初一英语趣味阅读1)It’s Sunday. There are many people in the bus. And an old man is looking here and there. He wants to find an empty seat. Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the seat. And a young man is sitting beside it.“Is this seat empty?”asks the old man.“No, it’s for a woman. She goes to buy some bananas.”Says the young man. “Well,”says the old man, “Let me sit here please. When she comes back, Iwill leave here.”The bus starts.“She doesn’t come, but her bag is here. Let me give her the bag.”Then the old man throws the bag out of the bus window.The young man jumps up and shouts, “Don’t throw! It’s my bag!”( )1. The old man wants to find an empty seat _____.A. in the roomB. in the busC. beside the driverD. in a car ( )2. The old man finds an empty seat. He goes there and finds there is ____ on it.A. a manB. womanC. a bagD. a coat( )3. The young man says the seat is for ________.A. a manB. a womanC. a boyD. a girl( )4. The bus starts. The old man ______.A. asks the woman to sit on the seatB. takes the bag to the womanC. throws the bag to the young manD. throws the bag out of the window( )5. The bag is ________. The young man doesn’t want the old man to throw it away.A. the woman’sB. the old man’sC. the driver’sD. the young man’s参考答案:1-5BCBDD2)It is in autumn. A young man comes to a forest. He’s walking beside the forest. On his right is a river. On his left is the forest. Suddenly he sees two green eyes looking at him from the trees. A tiger is getting ready to jump on him.What does he do? He must jump into the river. But in the river there is a big crocodile . Its mouth is very big. The young man closes his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger jumps over him. And the young man opens his eyes. The tiger is now in the mouth of the crocodile.那是一年秋天。
一个年轻人来到一片森林旁边。
他正在森林旁边的小路上行走,右边是一条河,左边是森林。
突然他看到森林里有两只露眼睛正盯着他,一只老虎正准备向他扑过来。
他怎么办呢?他必须跳河,但河里正有一个巨大的鳄鱼,它的嘴张得大大的。
(急中生智),这个年轻人(蹲下)闭上了眼睛。
老虎从他身上一跃而过。
这个年轻人睁开双眼,惊奇地发现,那只老虎正好落入鳄鱼口中。
( )1. When does the story take place ? ______.A. In winterB. In springC. In summerD. In autumn( )2. Where is he walking? _______.A. Near the riverB. Beside a forestC. By the riverD. Be the lake( )3. What does he see looking at him? _______.A. Two green eyesB. A tigerC. A crocodileD. A man( )4. Does he close his eyes at first(起初)? _________.A. Yes, he doesB. No, he does notC. Yes, he mustD. No, he mustn’t( )5. What does the man see at last(最后)?__________.A. The tiger is in the mouth of the crocodileB. The crocodile is in the mouth of the tigerC. A fish in the mouth of the crocodileD. A ship is in the mouth of the crocodile参考答案:1-5 DBBAA3)Good evening, everyone. I’m Li Fang in Beijing. Now it’s 23:55 at night. We’re waiting for the coming year of 2002. Now it’s 24:00 o’clock in Beijing, but different cities have different time. It’s 2 o’clock in Sydney. It’s 1 o’clock in Tokyo. In London it’s 4 o’clock in the afternoon and in New York. It’s still 11 o’clocka. m. Macao has the same time as Beijing. That’s all. Thank you for listening.1. You can listen to it at ________.A. five to twelve a. m.B. five to twelve p.m.C. midnightD. noon2. _______ has the same time as Beijing.A. TokyoB. LondonC. ChongqingD. New York3. It’s 18: 00 o’clock in Sydney. It’s ______ o’clock in Beijing.A. 20: 00B. 16: 00C. 19: 00D. 17: 004. It’s 5:00 a.m. in Beijing. It’s ______ in New York.A. 15: 00B. 18:00C. 6:00 p.m.D. 4:00 p.m.5. That day is the last (最后的)day of Year ______.A. 1999 in ChinaB. 2001 in ChinaC. 2001 in EnglandD. 2000 in America答案:CCBDB4)Thousands of years ago. There was a very clever king with the name of Soloman. There are many stories about him. Here is one of them which shows how clever he was. Once there were two women. They lived in the same house, and each had a baby. One night, one of the babies died, and its mother took the other woman's child, and putit in her own bed instead. The next morning they had a quarrel. "No, this is my child, the dead one is yours, " said the other. Each one wanted the living baby, but no one could tell whom it belonged to. So they went to see King Solomon. When King Solomon heard their story, he said, "Bring me a knife, cut the child in two, and give each woman one half. " "That's very fair, oh, bright King!" said the dead baby's mother. "Give her my child, let it be hers, but don't kill the child. Oh, King!" cried the other woman in tears. Then King Solomon pointed to the woman in tears and said, "Give the child to her, for she is its mother. "根据短文内容, 判断正(T)误(F)(10分)55. The two women in the same house each had a child. ( )56. One night the two babies died. ( )57. The two women quarrelled because Solomon killed their babies. ( )58. Solomon came to see the mothers after their babies died. ( )59. King Solomon cut the living child in two and gave each woman one half.答案:TFFFF5)A young officer was at a railway station. On his way home, he wanted to telephone his mother to tell her the time of his train, so that she could meet him at the station in her car. He looked in all his pockets, but found that he did not have the right money for the telephone, so he went outside and looked around for someone to help him.At last an old soldier came by, and the young officer stopped him and said, "Have you got change for ten pence?""Wait a moment, " the old soldier answered, beginning to put his hand in his pocket, "I'll see whether I can help you. ""Don't you know how to speak to an officer?" the young man said angrily. "Now let's start again. Have you got change for ten pence?""No, sir, " the old soldier answered quickly.根据短文内容, 选择正确答案(10分)1 The young officer wanted to telephone his mother to tell her _____. ( )A. that he was going to visit herB. when his train would leaveC. when his train would arriveD. that he was now at the railway station2 He looked around for help because he _________. ( )A. didn't have coins for the phone callB. had no money to make the phone callC. didn't have the local moneyD. wanted to change money3 The old soldier _________. ( )A. was glad to help himB. didn't know if he had coinsC. didn't want to help himD. was angry4The young officer was angry because he thought the old soldier ____. ( )A. didn't know how to speak to himB. didn't want to help himC. didn't answer him correctlyD. was not friendly to him5The old soldier in the story was_________. ( )A. cleverB. stupidC. politeD. friendly答案:C D B A A6)Most people who work in the office have a boss (老板). So do I (我也是). But my boss is a little unusual. What's unusual about him? It's a big dog. Many men have dogs, but few men bring their dogs to the office every day. My boss's dog. Robinson, is big and brown. My boss brings him to work every day. He takes the dog to meetings and he takes the dog to lunch. When there is telephone call for my boss, I always know if he is in the office. I only look under his desk. If I see something brown and hairy (毛绒绒的) under it, I know my boss is somewhere in the office. If there is no dog , I know my boss is out.()1People _________bring dogs to the office.A. usuallyB. oftenC. seldom (几乎不)D. sometimes()2My boss is Robinson's ________.A. bossB. masterC. classmateD. teacher()3 Robinson goes to meetings _________ my boss.A. forB. withoutC. instead of (代替)D. with()4 Robinson is always under the desk if the boss is _________.A. in the officeB. at meetingsC. out of the officeD. out of work()5 The passage tells us the boss _________ the dog very much.A. looks likeB. hates (恨)C. likesD. trust(信任)答案C B D A C7) Can You Tell Me?(你能告诉吗)A father asks him son “How many letters are there in the Alphabet (字母表)?”“I don't know,”says his son. His father says, “You don't know? You are in school for many years and you don't know how many letters are there in the Alphabet?”He is very angry(生气).His son says, “No. But let me ask you a question(问题), Dad. You often go to the post office(邮局), please tell me how many letters are there in the post office?” ( )1.From the story, we know the son is good at(擅长) English.( )2.The son studies at school over (超过) one year.( )3.The father gets angry because his son is not polite (有礼貌) to him.( )4.The father knows how many letters there are in the post office.( )5.There are twenty-six letters in the Alphabet.答案(1)× (2)√ (3)× (4)× (5)√8) Too Polite(礼貌过头了)There are many people in the bus. Some have seats, but some have to(不得不) stand. At a bus stop, a woman gets on the bus. An old man hears the door and tries (试着) to stand up.“Oh, no, thank you,” the woman forces (强迫) him back to the seat. “Please don't do that. I can stan d.”“But, madam(夫人), let me…,”says the man.“I ask you to keep your seat(坐在你的座位上),” the woman says. She puts(放) herhands on the old man's shoulder(肩膀).But the man still(仍然) tries to stand up,“Madam, will you please let me…?”“Oh, no,”says the woman. Sh e again(又) forces the man back.At last(最后) the old man shouts(大声喊), “I wants to get off(下车) the bus!” ( )1.All the people have seats in the bus.( )2.An old man gets on the bus at a bus stop.( )3.The old man wants to give his seat to he woman.( )4.The woman sits the old man's seat.( )5.The old man wants to get off the bus.答案:(1)× (2)× (3)× (4)× (5)√9)Jim is an English boy. He comes to China with his father and mother. They come here to work. Jim comes here to study.He is in No. 5 Middle Sc hool. He gets up early every day. He isn’t late for school. He studies hard. He can read and write English well. He often helps us with our English, and we often help him with his Chinese. After class he likes playing football, swimming, running, jumping and riding. He makes many friends here. We are glad to stay with him. On Sunday he often helps his mother clean the house, mend something or do the shopping. He likes Chinese food very much.He likes living here. He likes Chinese students very much. We all like him , too. 根据短文内容,判断以下句子的正误。