当前位置:文档之家› 大学英语3第三阶段作业

大学英语3第三阶段作业

一、句子改错(共5道小题,共25.0分)1.The boy did not have to leave the next daybecause he got his visa extending.A B C DA. AB. BC. CD. D2.Two woman teachers and four girl students were praised at themeeting yesterday.A B C DA. AB. BC. CD. D3. If you had been there, I'm sure you would have enjoyed to see the ChineseTeamA B Cwin.DA. AB. BC. CD. D4.It is about time that we go to supper, for we still have a meetingto attend this evening.A B C DA. AB. BC. CD. D5.He invited me to go to a party and I did not want to join him thatevening.A B C DA. AB. BC. CD. D二、阅读理解(共1道小题,共50.0分)1.Credit cards let people buy things now and pay for them overmonths or even years. But some people get deep into debt. And critics say some banks have terms and charges that can make it harder for people to pay off that debt.In the United States, there are calls for stronger governmentsupervision (监督)of the credit card industry. Credit cards have been heavily marketed through the mail and at stores. They offer economic power at a price.In two thousand four, Americans had about eight hundred billion dollars in credit card debt. Now they owe about nine hundred sixty-eight billion. The average interest rate on those cards is currently thirteen and a half percent.Critics say banks made it too easy to get credit cards. But that may be changing. The crisis in the housing and credits markets is beginning to affect the credit card industry. More payments are late. Charges for late payments are a growing source of profit for banks. But late payments can also signal bad debts.The central bank, the Federal Reserve, says two-thirds of American banks have recently reported tighter lendingrequirements. Many people report having their credit limits reduced without warning. (199字)1. What is a credit card?A. a card showing your creditB. a card which you can use to buy things and pay for it laterC. a card which can get you deep into debtD. a card used in the United States.2. What is not true about credit cards?A. People can get them though mails or at stores.B. They can increase people’s economic power.C. They are issued by governments.D. There are too many credit cards now.3. What is the average interest rate on credit cards in America?A. 800,000,000,000B. 968,000,000,000C. 13.5%D. we don’t know4. Late payments for credit cards can bring profit to _____.A. the governmentB. banksC. credit card holdersD. critics5. According to the passage, who can reduce people’s credit limits?A. the governmentB. banksC. credit card holdersD. critics1. 1. What is a credit card?A. a card showing your creditB. a card which you can use to buy things and pay for it laterC. a card which can get you deep into debtD. a card used in the United States.2. 2. What is not true about credit cards?A. People can get them though mails or at stores.B. They can increase people’s econ omic power.C. They are issued by governments.D. There are too many credit cards now.3. 3. What is the average interest rate on credit cards inAmerica?A. 800,000,000,000B. 968,000,000,000C. 13.5%D. we don’t know4. 4. Late payments for credit cards can bring profit to _____.A. the governmentB. banksC. credit card holdersD. critics5. 5. According to the passage, who can reduce people’s creditlimits?A. the governmentB. banksC. credit card holdersD. critics试题分值:50.0得分:[10, 10, 10, 10, 10]提示:1. 本题题目问“credit card(信用卡)是做什么的?”这是细节题,中心词是“credit card”。

利用中心词定位法,发现答案在第一段的第一句,该句大意是“信用卡让人们先花钱买东西,几个月甚至几年后再换款。

”。

所以B是正确答案。

A的意思是“一张显示信用的卡”;C的意思是“一张会让你负债累累的卡”;D的意思是“一个张在美国使用的卡”。

2. 本题题目问“关于信用卡,下面哪个说法不正确?”这是个是非题,所以我们先要阅读一下选项。

A的意思是“人们可以通过邮件的方式或在商店里得到信用卡。

”;B的意思是“信用卡可以提高人们的购物力。

”;C的意思是“它们是政府发行的。

”;D的意思是“现在的信用卡太多了。

”。

题目中的中心词是“credit cards”。

现在我们再进行中心词定位,发现第一段和第二段应该是答案所在。

第一段大意是“信用卡让人们先花钱买东西,几个月甚至几年后再换款。

但是有些人却因此负债累累。

批评家们说银行颁布的条文和进行的收费使得人们更难还清使用信用卡带来的债务。

”。

据此知道C是错误的,信用卡是银行而不是政府发行的。

第二段的大意是“在美国,人们呼吁政府加大对信用卡行业的监督。

信用卡通过邮件和商店的渠道已经过度市场化了。

人们的经济能力得以提高,但也要付出代价。

”A、B、D都是符合原文大意的。

3. 本题题目问“美国信用卡的利息率一般是多少?”这是细节题,中心词是“average interestrate”。

经过中心词定位,发现答案在第三段最后一句。

所以答案是C。

这题的难点在于数字的辨认,所以同学们要弄清楚英语数字单位的知识。

4. 本题题目问“延迟信用卡还款汇给谁带来收益?”这是细节题,中心词是“late payments”和“profit”。

经过中心词定位发现答案在第四段的倒数第二句。

该句大意是“对延迟还款的收费是银行的一个不断增长的收益点。

”据此可知答案是B。

5. 本题题目问“根据课文,谁能够降低人们的信用等级?”这是个细节题,中心词是“reduce”和“creditlimits”。

经过中心词定位,发现答案在最后一段。

该段大意是“美国的中央银行也就是联邦储备局说,有三分之二的美国银行最近都加强了借款条件。

很多人都说自己的信用等级被降低了,而自己却没有得到任何的警示。

”据此,我们知道应该是银行降低了人们的信用等级。

三、单项选择题(共5道小题,共25.0分)1.The quickest ___________ of travel is by plane.A. routeB. techniqueC. meansD. method2.As it turned out, the speaker was shout down by the _________ crowd.A. hostileB. coldC. friendlyD. hospitable3.We must ___________ about our work or we’ll fall behind theschedule.A. bringB. goC. setD. come4.I hope you will not _________ his work.A. communicate withB. compare withC. interfere withD. live with5.Fruits and vegetables __________ to our health greatly.A. tributeB. improvedC. contributeD. led up。

相关主题