一、阅读理解(共1道小题,共50.0分)1.The weather seems to be everybody's favorite topic ofconversation in Britain. This is not because the weather isparticularly exciting, or even because people are particularlyinterested in it, but because people have to talk about something and the weather serves as a convenient subject. It's somethingeverybody shares and it's a safe topic, not too personal or intimate (亲密的).The main thing to say about the weather in Britain is that it's unpredictable. For some people this is interesting, for others it is irritating(烦人的). But certainly you can never tell withcertainty from one day to the next what the weather is going to be like. Every morning when you wake up is a glorioussurprise-especially if you have planned to go to the seaside and you find it is pouring rain or snowing. There are weatherforecasts(预报) on the radio and TV and in the newspaper-but on the whole nobody believes them.Because British weather is so unpredictable, some visitors get quite the wrong impression. Some people spend two weeks in Britain in the middle of a heat wave. They come back the next year equipped with bikinis(比基尼), sun cream and shorts, only to find that it never stops raining and the temperature never rises above 10 degrees.1. Everybody in Britain is fond of talking about weather because_________.A. the weather is particularly excitingB. people are particularly interested in itC. weather is a personal topicD. weather is a safe topic2. The word "unpredictable"(in Line 1, Paragraph 2) means ________.A. cannot be told in advanceB. cannot beunderstoodC. cannot be prepared for aheadD. cannot be concluded3. The author points out that _________.A. people in Britain know for sure what the weather is going tobe like the next dayB. weather forecasts are missing on the radio and TV and in thenewspaperC. people don't believe weather forecasts on the radio and TV andin the newspaperD. people on the whole find the weather in Britain irritating4. According to the last paragraph, some visitors' wrong impressionis that ________.A. weather in Britain is coldB. Britainis a hot countryC. travelers dislike BritainD. it always rainsin Britain5. The passage mainly talks about _________.A. culture in BritainB. people in BritainC. weather in BritainD. travel in Britain1. 1. Everybody in Britain is fond of talking about weatherbecause _________.A.the weather is particularly excitingB.people are particularly interested in itC.weather is a personal topicD.weather is a safe topic2. 2. The word "unpredictable"(in Line 1, Paragraph 2) means________.A.cannot be told in advanceB.cannot be understoodC.cannot be prepared for aheadD.cannot be concluded3. 3. The author points out that _________.A.people in Britain know for sure what the weather isgoing to be like the next dayB.weather forecasts are missing on the radio and TV andin the newspaperC.people don't believe weather forecasts on the radio andTV and in the newspaperD.people on the whole find the weather in Britainirritating4. 4. According to the last paragraph, some visitors' wrongimpression is that ________.A.weather in Britain is coldB.Britain is a hot countryC.travelers dislike BritainD.it always rains in Britain5. 5. The passage mainly talks about _________.A.culture in BritainB.people in BritainC.weather in BritainD.travel in Britain试题分值:50.0得分:[10, 10, 10, 10, 10]提示:1. 细节题。
本题问“在英国每个人都喜欢谈论天气,这是因为_______。
”答案在第一段的第二和第三句,这两句大意是“这并非是因为英国的天气非常令人兴奋,也不是因为人们对此非常有兴趣,而是因为人们总得谈点什么,而天气正好是个非常方便的话题。
这个话题每个人都能谈,是个安全的话题,既不太私密也算不上太亲密”。
据此可知答案是D(天气是个安全的话题)。
2. 词汇题。
本题问“第二段第一行的单词‘unpredictable’是什么意思?”我们可以浏览该词出现的前后句,这几句大意是“英国的天气有个可以谈论的方面就是它非常的‘unpredictable’。
有些人对此感到有趣,另一些人则非常反感。
可以肯定地是,你永远不能肯定的预知第二天的天气会是什么样的”。
据此可以判断出该词大意是A(无法提前预知)。
3. 细节题。
本题问“作者指出______。
”提干信息不足,所以我们先要浏览选项。
A的意思是“英国人有把握知道第二天的天气将会怎样”,B的意思是“广播、电视和报纸都不播报天气预报”,C的意思是“人们不相信广播、电视和报纸上的天气预报”,D的意思是“总体来看,人们觉得英国的天气令人讨厌”。
根据上面第二题的解释,我们知道A是错误的。
第二段的最后一句可以让我们判断出B是错误的而C是正确的,该句大意是“广播、电视和报纸上有天气预报,但是总的说来人们并不相信”。
而文章中并没有提到D的意思,只是在第二段的第二句说有些人对英国的天气不喜欢。
最后可以确定答案就是C。
4. 细节题。
本题问“根据最后一段,有些游客的错误印象是_______。
”答案在最后一段,该段大意是“因为英国的天气是如此的难以预料,以至于有些游客会留下错误的印象。
有些人冒着酷热在英国度过两周。
第二年再来英国的时候,就会带上比基尼、防晒霜和短裤,最后却发现当地一直在下雨而且气温一直难以超过10度”。
据此可知答案是B(英国是个非常热的国家)5. 中心思想题。
本题问“文章主要讲述的是______。
”根据前几题的解释可知答案是C(英国的天气)。
二、单项选择题(共10道小题,共50.0分)1.(错误)The poor police had never __________ of winning.A.made a chanceB.took a chanceC.stood a chanceD.kept a chance知识点:Choice1学生答案:[B;] 标准答案: C得分: [0] 试题分值: 5.0提示: 解析:该题选C,题目大意是“可怜的警察毫无胜诉的机会”。