当前位置:文档之家› 2017年四川省泸州市中考英语试题真题(含答案)

2017年四川省泸州市中考英语试题真题(含答案)

2017年四川省泸州市中考英语试题一、选择题1. ﹣﹣﹣Would you like some tea?﹣﹣______()A.Yes, pleaseB.My pleasureC.Help yourselfD.The same to you2. Mum,I’m old enough to wash_____own clothes. You can have a rest after work.()A.myB.meC.mineD.myself3. Jack eats a lot and never exercises, so he becomes the______in his class.()A.thinnerB.heavierC.thinnestD.heaviest4. ﹣ What are you going to do next week?﹣I am not sure. I_______work in an old peopled home.()A.mustB.mayC.should.D.can5. It’ s a good habit for us that we should never____()A.put offB.put onC.turn offD.turn on6. ﹣﹣It’s very dangerous to swim in the pool. Look at the sign.﹣Oh,I____notice it. Thanks for telling me.()A.won’tB.don,tC.haven’tD.didn’t7. ﹣﹣Alice, will you take a taxi to the party with us?﹣﹣﹣_______.I’ll take a bus there.()A.That’s rightB.No, thanksC.You’re welcomeD.I don’t think so8. It gets cold at night.___you don’t wear your coat,you’ll catch a cold.()A.IfB.HowC.WhileD.Unless9. Many people believe that tea__first in China about 5,000years ago,()A.drankB.is drunkC.was drunkD.has drunk10. ﹣﹣﹣Could you please tell me___ tomorrow?﹣﹣﹣At 8o’clock()A.how will she startB.how she will startC.what time she will startD.what time will she start二、完形填空1. It’s Teachers, Day today.We didn’t buy any card (1)_______ teachers. Our teachers always tell us not (2)_______ money on cards, because cards are made from wood.If all of us don’t buy c ards, (3)_______ trees will be cut down.So we drew a bunch (一束)of flowers and (4)_______" Happy Teachers ‘Day", J on the black﹣board. Teachers were all very happy. They said the best present for the teachers (5)_______ the progress students made.(1)A.forB.toC.onD.with(2)A.wasteB.to wasteC.wastingD.wasted(3)A.fewB.littleC.fewerD.less(4)A.writeB.writesC.writingD.wrote(5)A.isB.areC.wasD.were2. It was the last day of school and Alonzo was on the bus. He knew his mother would soon ask him if he wanted to go to summer camp. He started to (1)_______ about last year’s summer camp.He remembered arriving and how scared he was. He did not know (2)_______, and had not beenbefore. He remembered (3)_______ if anyone else felt the same way. All the other children (4)_______ to know someone.As he unpacked his clothes, his (5)_______ came in. His name was Jack and it was his second year. Jack unpacked his clothes and then ran out to meet his friends (6)_______ saying hello to Alonzo.Alonzo remembered how (7)_______. he felt that first day of camp. He (8)_______ out a book and sat on his bed. At least he could read a book for something to do. He began reading, (9)_______ he kept hearing the boys playing outside.Finally Jack came back inside and introduced (10)_______“Hello,” said Alonzo (11)_______."I’m(12)_______ I didn’t say hello before,“said Jack.”I saw a friend out side and went to talk to him."“That’s okay,”said Alonzo, feeling better.So…did you bring a baseball? I like to play baseball, but (13)_______ to bring one!" said Jack.“Actually I did!” said Alonzo, and they ran outside to play in the (14)_______ sun. Thinking of those, Alonzo smiled and felt his world full of sunshine.He couldn’t (15)_______ to arrive home.(1)A.talkB.thinkC.readD.tell(2)A.anyoneB.someoneC.somethingD.nothing(3)A.thinkingB.believingC.knowingD.wondering(4)edB.likedC.seemedD.hoped(5)A.motherB.friendC.teacherD.roommate(6)A.onB.byC.withD.without(7)A.lovelyB.lonelyC.helpfulD.wonderful(8)A.putB.pushedC.pulledD.carried (9)A.andB.orC.butD.so(10)A.himselfB.herselfC.itselfD.yourself(11)A.sadlyB.luckilyC.shylyD.angrily(12)A.sorryB.gladC.proudD.afraid(13)A.wishB.haveC.forgetD.remember(14)A.springB.summerC.autumnD.winter(15)A.hopeB.waitC.planD.want三、阅读理解1. Once there was a relative who offered a man.and his three sons two baskets of peaches (桃子). One basket of peaches were just ripe (成熟) while the other were already overripe and would go bad at once.The father asked, “Which way of eatin g can avoid wasting a peach? ”The eldest son said, "Of course, we should eat those overripe, for they can’t be kept for threedays."“But after you eat up those, the peaches in the other basket will go bad!” Certainly, the father was not s atisfied with the eldest son’s advice.The second son thought for a while and said, “We should eat the peaches just ripe.Choose the good ones!”“If so, won’t the overripe peaches be wasted?Don’t you think it pity?”The father turned to the youngest son, “What good idea do you have?”“I feel, ”thinking for a while, the youngest son said, "we’d better mix them together, give some of them the neighbors, and let them help us eat, so that we won’t waste a peach at all."Hearing this, the father nodded and said with a smile, "OK. It is really a goodway. Thenlet’s do it by your way. "(31)A.A boss.B. A friend.C. A relativeD.a neighbor.(32)A.avoid wasting a peachB. sell the peachesC. eat the overripe peachesD. send the ripe peaches(33)A. Eating them up.B. Eating those ripe peaches firstC. Giving some to the neighbors.D. Eating those overripe peaches first.(34)A. He felt sad.B. He felt worried.C.He was satisfied.D. He was disappointed.(35)A.Sharing things with others.B.Avoiding wasting the peaches.C. Getting on well with brothers.D.Getting on well with neighbors.Once there was a relative who offered a man.and his three sons two baskets of peaches (桃子). One basket of peaches were just ripe (成熟) while the other were already overripe and would go bad at once.The father asked,“Which way of eating can avoid wasting a peach?”The eldest son said, "Of course,we should eat those overripe,for they can’t be kept for threedays."“But after you eat up those,the peaches in the other basket will go bad!” Certainly, the father was not satisfied with the eldest son’s advice.The second son thought for a while and said,“We should eat the peaches just ripe.Choose the good ones!”“If so,won’t the overripe peaches be wasted?Don’t you think it pity?”The father turned to the youngest son,“What good idea do you have?”“I feel,”thinking for a while, the youngest son said, "we’d better mix them together,givesome of them the neighbors, and let them help us eat,so that we won’t waste a peach at all."Hearing this,the father nodded and said with a smile,"OK. It is really a good way. Thenlet’s do it by your way. "(31)A.A boss.B. A friend.C. A relativeD.a neighbor.(32)A.avoid wasting a peachB. sell the peachesC. eat the overripe peachesD. send the ripe peaches(33)A. Eating them up.B. Eating those ripe peaches firstC. Giving some to the neighbors.D. Eating those overripe peaches first.(34)A. He felt sad.B. He felt worried.C.He was satisfied.D. He was disappointed.(35)A.Sharing things with others.B.Avoiding wasting the peaches.C. Getting on well with brothers.D.Getting on well with neighbors.2. On a wild mountain, two goats met on a road just over a high cliff.(悬崖) The road was so narrow (狭窄)that there neither room for them to pass each other nor to turn round and go back. What do you think the two goats did?One of them with great care laid himself down on the narrow rock, pressing as close to the rock as he could. Then the other goat gently and softly stepped over hisfriend, till, safely past him, he could lightly jump away.The goat that had lain down then drew himself up, safe and free to leap again from rock to rock, and enjoyed the sweet grass on the hill happily.However, two other goats met on the banks (河岸)of rushing river. A tree had fallen across and become a bridge from one side to the other.The two goats looked at each other, and each wished to pass over first.They stood for a moment with one foot on the tree, each thinking that the other would draw back. But neither of them would give away, and they met at last on the middle of the narrow bridge!They then began to push and fight with their horns (角), till at last their feet slipped, and both the goats fell into the stream, and were lost in the water!(36)A. On the hills.B. On a bridge.C. On a narrow roadD. At the bank of a river.(37)A. By lying downB. By working togetherC. By jumping awayD. By pressing to the rock.(38)A. A treeB.A stone.C.Some stones.D. Some trees.(39)A. They pushed and fought.B. They lay on the bridge.C. They looked at each otherD.They stood on the bridge.(40)A. we should face the challenge in lifeB.we should be careful to cross the bridgeC. we should give way to others at right timeD.we should be brave to climb the mountainsOn a wild mountain,two goats met on a road just over a high cliff.(悬崖) The road was so narrow (狭窄)that there neither room for them to pass each other nor to turn round and go back. What do you think the two goats did?One of them with great care laid himself down on the narrow rock, pressing as close to the rock as he could. Then the other goat gently and softly stepped over his friend, till,safely past him, he could lightly jump away.The goat that had lain down then drew himself up, safe and free to leap again from rock to rock, and enjoyed the sweet grass on the hill happily.However,two other goats met on the banks (河岸)of rushing river. A tree had fallen across and become a bridge from one side to the other.The two goats looked at each other,and each wished to pass over first.They stood for a moment with one foot on the tree, each thinking that the other would draw back. But neither of them would give away, and they met at last on the middle of the narrow bridge!They then began to push and fight with their horns (角), till at last their feet slipped,and both the goats fell into the stream, and were lost in the water!(36)A. On the hills.B. On a bridge.C. On a narrow roadD. At the bank of a river.(37)A. By lying downB. By working togetherC. By jumping awayD. By pressing to the rock.(38)A. A treeB.A stone.C.Some stones.D. Some trees.(39)A. They pushed and fought.B. They lay on the bridge.C. They looked at each otherD.They stood on the bridge.(40)A. we should face the challenge in lifeB.we should be careful to cross the bridgeC. we should give way to others at right timeD.we should be brave to climb the mountains3. Sleep is a very important part of our lives. After a long day, we all like the feeling of a soft bed. We know how good it will feel in the morning after we get some rest. Sleep is also very important to animals. They also need sleep after they work hard.Some animals sleep in the sea.Fish have eyelids (眼睑), so they sleep with their eyes open! sea otters sleep in seaweed (海草)on top of the sea, The seaweed keeps the otters from mov﹣ing along. Most sharks keep swimming when they sleep. Some fish find a little hole in the coral(珊瑚)hide so they can sleep. The clown fish turns on its side to sleep at the bottom of the sea.Some animals sleep under the ground! When it’s hot, many frogs sleep in a hole because theywant to avoid die heat. Some frogs spend the whole summer in theirholes. Groundhogs live in holes in the ground, so they also sleep underground. Foxes sometimes steal a groundhog’s home and use it astheir own home.What about animals that live above the ground? Birds sleep in their nests on trees.A bird’sclaws (爪)close when they sleep. This helps them stay oil the tree. Bats sleep upside down for twenty hours a day!No matter what kind of animal you are, you need your sleep.(41)A.After having breakfast.B. After taking shower.C.After getting some restD. After taking some exercise.(42)A. Keeping swimming.B.Having no eyelids.C.Sleeping in seaweed.D.Sleeping in the coral.(43)A. To lay eggs.B. To get foodC.To avoid the enemies.D.To avoid the heat.(44)A.Upside downB.In the hole.C. On the tree,D.On its side.(45)A.only people need sleepB.all animals need sleepC.birds need sleep on the treeD.foxes sleep in their own holesSleep is a very important part of our lives. After a long day, we all like the feeling of a soft bed. We know how good it will feel in the morning after we get some rest. Sleep is also very important to animals. They also need sleep after they work hard.Some animals sleep in the sea.Fish have eyelids (眼睑),so they sleep with their eyes open! sea otters sleep in seaweed (海草)on top of the sea,The seaweed keeps the otters from mov﹣ing along. Most sharks keep swimming when they sleep. Some fish find a little hole in the coral(珊瑚)hide so they can sleep. The clown fish turns on its side to sleep at the bottom of the sea.Some animals sleep under the ground! When it’s hot,many frogs sleep in a hole because theywant to avoid die heat. Some frogs spend the whole summer in their holes. Groundhogs live in holes in the ground, so they also sleep underground. Foxes sometimes steal a groundhog’s home and use it astheir own home.What about animals that live above the ground? Birds sleep in their nests on trees.A bird’sclaws (爪)close when they sleep. This helps them stay oil the tree. Bats sleep upside down for twenty hours a day!No matter what kind of animal you are, you need your sleep.(41)A.After having breakfast.B. After taking shower.C.After getting some restD. After taking some exercise.(42)A. Keeping swimming.B.Having no eyelids.C.Sleeping in seaweed.D.Sleeping in the coral.(43)A. To lay eggs.B. To get foodC.To avoid the enemies.D.To avoid the heat.(44)A.Upside downB.In the hole.C. On the tree,D.On its side.(45)A.only people need sleepB.all animals need sleepC.birds need sleep on the treeD.foxes sleep in their own holes4. A young man with a large bag on his back came far away for a master (大师).He said, “Master, I am so lonely an so painful that the long trip makes me tired out, my shoes worn﹣out, my feet cut, and my hands also injured and bleeding…Why can’t Ifind________ in the heart? ”The master asked, “What do you put in your large bag?”The young man said, “lt is very important to me, inside it including the pain each time I fall, the tears each t ime I’m hurt,the trouble each time I feel lonely…Depending on it, I can come to you here, ”So the master took the young man to the river, where they crossed in a boat. On the other side of the river, the master said, “Hurry on your journey carrying the boat!”“What, carrying the boat? ” the young man was surprised,“it is to heavy. How can I carry it? ” “Yes’my son,you can’t carry it,”the master just.smiled and said, "when you cross the river, the boat is useful﹣ But after crossing it, you will put down the boat and hurry on. If not, it willbecome a burden (负担). Pain, loneliness and tears﹣﹣all these are useful to life. They can improve life, but if you don’t forget them all the time, they will become the burden in life. Put itdown! My son, life can’t bear(承受) a heavy burden. "The young man put down his bag and hurried on. He walked easily and happily, and much fas﹣ter than before.(46)A. Health.B.Wealth.C. Success.D.Happiness.(47)A. Clothes, tears and food.B.Pain, tears and trouble. C. Clothes, food and water.D. Pain, water and trouble﹣(48)A. By boatB.On foot.C. By swimming.D. Across the bridge.(49)A. To teach him to improve his life:B.To tell him the boat is very usefulC. To tell him the boat is very important.D.To teach him to put down his burden.(50)A.Awful.B.Painfu.C.Relaxed.D.Surprised.A young man with a large bag on his back came far away for a master (大师).He said,“Master,I am so lonely an so painful that the long trip makes me tired out,my shoes worn﹣out,my feet cut,and my hands also injured and bleeding…Why can’t Ifind________ in the heart?”The master asked,“What do you put in y our large bag?”The young man said,“lt is very important to me, inside it including the pain each time I fall,the tears each time I’m hurt,the trouble each time I feel lonely…Depending on it, I can come to you here,”So the master took the young man to the river, where they crossed in a boat. On the other side of the river, the master said,“Hurry on your journey carrying the boat!”“What, carrying the boat?” the young man was surprised,“it is to heavy. How can I carry it?” “Yes’my son,you can’t carry it,”the master just.smiled and said, "when you cross the river, the boat is useful﹣ But after crossing it, you will put down the boat and hurry on. If not, it willbecome a burden (负担). Pain, loneliness and tears﹣﹣all these are useful to life. They can improve life,but if you don’t forget them all the time, they will become the burden in life. Put itdown! My son,life can’t bear(承受) a heavy burden. "The young man put down his bag and hurried on. He walked easily and happily,and much fas﹣ter than before.(46)A. Health.B.Wealth.C. Success.D.Happiness.(47)A. Clothes, tears and food.B.Pain, tears and trouble.C. Clothes, food and water.D. Pain, water and trouble﹣(48)A. By boatB.On foot.C. By swimming.D. Across the bridge.(49)A. To teach him to improve his life:B.To tell him the boat is very usefulC. To tell him the boat is very important.D.To teach him to put down his burden.(50)A.Awful.B.Painfu.C.Relaxed.D.Surprised.三、完成对话1. A:Hi, Jack!B:Hi,Marry. Oh,you look tired,What’s the (51)________ ?A:I stayed up late last night.I didn’t get enough sleep.B:You are too tired. Why (52)________have a good rest?Let’s go to the zoo this weekend.A.I went there last month. How about Jangyang Park?B:That sounds great. Flowers are coming out now.A:(53)________can we get there?B:By bus. No. 167Bus can take us there.A:OK. Could I take my sister with us?B:Your sister Lucy? We (54)________bike riding last summer.A:Yes, We had a good time then.B:Great! I’m glad to see her again.A:OK. See you (55)________ 7 :30this Saturday.B:See you.四、短文填空1. Some people like﹣living the peace and quiet of the countryside ,(1)_______ I prefer living in the city. I like (2)_______ the noise and activity of city life. The traffic does not trouble me. I find (3)_______ interesting to see all the different (4)_______ of traffics that use the roads.BesideS,People Crowded on the pavements (人行道)don’t trouble me at all. I think i will (5)_______ rather loneIy ifl only see one or two (6)_______ as I walk along the street.Some people say that the countryside is much (7)_______. because there is no litteron the ground,no graffiti (涂鸦)on the (8)_______ , and no polluUon (9)_______ the air. But our city is not trouble in the first two problems.’Our people, including young people like myse, are (10)_______ of the place where they live. They do not throw litter o n the ground or paint words and pictures on wallsA.kinsd B.cleaner C.but D.all E.feel F.people G.it H.prod I.in J.buildings 五、阅读短文并回答问题1. A young officer was teaching some old soldiers (士兵).They had been in the army for many years and did not like officers, young or old.They did,not think this young officer could tell them anything about how to fight in a war.Jones was nearly sixty years old and had fought in many wars.“Imagine you are in a war,the young officer said to him.”You see seven hundred enemy soldiers coming towards you. What do you do?"Jones thought for a short time,then he said,“I shoot them all with my rifle (步枪)”,“Now imagine there are seven hundred enemy soldiers coming towards you from the left,the young officer said, uand seven hundred enemy soldiers coming to you from the right. What do you do?”“I shoot them wth my rifle,” Jones told him." OK" the young officer went on, trying to get the answer he wanted.“But if there are a thousand enemy soldiers coming at you from the right, a thousand coming at you fromthe left, and another thousand coming straight towards you. What do you do now?”“I shoot them with my rifle” Jones replied.“B ut where are you getting all the bullets (子弹)from?” the young officer asked in aloud voice, Jones smiled, From the same place you are getting all those enemy soldiers.(66)(67)(68)(69)(70)六、写作1. 当你的父母生气的时候,你该怎么做?请你根据以下要点提亦,以“Helping Parents” 为题,用英语写一篇短文.要点提示:1.如果你的父母变得非常生气,你应该与他们沟通,记住让他们改变需要花费一些时间,不要对着他们大喊大叫;2.帮助父母做家务,比如做饭、洗碗、洗衣服或者擦地板等;3.给父母一些惊喜,比如送些小礼物、举行派对等;4.如果这也不奏效,那就求助于你的好朋友,让他或她来帮帮你等;5.其它观点:…….要求:1.词数110词左右(短文首句已给出,不计入总词数);(2)(3)参考词语:commimicate,diange,surprise, gift,don’t workHelping parentsIf you parents get angry, you should________________________参考答案与试题解析2017年四川省泸州市中考英语试题一、选择题1.【答案】A【考点】情境对话【解析】﹣﹣你想喝些茶吗?﹣﹣是的,请.【解答】分析句子,结合选项,推测意思是你想喝些茶吗?是的,请.A是的,请,B我的荣幸,C请自便,D你也一样.故选:A.2.【答案】A【考点】物主代词【解析】妈妈,我长大了可以洗自己的衣服了.下班后你可以休息一下.【解答】根据语境推测句意是“妈妈,我长大了可以洗自己的衣服了.下班后你可以休息一下.”,设空处后面有名词,所以用形容词性物主代词my作定语.故选:A.3.【答案】D【考点】形容词的比较级和最高级【解析】杰克吃的很多,从不运动,所以他变成他班里最重的了.【解答】根据“Jack eats a lot and never exercises”结合给出的四个选项,结合空格前面的关键词是定冠词the,因此可知这句话的意思是“杰克吃的很多,从不运动,所以他变成他班里最重的了.”故选:D.4.【答案】B【考点】情态动词【解析】下周你打算干什么?我不确定,可能在老人院工作吧.【解答】答案:B 分析句子,结合选项,推测意思是下周你打算干什么?我不确定,可能在老人院工作吧.A必须,B可能,C应该,D可以.故选:B.5.【答案】A【考点】动词短语【解析】对我们来说不要拖延是一个好习惯.【解答】分析句子,结合选项,推测意思是对我们来说不要拖延是一个好习惯.A拖延,推迟.B穿上,C关闭,D打开.故选:A.6.【答案】D【考点】陈述句【解析】﹣在池塘里游泳非常危险的.看这个标志.﹣我没看到,谢谢你告诉我.【解答】根据题意:﹣在池塘里游泳非常危险的.看这个标志.﹣我没看到,谢谢你提醒我.可知时态为一般过去时.故选:D.7.【答案】B【考点】情境对话【解析】﹣﹣爱丽丝,你将和我们一起打车去参加聚会吗?﹣﹣不了,谢谢.我将坐公交车去那里.【解答】首先明确各选项中句子的意思,A:对;B:不了,谢谢;C:别客气;D:我不这样认为;根据前面一个人表达的意思是“爱丽丝,你将和我们一起打车去参加聚会吗?”,确定设空处填" 不了,谢谢 "符合语境.故选:B.8.【答案】A【考点】从属连词【解析】晚上很冷,如果你不穿外套,你会感冒的.【解答】答案:A 分析句子,结合选项,推测意思是晚上很冷,如果你不穿外套,你会感冒的.A如果,B怎样,C当…的时候,D除非.故选:A.9.【答案】C【考点】各种时态的被动语态【解析】很多人相信大约五千年前中国人就开始喝茶了.【解答】根据语境推测句意是“很多人相信大约五千年前中国人就开始喝茶了.”句子表述的是过去的事情,判断句子中的谓语动词用一般过去时,主语tea是动作drink的承受者,所以用被动语态,一般过去时被动语态的构成是:主语+was/were+动词的过去分词,故选:C.10.【答案】C【考点】宾语从句【解析】﹣﹣﹣你能告诉我她明天几点出发吗?﹣﹣﹣在8点.【解答】考查宾语从句.宾语从句要用陈述语序,A和D是疑问语序,故排除AD,答语是时间“在8点”,应该问什么时间,B项不合题意.故选:C.二、完形填空1.【答案】ABCDA【考点】记叙文完形【解析】文章大意:主要介绍的是作者老师在教师节不希望学生们送卡片,送上祝福即可,同时老师最希望看到的是学生们的进步.【解答】11题A 考查介词辨析.A为…;B到…;C在..上;D和…;根据题干,buy sth for sb为某人买某物是固定短语,故答案是A.12题答案:B 考查动词辨析.根据题干,tell sb not to do sth告诉某人不做某事是固定短语,故答案是B.13题答案:C 考查形容词辨析.little和less要修饰不可数名词;few和fewer修饰可数名词,根据后面trees是可数名词,同时结合句意If all of us don’t buy cards,(13)trees will be cut down.如果我们不买卡片,应该是更少的树被砍伐,要用比较级,故答案是C.14题答案:D 考查动词辨析.根据drew a bunch (﹣束)of flowers and可知时态是过去时,and是并列关系,也要用过去时,所以动词write要用过去式wrote,故答案是D.15题答案:A 考查词辨析.根据句意 They said the best present for the teachers ()the propress students made.他们说,对老师最好的礼物是学生的进步.后面陈述的是事实,所以时态是一现在时,主语the best present是单数形式,所以用is,故答案是A.2.【答案】BADCDDBCCACACBB【考点】记叙文完形【解析】文章大意:文章主要讲述了Alonzo 因为夏令营的经历感到自己很孤独,后来主动向Jack打招呼而和他成为了朋友,这些经历让他自己感受到世界其实充满了阳光.【解答】(1)B 考查动词,结合句意可知,他开始想(think)关于去年夏令营的事情.talk 意为“讲话;谈论”;read 意为“阅读”;tell 意为“告诉;判断”.均不符合文意.故正确答案为B.(2) A 考查代词,结合句意可知,他不认识任何人(anyone),并且他之前从没离开家出过远门.someone 意为“某人”;something 意为“某事;某物”;nothing 意为“没有一个,没有一点”.均不符合文意.故正确答案为A.(3) D 考查动词,结合句意可知,他记得他想知道(wonder)是否其他任何人也有同样的感受.wonder if 为常用搭配,意为“想知道是否”,因此D项符合文意.think意为“认为;思考”;believe 意为“相信;认为”;know 意为“知道;认识”.均不符合文意.故正确答案为D.(4) C 考查动词,结合句意可知,所有其他的孩子似乎(seem)都认识某些人.seem to 意为“似乎”,符合文意.used使用.liked喜欢.seemed似乎是.hoped希望,故正确答案为C.(5)D 考查名词,结合句意可知,当他取出他的衣服的时候,他的室友(roommate)进来了.应该是在宿舍里取出衣服整理,因此这里应该填 roommate.mother妈妈.friend朋友.teacher老师.roommate室友,故正确答案为D.(6) D 考查介词,根据第七段第一句I’m …I didn’t say hello before 可知,此句应意为,杰克取出了他的衣服,然后没有(without)跟阿隆佐打招呼就跑到外面去见他的朋友了.故D项符合文意.on 意为“关于;在……之上;在……时候”,by 意为“通过”,with意为“和……;带着……”,均不符合文意.故正确答案为D.(7)B 考查形容词,根据上面提到的阿隆佐不认识这里的任何人可知,此句应意为,阿隆佐记得他第一天到夏令营的时候感到多么的孤独(lonely).故B项符合文意.lovely 意为“可爱的”;helpful 意为“有帮助的”;wonderful 意为“美妙的;精彩的”.均不符合文意.故正确答案为B.(8)C 考查动词,结合句意可知,他抽(pull)出一本书,然后坐在床上.pull out 为常用搭配,意为“抽出”,故C项符合文意.put 意为“放”;push 意为“推”;carry 意为“携带;搬运”.均不符合文意.故正确答案为C.(9) C 考查连词,结合句意可知,他开始读书,但是(but)他一直听着那些男孩们在外面玩耍的声音.前后句为转折关系,故C项符合文意.and 意为“和,而且”,表并列关系;or 意为“或者;否则”,表选择关系和让步关系;so 意为“因此,所以”,表因果关系.均不符合文意.故正确答案为C.(10) A 考查代词,结合句意可知,最后杰克回到了里面并且介绍了他自己(himself).杰克是男生,应用反身代词 himself..himself 他自己.herself她自己.itself它自己.yourself你自己,故正确答案为A.(11) C 考查副词,结合上文内容可知,阿隆佐不认识夏令营里面的任何一个人,而且室友杰克之前也忽视了他,没有跟他打招呼,而现在杰克主动跟他介绍自己,因此,此句应该意为“‘你好’,阿隆佐害羞地(shyly)说”.故C项符合文意.sadly 意为“伤心地”;luckily 意为“幸运地”;angrily 意为“生气地”.均不符合文意.故正确答案为C.(12) A 考查形容词,根据上文内容可知,杰克之前看到一个朋友就跑出去了,因此没有跟阿隆佐打招呼,根据常理可推测此句应意为“我很抱歉(sorry)我之前没有打招呼”,故sorry 符合文意.glad 意为“高兴的”;proud 意为“骄傲的;自豪的”;afraid意为“害怕的”.均不符合文意.故正确答案为A.(13) C 考查动词,结合句意可知,“我”喜欢打棒球,但是忘记(forget)带了.forget to do sth.为常用搭配,意为“忘记要做某事”,因此 forget 符合文意.wish 意为“祝愿;希望”;have 意为“有”;remember 意为“记得”.均不符合文意.故正确答案为C.(14) B 考查名词,根据上文内容可知,阿隆佐参加的是夏令营.因此此句应意为“然后他们跑到外面在夏天的(summer)阳光下打棒球”.故B项符合文意.spring 意为“春天”;autumn 意为“秋天”;winter 意为“冬天”.均不符合文意.故正确答案为B.(15) B 考查动词,结合句意可知,他迫不及待(wait)地要回家.couldn’t wait todo sth.为固定搭配,意为“迫不及待要做某事”,故B项符合文意.hope 希望.wait等待.plan计划.want想要,故正确答案为B.三、阅读理解1.【答案】(31)答案:C.考查细节理解题,根据Once there was a relative who offered a man.and his three sons two baskets of peaches.可知:一位亲戚送给他们两筐桃子.故选:C.(32)答案:A.考查细节理解题,根据The father asked,“Which way of eating can avoid wasting a peach?”可知:父亲询问三个儿子哪种吃法可以避免浪费桃子.故选:A.(33)答案:D.考查细节理解题,根据The eldest son said, "Of course,we should eat those overripe,for they can’t be kept for three days.可知:大儿子建议先吃熟透了的桃子.故选:D.(34)答案:C.考查推理判断题,根据“OK. It is really a good way.Then let’s do itby your way.”可知:父亲采纳了小儿子的建议:两筐桃子混在一起,分给邻居,让他们帮着吃,这样一个桃子也不会浪费.由此可以推断出:他很满意小儿子的做法.故选:C.(35)答案:A.考查推理判断题,阅读短文可知:大儿子建议先吃熟透了的桃子,二儿子建议选刚好熟的桃子吃,小儿子建议与邻居分着吃.由此可以推断出:父亲想要告诉他的儿子们要学会与别人分享.故选:A.【考点】人生感悟类阅读【解析】这是一篇哲理性文章.有位亲戚给一家人两筐桃子,一筐桃子是熟的,另一筐已经熟透了.父亲询问三个儿子哪种吃法可以避免浪费桃子.三个儿子看法不一.小儿子建议把两筐桃子混在一起,分给邻居,让他们帮着吃,这样一个桃子也不会浪费.父亲想要告诉他的儿子们要学会与别人分享.【解答】(31)答案:C.考查细节理解题,根据Once there was a relative who offered a man.and his three sons two baskets of peaches.可知:一位亲戚送给他们两筐桃子.故选:C.(32)答案:A.考查细节理解题,根据The father asked,“Which way of eating can avoid wasting a peach?”可知:父亲询问三个儿子哪种吃法可以避免浪费桃子.故选:A.(33)答案:D.考查细节理解题,根据The eldest son said, "Of course,we should eat those overripe,for they can’t be kept for three days.可知:大儿子建议先吃熟透了的桃子.故选:D.(34)答案:C.考查推理判断题,根据“OK. It is really a good way.Then let’s do itby your way.”可知:父亲采纳了小儿子的建议:两筐桃子混在一起,分给邻居,让他们帮着吃,这样一个桃子也不会浪费.由此可以推断出:他很满意小儿子的做法.故选:C.(35)答案:A.考查推理判断题,阅读短文可知:大儿子建议先吃熟透了的桃子,二儿子建议选刚好熟的桃子吃,小儿子建议与邻居分着吃.由此可以推断出:父亲想要告诉他的儿子们要学会与别人分享.故选:A.2.【答案】(36)答案:C.考查细节理解题,根据On a wild mountain,two goats met on a road just over a high cliff.The road was so narrow (狭窄)that there neither room for themto pass each other nor to turn round and go back.可知:在一座荒山上,两只山羊在一条高崖上的路上相遇.路太窄了,没有地方让他们彼此通过,也没有转身回去.故选:C.(37)答案:A.考查细节理解题,根据One of them with great care laid himself down on the narrow rock, pressing as close to the rock as he could.Then the other goat gently and softly stepped over his friend, till, safely past him, he could lightly jump away.可知:它们中的一个小心翼翼地躺在狭窄的岩石上,尽可能靠近岩石,然后另一只山羊轻轻地跨过它的朋友,直到安全地从它身边走过,它才轻轻地跳了过去.故选:A.(38)答案:A.考查细节理解题,根据A tree had fallen across and become a bridge from one side to the other.可知:这座桥是由树组成的.故选:A.(39)答案:A.考查细节理解题,根据They then began to push and fight with their horns (角), till at last their feet slipped, and both the goats fell into the stream, and were lost in the water!可知:它们开始用他们的角来推动和战斗,最后它们的脚滑了下来,山羊都掉进了小溪里.故选:A.(40)答案:C.考查主旨大意题,根据第一则故事,两只山羊互相帮助,结果都活了下来.第二则故事,两只山羊互不相让,结果都死于非命,从而告诉人们:在适当的时候要给别人让路.故选:C.【考点】人生感悟类阅读【解析】这是一篇关于在遇到生死选择时,四只羊的不同选择的童话故事.在一座荒山上,两只山羊在一条高崖上的路上相遇.路太窄了,没有地方让他们彼此通过,也没有转身回去,它们中的一个小心翼翼地躺在狭窄的岩石上,尽可能靠近岩石,然后另一只山羊轻轻地跨过他的朋友,直到安全地从它身边走过,它才轻轻地跳了过去.两只羊互相帮助,结果都活了下来;另外两只山羊在湍急的河岸上相遇,一棵树倒在一边,成了一座桥,那两只山羊互相看了看,彼此都想先过去.他们站了一会儿,一只脚踩在树上,每个人都以为对方会后退,但谁也不肯放弃,结果都死于非命.从而给人们讲述了深刻的人生哲理.【解答】(36)答案:C.考查细节理解题,根据On a wild mountain,two goats met on a road just over a high cliff.The road was so narrow (狭窄)that there neither room for themto pass each other nor to turn round and go back.可知:在一座荒山上,两只山羊在一条高崖上的路上相遇.路太窄了,没有地方让他们彼此通过,也没有转身回去.故选:C.(37)答案:A.考查细节理解题,根据One of them with great care laid himself down on the narrow rock, pressing as close to the rock as he could.Then the other goat gently and softly stepped over his friend, till, safely past him, he could lightly jump away.可知:它们中的一个小心翼翼地躺在狭窄的岩石上,尽可能靠近岩石,然后另一只山羊轻轻地跨过它的朋友,直到安全地从它身边走过,它才轻轻地跳了过去.故选:A.(38)答案:A.考查细节理解题,根据A tree had fallen across and become a bridge from one side to the other.可知:这座桥是由树组成的.故选:A.(39)答案:A.考查细节理解题,根据They then began to push and fight with their。

相关主题