当前位置:文档之家› 2017年高考英语真题全国卷I听力单题分析6.12

2017年高考英语真题全国卷I听力单题分析6.12

W: Have you seen the movie “Hangover”? We went to see it last night.M: How was it?W: Jason thought it was extremely amusing, but I was a bit disappointed.1. What does the woman think of the movie?A. It’s amusing.B. It’s exciting.C. It’s disappointing.1. 答案为C。

此题为简单的情感态度题。

根据材料中女士的话“but I was a bit disappointed.”可知女士对电影感到失望,故选C。

Text 2M: Susan, I heard you are going to France. How long will you be staying there?W: A whole year. My aunt lives there. I’m going to do a one-month course at a language school and spend the rest of the time traveling.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling around.B. Studying at a school.C. Looking after her aunt.2. 答案为A。

此题为简单的事实细节题。

根据材料中女士的安排“I’m going to do a one-month course at a language school and spend the rest of the time traveling.”结合前面的时间“A whole year”可知女士在法国的一年中,除学习的一个月外,其余时间都去旅行。

故选A。

Text 3M: Let’s see what drinks you’ve got for the party tonight.W: Everything! Beer, wine, soft drinks like Coke, 7-Up…you name it, I’ve got it! Have you ordered the cake?M: Of course.3. What are the speakers talking about?A. Going out.B. Ordering drinks.C. Preparing for a party.3.答案为C。

此题为主旨大意题。

根据材料可知双方谈话的主旨是为晚上的聚会做准备。

故选C。

对话的第一句话“Let’s see what drinks you’ve got for the party tonight.”点明了主题。

Text 4M: I don’t have a library card. Do I need one?W: You have to have one only to take books out. You’re okay if you just sit in one of the rooms reading.M: Well then, I’ll just read here. Thank you.4. Where are the speakers?A. In a classroom.B. In a library.C. In a bookstore.4.答案为B。

此题为谈话背景推测题。

根据材料中男士的话“I don’t have a library card.”以及女士的说明“You have to have one only to take books out. You’re okay if you just sit in one of the rooms reading.”可知谈话的地点在图书馆。

故选B。

W: I wish I knew the times of the trains to London. But our phone’s out of order.M: Don’t worry, Grandma. I’ll find out for you on the Internet.W: Thank you!5. What is the man going to do?A. Go on the Internet.B. Make a phone call.C. Take a train trip. 5.答案为A。

此题为简单的动作推断题。

根据材料中男士的话“I’ll find out for you on the Internet.”可知男士接下来要上网查去往伦敦的火车时刻表。

故选A。

Text 6W: Excuse me. I wonder if you could tell me how to find a place to have my shoes mended. I’m new in town.M: Ah, there is a good shop not far from here. Go straight ahead and walk about three blocks. I can’t remember the name of the shop, but you’ll find it. It’s near the police station. By the way, you know about the Town Guide? It’s a thin book and has all kinds of useful information.You’ll find one in any bookstore.W: Thanks a lot! You’ve been so helpful. Let’s see. Did you say the repair shop was three blocks away from here?M: Exactly.W: Thanks again.6. What is the woman looking for?A. An information office.B. A police station.C. A shoe repair shop.6. 答案为C。

此题为事实细节题。

根据材料中女士的请求“I wonder if you could tell me how to find a place to have my shoes mended.”可知她再寻找修鞋店,故选C。

7. What is the Town Guide according to the man?A. A brochure.B. A newspaper.C. A map.7. 答案为A。

此题为事实细节题。

根据材料中男士的指导“It’s a thin book and has all kinds of useful information.”可是Town Guid e是一本小册子,故选A。

Text 7M: I’ve been here many times. There are quite a lot of delicious dishes to choose from. What are you thinking of ordering?W: Well, I haven’t decided yet. What are you going to order?M: I think I’ll have the roast chicken. They really make it well here.W: I had roast chicken yesterday when I ate out with Shelly.M: Their beef steak is good, too. You can have it served with beans and mushrooms.W: But I'm not that hungry. Is the fried fish or the seafood salad good?M: Never had them before. Maybe if you get the steak, we could share.W: That sounds like a good idea.8. What does the man say about the restaurant?A. It’s the biggest one around.B. It offers many tasty dishes.C. It’s famous for its seafood.8. 答案为B。

此题为事实细节题。

根据材料中男士的话“There are quite a lot of delicious dishes to choose from.”可知这家饭店提供很多美味的菜品,故选B。

9. What will the woman probably order?A. Fried fish.B. Roast chicken.C. Beef steak.9. 答案为C。

此题为事实细节题。

根据材料后半部分的对话可知男士给女士推荐了牛排,女士由于不太饿,想选fried fish 或者the seafood salad,男士表示之前没有尝试过这两道菜,如果她点牛排的话,可以分一些给他,女士表示很赞同,故选C。

Text 8W: Hello, Mr. White. Do you think it’s possible for us to talk sometime today?M: I’d love to, Miss Wilson, but I’ve got a pretty tight schedule today. I’ve got to finish reading the yearly financial report by 10. Then I have to drive to the airport to pick up an advertiser at11. After that, I’ll have a meeting with him over lunch.W: Can I see you after lunch?M: Well, let me see…after lunch, I have to attend a senior staff meeting, which may last abo ut two hours. Can you come at 3? We can talk for an hour before I meet my sales team at 4.W: I’m afraid an hour is too short. What about tomorrow morning?M: 9 to 11, then. I’ll wait for you at the office.W: OK, see you then.10. Where will Mr. White be at 11 o’clock?A. At the office.B. At the airport.C. At the restaurant.10. 答案为B。

相关主题