英语八年级英语上册阅读理解训练经典一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读短文,从下面每题的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
George: What are you doing?User: Saying hello to you.George: Are you a monkey?User: Do you think monkeys can type?George: Sure.User: Are you a monkey?George: Do you think monkeys can type?User: You told me they could.This is a conversation between a human "user" and a computer. The computer was made to be as human as possible. It was taught to talk to humans. It has also learnt from what people have said to it. This has helped it become more human.What makes George talk is called Jabberwacky. It won the Loebner Prize not long ago. The prize is a contest to find the most realistic artificial intelligence (现实的人工智能). In 2006, scientists talked to the computer. They typed questions to it, and it answered.Jabberwacky first appeared in 1982. It has been gelling better every year since then. The list of things that the computer says to a human is getting bigger and bigger. It means the computer has more things to say when you talk to it.It is hoped that a computer like this will do our jobs in call centres. When Jabberwacky is more realistic, this will be possible.(1)From the passage, what can we know about George?A. He's a computer.B. He's a monkey.C. He's an engineer.D. He's a scientist.(2)Why does the passage start with a conversation?A. To tell us a joke about a monkey and human.B. To show us the computer has become more human.C. To show us what the computer is able to do now.D. To tell us the computer can't be as clever as humans.(3)What's the main function (功能) of Jabberwacky?A. To tell people jokes.B. To look like humans.C. To talk with people.D. To type questions.(4)Which of the following is NOT true according to the passage?A. Jabberwacky has been getting better since it appeared.B. When you talk with the computer, it has fewer things to say than before.C. The computer may do our jobs in call centres in the future.D. The Loebner Prize is a contest in computer science.【答案】(1)A(2)B(3)C(4)B【解析】【分析】主要讲了人类“用户”和计算机之间可以对话。
(1)细节题。
根据This is a conversation between a human "user" and a computer.这是人类“用户”和计算机之间的对话,所以George是台计算机,故选A。
(2)细节题。
根据This has helped it become more human.这帮助它变得更人性化,可知目的是展示计算机已经变得更人性化,故选B。
(3)细节题。
根据In 2006, scientists talked to the computer. They typed questions to it, and it answered.可知主要功能是和人类交流,故选C。
(4)细节题。
根据It means the computer has more things to say when you talk to it.可知当和计算机说话时计算机会有更多的东西说,不是更少的事情,故选B。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
2.配对阅读A. Rose, thank you for asking me to play tennis with you, but I'm afraid I can't. I'm staying with my grandpa the whole day to celebrate(庆祝)his birthday. Maybe another time.B. Simon, I'm sorry I can't go swimming with you on Wednesday afternoon because I have to go to the hospital with my mother. She has a toothache. I hope to join you next Wednesday.C. Alice, thank you very much for asking me to dinner on February 16th.1 would like to come very much, but I have to fly to Tokyo on that day. It's very kind of you to ask me. I hope to see you when I get back in a week.D. Julie, thanks for your invitation a lot. I'd love to come to your party at seven o'clock, but I have to finish my homework first, so I may come fifteen minutes later.E. Amy, thanks for asking me. I'd like to come. But I'm sorry I have a piano lesson from 7: 00 pm to 8: 00 pm, so I'll go to your house at about 8: 20 pm. I wonder (想知道)if it would be fine with you.下面是一些个人信息的介绍,请匹配与之相对应的留言,并将其标号填入题前括号内。
(1)Julia is going to Japan by plane and she is coming back on February 23rd.(2)Maria is good at playing tennis. She is on a tennis team.(3)David would like to come to a party at about fifteen past seven.(4)Betty is having a piano lesson from 7: 00 pm to 8: 00 pm.(5)There is something wrong with Tom's mum's teeth, so he has to go to see the dentist with her on Wednesday.【答案】(1)C(2)A(3)D(4)E(5)B【解析】【分析】(1)根据文中关键信息“on February 16th”“ I have to fly to Tokyo on that day”“ when I get back in a week.”可知Julia那天要去日本,一周回来。
故选C。
(2)根据“, thank you for asking me to play tennis with you,.”,可推知答案A。
(3)根据“I'd love to come to your party at seven o'clock, but I have to finish my homework first, so I may come fifteen minutes later.’”可知David会去参加Julie晚会,但会玩到15分钟,故选D。
(4)根据文中“But I'm sorry I have a piano lesson from 7: 00 pm to 8: 00 pm, ”可知E正确。
(5)根据文中“I have to go to the hospital with my mother. She has a toothache."故选B。