当前位置:文档之家› 考研英语二(阅读)模拟试卷19

考研英语二(阅读)模拟试卷19

考研英语二(阅读)模拟试卷19(总分:40.00,做题时间:90分钟)一、<B>Part ADirections: Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D.</B>(总题数:4,分数:40.00)While U.S. companies are worrying about how to recruit talent from abroad in the face of increasingly rigorous immigration rules, a different and far more significant challenge is quietly building. When young knowledge workers look for a job today, they seriously consider companies half a world away. Homegrown American talent is moving abroad, in what could become a huge shift in the world economic order. Early warning signs abound. Look at Singapore's success in recruiting top U.S. academics to its universities and research centers: It lured the world's leading seismologist (a geologist who studies earthquakes and the mechanical characteristics of the Earth) away from the California Institute of Technology and the number two scientist at the National Institutes of Health away from that organization. Silicon Valley expatriates have been moving to China in a small but steady stream. Farmers from the Midwest are using their high-tech methods to make a new start in Brazil, where real estate is cheap. The United States' current economic woes are accelerating this trend. The trickle that has started at the top will become a flood as mid-career executives look for new opportunities abroad. Of course, even the best manager will struggle if he or she doesn't speak the local language. But one can get by in India with English only, and Spanish is relatively easy to learn. Moreover, when the children of today's expatriates enter the workforce, they'll reap a huge advantage from knowing the second language—Chinese, Portuguese, Hindi—they learned to speak at home as youngsters. More and more parents are discovering that a multilingual education can help in guaranteeing lifelong employ ability for their offspring. Government policy will be crucial in determining how well U.S. companies respond to the increasing outflow of American talent. Lawmakers must not resort to knowledge protectionism—for instance, by requiring people who attend state-funded universities to spend a certain amount of their working life in the United States. Rather, they must ensure that America remains the most favorable place for high-tech enterprises and continues to attract foreign students to its universities and foreign workers to its companies. The U.S. monopoly on leading-edge opportunities is at an end. The world's best and brightest no longer assume that their future lies exclusively in the United States, and America's best are coming to a-gree: Their path to a dream career may well lead them overseas.(分数:10.00)(1).It can be learned from the first two paragraphs that .(分数:2.00)A.the immigration rules in America have loosened upB.American talent is shifting the world economic orderC.Singapore has replaced US to be the ideal country for scientistsD.there have been many signs of American talent moving abroad √解析:解析:根据题干定位到文章前两段。

第一段③句提出全文的主题,即美国本土人才选择国外就业的现象。

第二段列举一些先兆,再次表明大量美国优秀人才被其他国家挖走的事实。

D项是正确答案。

(2).The author holds that an increasing number of Americans move abroad mainly because of_____.(分数:2.00)A.better opportunities abroadB.huge linguistic advantagesC.domestic economic recession √D.lifelong employment security解析:解析:文章开头两段概述美国人才外流的现象,第三段分析造成这一现象的原因,该段首句提到,美国的经济困境(economic woes)加速了其人才外流的趋势,因此可推断,经济的不景气是美国人才外流的一个原因,C项正确。

(3).According to Paragraph 4, knowledge protectionism is characterized by being _____.(分数:2.00)A.criticalpulsory √petitivepelling解析:解析:根据题干可定位到第四段。

knowledge protectionism出现在该段②句,指“知识保护主义”。

该句破折号后的内容举例说明了何为“知识保护主义”,即强制从公立大学毕业的人必须在美国工作一定时间,据此可判断B项“强制性”是“知识保护主义”的特点。

(4).To deal with the outflow of American talent, the United States government should _____.(分数:2.00)A.tighten up its immigration rulesB.adopt knowledge protectionismC.keep America an ideal place for high-tech companies √D.monopolize leading-edge opportunities解析:解析:根据题干中的the outflow of American talent可定位到第四段,该段正是在讨论解决人才外流问题的办法。

①句是中心句,明确提到了政府政策对于应对人才外流问题的关键性作用(crucial in determining…),②句则用反例提出一个不良的做法,③句提出真正的建议,即维持美国最有利于高科技企业发展的这一地位,并继续吸引外国学生及工人到美国来,C项所述与该句第一点对应,故为本题答案。

(5).Which of the following could be the most appropriate title for the text?(分数:2.00)A.Economy and American ImmigrationB.A Looming American Talent's Outflow √C.An Alerting Reverse in ImmigrationD.American Immigration Past and Present解析:解析:本文讨论了美国人才外流的现象及其原因,并提出相应的对策。

相关主题