哥窟的的通行证都可以在售票亭买到。

故选B。

『2题详解』细节理解题。

根据Types of passes部分的◆3days at US $62和Admission for children younger than 12 is free.(3天62美元的门票和12岁以下儿童是免费的。

)可知,成人的3天的旅程的费用是US$62,而12岁以下儿童免费。

所以一对夫妇带一个8岁孩子进行一个3天的旅行需要62+62=124。

故选B。

『3题详解』细节理解题。

根据最后一段Make sure the pass is not stamped or holes aren't punched (打孔) into it, which invalidates it.可知,要确保通行证没有盖章或没有打孔才能进入,因为那将使它失效。

所以盖章的票是无效的。

故选D。

BRioghna and Hannah Pittock spent the first few minutes feeling sorry for themselves. Rioghna,a junior at Rochester Mayo High School, had spring sports to play. Hannah,a senior at University of Chicago , was going to have a spring break in Aruba. However , both were canceled because of COVID-19. But they soon recovered and now they are sitting at home , solving Rochester's problems in their way. Pointing to the computer screen, Hannah tells her sister,“She is a nurse and her child needs to be matched.”The two sisters birthed their plan last Saturday on the drive home from picking up Hannah in Chicago. As more medical workers were sent to work, fighting against the fierce pandemic (流行病), the sisters knew many of their families would need childcare. At the same time, teens throughout Rochester were off school. So on Sunday, Hannah and Rioghna launched Step Up To Sit. Already they're paired more than 40 families with sitters.“The young people in the community are stepping up to do their part,” Hannah says, “We are delighted that we' re having an impact on people's lives in this hard time.”For the last four days,160 teens have registered to help, most wiling to work free. if paired with a family in need. With more and more teens joining in, the two sisters decide to launch Step Up To Shop,a platform for teens to deliver groceries to seniors.Rioghna acknowledges people of her age get a bad reputation as smartphone-addicted and selfish. The Pittock sisters are proving otherwise,“Amid the pandemic,people should be allowed to be upset and allowed to be a little bit down about the upset in their lives, but it's about something bigger and recognizing we all have our part to play here,”Rioghna says.4. Why did the two sisters feel sorry for themselves?A. They would join in activities separately.B. They had to give up their planned activities.C. They were infected with COVID-19 seriously.D. Their parents were sent to battle COVID-19.5. Step Up to Sit is a platform to .A. pair medical worker families with teen sittersB. call on teens to deliver groceries to seniorsC. spread basic health knowledge to peopleD. instruct teens to study online at home6. Which of the following best describes the two sisters?A. Tolerant.B. Humble.C. Caring.D. Stubborn.7. What can be inferred from the last paragraph?A. Smartphone addiction makes teens selfish.B. The Pittock sisters acted on a low profile.C. People can do nothing against pandemic.D. There is some misunderstanding of teens.『答案』4. B 5. A 6. C 7. D『解析』本文为一篇记叙文。

相关主题