当前位置:文档之家› 小学英语基础阅读理解30篇

小学英语基础阅读理解30篇

One,Grade FourIt is Tuesday and girls are all at school。

They usually come to school by bus.Their teacher is at teacher’s name is Gu is usually comes to school on foot.Look at the classroom of Class One,Grade this room,you can see a boy and a boy is name is girl is is is Jack’s is an American boy.根据短文内容判断正误( ) and girls are all at home today.( ) boys and girls go to school by bus.( ) Gu is not old.( ) Gu usually goes to school by bike.Is Ill,James is a primary school(小学) ’s in Grade(年级) Three has a round face and wears likes playing football and today he doesn’t go to ’s ’s in had a bad must stay in bed for a week.根据短文选择正确的答案( ) is a _____ student.school school school( ) is in Grade _____.( ) likes _____.tennis( ) is in bed because _____.is tired is ill is sleepy(( ) must stay in bed for _____.day week weeksLion’s DinnerLion:Good afternoon,Mrs me eat you.Rabbit:Don’t eat me,Mr ’m mouse is younger than me.Lion:Miss Mouse,Miss Mouse,let me eat you.Mouse:Oh, birds are standing over there.Lion:Birds,I will eat are my dinner.Birds:You are can fly,can youLion:No,I can’ where is my dinner-根据短文选择正确答案( ) lion is ______.(受惊吓的)( ) lion do esn’t eat the rabbit,because there is a ______ over there.( ) the birds fly ______,they can. ,they can. , they can’t. ,they can’t.( ) lion can't fly. He ______ at last.dinner the rabbit ’t have dinner the mouse( ) lion doesn’t eat the mouse,because there are ______ over there.;first Day of SchoolIt’s the first day of wants to go back to wants to see her friends,She wants to meet her new teachers.Lily gets up early in the washes the face and eats the she rides her bike to seesher friends on the plays hide-and-seek(捉迷藏) with the classroom,Lily meets her new maths name is Mrs likes Mrs can speak English very thinks she is a nice teacher.根据短文判断正误( )’s the first day of the new year.( ) wants to meet her friends.( ) goes to school by bus.( )’s new teacher is a nice woman.…( ) Green is Lily’s English teacher.and Don’t根据表格判断正误( ) palys basketball, but Cindy doesn’t play basketball.( ) doesn’t play TV games. Cindy doesn’t play Tv games, either(也).( ) watches TV. Peter watches TV, too.( ) doesn’t watch TV. Peter doesn’t watch TV, either.( ) doesn’t sleep a lot . Jack doesn't sleep a lot , either.@Sam is a teacher of maths .He is not young, but he is not is 40 years has a round(圆的) face and black is are forty students in his all like him.Now it’s in the ,some students are studying in the is there, is helping them to study is a good teacher,and he is a good friend of his students.根据短文选择正确答案( ) does Sam doA. He is a worker. is a teacher.is a doctor. is a nurse.( ) colour is his hair’s black. hair is white.is brown. has yellow hair.( ) many students are there in his class@are fourteen students in his class. ’s forty.has forty. are forty in it.( ) is a good teacher,isn’t he,he isn’t. ,he is .,he isn’t. , he is.( ) are the students doing in the classroomare walking there. B. They are doing their lessons.C. They are helping their teacher.D. They are good friends of Sam.a DoctorMother: Good morning,Doctor!&Doctor: Good morning, Mrs Brown. What’s wrong with your son,John Mother: He looks ill.Doctor: Hello, do you feel nowJohn: I don’t feel well, Doctor.Doctor: Open your mouth, me your “Ah”.John: Ah…Doctor: John has a bad cold, Mrs Brown.Mother: Can he go to schoolDoctor: No. He must be in bed and take some medicine.Mother: Thank you ,Doctor.】根据短文选择正确答案( ) doctor comes to see John _____.the morning the afternoon night( ) is _____ .doctor doctor’s son Brown’s son( )’s wrong with John He is _____ .ill good( ) John go to school _____ .,he can. ,he can’t. don’t know.( ) doctor asks John open his mouth to see his _____ .’s FamilyIt’s nine o’clock in the evening. The family are all at home. Jim’s father is sitting in a chair. He’s watching TV. Jim’s mother is standing near the window. She’s giving some food to a bird. Polly says,“Thanks! Thanks!”Where’s Jim Oh, he’s behind the door. Kate,Jim’s sister, is looking for him. They are playing games. They have no homework on Sunday evening.根据短文选择正确答案( ) are _____ members(成员) in the family.( ) is watching TV in a chair’s mother ’s father ’s sister( ) and Kate are _____ .friends girls boys and sister\( ) children _____ doing their homework.’t ’t ’t( )’s Kate doing’s doing her homework. ’s standing near the window.’s looking for a pen. ’s playing games.9.Lucy and Lily’s BedroomThis is Lucy and this is Lily. They are twins(双胞胎).They are twelve. This is their bedroom. It’s a nice room. The two beds look the same. This bed is Lily’s and that one is Lucy’s .The twins have two desks and two chairs. Lucy’s chair is green and Lily’s blue. Lucy’s skirt(裙子) is on her bed. Lily’s coat is on the clothes line(晒衣绳). Their clock,books and pencil-boxes are on the desk. Their schoolbags are behind the chair. Their bedroom is very nice and tidy(整洁的).根据短文选择正确答案( ) and Lily are _____.$( ) and her sister have _____ .chairs and one desk B. two desks and one chairchairs and two desks D. one desk and one chair( )’s chair is _____ and Lucy’s is _____ ., black , black , green , yellow( )’s Lucy’s skirt’s on the clothes line. ’s on their desk.’s on her bed. ’s on her sister’s bed.( ) sentence(句子) is rightclassroom is very nice. two chairs don’t look the same.[clock,coats and pencil-boxes are on the desk.schoolbags are under the chair.Do They SitSix children go to the cinema to see a new film is about animals.Their seats numbers are 5A, 5B, 5C, 5D, 5E and 5F. They sit in the same doesn’t sit next to sits next to Sue. Helen sits between Sam and sits in sits on the left of Mingming. Which seats do they sit in根据短文为文中的六个小孩找到它们各自的座位lucky the man is!It is in summer. A young man comes to a forest (森林). He’s walking along the edge (边缘) of the forest. On his right is a river. On his left is a forest. Suddenly he sees two green eyes looking at him from the trees. A wolf is getting ready to jump on him.What does he do He must jump into the river. In the river there is a crocodile (鳄鱼). Its mouth is very big. The young man closes his eyes. And he hears the wolf jumps, but nothing happens to him. Then he opens his eyes and finds the wolf is now in the mouth of the crocodile.!根据短文内容判断正(T)误(F)( )1. There is a river on the right of the young man.( )2. A young woman comes to a forest.( )3. There is a wolf on the right of the young man.( )4. The crocodile jumps on the young man .( )5. The crocodile eats the wolf.Good FriendsMary, Nancy, Ron and Kate are good friends. Mary’s favourite number is 3 and her favourite country is France. 16 is Nancy’s number, and America is her favorite country. Ron likes Japan very much. 30 is his favourite number. Whose favourite number is 60 Oh, it is Kate. Kate’s father works in a restaurant. He likes Chinese food very much and they also like Chinese people. Kate’s lucky number is 6. All of them hope that one day they can travel the world together.根据短文内容判断正(T)误(F)( )1. Mary’s favorite number is 13.;( )2. Nancy’s favorite country is America.( )3. Ron likes Fance.( )4. Kate’s father is a teacher.( )5. Kate likes Chinese food.Crow and a FoxOne day a crow (乌鸦) finds a piece of meat. She picks it up in her mouth and flies to a tall tree. She is just going to eat the meat when a fox sees her. He comes and stands under the tree and says, “How pretty you are! You must be the prettiest bird in the world.”The crow is very pleased (高兴的)by these words. Then the fox speaks again, “I can see your pretty face, but I have not heard your voice (声音). Why don’t you sing a song”This makes the crow very happy. She opens her mouth and begins to sing. As she opens her mouth, she drops(丢掉) the meat. The fox picks up (捡起) the meat at once and goes away with it.仔细阅读,根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”#( )1. One day a crow finds a piece of meat.( )2. Before the crow eats the meat, she meets a fox.( )3. The fox asks the crow to dance.( )4. The crow is very clever.( )5. She is happy and flies to a tall house.John usually goes to school by bus. He leaves his house at seven and arrives at his school at about seven twenty. His school is on a hill(小山)From Monday to Friday John usually has four classes every day. He is good at English. He wants to be an English teacher. He hopes that he will go to England to study English.I.在A, B, C 中选出一个最佳答案( ) 1. How does John usually go to school$A. On foot.B. By bus.C. By train( ) 2. John is good at ( ) .A. EnglishB. ChineseC. Maths( ) 3. What does John want to beA driver. English teacher. doctor.( ) 4. Where does John want to goA. AmericaB. CanadaC. England( ) 5. How many classes does John have every dayA. Four.B. Three.C. Six.II. 根据短文内容填空#1. John usually goes to school by ______ .2. His school is on a ______ .3. He wants to become an ______ .the ClassroomThis is a classroom. You can see some girls, a boy and a teacher in it. The boy is Tom. He has golden(金色的) hair and blue eyes. He is from America. He is a new pupil. The girls are Chinese. They can speak a little English. They are talking with Tom in English. Miss Li is writing something on the blackboard.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”( )1. There are some boys in the classroom.( )2. Tom’s hair is black.( )3. Tom is an American boy.( )4. The girls are Chinese.…( )5. Miss Li is talking with her students.and KittyBetty and Kitty are twins. They’re 12 years old. They look the same. But they have different (不同的)hobbies. Betty likes collecting stamps(集邮). She has many beautiful stamps. They’re from different cities(城市)and countries(国家). But Kitty likes growing flowers. The flowers are all very and Kitty both like reading books. Betty likes reading storybooks. But Kitty likes reading science Sunday,they usually ride bikes to the park. They can play with their friends there. Sometimes their parents go there, too.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”( ) 1. Betty is Kitty’s sister.( ) 2. Betty likes growing flowers.( ) 3. Kitty likes reading storybooks.( ) 4. They’re twelve years old.( ) 5. They usually take a bus to the park on Saturday.Class[This is our class. There are fifty students in our class. There are twenty-five boys and twenty-five girls. There is an American student in our class. Her name is Mary. Her English is very good. We all like her. She likes eating bread and cakes. She likes drinking milk and orange juice. We like eating rice and drinking tea. We are very happy together.I. 仔细阅读,在下列句子前标上T(对)或F(错)( )1. There is an American boy in our class.( )2. Mary is an English girl.( )3. She likes rice, tea, and bread.( )4. We are good friends.( )5. There are twenty-four girls in our class.II. 在A, B, C中选出一个最佳答案( )1. How many students are there in the classA. Twenty-fiveB. Fifty-fiveC. Fifty\( )2. What does Mary like eatingdog and bread( )3. What does she like drinkingA. Apple juice.B. ColaC. Orange juice and milk( )4. What do the Chinese students like eating and drinkingA. Rice and teaB. Bread and milkC. Breadtoy showIt’s Children’s Day today. Every student is happy. They bring their toys to the classroom and have a toy show.There is a small toy car on the desk. It can run very fast. It’s Peter’s favorite toy. Lily has a lovely doll. It is on the chair. The doll has golden hair and blue eyes. It wears a dress. Look at the plane on the shelf. Mike says it can fly. There is a man in it. And there is a boat on the desk. It is not big, but it’s new. Zhou Jie likes it very much.There are so many toys. They are all beautiful. The students play with the toys happily.(根据短文内容选择正确答案( )1. What day is today Today is ______.A. Children’s DayB. Teachers’DayC. Spring Festival( )2. What color are the doll’s eyes They are ______A. brownB. blackC. blue( )3. Where is the plane It’s _______A. on the deskB. on the chairC. on the shelf( )4. What’s Zhou Jie’s favorite toy It’s a ______.A. planeB. boatC. car( )5. Is the boat new/A. No, it isn’t.B. Yes, it is.C. Yes, it doeswolf and the sheepOne day a sheep is drinking water near a river. A wolf sees the sheep and wants to eat it very much. He says to the sheep, “You make my water dirty. I can’t drink it now.”The sheep says, “I am far away from you. How can I make your water dirty”The wolf has nothing to say.Then the wolf has another idea. He says to the sheep, “Last year you saidsomething bad behind me.”They sheep cries, “No, I didn’t. I wasn’t born at that time.”“Then it must be your daddy,”the wolf says. Then it rushes towards the sheep and eats it.根据短文内容填空1. A sheep is __________ water near a river.2. A wolf wants to ________ the sheep.3. Last year you ________ something bad behind me.4. The wolf rushes _______ the sheep and eats it.。

相关主题