当前位置:文档之家› 人教版英语必修五课件Unit 4

人教版英语必修五课件Unit 4

文章大意:本文主要对传统报纸的未来进行了思考。由于网络的兴起,传 统报纸的发行量和范围受到极大影响,现在越来越多的人倾向于向网络寻求信 息。
1.The first two paragraphs mainly imply that print newspapers __C____. A.are facing a greater opportunity B.are always part of people’s lifestyles C.are suffering a dreadful challenge D.have been a leading medium 解析:推理判断题。从文章第一、二段的内容可知,由于因特网和其他媒 体的迅速发展,报纸已经不再是主流媒体,从20年前开始,它的发行量就在不 断下降。所以,C项“正在经历可怕的挑战”符合题意。
The only thing that we know for sure is that print newspapers are facing a crisis due to lack of revenues(收入) from traditional advertising and the appearance of the Internet.
3.Compared with print newspapers ,online editions __D____. A.encourage more thoughtful thinking B.offer more specialized information C.offer articles of even higher quality D.have fewer excellent journalists 解析:细节理解题。从倒数第二段的“...the newspaper industry has kept its best journalists for print;therefore the quality of articles is not the same.”可知,D项 正确,C项错误。A项的表述是指报纸,故排除;B项指的是其他的网站,不符 合题意。
4.We can know the following from the passage EXCEPT that ___C___. A.print newspapers have been gradually losing their readers since the 1980s B.it is believed by some experts that newspapers will disappear in many countries by 2043 C.articles of online editions can increase newspapers’ revenues D.some newspapers provide articles of online editions due to the growing use of the Internet 解析:细节理解题。C项的表述在文章中并没有提及;第二段第一句告诉我 们A项正确;第三段的最后一句告诉我们B项正确;由第五段的第一句可知D项 正确。
concentrate on depend on accuse...of so as to (do sth.) ahead of
类别 功能
课程标准要求掌握的项目
约会(Making appointments) A
Shall we make an appointment? When are you free? Is it possible to ...? Where is the best place? What if ...? When do you think is convenient for you? How/What about ...? Which day would suit you best? Where would you like to meet? What time would be most convenient? Please,can you tell me ...?
类别
课程标准要求掌握的项目
倒装(Inversion)
Never will Zhou Yang forget his assignment at the office of a popular English
newspaper.
Not only am I interested in photography,but .... 语法
2.According to the passage,the people aged 18-35 __B____. A.aren’t ready to use other media to replace newspapers B.regard the Internet as a main source of news C.are the regular readers of print newspapers D.are growing up using the traditional medium 解析:细节理解题。第三段的“This group of people is not willing to replace the regular readers who grew up using this traditional medium.”告诉我们,这群从18 至35岁的年轻人不愿意取代以前那些由报纸伴随长大的人,由此可知A、C、D 三项均是对原文的误解。又由本段的第四句可知,B项正确。
The Internet attracts most of the younger people.The problem of newspapers is called “18 to 35yearold people”.This group of people is not willing to replace the regular readers who grew up using this traditional medium.And they like to surf the Internet to search for information.Some experts predict that by 2043,in America and many other countries,newspapers will no longer exist.
deadline meanwhile case accuse deliberately sceptical guilty 词汇
dilemma demand publish section technical technically thorough gifted housewife crime edition department accurate senior polish chief approve process appointment
Newspaper circulation (发行量) has been declining since over 20 years ago.“I foresee,in one or two generations,a society where you will access a newspaper only from a handheld screen,” warns William Papatassos,Blue&Gold advisor.
B I shall be busy at ...and ...but I can be free at .... Maybe we can meet at .... Perhaps we could .... I would like to arrange .... I suggest that we meet .... I may be able to see you at .... That will / won’t be convenient because .... I can / can’t do that because .... I look forward to seeing you.
Here comes my list of dos and don’ts ...s will soon be part of our history.While the Internet and some other media are rapidly developing in a world where people’s lifestyles are more than busy,there seems to be less time for newspapers.The newspaper industry,in countries where newspapers dominated as a medium for many years , is now struggling more than ever.
But some newspapers including the Blue & Gold provide articles of online editions (版本),bearing in mind the increasing use of the Internet.However,the great variety of specialized information offered by many other websites prevents these online editions from developing.In addition,the newspaper industry has kept its best journalists for print;therefore the quality of articles is not the same.
相关主题