2020年高考模拟考试英语试卷10(考试时间:90分钟试卷满分:120分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AKQED is a Public Broadcasting Service station in California, US. The station is owned by Northern California Public Broadcasting. Some of its radio programs are as follows:●The CoolerAs one of the most popular programs among young listeners, the Cooler is a podcast (博客) about pop culture stories and music, presented in a smart, fun and personal way. Come and join us on our journey.Time: MON-THU, 8 pm—9 pm.● Here & NowA live production, in cooperation with stations across the country, Here & Now reflects the world of news as it's happening in the middle of the day, with timely, in-depth news, interviews and conversation. Hosted by Robin Young Time: MON-THU, 11am—1 pm● Mind ShiftThe Mind Shift podcast explores the innovations (创新) in education that are shaping how kids learn. Hosts Ki Sung and Katrina Schwartz introduce listeners to educators, researchers, parents and students who are developing effective ways to improve how kids learn. They cover topics like how teachers are developing surprising methods to deal with classroom disruptions; how listening to podcasts is helping kids develop reading skills.Time: THU-SUN, 7 pm—9 pm● Living on EarthLiving on Earth is a weekly news and information program about the world's changing environment, ecology, and human health. If there's something new about climate change, environmental politics or environmental quality and human health, you can count on Host Steve Curwood and the LOE public radio news team to keep you up to date.Time: WED, 9 am—10 am1. At what time can the audience enjoy pop culture stories?A. Tuesday, 8 pm—9pm.B. Wednesday, 9 am—10 am.C. Friday, 8 pm—9pm.D. Sunday, 7pm—9pm.2. From which radio program can listeners pick up news at noon?A. The Cooler.B. Here & Now.C. Mind Shift.D. Living on Earth.3. Which of these topics might be covered in Living on Earth?A. Education policies.B. Economic problems.C. Human population.D. Global warming.【答案】1. A2. B3. D【语篇解读】这是一篇应用文。
文章介绍了美国加利福尼亚的公共广播服务中心KQED的节目,包括节目内容、播出时间等。
1. 细节理解题。
根据文中“The Cooler”这一部分提到“As one of the most popular programs among young listeners, the Cooler is a podcast(博客)about pop culture stories and music,…”the cooler是关于流行音乐的节目,其播出时间为周一至周四,根据题目要求,A项符合题意,故选A。
2. 细节理解题。
文章“Here & Now”部分提到该节目播出时间为周一至周四,上午11点至下午1点,B项符合题意,故选B。
3. 细节理解题。
文章“Living on Earth”部分提到“Living on Earth is a weekly news and information program about the world's changing environment, ecology, and human health.”该节目是关于全球环境、生态、人类健康等方面。
D项符合题意,故选D。
BIn the trailer (拖车式房屋),Sischo was refreshing the snails ‘(锅牛)accommodations--an ongoing routine that takes days of careful work. He had found a dozen of Achatinella bulimoides--a third of the world's population of the species. Once every individual was accounted for, he cleaned the cage and packed in new leaves. The work took much trouble, but the responsibility, he said, was like “a heavy weight sitting on you.”The trailer is very vulnerable. It’s designed to keep away would-be thieved, and to resist hurricanes. But a fire could easily destroy it, or a disease could sweep through it. Last September , a mystery pathogon(病原体)appeared to have entered the trailer on leaves fed to the snails, killing almost an entire species. As sad as the event was, there’s no good way to insure against future catastrophe. The snails can’t simply be spread among zoos or other facilities: they need special equipment, experienced handlers, and a diet of native Hawaiian plants.Consequently, it can be hard for the snails' minders to relax, even when they are outside the trailer. “How do you switch off when your decisions mean existence or extinction?" Sischo said. While action lightens the burden, yet with animals whose natural history is largely unknown, that action can be dangerous. "If you do it wrong, the snails die.”Snails are neither intelligent nor beloved. Sischo's friends sometimes tease him about being "the strange snail guy' ; strangers ask why he cares. It's hard to convince people, but he insists that if he can just get them in the trailer, they will understand why the Achatinella bulimoides are worth saving. "People melt," he said“When you show them that the entire population is in this chamber, it hits them."4. What is the trailer used for?A. Accommodating guestsB. Sheltering snailsC. Planting vegetables.D. Alarming thieves.5. What does the underlined word “vulnerable" mean in paragraph?A. Quite.B. Safe.C. Easily affected.D. Well protected.6. What is the snail minders' attitude towards their job?A. Relaxed.B. Confident.C. CautiousD. Disapproving7. Which of the following could be the best title for the text?A. The Last of Its KindB. The Worst of TimesC. Mourn Its LossD. Resist Possible Dangerous【答案】4. B5. C6. C7. A【语篇解读】本文为说明文。