2020届四校联盟第二次联考英语参考答案
听力理解
1-5 CABAB 6-10 BCAAC 11-15 ABCBA 16-20 BBCAB
阅读理解
21-23 ABC 24-27 BDCC 28-31 DCDB 32-35 BDAC 36-40 EFDBG
完型填空
41-45 BABAC 46-50 DCDBC 51-55 ADBDC 56-60 AABCD
语法填空
61. without 62. strengthen 63. us 64. a/one 65. are exposed 66. increases 67. to promote 68. actually 69. fitness 70. that
改错
Dear Tom, I haven’t heard from you for a long time. What is everything going with you? To be honest, I am not used the food here and the weather always makes me uncomfortably. Therefore, I find that difficult to concentrate on my studies. The new teachers are friendly and they speak so fast that I can’t quite understand them. This often discourages from me in class. What’s bad, I always feel lonely after school. I really want to go back to my previous school, studied together with you.
I was very worried, Can you give me some advices? I'm looking forward to your reply. Yours sincerely,
Jack
书面表达
Dear Worried,
I'm sorry to know that you are having such a bad time at the moment. The truth is that How
to uncomfortable it but worse studying am advice
everyone will have one of those periods when things seem to be going wrong,so there is no need to worry too much. What matters most is to learn to control your temper so that you may not do or say anything that you’ll regret. Here are three useful tips.
First of all,talk to someone you trust about how you feel, which is a good way of letting your anger out without hurting others or yourself. Besides, it also helps to go outdoors and play team games with your friends as physical exercise is an effective way to get rid of anger.Last but not least,remain optimistic about your future.Such a positive attitude toward life can be helpful in lifting your spirits.
I feel that my suggestions would be of great benefit if you stick to them.
Yours sincerely,
Li Hua
A
21题根据文章第三段Description 可知故事是一个爱情故事,答案选A
22题根据文章第三段第二行“After Anne Elliot follows the advice of her dearest friend and breaks off her engagement to Frederick”可知答案选B
23题根据文中最后一段第五行“she developed her careful analysis of life back that time through description of the middle class in small town”可知答案选C
B
24题根据文章第二段第一句可知答案选B
25题第三段第一句“this idea didn’t come from nowhere”以及后面引用的诗句可以得知本段是介绍文化背景
26题根据最后一段第三行“回家过春节能让人们感受到家的温暖”,可知电影更能引起人们的乡愁
27题根据文章倒数第二段第三行可知中国电影应该要有我们自己的文化和精神内涵
C
28题根据文章第二段对迷你机器人的动作描述可以得知他们的灵活性特点
29题根据文章第三段“using cheap and easy to find parts”和“it can be easily replaced”等可以得知原因
30题根据文章最后一段“extends beyond entertainment”和“assist first respondents with search and recovery missions following natural disasters like earthquakes, work alongside firefighters, even respond to military emergencies”可知答案
31题本文描述的是一种新型迷你机器人的制造和研究及其用途介绍,极有可能出现在一本杂志上
D
32题题意是大人对现今小孩子的假设猜想,根据文章第一段最后一句“the finding stands in great contrast with the assumption by adults”可知答案
33题词义猜测题根据文章句子的后文“less able to wait”可知答案
34题根据文章第四段第五行“the primary object of preschool changed from largely custodial to school readiness ”可知答案
35题根据最后一段Walter 所说的话可知,在棉花糖测试中孩子们的延迟满足感的能力没有减弱并不能说明当面临诱惑的时候孩子们愿意选择延迟满足
七选五
36题根据后文“所以他们不用浪费精力发出警告直到探测到这些青蛙靠近领土”可知36空是写原因,他们从很远距离便能识别
37题前文的“an unknown frog approaches”可知37空仍然接着描述陌生青蛙的情况
38题根据前文可知此处描写的是当有攻击者靠近的时候,青蛙会发出尖锐急促的警告并匆促离开
39题从文章后文可知,本段在介绍被误抓后青蛙发出的叫声
40题从后文的“another species”可知此处应选择与其他物种混合的情况
完型
45题weigh on sb. “使焦虑,使担忧”
46题mean “意思是...”
47题好话却说的方式不对,negative“消极的,负面的”
53题explore “探究,探索,仔细研究”。