第一单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A导学号53050006Earth Day is celebrated every year on April 22.Take some time to find out about how oneman,who was determined to change the way we treated our planet,didn’t stop until he had made a difference.In 1963,Senator Gaylord Nelson wasn’t happy with the Earth’s condition.He wanted toclean up the planet,and solve pollution and environmental problems.A senator(参议员)is someone US citizens choose to help make laws,so Gaylord had a lot of power.He went to JohnF.Kennedy,the President at the time,with his ideas.The President agreed that the planet’s environment was a serious issue,so President Kennedy went around the country on a five-day tour to promote the idea of cleaning up the planet.People began making small changes but it wasn’tenough.A few years later,Senator Nelson decided to put one day aside every year for the cause of saving the planet.On April 22,1970,the first Earth Day was celebrated.More than 20 million people took part in Earth Day activities in 1970.Since then,Earth Day has become an international holiday.People all over the world are doing something to make the Earth a cleaner,better place.A rock band named Dramarama wrote a song about Earth Day in 1993 called What Are We Gonna Do. Encouraging your family to recycle on a regular basis is a good way to help the Earth.1.What did President Kennedy do to promote the idea of cleaning up the Earth?A.He named Gaylord Nelson senator.B.He went around the country on a five-day tour.C.He cleaned his office every day.D.He decided to put one day aside for Earth Day.解析细节理解题。
由第二段第五句可知肯尼迪总统为了促进这种观点的推行而“went around the country on a five-day tour”。
答案B2.Which of the following is better for us to do to help the Earth?A.To work hard to be a senator.B.To take a five-day tour around the world.C.To take part in Earth Day activities every year.D.To recycle on a regular basis.解析细节理解题。
文章最后一句表明帮助地球保持清洁比较好的方法就是“定期地回收废旧物品”。
答案D3.Which of the following about Earth Day is NOT true according to the passage?A.Earth Day is celebrated on April 22 every year.B.Earth Day has become an international holiday since 1970.C.Earth Day is celebrated by 20 million people every year.D.Dramarama wrote What Are We Gonna Do about Earth Day in 1993.解析细节理解题。
文章中只提到在1970年庆祝时有两千多万人参加,而不是每年都是这么多人。
答案C4.What’s the best title of the passage?A.A Founder of Earth DayB.The Foundation of Earth DayC.How to Protect the EarthD.A Senator and the President解析主旨大意题。
由全文可知,本文主要介绍“地球日”是如何诞生的。
答案BB导学号53050007Food festivals around the worldStilton Cheese RollingMay Day is a traditional day for celebrations,but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include cheese rolling in their annual plans.Teams offour,dressed in a variety of strange and funny clothes,roll a complete cheese along a 50-metre course.On the way,they must not kick or throw their cheese,or go into their competitors’ lane(赛道).Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly,but understandably the cheeses used in the race are wooden ones).All the competitors are served with beer or port wine,the traditional accompaniment for Stilton cheese. Fiery Foods Festival—The Hottest Festival on EarthEvery year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque,New Mexico.They come from as far away as Australia,the Caribbean and China,but they all share a common addiction—food that is not just spicy(辛辣),but hot enough to make your mouth burn,your head spin and your eyes water.Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival which is held over a period of three days every March.You might like to try a chocolate-covered habanero pepper—officially the hottest pepper in the world—or any one of the thousands of products thatare on show.But one thing’s for sure—if you don’t like the feeling of a burning tongue,this festival isn’t for you!La Tomatina—The World’s Biggest Food FightOn the last Wednesday of every August,the Spanish town of Bunol hosts La Tomatina—the world’s largest food fight.A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week’s events.The early morning sees the arrival of large trucks withtomatoes—official fight-starters get things going by casting tomatoes at the crowd.The battle lasts little more than half an hour,in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves,runs,or fights back.Then everyone heads down to the river to make friends again—and for a much-needed wash!5.In the Stilton cheese rolling competition,competitors on each team must .A.wear various formal clothesB.roll a wooden cheese in their own laneC.kick or throw their cheesee a real cheese weighing about four kilos解析细节理解题。