2018(江苏)高考英语一轮复习教案:2.1(b)经典句型江苏高考英语一轮复习教案:2.1(b)经典句型●模块二 Unit 1一、高考能力提升练习【一】阅读理解Part of a research study,by scientists at McMaster university,which is ongoing into the influence of drinking milk after heavy weightlifting,has observed that milk helps exercisers burn more fat.The scientists took three groups of young men 18 to 30 years of age,56 in total,and put them through a strict,five-day-per-week weightlifting program over a 12-week period.Following their workouts,study participants drank either two cups of skim milk (脱脂奶),or a soy beverage with equivalent amounts of protein and energy,or a carbohydrate beverage (碳酸饮料) with an equivalent amount of energy.Upon the study’s conclusion,scientists observed that:the milk drinking group had lost nearly twice as much fat—two pounds—as those in the carbohydrate beverage group,who lost one pound of fat.Those drinking soy lost no fat.At the same time,the gain in muscle was much greater among the milk drinkers than either the soy or carbohydrate beverage participants.As published in the first stage of the study,the milk drinking group came out on top in terms of muscle gain with an estimated 40 percent or 2.5 pounds more muscle mass than the soy beverage drinkers.In addition,this group gained 63 percent or 3.3 pounds more muscle mass than the carbohydrate beverage drinkers.“I think the evidence is beginning to increase,”says Stuart Phillips—the leader of the study.“Milk may be best known for its calcium (钙) content in supporting bone health,but our research,and later others’,can continually support milk’s ability to aid in muscle growth and also promote body fat k is the ideal postworkout drink for recreational exercisers and athletes alike.”1.According to the study,which is the best drink for exercisers to lose weight?A.Fruit juice. B.Soy beverage.C.Skim milk. D.Carbohydrate beverage.解析:细节理解题。
根据第三段可知。
答案: C2.From the passage we can learn that milk has a good effect on all of the followingEXCEPT________.A.muscle gain B.brain developmentC.bone health D.fat loss解析:细节理解题。
根据前三段可知,牛奶可以gain muscle和lose fat,故A、D正确;根据最后一段中的“Milk may be best known for its calicium content in supporting bone health”可知C也正确,所以答案为B。
答案: B3.According to the passage,we can know that________.A.the scientists chose people aged 18,30 and 56 as participants of the researchB.the weightlifting program which study participants attended was 84 days in totalC.people who drink milk every day are always healthier and thinner than othersD.soy beverages are better than carbohydrate beverages for exercisers to gain muscle解析:细节理解题。
根据第二段中的“The scientists book three groups of young men 18 to 30 years of age,56 in total,”可知A错误;根据第二段中的“put them through a strict,five-day-per-week weightlifting program over a 12week period.”可知B错误;文章提到喝牛奶可以gain muscle和lose fat,但是并没有提到每天喝牛奶的人会比其他人健康、苗条,故C也错误。
答案: D4.What does Philips want to tell us?A.More evidence is needed to strengthen their research.B.Milk has more calcium than soy or carbohydrate beverages.C.The calcium in milk can also help gain muscle and lose fat.D.Athletes should be forbidden to drink other beverages except milk.解析:细节理解题。
由“...but our research,and later others’,can continually support milk’s ability to aid in muscle growth and also promote body fat loss.”可知答案。
答案: A5.What does the passage mainly talk about?A.What exercisers should do to lose weight.B.How milk influences people’s health and figure.C.The differences between milk and soy or carbohydrate beverages.D.A research on the effect of drinking milk—gain muscle and lose fat.解析:主旨大意题。
通读全文可知,文章介绍了一项关于喝牛奶的最新研究成果,即喝牛奶可以gain muscle和lose fat,所以答案为D。
答案: D.【二】短文改错(选自2017·福建厦门质量检查)One day, some children were playing hide-and-seek while they heard a boy names Tate shouting. “Help! The golden lion is coming after me!\” They go running to help Tate, only find him laughing on the ground. One child said, “You shouldn't do that. If you are real in trouble, nobody will come to help you.\”In a rainy day, Tate shouted again, “The river is flooding and I can't swim. Help!\” The children didn't believe her this time. But a girl saw everything and called the others to save him. Tate was not sorry for playing tricks on his friend. So from that day on, Tate never did that again.参考答案:二、经典句型1.倒装句句型【原句呈现】Standing inside were lots of strange creatures with white skin and large black eyes.【考点聚焦】▲该句用的是倒装句型, 其正常语序是:Lots of white-skinned, strange-looking creatures with large black eyes were standing inside.现在分词短语,过去分词短语,形容词短语,副词(短语),介词短语等放在句首构成倒装句。