绝密 ★ 启用前 2018年普通高等学校招生全国统一考试英 语注意事项:1、答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2、回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
3、考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。
第Ⅰ卷第一部分 听力(共两节,满分30分)(略) 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 和D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AFlight Centre is a world-leading award-winning travel eperience selling company, with stores in 14 countries throughout the world — it's pretty awesome! Due to our success and growth, we are looing for an enthusiastic travel consultant (travel agent) in our popular Camden store. If you would love to start a career in travel sales, this could be the job you've been looing for!•Learn about a diverse range of countries, including a focus on Australia (wher e Flight Centre was founded!)•Earn ecellent awards in addition to a high base salary of £20,000 (OTE of £28) •Fantastic store environment •Great travel opportunities •Award -winning benefits Do you want to✓ Wor in a successful travel sales environment? ✓ Sell amaing travel eperiences? ✓ Build a customer portfolio?✓ Develop a career within travel?✓ Be rewarded for your hard wor with a great salary?If so, this is the role for you. With outstanding training, Flight Centre literally offers you the world and opens doors to its management pathway.What we are looing for •A desire for sales•Passion for travel (first -hand travel outside of Europe) •Outstanding people sills to warm our customers •High level of education (degree preferred)As our stores are open on the weeend and this can be the most popular time for our customers to visit, you'll need to be prepared to wor 3 out of 4 weeends (although you will only wor 5 days a wee).Our fantastic benefits include•In -house health and fitness team with free health screenings •Free health cash plan•Entitlement increase after 1 year•Opportunity to tae 4-wee travel leave every 2 years •Opportunity to tae 3-month vacation •Ta -free bie systemJoin us in our success and start selling incredible travel eperiences! 21. Who might be interested in the passage? A. Those who often tae flights.B. Those trained by professional organiations.C. Those who want to set up their own companies.D. Those who lie travel sales. 【答案】D【解析】推理判断题。
根据第一段最后一句 If you would love to start a career in travel sales, this could be the job you've been looing for!可知,对于想从事旅游销售方面工作的人,会对这篇文章感兴趣。
故选D 。
22. What does one need to do if he wants to apply for the position? A. Liing travelling and have communication sills. B. Woring only five days a wee in most days. C. Having special training eperience. D. Mastering several foreign languages.此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号【答案】A【解析】细节理解题。
根据文章中的Passion for travel (first-hand travel outside of Europe);Outstanding people sills to warm our customers可知,该职位需要有旅游的热情和良好的沟通技巧。
故选A。
23. Which benefit is not mentioned for the position?A. Long free holidays with salaries.B. The opportunities of being promoted.C. Abroad training opportunities.D. Good woring conditions and etra awards.【答案】C【解析】细节理解题。
该职位的福利包括较长的公休假、晋升以及良好的工作环境和奖励,但没有提到出国培训的机会。
故选C。
BWe went out to dinner tonight to celebrate my daughter's beautiful concert. We don't do this often because of our tight budget.I noticed a very tired mom in some ind of uniform come in with her three children, maybe about age 4 or 5. She looed lie she had just finished wor. She sat with them quietly taing care of all their needs. Then I noticed, as soon as their finally food arrived, she too a bite of her food and then one of the ids had to go to the bathroom. They all left the table and she ushered them — so lovingly — especially after what may have been a long day at wor.I ecused myself from the table and went quietly to hostess stand. I handed the hostess $15 and said, “Can you put this anonymously to that mom of 3’s bill? I am hoping it covered at least the children’s meals.” The hostess had such a lovely smile and enthusiasm for being in on this intention. I didn't stand around long as I didn’t want anyone — even my own family — to now what was going on. I wanted it to be completely anonymous.For the rest of my meal I did all I could not to put any more attention directly on the table, as I didn't want her to suspect me in the act.I thought about not sharing this story, but I feel lie we are stealth, fierce — each others candle holders and lighters-- in our commitments to indness, so it feels lie I should share with you. Thans for reading and thans for all you do to inspire my heart to epand in greater indness and commitment to more and more random acts of indness. It feels so wonderful to live in this type of world, one of abundance and indness, instead of lac and self-service.24. What touched the author according to the passage?A. The warm atmosphere of dining out.B. A mother with tight budget treating her children.C. The deep love between the woring mother and children.D. The ehausted mother looing after children with so much care.【答案】D【解析】细节理解题。