当前位置:文档之家› 七年级英语上册阅读理解测试题及答案经典

七年级英语上册阅读理解测试题及答案经典

七年级英语上册阅读理解测试题及答案经典一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Timetable for the Lecture MonthDate Day Time Place Subject Speaker8th Oct Fri1:20 p.m.Room 2ol, Building 4How to read a novel famous writer11th Oct Mon2:15p.m.Room 503,Building 3Fire prevention fireman13th Oct Wed3p.m.Room 404,Building 4School life in the USA USA student19th Oct Tue8p.m.Room 105,Building 2Outer space scientist21th Oct Thur2:30p.m.Room 306,Building 4Fighting AIDS doctor22 Oct Fri1:20p.m Room 204Building 3Famous football players newspaper reporter27th Oct Wed10:10p.m Room 4ol,Building 2Traffic signs policeman29th Oct Fri10p.m Room 303,Building 4Australian pop songs famous singerThings to remember:⑴Take a pen and a notebook with you when you come to all these lectures so that you can take some notes.⑵Turn off or mute your mobile phone before the lecture begins so that you won't disturb other listeners.⑶Please arrive at least 10 minutes before the lecture begins.⑷No eating or drinking during the lecture.⑸A small number of books signed by the writer and CDs signed by the singer will be sold at a very low price at the entrance of the building 30 minutes before the lecture begins.⑹Small gifts from the USA will be given to students who ask questions at the end of the lecture on 13th October.(1)Andy is a big football fan. Where should he go and when should he arrive?A. Room 204; 1: 20 p. m.B. Room 204; 1: 10 p. m.C. Room 201; 1: 20 p. m.D. Room 201; 1: 10 p. m.(2)Lily wants to buy a book signed by the writer. When should she arrive at Building 4?A. At 1: 20 p. m.B. At 1: 50 p. m.C. After 1: 20 p. m.D. At 12: 50 p. m.(3)In order to get a gift from the USA, a student should ________.A. go to Room 4ol, Building 1B. ask a question at the end of the lectureC. answer a question after the lectureD. arrive at Building 1 at 2: 50 p. m.(4)Where are you most likely to see this timetable?A. In a storybook.B. On an entertainment web page.C. On a notice board at a high school.D. In a music magazine.【答案】(1)B(2)D(3)B(4)C【解析】【分析】主要讲了“讲座月”的时刻表及注意事项。

(1)细节题。

根据22 Oct Fri 1:20 p.m Room 204 Building 3 Famous football players newspaper reporter可知足球粉丝应该在1:20 p.m Room 204,故选B。

(2)细节题。

根据8th Oct Fri 1:20 p.m. Room 2ol, Building 4 How to read a novel famous writer和⑸A small number of books signed by the writer and CDs signed by the singer will be sold at a very low price at the entrance of the building 30 minutes before the lecture begins.可知想要作家签名应该提前至少在讲座开始前30分钟到达地点,讲座在1点20开始,故选D。

(3)细节题。

根据Things to remember:⑹Small gifts from the USA will be given to students who ask questions at the end of the lecture on 13th October.可知在讲座结束后提问题的同学将有礼物,故选B。

(4)推断题。

根据Subject的内容How to read a novel和School life in the USA可知讲得是学校生活,所以与学校有关,故选C。

【点评】考查阅读理解。

本文涉及细节题、推断题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

2.阅读理解Li Hong is from China. She is thirteen years old. My name is Rose. I'm from England. I'm thirteen, too. We are in the same grade, but we are not in the same class. Li Hong is in Class 3, Grade 1. I'm in Class 5. She and I are good friends.根据短文内容,判断正误。

(1)Li Hong is from China.(2)Rose is in Grade 1.(3)They're in the same class.(4)They're of the same age(相同年龄).(5)They're not friends.【答案】(1)1(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】这篇短文中Rose介绍了自己和她的好朋友李红。

李红来自中国,Rose来自英国,他们都13岁了。

他们在同一个年级,但是不在同一个班里。

⑴根据短文的第一句话Li Hong is from China可知,李红来自中国,故这个句子是正确的。

⑵根据短文中We are in the same grade和 Li Hong is in Class 3, Grade 1. I'm in Class 5.可知Rose和李红在同一个年级,不在同一个班,李红在1年级3班,Rose在1年级5班。

故这句话是正确的。

⑶根据短文中We are in the same grade, but we are not in the same class可知,李红和Rose 两个人在同一个年级,但是不在同一个班里。

所以这句话是错误的。

⑷根据短文中She is thirteen years old. My name is Rose. I'm from England. I'm thirteen, too.可知,李红和Rose都13岁了,所以他们一般大。

故这句话是正确的。

⑸根据短文最后一句话She and I are good friends可知,李红和Rose是好朋友。

故这句话不符合文意,是错误的。

3.阅读理解Japanese table tennis Star Ai Fukuhara(福原爱)stopped playing as a professional (专业的) player on October 21, 2018.Fukuhara was born in Sendai, Japan, in November, 1988. She began playing table tennis at the age of three. She became a professional player at the age of ten. In 2000, she became a member of the Japanese national(国家的)team. She was the first person to be in the Japanese national team at such an early age. Because of it. people called Fukuahara "Child prodigy(神童)" in table tennis in Japan, As the Japanese young players are doing very well., She said she could now leave the team but still hoped to do something helpful to table tennis.Fukuhara went to China for training (训练) at a very young age and can speak good Chinese, She Spoke Chinese so well that people even thought she was born in China. In 2008, Fukuhara held the national Flag for Japan at the Olympic Games in Beijing, China. She and her partner won the third place, after South Korea and China. Jukuhara with her team—mates won the second place at the London Olympics in 2012 and the third place at the Rio Olympics in 2016.(1)Which country does Fukuhara come from ?A. JapanB. ChinaC. South KoreaD. England(2)How old was Fukuhara when she joined the Japanese national team ?A. 3B. 10C. 12D. 20(3)What does the underlined "it" in the 2nd paragraph mean?A. Fukuhara stopped playing as a professional table tennis player.B. Fukuhara joined the Japanese national team at an early age.C. Fukuhara hoped to do something helpful to table tennis in japan.D. Fukuhara went to China for training table tennis at an early age.(4)Which of the following about Fukuhara is TRUE according to the passage ?A. Fukuhara is a Japanese table tennis starB. Fukuhara was born and trained in ChinaC. Fukuhara is famous only because she speaks Chinese wellD. Fukuhara got the second place at the Beijing Olympics【答案】(1)A(2)B(3)B(4)A【解析】【分析】主要讲了日本网球明星福原爱。

相关主题