当前位置:文档之家› 任务型阅读练习题(有答案)

任务型阅读练习题(有答案)

一、高中英语任务型阅读1.任务型阅读Ways to Free Your Mind You're Feeling StuckHave you ever like you were racing around in without making much forward progress? If you're stuck and you don't know how to rise, don't look outside yourself. Look below.________Go back to what's importantWhen we get stuck, it can be extremely useful to come back to these three things: core values, beliefs and goals. Why?________Ask for helpVery often, highly happy and successful people have a supporting group of friends, family and others who help them________And don't be afraid to reach out and help someone who's even more stuck than you.Embrace the natural pathwaysWhen you get stuck, there's no need to go back to the drawing board. Ask the people around you about the systems that are working for them, read insightful books and blog articles, and use the same methods and pathways that others have used to get unstuck.________Relocate yourself to an inspiring environment________You can go for a walk in a nearby park. You can come out of the office for a cup of coffee. Or if you are at home, you can simply go to a different room in the house. Whether it's urban spaces, parks, libraries, museums or even our own backyards, there are plenty of available sources that we can draw inspiration and strength from.A. Goals are the outcomes in life that we strive for.B. Here are some useful ways to help yourself get unstuck.C. When you are stuck, don't be afraid to ask for help.D. One way to get unstuck is to simply change your environment.E. Because they form the basics of what is important to us as individuals.F. Break the circle of worry and work on something else.G. In fact, the system is nothing more than a natural pathway of thought that someone has created with their mind.【答案】B;E;C;G;D【解析】【分析】本文主要介绍了一些使自己摆脱困境的建议。

(1)根据上文“如果你陷入困境,你不知道怎样上升,不要往外看。

看下面。

”以及下文介绍的一些方法,故此句是讲“这里有一些有用的方法来帮助你走出困境。

”故答案为B。

(2)根据上句的Why?可知,下文要用because来回答,故答案为E。

(3)根据上句“非常快乐和成功的人都有朋友、家庭和其他帮助他们的人。

”,C项“当你遇到困境时不要害怕向人求助。

”自然承接上一句,故答案为C。

(4)根据本段小标题Embrace the natural pathways可知,natural pathways是关键词;再根据文中介绍的systems也是关键词,故G项“事实上,这个系统不过是一种有人用他们的思想创造的自然的思维方式。

”符合本文内容。

故答案为G。

(5)根据下文内容“你可以在附近公园散步。

你可以走出办公室去喝杯咖啡。

或者如果你在家里,你可以去一个不同的房间。

”推知,当你陷入困境时,要走出困境的方法之一仅仅是改变你的环境。

故答案为D。

【点评】做此类题时,可以快速浏览备选答案,先确定哪个选项适合在文章中的什么位置,标题,段首,段中,段尾。

不同的位置的句子有不同特征,有时候有的答案表述上就是错误。

二、书面表达(共2题;共10分)2.(2019•天津)阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。

Haze Mabry, who has worked as a school keeper for thirteen years, walks into the school building every day and empties garbage cans, wipes down bathrooms and mops wet messes in the hallways.Last Friday, after he arrived at the school, instead of finding garbage to clean up, he found almost 800 students lining the hallways with handmade cards, blowing noisemakers and singing a full-throated happy birthday to him. It was his 80th. As he walked the long hallway, some popped out of lime to hug him. They handed him so many cards that they filled several large boxes. Touched by their enthusiastic expression of affection. Mabry thanked them all. "They're like my children," Mabry said.On a regular day, students at the school sometimes come up to him to say they're not feeling well or other times to tell him about something that happened at break. He knows most of the kids at the school, but can't name each one. Some of them make him know them. Like Faith, who often forgets her backpack in the cafeteria, and Lucy, who just wants a hug."He won't brag(夸耀)on himself, but it doesn't matter what he's doing or where he is, he will always stop what he's doing to take care of a child if that child is having a bad day. If a child approaches him, he will pause to give that child his undivided attention. He's the most loved one in this building," said Lori Gilreath, a reading teacher.Mabry works circles around all the students, cleaning up messes others don't want to touch. He doesn't expect a lot. Mabry said he hadn't planned to do much for his milestone birthday, so he was happy the students had prepared the surprise celebration.Over the weekend, he worked through the piles of handmade cards at his house. One card from a student stood out to him. It read: "Mr. Haze, you are my sunshine.”(1)What is Mabry's daily work as a school keeper?(no more than 5 words)(2)How did the students celebrate Mabry's birthday?(no more than 15 words)(3)What does the underlined word in Paragraph 2 probably mean?(1 word)(4)Why is Mabry's presence at the school important?(no more than 10 words)(5)Who is the "sunshine" in your life?Please explain. (no more than 20 words)【答案】(1)Cleaning the(school)building.Or: Doing(the)cleaning.Or: He cleans the(school)building.Or: He does(the)cleaning.(2)By lining the hallways,blowing noisemakers,singing a song,handing him cards,and hugging him.Or: By lining the hallways with(handmade)cards,blowing noisemakers,singing a song,and hugging him.Or: They lined the hallways,blew noisemakers,sang a song,handed him cards,and hugged him.Or: They lined the hallways with(handmade)cards,blew noisemakers,sang a song,and hugged him.(3)Love.Or: Liking.Or: Fondness.(4)(Because)he loves/cares about(the)students and works hard.Or: (Because)he loves(the)students and is devoted to his work.Or: (Because)he is kind/caring/helpful to the students,and hard-working.Or: (Because)he is regarded as a kind/warm-hearted/helpful/caring and hard-working man.(5)My father/mother. (Because)he/she loves me and encourages me when I'm faced/confronted with difficulties.Or: My teacher. (Because)he/she cares about me and prepares me for my future career.Or: My friend. (Because)he/she brings me joy/happiness and gives me a lot of comfort/help/encouragement.【解析】【分析】本文是一篇记叙文,清洁工Mabry的日常工作就是清扫学校大楼。

相关主题