当前位置:文档之家› (英语)高考英语阅读理解试题(有答案和解析)

(英语)高考英语阅读理解试题(有答案和解析)

(英语)高考英语阅读理解试题(有答案和解析)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Ana, her husband Mario, and their four-year old son Antonio just moved to North Carolina. They need a temporary place to call "home" until they get settled into their new surroundings. So, Ana figured that she had better start looking for an apartment for them to stay in.First, Ana picked up an Apartment Book at her local newspaper stand. The Apartment Book contained listings of all the major apartment complexes in her area.Ana started by looking at the prices in the advertisements for apartments in the Apartment Book. Then, she read about the amenities that each apartment complex offered. For example, some apartments had a clubhouse, a gym (also called a "fitness center"), and a pool. After considering prices, amenities, and locations, Ana found a few apartment complexes that she liked. Ana called the apartment complexes. She set up appointments with the apartment managers to see the apartments she found interesting. Ana made five phone calls, total. "I'll see you then," she said to the fifth apartment manager, and hung up the phone.When Mario got home (to the hotel in which they were staying) from work, Ana showed him the list of apartments. "These look good," he said."Mommy, let me see," said Antonio, whom Mario had just brought home from childcare. Ana showed Antonio the pictures of the apartments.The next day, while Mario was at work and Antonio was at childcare, Ana visited the apartment complexes. After visiting all five, she found that she liked the fifth one the best. It was near a good school system for her son, and it was near her and her husband's workplace. She went home and discussed it with her husband, and they decided that they wanted to rent the apartment. The next day, they called the manager of the apartment complex and told him that they would like the apartment.The manager asked them to sign a rental contract and pay a security deposit so that if any damage was done to the apartment while they were in it, the security deposit would pay for it. They signed the rental contract and paid the security deposit.Finally, they had a place to stay.(1)Which of the following is not an amenity?A.Clubhouse.B.Fitness center.C.Pool.D.High ceilings.(2)What did Ana consider while looking through the Apartment Book?A.Prices.B.Amenities.C.Locations.D.All of the above.(3)Why is the security deposit needed when people rent a house?A.Because it ensures that a renter will pay the rent on time.B.Because it ensures that a renter will not have pets on the property.C.Because it ensures that any damage done to the apartment will be paid for by the renter.D.Because it ensures that any damage done to the apartment is kept to a minimum.(4)What do we know about Ana?A.She was a smart and organized wife.B.She signed the rental contract on her own.C.She bought a home for her family in Carolina.D.Her husband worked in a hotel.【答案】(1)D(2)D(3)C(4)A【解析】【分析】本文为一篇记叙文,讲述了安娜一家搬到北卡罗来纳州后,安娜租房子的故事。

(1)考查细节理解。

根据第三段中的“Then, she read about the amenities that each apartment complex offered. For example, some apartments had a clubhouse, a gym (also called a ‘fitness center’), and a pool.”可知,俱乐部,健身中心,游泳池都为便利设施,而high ceilings在文中未提及。

故选D。

(2)考查细节理解。

根据第三段中的“After considering prices, amenities, and locations, Ana found a few apartment complexes that she liked.”可知,安娜在翻阅出售公寓的小册子时考虑了价格、便利设施和位置。

故选D。

(3)考查推理判断。

根据倒数第二段中的“The manager asked them to sign a rental contract and pay a security deposit so that if any damage was done to the apartment while they were in it, the security deposit would pay for it.”可知,租赁人住的公寓有任何损坏,就会用押金来支付,对公寓造成的任何损害都将由租赁人赔偿。

故选C。

(4)考查推理判断。

纵观全文可知安娜租房时,选择房子,考虑一系列价格、便利设施和位置,并且参观了所有五家公寓大楼,最后租下了一间公寓,可以推断出她是个聪明、有条理的妻子。

故选A。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

2.阅读理解Who could have imagined that a treadmill(跑步机)on wheels would one day become a thing? Lopifit is an unusual means of transportation that allows you to power an electric bicycle by walking on a treadmill.Lopifit founder Bruin Bergmeester says it all started when he asked himself the question. "How can I use a treadmill outdoors?" He eventually came up with a design, to which he added an electric engine, and Lopifit was born. The treadmill bicycle is similar to a typical electric bicycle in that the motor only works when the rider puts power in as well. The Lopifit senses it when you walk on the treadmill and uses the motor to turn a drive chain at the back part of the treadmill,helping you reach a top speed of 17 miles per hour.To use the Lopifit, simply turn on the battery and use your feet to slide the treadmill backwards and activate (激活) the motor. Then get on and enjoy the ride! If you need speed, just walk on the treadmill, and if you want to coast, all you have to do is stay still and admire the view. To stop, you have two hand brakes available.The Lopifit first hit the streets in 2014 and, unsurprisingly, became an instant hit. That was actually quite challenging for the company, because it started get inquiries and calls for orders, but it was nowhere near ready for mass production. The unique treadmill bicycle became available this year, and Lopifit is struggling to keep up with demand, despite the high price tag of $ 2,115.But despite having a very loyal fan-base of so-called Lopifitters, the creative means of transportation also has naysayers who simply consider the invention stupid and unnecessary. They basically believe that if you're going to walk, you might as well do it the old-fashioned way. But the Lopifit does have the unique advantage of helping you walk really fast without breaking a sweat, or walking at cycling speed, if you will.(1)With the help of Lopifit, you can ________.A. cycle to work by walkingB. offer power to any bicycleC. create a treadmill on wheelsD. answer some hard questions(2)From the second paragraph, we can learn ________.A. how Lopifit was createdB. where Lopifit can be usedC. who Lopifit is intended forD. which design is suitable for Lopifit(3)What can be learned from the fourth paragraph?A. Lopifit was cheap and available in 2014.B. Lopifit always broke down on the streets.C. It was hard for the company to design Lopifit.D. The supply of Lopifit failed to meet the demand.(4)How do the public react to Lopifit?A. Positively.B. Variously.C. Angrily.D. Cautiously.【答案】(1)A(2)A(3)D(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文。

相关主题