2018年江苏省盐城市中考英语一模试卷一、单项选择(共15小题,每小题1分,计15分)1.(1.00分)The 24th winter Olympics will be held February 4,in Beijing and Zhangjiakou.()A.on B.in C.at D.of2.(1.00分)big success the meeting was!Our country is getting stronger and stronger.()A.How B.What C.How a D.What a3.(1.00分)一Do you know whose video this is?一Let me see.Oh,it's .()A.hers B.her C.him D.their4.(1.00分)Sorry! I can't follow you.I finish my homework first.()A.can B.may C.must D.could5.(1.00分)If the customer rings up for me again,please the call to the sales department.()A.run through B.look through C.go through D.put through6.(1.00分)﹣Have you finished your report on green life?﹣Not yet.I'll make it if I ______ another two days.()A.give B.am givenC.will give D.will be given7.(1.00分)一What do you think of the movie Youth ?一It is one I've ever seen.()A.more excited B.more excitingC.the most excited D.the most exciting8.(1.00分)﹣Who lives together with your grandmother?﹣﹣______.She lives alone.I often go to see her.()A.Nobody B.Somebody C.Anybody D.Everybody9.(1.00分)There's no ticket left for Lang Lang's piano concert.youyour sister can go to it.()A.Both;and B.Not only;but alsoC.Either;or D.Neither;nor10.(1.00分)Look at the sign! It warns us it because it's fragile.()A.don't touch B.to not touch C.not to touch D.no touching11.(1.00分)一Excuse me,could you tell me ?一Well,there's one on your left.()A.when the bookstore opensB.where the bookstore isC.how far is the bookstoreD.how can I get to the bookstore12.(1.00分)Make sure you have prepared everything well before you the plan.()A.try on B.break down C.think of D.carry out13.(1.00分)﹣What do you think of our hotel?﹣Good!I'm especially satisfied with the high of your service.()A.level B.speed C.praise D.price14.(1.00分)﹣Look!There are dark clouds in the sky.You'd better take your raincoat.﹣.Thank you.()A.Good idea B.It doesn't matterC.I'm afraid not D.With pleasure15.(1.00分)﹣He never tells us he can make model planes.﹣In fact he can and often wins in the competitions.______.()A.Actions speak louder than wordsB.Many hands make light workC.No pain,no gainD.The early bird catches the worm二、完形填空(共15题,每小题15分,计15分)16.(15.00分)Television is good.You'd like(1)it all day and allnight.But watching (2)TV is not a very good thing,especially for kids.It may negatively (消极地,负面地)affect their study and (3).Scientists have found that kids (4)watch too much TV may have more trouble(5)to read than (6)kids.They may have worse language skills.Kids learn language skills best(7)reading,talking and playing with others.If they (8)too much time watching TV,they will have less time for those things.It may make(9)harder for them to get on with others when they grow up.Watching too much TV is also (10)to kid's health.It's bad for their eyes.Kids don't move much (11)watching TV.What's more,they may eat a lot of food while watching TV.This can make them fat.We call people who watch too much TV "couch potatoes".Fighting on TV is a big (12)for kids.An American child will watch a lot of fighting acts on TV every year.(13)people are good at following others.Scientists say that those who watch a lot of fighting shows are more likely to fight.So (14)the scientist.Watch TV for one or two hours a day at most or try to (15)your TV for a week.There are lots of other fun things to do.(1)A.watch B.watching C.to watch D.watched(2)A.too many B.too much C.much too D. a few(3)A.health B.plan C.activity D.gift(4)A.which B.whose C.who D.whom(5)A.learn B.learning C.learns D.to learn(6)A.another B.the others C.others D.other(7)A.by B.with C.in D.on(8)A.cost B.pay C.spend D.take(9)A.this B.that C.its D.it(10)A.harm B.harmful C.harmless D.harmed(11)A.while B.before C.after D.until(12)A.question B.answer C.problem D.way(13)A.Old B.Young C.Happy D.Sad(14)A.hear B.listen C.hearing D.listen to(15)A.turn on B.turn out C.turn off D.turn up三、阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案.(共5大题,每小题10分,计50分)17.(10.00分)Most of us think that the most powerful people live in a world common people can't imagine.In fact,even some of the most successful people started working odd jobs to make money.(1)What does the underlined word "odd" mean in Chinese?A.不同寻常的B.零散的C.体面的D.无聊的(2)What was President Donald Trump's first paying job?A.Collecting bottles.B.Washing dishes.C.Selling ice cream.D.Looking after a park(3)Where did Hillary Clinton come from?A.EnglandB.AmericaC.CanadaD.Australia(4)How did Buffett deal with his first saving money?A.He gave it away to a charity.B.He bought himself a computer.C.He bought himself a big farm.D.He ate a big meal at a restaurant.(5)What can we learn from the passage?A.Practice makes perfect.B.Where there is a will,there is a way.C.When in Rome,do as the Romans do.D.A road of a thousand miles begins with one step.18.(10.00分)Gulangyu,a beautiful island was successfully listed in the UNESCO World Heritage(世界文化遗产)on July 8th,2017.It's not only the pride of my hometown,but the pride of the whole nation.Gulangyu is separated from Xiamen by the 500﹣metre﹣wide Egret River(鹭江),with an area of 1.88square kilometers.I's like a garden on the water.You can go there only by ships,cars,buses and bikes are not allowed to run on the island.It is so quiet that wherever you go,you can hear the sound of playing thepiano.As a result of this,it is called "the island of music".The first name of the island was Yuan Zhou Zi.In the Ming Dynasty it was changed as Gulangyu,meaning "drum waves".Because the holes in the southwestern reefs hit by the waves make sounds like the drum beating.Today,Gulangyu is listed as one of the nation's major travelling places.The main places of interest here include the Sunlight Rock,Shuzhuang Park,Gangzihou Bathing Beach and Memorial Hall to Zheng Chenggong which are visited by millions of people from all parts of the country and the world.What's more,the buildings and food are popular with visitors.Therefore,I hope our government can protect the fairyland well,especially the environment.(1)Where does the writer come from?A.BeijingB.FujianC.JapanD.I don't know(2)Which is NOT TRUE according to the passage?A.The area of Gulangyu is less than 2 square kilometers.B.Gulangyu is honored as "the island of music" and "a garden on the water".C.Gulangyu got its name in Tang Dynasty.D.Gulangyu is on the UNESCO World Heritage list now(3)The underlined word "reefs" in Paragraph 3probably means in Chinese.A.暗礁B.沙滩C.建筑D.渔船(4)What can we learn from the passage?A.Gulangyu doesn't have a long history.B.Visitor don't like the buildings on the island.C.Gulangyu is famous all over the world.D.The writer isn't worried about the environment problem.(5)Where may the passage be from?A.A guide bookB.A posterC.A diaryD.A blog19.(10.00分)Researchers find that a positive view can not only make people happy in spirits,but improve people's health and help them have a longer life.Studies have shown that people who hold a positive outlook will have proper blood pressure,less heart disease,better weight control and healthier blood sugar levels.In a study of more than 4,000 people about 50 and the older,Becca Levy and Avni Bavishi at the Yale School of Public Health found that having a positive view of aging can have a good influence on one's health and longevity(寿命).Levy said two possible mechanisms(机制)can explain the reasons of the findings Psychologically(心理学上),a positive view can build up one's confidence,decrease stress in life and develop proper behaviors.Physiologically(生理学上),people with positive views of aging have lower levels of C﹣reactive protein(C反应蛋白),which can have to do with heart disease and other illnesses,even if considering possible influences like age,health status,sex,race and education.This kind of people also live longer in some way.In conclusion,we should hold the positive point of view in our daily life.(1)A person with positive view will.A.be more popularB.be more interestingC.have a longer lifeD.have a thinner body(2)Which of the following is NOT true about people with a positive outlook?A.They will have lower blood pressure.B.They will suffer from less heart disease.C.They will keep healthier blood sugar levels.D.They will be healthier than others.(3)Becca Levy and Avni bavishi's group.A.studied over 4,000 people in their researchB.worked at the York School of Public HealthC.found health had nothing to do with one's spiritD.thought aging is not important at all(4)How did Levy explain their theory according to the passage?A.He said three possible mechanisms could explain the reasons.B.He talked in psychological and physiological ways.C.He didn't deal with one's confidence.D.He thought higher C﹣reactive protein was helpful.(5)From this passage,we can learn that.A.we have to exercise every dayB.we'd better make more friendsC.we must lose weight when we are overweightD.we should have positive views20.(10.00分)As more adults hope to get peace from meditation (冥想),more children want to get it too.It can help people deal with stress and find a more peaceful idea of life.The following can help children do meditation exercises.Look at the sky On nice days,go to nature,lie down on the grass and look up at the sky.The clouds move through the sky.But the sky stays clear,open and free.This is also how our thoughts work.Thoughts float in and out of our minds just like clouds.Allow your thoughts to come and go.Then you know your mind is clear and free just like the sky.Mindful bottle Fill a bottle with water.The bottle of water stands for our minds.Then add red and blue sand to it.Red stands for our thoughts,and blue stands for our feelings and moods.Now shake it up.The water will get cloudy.We need to wait and watch the sand settle,as our thoughts,feelings and moods settle just like the sand.Mindful listening Sit in comfort and hold a bell or anything that makes a simplesound in your hands.Just feel and hear its sound as you ring it.Focus on the sound from the very first moment you hear it all the way to the end.When you can't hear the sound any more,open your eyes or put up your hand.21.(10.00分)WeChat(微信)has become a way of life for communication,entertainment and making payments in China.It is going to develop its market in the U.S.for convenience in paying and Chinese learning.At the Wechat U.S.China Strong conference held in San Francisco,Silicon Valley(硅谷)start﹣up Citron showed the only payment processor(处理器)in the U.S.that helps businessmen accept Wechat Pay.Chuck Huang,CEO of Citcon,said "Last year,over 100million Chinese people traveled outside of China.Once they see this place can accept Wechat Pay,they are ready to use smart phones.They certainly receive much warmer welcome with foreign countries."Wechat is also teaming up with the U.S.China Strong Foundation(基金会)on a special Wechat account,aiming to get one million grade school and high school students to study Chinese in the United States.Right no,that number is about 400,000.The account of U.S.China Strong offers games,learning tools,scholarship resources and more that will help Americans learn more about China and connectwith Chinese friends and classmates.Eugene Huang,CEO of the U.S.China Strong Foundation,said "Language is one of those tools that if you don't use it continuously,your skills will begin to get weak very rapidly.And this is one of those ways where using technology,you can not only build cultural bridges,but also enable yourself to develop your learning of Chinese.根据短文内容,回答下列问题.(1)What's Wechat going to develop in the U.S.?(No more than 9words)(2)Why is the payment processor used in the U.S.?(No more than 7words)(3)How many Chinese traveled outside of China last year?(No more than 3words)(4)What's the aim of the U.S.China Strong Foundation in the U.S.?(No more than 6words)(5)What will happen if you don't use a language continuously according to Eugene Huang?(No more than 9words)四、词汇(共20题,每小题1分,计20分)22.(1.00分)A year is(划分)into four seasons.23.(1.00分)The word "kids" is(相似的)to "children" in meaning.24.(1.00分)Through hard work,Aileen finally realized her dream in her (四十).25.(1.00分)Housing prices in major cities didn't continue(上升)this year.26.(1.00分)The students are having a Physics lesson in the(实验室).27.(1.00分)It's(usual)for her to be so active because she is often a girl of few words.28.(1.00分)I think the story(it)is great fun.29.(1.00分)Present drinking and driving laws should be made much (strict)than before to prevent tragedies happening again.30.(1.00分)Tan Dun has(success)brought Chinese music and Western music together.31.(1.00分)This is one of the most famous(hero)names.It is often seen in newspapers.32.(10.00分)People have been interested in robots for quite some time.Scientists are always inventing new and better robots.It is (1)k that robots play an important (2)r in our lives.First,in real life,robots are mainly used in factories.They do many different jobs.They always do all the (3)d,hard and heavy work,and help out in (4)h,schools and offices.The use of robots can (5)i the working conditions for people.Second,smarter robots will help us with the housework.They can do jobs such as (6)c meals,washing dishes,sweeping the floor.Therefore,we will have more time to (7)r.(8)T,robots will be our friends.When we feel sad,(9)l or happy,we can have a chat with a robot.Robots will not only be good listener but also offer us good advice.In a word,robots will be more and more intelligent and affect our lives (10)i many ways.五、书面表达(共1题,计20分)33.(20.00分)亲爱的同学们,作为00后的初中生,你们是我们祖国的未来,但你们也有自己的优点和缺点.请以"We Are Post﹣00Students"为题写一篇短文参加学校的英语作文竞赛.请按照下表两个方面进行客观的描述,然后制定个人将来的目标和计划.注意事项:1.80词左右(文章的开头已给出,不计入总词数);表达清楚,语法正确,上下文连贯;2.文中不得出现真实姓名、校名等信息;3.文章必须包括表格中所提供的主要信息,并作适当发挥.We Are Post﹣00StudentsAs post﹣00students,we are the hope of our country.However,we also have our advantagesand disadvantages..2018年江苏省盐城市中考英语一模试卷参考答案与试题解析一、单项选择(共15小题,每小题1分,计15分)1.(1.00分)The 24th winter Olympics will be held February 4,in Beijing and Zhangjiakou.()A.on B.in C.at D.of【分析】第二十四届冬奥会将于2月4日在北京和张家口举行.【解答】根据设空处后面的时间"第二十四届冬奥会将于2月4日在北京和张家口举行."可知句子中的时间状语是"2月4日",这个时间具体到某一天,用介词on.at+时间点;in+年、月、季节等;on+具体的某一天或某一天的上午/下午/晚上.故选:A.2.(1.00分)big success the meeting was!Our country is getting stronger and stronger.()A.How B.What C.How a D.What a【分析】这次会议是多么成功啊!我们的国家越来越强大.【解答】英语中的感叹句要由what和how来引导,其句型是:How+形容词/副词+主语+谓语+其他!What+(a/an)+形容词+名词+主语+谓语+其他!根据所给的单词,形容词是big,名词success可数名词单数,big发音是以辅音音素开头的,需要加冠词a,应用what来感叹.故选:B.3.(1.00分)一Do you know whose video this is?一Let me see.Oh,it's .()A.hers B.her C.him D.their【分析】你知道这是谁的录像带吗?让我想想.哦,是她的.【解答】him,他,her 她,是人称代词宾格,做代词或介词的宾语;her她的,their 他们的,形容词性物主代词,放于名词前做定语,表示所属关系;hers她的,名词性物主代词,相当于名词;在句中可以做主语,宾语;此题中空后面没有名词,再根据意思,表示她的录像带,故前面应该用名词性物主代词.故选:A.4.(1.00分)Sorry! I can't follow you.I finish my homework first.()A.can B.may C.must D.could【分析】对不起!我不能跟着你.我必须先完成我的作业.【解答】结合选项可知本题考查情态动词,首先明确选项中每个单词的意思:must必须,一定;can能,会;may可能,could是can的过去式;结合题干推测句意是"我必须先完成我的作业",所以must 符合句意.故选:C.5.(1.00分)If the customer rings up for me again,please the call to the sales department.()A.run through B.look through C.go through D.put through【分析】如果客户再次为我打电话,请把电话转接到销售部.【解答】答案:D.run through贯穿;look through仔细检查;go through通过,用完;put through 接通.根据If the customer rings up for me again,可知如果客户再次为我打电话,请把电话转接到销售部.put through接通.故选D.6.(1.00分)﹣Have you finished your report on green life?﹣Not yet.I'll make it if I ______ another two days.()A.give B.am givenC.will give D.will be given【分析】﹣﹣﹣你完成了有关绿色生活的报告吗?﹣﹣﹣还没有,如果再给我两天我就能完成.【解答】答案:B.if引导的条件状语从句,遵循主将从现的规则,从句用一般现在时,主语I,是give的承受者,故用一般现在时的被动语态be+过去分词,主语I,故am,give的过去分词given,故答案是B.7.(1.00分)一What do you think of the movie Youth ?一It is one I've ever seen.()A.more excited B.more excitingC.the most excited D.the most exciting【分析】﹣﹣﹣你觉得电影《花样年华》怎么样?﹣﹣﹣这是我所见过的最激动人心的一个.【解答】考查形容词最高级,句子中I've ever seen是定语从句,修饰先行词one,表示我所看过的最激动的一部电影,这里要用形容词最高级,故选:D.8.(1.00分)﹣Who lives together with your grandmother?﹣﹣______.She lives alone.I often go to see her.()A.Nobody B.Somebody C.Anybody D.Everybody【分析】﹣﹣谁和你的祖母住在一起?﹣﹣没有人,她独自生活,我经常去看望她.【解答】答案:A.考查不定代词.句意:﹣﹣谁和你的祖母住在一起?﹣﹣没有人,她独自生活,我经常去看望她.Nobody没有人;somebody某人;Anybody 任何人;Everybody每个人.根据题干She lives alone.I often go to see her.她独自生活,我经常去看望她.可知没有人.故选A.9.(1.00分)There's no ticket left for Lang Lang's piano concert.you your sister can go to it.()A.Both;and B.Not only;but alsoC.Either;or D.Neither;nor【分析】朗朗的钢琴演奏会没有剩余的票了,你和你妹妹都不能去参加音乐会.【解答】答案:D;根据语境以及上下文,本题考查的是连词的用法.根据第一句话的句意"朗朗的钢琴演奏会没有剩余的票了"可以推断后面一句话表达的意思是"你和你妹妹都不能去参加音乐会.",表示"既不…也不…"用短语neither;nor,故选D.10.(1.00分)Look at the sign! It warns us it because it's fragile.()A.don't touch B.to not touch C.not to touch D.no touching【分析】看那个牌子!它警告我们不要碰它,因为它易碎.【解答】根据Look at the sign! It warns us it because it's fragile.可知这里考查warn sb not to do sth表示警告某人不要做某事.故选:C.11.(1.00分)一Excuse me,could you tell me ?一Well,there's one on your left.()A.when the bookstore opensB.where the bookstore isC.how far is the bookstoreD.how can I get to the bookstore【分析】﹣﹣打扰一下,你能告诉我书店在哪里吗?﹣﹣哦,你左边有一个.【解答】根据could you tell me 可知,本题考查宾语从句,宾语从句中一般为陈述语序,选项CD是疑问语序,所以排除掉;再根据there's one on your left,可知应该是询问在哪里.故选:B.12.(1.00分)Make sure you have prepared everything well before you the plan.()A.try on B.break down C.think of D.carry out【分析】在你执行计划之前确保你做好了一切准备.【解答】答案:D.考查动词短语.句意:在你执行计划之前确保你做好了一切准备.try on试穿,试验;break down损坏;think of认为,思考;carry out执行.根据题干Make sure you have prepared everything well 确保你做好了一切准备,可知应说在你执行计划之前确保你做好了一切准备.故选D.13.(1.00分)﹣What do you think of our hotel?﹣Good!I'm especially satisfied with the high of your service.()A.level B.speed C.praise D.price【分析】﹣你觉得我们的宾馆怎么样?﹣很好!我对这里的高服务水平特别满意.【解答】正确答案:A.A是水平,B是速度,C是奖励,D是价格.根据题干可知说话人对这里的高服务水平特别满意,故选择A.be satisfied with表示对…满意.14.(1.00分)﹣Look!There are dark clouds in the sky.You'd better take your raincoat.﹣.Thank you.()A.Good idea B.It doesn't matterC.I'm afraid not D.With pleasure【分析】﹣﹣看!天空中有乌云,你最好带上你的雨衣.﹣﹣好主意,谢谢.【解答】答案:A.Good idea好主意.It doesn't matter 没关系;I'm afraid not我恐怕不会;With pleasure 很乐意.结合句意可知是赞同对方的建议.故选A.15.(1.00分)﹣He never tells us he can make model planes.﹣In fact he can and often wins in the competitions.______.()A.Actions speak louder than wordsB.Many hands make light workC.No pain,no gainD.The early bird catches the worm【分析】﹣﹣﹣他从没告诉我们他能做模型飞机.﹣﹣﹣事实上他会,经常赢得比赛,事实胜于雄辩.【解答】答案:A.选项A.事实胜于雄辩,B,人多好办事,C不劳无获,D早起的鸟儿有虫吃,结合上下文He never tells us he can make model planes.他从没告诉我们他能做模型飞机.﹣In fact he can and often wins in the competitions﹣﹣﹣事实上他会,经常赢得比赛,故选A.二、完形填空(共15题,每小题15分,计15分)16.(15.00分)Television is good.You'd like(1)C it all day and all night.But watching (2)B TV is not a very good thing,especially for kids.It may negatively (消极地,负面地)affect their study and (3)A.Scientists have found that kids (4)C watch too much TV may have more trouble(5)B to read than (6)D kids.They may have worse language skills.Kids learn language skills best(7)A reading,talking and playing with others.If they (8)C too much time watching TV,they will have less time for those things.It may make(9)D harder for them to get on with others when they grow up.Watching too much TV is also (10)B to kid's health.It's bad for their eyes.Kids don't move much (11)A watching TV.What's more,they may eat a lot of food while watching TV.This can make them fat.We call people who watch too much TV "couch potatoes".Fighting on TV is a big (12)C for kids.An American child will watch a lot of fighting acts on TV every year.(13)B people are good at following others.Scientists say that those who watch a lot of fighting shows are more likely to fight.So (14)D the scientist.Watch TV for one or two hours a day at most or try to (15)C your TV for a week.There are lots of other fun things to do.(1)A.watch B.watching C.to watch D.watched(2)A.too many B.too much C.much too D. a few(3)A.health B.plan C.activity D.gift(4)A.which B.whose C.who D.whom(5)A.learn B.learning C.learns D.to learn(6)A.another B.the others C.others D.other(7)A.by B.with C.in D.on(8)A.cost B.pay C.spend D.take(9)A.this B.that C.its D.it(10)A.harm B.harmful C.harmless D.harmed(11)A.while B.before C.after D.until(12)A.question B.answer C.problem D.way(13)A.Old B.Young C.Happy D.Sad(14)A.hear B.listen C.hearing D.listen to(15)A.turn on B.turn out C.turn off D.turn up【分析】电视虽好,但是如果看太多的电视不是一件好事.看电视太多会使孩子学会阅读变得困难,不能专心功课.还会使人们发胖.一些打斗的电视节目对孩子也有坏的影响.【解答】1.C 考查动词辨析.A原形;B现在分词;C不定式;D过去式;根据题干,考查固定短语would like to do sth想做某事,故答案是C.2.B 考查短语辨析.A太多,后面加可数名词;B太多,加不可数名词;C太多,副词;D一些,后面加名词复数;根据But watching (2)TV is not a very good thing 应该是看太多电视,短语作后置定语,故答案是B.3.A 考查形容词辨析.A健康;B计划;C活泼的;D礼物;根据It may negatively affect their study and这可能会对他们的学习产生负面影响,and是并列关系,应该对健康也有影响,故答案是A.4.C 考查连词辨析.A哪个;B谁的;C谁;D谁的;根据前面kids先行词是人,用who连接,故答案是C.5.B 考查动词辨析.A原形;B现在分词;C第三人称单数形式;D不定式;根据题干,考查固定短语have trouble doing sth做某事有困难,故答案是B.6.D 考查代词辨析.A三者及以上另一个;B另一个,相当于the other的复数形式;C其它的,相当于形容词加名词;D其它的,后面加名词复数,根据后面kids名词复数,故答案是D.7.A 考查介词辨析.A由;B和;C在…里;D在..上;根据Kids learn language skills best儿童学习语言技能最好,应该是通过阅读,故答案是A.8.C 考查动词辨析.A花费,主语是物;B付钱;C花费;D拿;根据题干,应该是固定短语spend time doing sth,花费时间做某事,故答案是C.9.D 考查代词辨析.A这个;B那个;C它,形容词性物主代词;D它;根据前面是it,应该是这可能会使他们长大后更难与他人相处,用it代替后面与人很难相处这件事,故答案是D.10.B 考查形容词辨析.A危害,名词;B有害的,形容词;C无害的;D受到伤害,动词;根据后面to kid's health看电视太多,对健康也有害,要用形容词作表语,故答案是B.11.A 考查连词辨析.A在..期间;B在..之前;C在…之后;D直到;根据Kids don't move much (11)watching TV应该是看电视期待不活动,故答案是A.12.C 考查名词辨析.A问题;B答案;C麻烦;D方法;根据Fighting on TV is a big (12)for kids打架对于孩子来说也是个大麻烦,故答案是C.13.B 考查形容词辨析.A老的;B年轻的;C开心的;D伤心的;根据people are good at following others,应该是年轻人效仿打架,故答案是B.14.D 考查动词辨析.A听见,强调结果;B听;C听,强调结果;D听,强调动作;根据后面Watch TV是动词原形,也要用动词原形,应该是听科学家的,强调动作,故答案是D.15.C 考查短语辨析.A打开;B取出,除去;C关掉;D占用,开始从事;根据Watch TV for one or two hours a day at most or try to (15)your TV for a week 每天最多看一到两个小时的电视,或者试着,应该是关一个星期的电视,故答案是C.三、阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案.(共5大题,每小题10分,计50分)17.(10.00分)Most of us think that the most powerful people live in a world common people can't imagine.In fact,even some of the most successful people started working odd jobs to make money.(1)What does the underlined word "odd" mean in Chinese?A A.不同寻常的B.零散的C.体面的D.无聊的(2)What was President Donald Trump's first paying job?A A.Collecting bottles.B.Washing dishes.C.Selling ice cream.D.Looking after a park(3)Where did Hillary Clinton come from?BA.EnglandB.AmericaC.CanadaD.Australia(4)How did Buffett deal with his first saving money?C A.He gave it away to a charity.B.He bought himself a computer.C.He bought himself a big farm.D.He ate a big meal at a restaurant.(5)What can we learn from the passage?DA.Practice makes perfect.B.Where there is a will,there is a way.C.When in Rome,do as the Romans do.D.A road of a thousand miles begins with one step.【分析】本文主要讲述的是一个道理,不管多么成功的人,他都是从头开始的,从一件小事开始,慢慢积累经验,然后走向成功.【解答】1.A,词意猜测题,根据his father took him to building places and had him and his brother pick up empty soda bottles for cash可知最先干的工作是和现在完全不一样的,比如特朗普一开始去捡空汽水瓶,这是很不寻常的,故选A.2.A,细节理解题,根据his father took him to building places and had him and his brother pick up empty soda bottles for cash可知是去工地捡空瓶子,故选A.3.B,细节理解题,根据Her first paying job was to look after a small park a few miles from her home in Chicago可知家在美国芝加哥,故选B.4.C,细节理解题,根据At the same year,he used his saving $1,200to buy a 40﹣acre farm利用赚到的钱买了一个农场,故选C.5.D,主旨归纳题,根据In fact,even some of the most successful people started working odd jobs to make money及后文对几个人的描述,可知主要想表达的是任何一个优秀的人都是从小事开始做的,故选D.18.(10.00分)Gulangyu,a beautiful island was successfully listed in the UNESCO World Heritage(世界文化遗产)on July 8th,2017.It's not only the pride of my hometown,but the pride of the whole nation.Gulangyu is separated from Xiamen by the 500﹣metre﹣wide Egret River(鹭江),with an area of 1.88square kilometers.I's like a garden on the water.You can go there only by ships,cars,buses and bikes are not allowed to run on the island.It is so quiet that wherever you go,you can hear the sound of playing the piano.As a result of this,it is called "the island of music".The first name of the island was Yuan Zhou Zi.In the Ming Dynasty it was changed as Gulangyu,meaning "drum waves".Because the holes in the southwestern reefs hit by the waves make sounds like the drum beating.Today,Gulangyu is listed as one of the nation's major travelling places.The main places of interest here include the Sunlight Rock,Shuzhuang Park,Gangzihou Bathing Beach and Memorial Hall to Zheng Chenggong which are visited by millions of people from all parts of the country and the world.What's more,the buildings and food are popular with visitors.Therefore,I hope our government can protect the fairyland well,especially the environment.(1)Where does the writer come from?BA.BeijingB.FujianC.JapanD.I don't know(2)Which is NOT TRUE according to the passage?CA.The area of Gulangyu is less than 2 square kilometers.B.Gulangyu is honored as "the island of music" and "a garden on the water".C.Gulangyu got its name in Tang Dynasty.D.Gulangyu is on the UNESCO World Heritage list now(3)The underlined word "reefs" in Paragraph 3probably means A in Chinese.A.暗礁B.沙滩C.建筑D.渔船(4)What can we learn from the passage?CA.Gulangyu doesn't have a long history.B.Visitor don't like the buildings on the island.C.Gulangyu is famous all over the world.D.The writer isn't worried about the environment problem.(5)Where may the passage be from?AA.A guide bookB.A posterC.A diaryD.A blog【分析】文章介绍了鼓浪屿在2017年7月8日被成功地列入联合国教科文组织世界遗产名录,并介绍了它的风景特色,交通,历史等.【解答】1. B 细节理解题,根据It's not only the pride of my hometown它不仅是我家乡的骄傲,推出作者的家乡是福建,故选B.2.C 细节理解题,根据The first name of the island was Yuan Zhou Zi.In the Ming Dynasty it was changed as Gulangyu,meaning "drum waves".这个岛的名字叫袁周子.在明朝,它被改变为鼓浪屿,意为"鼓浪".可知选项C"鼓浪屿在唐代得到了它的名字."错误,故选C.3.A 细节理解题,根据meaning "drum waves".意为"鼓浪".,推出Because the holes in the southwestern reefs hit by the waves make sounds like the drum beating句意:因为在西南的礁石上的洞被海浪打得像鼓一样,故选A.4.C 细节理解题,根据Gulangyu,a beautiful island was successfully listed in the UNESCO World Heritage(世界文化遗产)on July 8th,2017.鼓浪屿,一个美丽的岛屿在2017年7月8日被成功地列入联合国教科文组织世界遗产名录,可知鼓浪屿闻名世界,故选C.5.A 细节理解题,根据文章内容介绍的是鼓浪屿的风景,旅游特色,历史等,可推出应该是在导游书上的文章,故选A.19.(10.00分)Researchers find that a positive view can not only make people happy in spirits,but improve people's health and help them have a longer life.Studies have shown that people who hold a positive outlook will have proper blood pressure,less heart disease,better weight control and healthier blood sugar levels.In a study of more than 4,000 people about 50 and the older,Becca Levy and Avni Bavishi at the Yale School of Public Health found that having a positive view of aging can have a good influence on one's health and longevity(寿命).Levy said two possible mechanisms(机制)can explain the reasons of the findings Psychologically(心理学上),a positive view can build up one's confidence,decrease stress in life and develop proper behaviors.Physiologically(生理学上),people with positive views of aging have lower。