当前位置:文档之家› 最新广州中考英语听说能力测试模拟题样例-12221621461

最新广州中考英语听说能力测试模拟题样例-12221621461

精品文档广州中考英语听说能力测试模拟题(本测试共三大题,满分40分)一、模仿朗读(共8分)听以下短文一遍,给你50秒钟的时间准备,然后模仿朗读。

当听到“开始录音”的信号后,立即在50秒钟内朗读短文,当听到要求“停止录音”的信号时,应立即中止朗读。

A great way to help you remember something is to imagine a picture of it in your mind. If you make the picture big, strange or silly, you will remember it better. For example, to remember the word “smiles”, we can imagine there is a “mile” between the first letter and the last letter. This makes it the longest word in the world. Remember: a picture is worth a thousand words.二、信息获取(20分)第一节听选信息(2×6=12分)听三段对话或独白,每段播放两遍。

各段播放前你有10秒钟的阅题时间。

各段播放后有两个问题。

请根据所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息在8秒钟内口头回答。

听第一段对话,回答第1-2两个问题。

现在你有10秒钟的阅题时间。

录音原文:W: Ben, the day after tomorrow is Mother’s Day. I want to buy something for mum. M: Great! Have you got an idea what we shall get her as a present?W: Not yet. What about a handbag?M: Wonderful, her handbag looks too old. Let’s go shopping afte r school, shall we? W: Sure. Let’s meet at the school gate after school.1.What will the speakers buy for their mother?(They will buy some flowers / a cake / a handbag for their mother.)参考答案:A handbag.They will buy a handbag for their mother.They are going to buy a handbag for their mother.精品文档1(They will meet at the playground / at the school gate / in the shopping center.)参考答案:At the school gate.They will meet at the school gate.They will meet at the school gate after school.听第二段对话,回答第3-4两个问题。

现在你有10秒钟的阅题时间。

录音原文:M: Hello, Aunt Lucy! This is Joe. I’ll travel to Hong Kong this Sunday. May I live in your home, then?W: Oh yes, of course. Warmly welcome you to my home! How will you come to Hong Kong, Joe?M: I’ll go there by air.W: Great! Just tell me the flight number, and I will pick you up at the airport.M: OK. Thank you very much, Aunt Lucy.3.When will Joe travel to Hong Kong?(He will travel to Hong Kong this Friday / this Saturday / this Sunday.)参考答案:This Sunday.He will travel to Hong Kong this Sunday.He is going to travel to Hong Kong this Sunday.4.How will Joe go to Hong Kong?(He will go to Hong Kong by train / by ship / by air.)参考答案:By air.He will go to Hong Kong by air.By plane.听第三段对话,回答第5-6两个问题。

现在你有10秒钟的阅题时间。

录音原文:M: Hello, Sunshine Training Center. Can I help you?W: Sure. I read from yesterday’s newspaper that you want some language teachers.I want to apply for this job.M: OK. Could you tell me where you come from?W: I come from Britain. I have lived in China for seven years. Now I can speak bothEnglish and Chinese well.M: That’s great. Can you come to have an interview this afternoon?W: Sure. Thanks a lot.5.Where does the woman come from?(She comes from America / Britain / China.)参考答案:Britain.She comes from Britain.She is from Britain.6.Why does the woman make the phone call?(Because she wants to apply for a job / learn a new language / find a language teacher.)参考答案:Because she wants to apply for a job.She makes the phone call to apply for a job.Because the woman wants to apply for a job.第二节回答问题(2×4=8分)听下面一段对话或独白,录音播放两遍。

请根据所听内容回答第7-10四个问题。

当听到“开始录音”的信号后,请在8秒钟内口头回答。

录音原文:Steve is a middle school student. His favourite hobby is reading novels. Every morning Steve goes to school by subway. He likes reading novels when he is on the train. Yesterday morning, he took a novel with him and read it on the subway as usual. The novel was so interesting tha t he forgot to get off at his station. He didn’t know it until he finished reading the novel. He got off at the next station, and had to wait for another train to go back. Of course, he was late for school. It was already 9:30 when he arrived at school.现在你有15秒钟的时间阅读这四个问题。

7. What is Steve’s favourite hobby?参考答案:Reading novels.His favourite hobby is reading novels.Steve’s favourite hobby is reading novels.8.How does Steve go to school every morning?参考答案:By subway.He goes to school by subway.By underground.9.Why did Steve miss his station yesterday morning?参考答案:Because he was reading a novel and forgot to get off at his station. Becausethe novel was so interesting that he forgot to get off at his station. BecauseSteve was reading a novel and forgot to get off at his station.10.When did Steve get to school yesterday morning?参考答案:At nine thirty.At 9:30 a.m.He got to school at half past nine.三、信息转述及询问(12分)第一节信息转述(8分)你将听到班主任在班上发布的一则通知,录音播放两遍。

请根据所听到的内容,选择表格中的正确信息,在50秒钟内说一段话转述这则通知的内容,包含五个要点的内容。

现在,你有15秒钟的时间阅读以下表格。

School MeetingPlaceschool’s meeting room / school’s meeting hallTime9:00 a.m. to 10:00 a.m. next Monday / 9:00 a.m. to 11:00 a.m. next Fridaywear the school uniforms and take your student ID cards / wear the school sportsuits and take your notebooksRulescan’t bring cell phones or MP3 / can’t bring food or drinksturn off cell phone during the meeting / make phone calls before the meeting精品文档4精品文档下面请听录音两遍。

相关主题