高考英语模拟试题及答案(十五)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。
AGreat Activities for Nature LoversHikingOne of the easiest and most accessible ways to get close to nature is by setting out on a good old fashioned hike. Hiking generally doesn't require any fancy equipment or special skills, just a piece of map and a thirst for adventure. This activity can be as relaxing as you make it.Backcountry CampingWhy limit yourself to just a day hike when you can have a full weekend for a longer adventure? Backcountry camping involves packing your tent,sleepinggear ,food, and water on your back to set up camp in a re mote location. I you’re an experienced hiker and camper ,this is an excellent way to test your survival skills and explore the wilderness.Mountain and Road BikingUnlike long hikes through the woods , biking allows you to cover more ground and travel farther in nature. Mountain biking typically involves riding up and down steep slopes , between trees , and over rocks. If this sounds too intense or your tires aren't suited for rugged terrain( 地形) , consider taking a road bike on paved trails through forest preserves or along country roads.GardeningContrary to popular belief, you don't have to travel beyond your own backyard to experience the beauty of nature every day. If your personality is less adventurous or your mobility restricted, consider planting a garden to grow your own vegetables , fruit , herbs,or flowers. There's something truly satisfying about mixing up a salad with fresh ingredients you grow yourself. One of the best parts about spending time in gardening is that it doesn't have to break your budget and anyone can do it. 1.W hat do hikers need for hiking?A.Practical skills. B.Necessary equipment.C.A useful map. D.A relaxed mood.2.W hat's NOT the advantage of gardening according to the text?A.You don't need to go far to enjoy the beauty of nature.B.It gives you a sense of satisfaction when cooking with fresh ingredients.C.It doesn't take any energy or money to do it.D.I’s easy to start it for anyone who likes it.3.Which of the following can take you to travel farthest?A.Hiking. B.Backcountry Camping.C.Mountain and Road Biking. D.Gardening.【文章大意】这是一篇说明文。
文章介绍了几种亲近大自然的户外活动。
1.C 细节理解题。
根据第一段“Hiking generally doesn't require any fancy equipment or special skills, just a piece of map and a thirst for adventure.”可知,徒步旅行通常不需要任何花哨的装备或特殊的技能,只需要一张地图和对冒险的渴望。
徒步者们需要一张有用的地图,故选 C。
2.C 推理判断题。
根据第三段中“One of the best parts about spending time in gardening is that it doesn't have to break your budget and anyone can do it.”可知,种花园最大的好处是不需要打破预算,每个人都可以做到,并不是不花费时间C. It doesn't take anyenergy or money to do it. 不需要花费任何精力和金钱,表述与原文不符,故选 C。
3.D 细节理解题。
根据第三段中“Unlike long hikes through the woods , biking allows youto cover more ground and travel farther in nature.”可知,骑自行车可以是你在大自然中旅行地更远,故选 C。
BSeasickness and sunburn. Taking care of old people in different situations. Mymedical friends did their best to persuade me. Everyone said that running away to seawould ruin my career. But after five sleep-deprived (睡眠不足的) years working as ajunior doctor, I was willing to take the risk.Hungry for adventure, I boarded a bright white ship in Singapore. With 2,000passengers and crew, she was the size of a small town.To my relief, the hospital was well equipped, with an X-ray machine and a bloodanalyzer.That first cruise (航行) was a learning experience, a tight schedule full of safetydrills (演习). There was so much new information to take in. Even remembering whichof the uniforms to wear each day was a challenge. Most confusing, I often forgot tochange my clock when the ship crossed time zones.As a doctor, I was responsible for the 600 crew including waiters, engineers, cooksand navigators (领航员), and I was on call (随时待命的) for the entire ship.Far from treating seasickness and sunburn, as I’d been warned, my patients were wide and varied. The ship’s medical center was essentially a floating emergency room, but we didn’t have a team of specialists on hand for a second opinion. With long and unpredictable hours, it required mental toughness.As you can guess, many of the passengers were elderly. Heart attacks don’t ca re about geography and emergency evacuations (疏散) were difficult to arrange.I recall one such patient, who was taken off the ship on a stretcher (担架) halfway through the Panama Canal. After a terrifying ride in the back of an old ambulance, I was relieved that the patient survived long enough to arrive at the hospital in Panama City.Thankfully, there were several unexpected benefits to the job. I regularly enjoyed the passenger facilities, including the gym, spa and deck buffet (甲板自助餐). I even hosted my own table of passengers in the evenings. On rare days off, I volunteered as a tour guide on trips ashore (在陆地). I got to fly over Alaska in a seaplane and watched a ballet in St Petersburg.I now understand that being a cruise ship doctor is not a job —it’s a way of life.One year at sea became two. I lost my career ambitions, but I redefined happiness in my life.4.What can we know about the author’s first cruise?A.She missed her job as a doctor. B.She enjoyed a relaxing lifestyle.C.She had to learn a lot of things. D.She often felt confused about her job duties. 5.Why does the author mention the patient who was sent to the hospital in PanamaCity?A.To tell that it was difficult to look after old patients.B.To prove that being a cruise ship doctor is more tiring.C.To stress the importance of a well-equipped hospital on the ship.D.To show it was challenging to handle emergency situations on the ship.6.What is Paragraph 9 mainly about?A.The author’s experience as a tour guide.B.The advantages of being a cruise ship doctor.C.The loneliness of being the ship’s only doctor.D.Various facilities for passengers on the cruise ship.7.What does the author think of her experience as a cruise ship doctor?A.It was too stressful to tolerate.B.It helped her build a better career.C.It changed her understanding of happiness.D.It provided opportunities to make more friends.【文章大意】本文为记叙文。